iPad

iPad
Μετά από αρκετό καιρό, ένεκα υποχρεώσεων, να καταθέσω κι εγώ τον οβολό μου για το νέο παιδί της Apple, όπως έχω τάξει:)

Λοιπόν, να δούμε πρώτα μερικά τεχνικά χαρακτηριστικά. Οθόνη κοντά 10 ίντσες με προηγμένο multitouch, WiFi 802.11 draft-n, 16/32/64 GB εσωτερικός χώρος αποθήκευσης (μόνο εννοείται), Bluetooth 2.1+EDR, ηχείο, audio port, προαιρετικά 3G συνδεσιμότητα με χρήση micro-SIM, υποστήριξη 30-pin Dock connector, πάχος περί τα 8 χιλιοστά, πακτωμένη μπαταρία αυτονομίας περίπου 10 ώρες για αναπαραγωγή βίντεο, ένας μήνας αναμονή. Τι δεν βάλανε (και ήθελε ο κόσμος): κάμερα – είτε πρόσθια για video-conferencing, είτε οπίσθια για λήψη φωτογραφιών, υποδοχή USB/eSATA/FireWire/HDMI/Mini DisplayPort. Επίσης, δεν κάνει τηλεφωνικές κλήσεις.

Για τις software «ελλείψεις» (γιατί κάποιοι βιάστηκαν να πουν ότι δε θα υποστηρίζει Ελληνικά, επειδή δεν αναφέρονται στα επίσημα specs) δε θα πω τίποτα, αφού είναι γελοίο να ψάχνουμε να ψειρίσουμε τη μαϊμού δυο μήνες πριν πάρουμε τη συσκευή στα χέρια μας.

Τώρα, στο δια ταύτα.

Το iPad πάει να γεμίσει ένα κενό που υπάρχει στην αγορά: αυτό που μένει μεταξύ των smartphones (λ.χ. iPhone) και των φορητών υπολογιστών. Και όταν λέμε φορητός δεν εννοούμε τα χάρχαλα τύπου netbook – μιλάμε για πλήρη φορητό με όλα τα ports του, την τουλάχιστον 13″ οθόνη του, το optical drive του, το πλήρες πληκτρολόγιο, όλα τα κομφόρ. Όπως είπε και ο Θείος Στιβ κατά τη διάρκεια της παρουσιάσεως, για να βγάλεις μια συσκευή στην αγορά που να εγκαινιάζει έναν νέο χώρο σε αυτήν, πρέπει αυτή η συσκευή να κάνει κάποια πράγματα καλύτερα και από τις δύο, στην περίπτωσή μας, εναλλακτικές. Το στοίχημα επομένως δεν είναι αν το iPad έχει κάμερα ή αν ψήνει αυγά – το στοίχημα είναι αν θα βρεθούν εφαρμογές και δραστηριότητες όπου ο αγοραστής θα μπορεί να κάνει ό,τι έκανε με το laptop ή το smartphone καλύτερα και – ει δυνατόν – σε μικρότερη τιμή. Τελικά, όλα ανάγονται σε θέμα διαθέσιμων προγραμμάτων.

Να κάνουμε εδώ μια μικρή παύση για να δούμε πώς τοποθετούνται αυτές οι τρεις εναλλακτικές συσκευές στο χώρο.

Από τη μία είναι ο φορητός υπολογιστής. Σαφώς βαρύτερος και πιο δυσμετάφερτος, απαιτεί συγκεκριμένη θέση/σημείο και στάση σώματος για να τον δουλέψεις, υποννοεί ότι θα παίζεις μαζί του για αρκετή ώρα, η μπαταρία του θέλει σύντομα τάισμα. Από την άλλη όμως, είναι powerhouse. Μπορείς να κάνεις τα πάντα, από επεξεργασία γραφικών και coding μέχρι τηλεδιαχείριση συστημάτων, δουλειές γραφείου, να παίξεις ένα παιχνίδι, να ακούσεις μουσική, να δεις ένα βίντεο, να διαβάσεις βιβλία, να ασχοληθείς με surfing, με τα mail σου, να φτιάξεις μια βάση δεδομένων, να ανοίξεις φλασάκια, δισκάκια, να κάνεις συντήρηση και επισκευές σε άλλες συσκευές/υπολογιστές, και πάει λέγοντας.

Από την άλλη, το iPhone (ας πούμε, θα μπορούσε να είναι το Pre ή το Nexus One ή όποιο άλλο smartphone) είναι σημείον αντίθετο. Είναι φοβερά ευμετάφερτο, το έχεις πάντα στο τσεπάκι σου, ακούς τη μουσική σου στο δρόμο, μπαίνεις μέσω WiFi και 3G σε σελίδες και τσεκάρεις τις δουλειές σου εν κινήσει, και αν χρειαστείς κάποια πληροφορία ή κάποια επικοινωνία εκτός σπιτιού και γραφείου, χωρίς πρόσβαση σε έναν υπολογιστή, είναι σωτήριο. Τις «φορητές» δουλειές που κάνει δε μπορείς ούτε κατά διάνοια να τις κάνεις με ένα λάπτοπ: είναι αδύνατον να ακούς μουσική στο δρόμο από το MacBook σου, ή να ανοίξεις το φορητό στο Μετρό και να δεις δέκα λεπτάκια από μία σειρά που παρακολουθείς. Αντίστροφα, υπάρχουν δουλειές που μπορείς να κάνεις και στο iPhone, αν και λόγω των δυνατοτήτων της συσκευής περιορίζεσαι λίγο: διάβασμα βιβλίων/περιοδικών/κόμικ, χρήση IM δικτύων (MSN, Y!M και πάει λέγοντας), επεξεργασία ενός αρχείου Word ή Excel, και ούτω καθ’ εξής. Γίνεται, αλλά δεν είναι το κατ’ εξοχήν focus της συσκευής. Τρίτον, το iPhone υπαινίσσεται μία παροδικότητα στη χρήση του: το βγάζεις από την τσέπη, το ανοίγεις γρήγορα και πας άμεσα στη δουλειά/πληροφορία που θέλεις, ασχολείσαι πέντε λεπτά, το κλείνεις.

Μένει λοιπόν ο μέσος χώρος που λέγαμε. Το iPad ελπίζει ότι θα πιάσει αυτήν την κατηγορία, και ότι χάρη στη μεγαλύτερη οθόνη του σε συνδυασμό με το multitouch interface του θα μπορέσει να κάνει κάποια tasks καλύτερα απ’ ότι τόσο το λάπτοπ όσο και το smartphone. Και πράγματι, τα καταφέρνει πολύ καλά: web surfing, e-mail, ημερολόγια, βιβλία, περιοδικά, είναι δουλειές που με το iPad θα γίνονται κλάσεις πιο απλά, βολικά, και αυθόρμητα απ’ ότι σε υπολογιστή ή τηλέφωνο. Ακόμη και τα παιχνίδια θα έχουν μεγάλο εύρος εφαρμογής: φανταστείτε ένα RTS στον υπολογιστή και στο iPad. Εξαιρώντας τα τερατώδη γραφικά που παράγουν οι σημερινές κάρτες γραφικών, πού είναι πιο φυσικό το gameplay, στο laptop με το ποντίκι ή στο iPad με τα χέρια;

Στην τελική, αυτό που μας ενδιαφέρει ως χρήστες είναι το εξής: τι δουλειές μπορούμε να κάνουμε με αυτή τη συσκευή; Πόσο εύκολα ή πρακτικά γίνονται αυτές οι δουλειές; Και τρίτον, μπορούμε να την εντάξουμε στο workflow μας χωρίς πολυπλοκότητες και ακροβατικά; Η απάντηση θα καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από τα προγράμματα που θα είναι διαθέσιμα για την πλατφόρμα. Πραγματικά, με διαθέσιμες εφαρμογές όπως την τριάδα του iWork, με eBook readers και προγράμματα παρακολούθησης ασθενών και απεικόνισης ιατρικών εξετάσεων, με MIDI-over-WiFi controllers για έλεγχο περιβαλλόντων σύνθεσης μουσικής, και ό,τι άλλο βάζει ο νους, πιστεύω πως η Apple έκανε την επόμενη μεγάλη καινοτομία. Αν με τις τρεις και μισή ίντσες οθόνη του iPhone έχουμε δει τόσα αριστουργήματα, φανταστείτε τι μπορούν να κάνουν οι developers με λίγη φαντασία και τετραπλάσιο χώρο.

Το φθηνότερο, 16άρι iPad πρώτης γενιάς χωρίς 3G εκτιμώ ότι θα μας έρθει εδώ περί τα 500 €. Ποιοι θα το πάρουν; Όσοι δε θέλουν πολλά πολλά από έναν υπολογιστή και αυτά που κάνουν θέλουν να τα κάνουν όσο πιο απλά και ουσιαστικά γίνεται. Όλοι οι νεόφυτοι 45+ στον κόσμο της τεχνολογίας και του Διαδικτύου. Όσοι χρειάζονται ένα subnotebook ελαφρύ, λεπτό, φορητό, και εστιασμένο στις συγκεκριμένες δουλειές που κάνουν. Όπως και όσοι χρειάζονται (ή μπορούν να χρησιμοποιήσουν αποδοτικά) στον επαγγελματικό τους χώρο μια συσκευή που θα τους λύνει τα χέρια ως προς τις εξειδικευμένες ανάγκες τους (γιατροί, φοιτητές, executives). Είναι αρκετοί για να πετύχει; Για μένα, χωρίς καμία αμφιβολία.

Ουσιαστικά, για να κλείσω, αν θα βουλιάξει ή αν θα πιάσει η συσκευή εξαρτάται από τους developers και το τι δυνατότητες θα της δώσουν. Αν κρίνουμε από την ιστορία με το iPhone και από τη στήριξη και προστασία που προσφέρει η Apple στους δικούς της, μάλλον ο Θείος Στιβ τα κατάφερε πάλι… και χωρίς κάμερα:)

10 Responses to “iPad”


 1. 1 Themis 7 Φεβρουαρίου 2010 στο 2:54 πμ

  File Spyro,

  Mporeis na proteineis mia seira efarmogwn oi opoies tha borousan na einai volikes gia enan foititi o opoios thelei na diavazei ilektronika iatrika syggrammata, na krataei simeiwseis gia astheneis kai ta loipa kai poly apla den thelei na xrisimopoiisei xarti giati poly apla einai oikologiko kai episis, einai kai akrivo? Giati, an katevaseis ena syggramma toso polyselido pou tha einai den tha boreseis efkola na to ektypwseis xwris na sou stoixisei. Kai kati allo, poly simantiko gia kapoion pou meletaei, einai na krataei simeiwseis. Ama exeis ena pdf epi paradeigmati, pws mporeis mesw iPad
  1) Na to diavaseis xwris megethyntiko fako
  2) Na mporeis na simeiwneis PANW tou
  3) Kai fysika, otan prokeitai gia ena egxrwmo, kaloftiagmeno 500selido pdf. tote milame gia enan xwro akoma kai 200-500 megabyte o opoios pws tha tairiazei gia mia toso mikrio mnimi.

  Asxeto, to Osirix gia apeikonisi iatrikwn eksetasews, den apaitei apo to nosokomeio sou na sou ta stelnei me wi-fi se ilektroniki morfi?

  Thanks gia to arthro sou, keep going!

 2. 2 Flareman 7 Φεβρουαρίου 2010 στο 3:08 πμ

  @Θέμη: Αν εννοείς να προτείνω εφαρμογές για το iPad, προφανώς δε μπορώ γιατί δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα!:) Τα σχόλια που κάνεις, με την εξαίρεση του φακού (γιατί λόγω μεγέθους οθόνης είναι πλέον obsolete) είναι σωστά. Η απορία πολλών μελών της σχολικής/ακαδημαϊκής κοινότητας είναι αν θα τους δοθεί από κάποιον τρίτο η δυνατότητα να σημειώνουν πάνω στο βιβλίο ή εναλλακτικά να κρατάνε clippings από αυτό μέσα στο ίδιο πρόγραμμα. Πάντως δε νομίζω να είναι πρόβλημα η μνήμη: τα 16 GB είναι υπέραρκετά για πολύ μεγάλο όγκο δεδομένων.

  Σημειωτέον, όταν περνάς βιβλία στη συσκευή θα πρέπει – εννοείται – να τα κατέχεις νόμιμα, κάτι που συνεπάγεται πιθανόν και καλύτερη δομή ή συμπίεσή τους, με αποτέλεσμα μικρότερες αποθηκευτικές απαιτήσεις.

  Σχετικά με το OsiriX, θέλει syncing over WiFi, που μπορείς (αν δε προσφέρει – που στο Ελλάντα μάλλον δε θα προσφέρει – το νοσοκομείο) να το κάνεις και από τον δικό σου υπολογιστή. Το iPhone OS 3.2, το οποίο θα τρέχει το iPad αρχικά θα δώσει στους developers τη δυνατότητα για shared storage over USB, οπότε η διαδικασία με το WiFi μάλλον θα περάσει σε δεύτερη χρησιμότητα.

  Πάντως μιας που ρωτάς, για μένα τέσσερα είναι τα προγράμματα για ανάγνωση και χρήση βιβλίων, ιατρικών και μη, στο *iPhone*: iSilo, iCHM, GoodReader και Skyscape. Με αυτά τα τέσσερα κάνεις παιχνίδι άνετα!

 3. 3 Themis 7 Φεβρουαρίου 2010 στο 3:20 πμ

  Koitakse, den diafwnw oti sou dinoun kali empeiria anagnwsis alla tha ithela na borw na simeiwnw sto pdf mou opws borw kai me to Acrobat professional ston laptop mou. Episis ypothetw oti sto ipad den tha boreis na grafeis realtime me kapoio stylo opws kaneis me ta pda… Anyway oidwmen, nomizw oti tha to perimenw ligaki mexri na akousw kritikes, den tha to apotolmousa toso poly na anoiksw ton dromo; ypothetw oti esy tha exeis bei idi sti lista anamonis c»,

 4. 4 electronic396 7 Φεβρουαρίου 2010 στο 5:15 πμ

  H apple για μένα δυστυχώς είχε μια φοβερή ιδέα(tablet pc) που προσπαθούσε τόσα χρόνια(20ετία και βάλε) να την προωθήσει και την σκότωσε με τον χειρότερο τρόπο.Το θέμα είναι ότι μάλλον σαν κύριο ανταγωνιστή τους είδαν το kindle(μέγα σφάλμα) και προσπάθησαν να φτιάξουν κάτι καλύτερο.Δεν είδαν όμως ότι η τεχνολογία είναι αρκετά ώριμη για να φτιάξουν σε αυτές της διαστάσεις πραγματικά ένα φοβερό πλήρες εργαλείο όπως έκαναν οι ανταγωνιστές τους.π.χ
  http://www.engadget.com/2010/01/28/msis-10-inch-tablet-launching-this-year-at-500-patently-ignor/
  Έτσι λοιπόν κατασκεύασαν ένα πολύ κακό ηλεκτρονικό βιβλίο αφού είναι μεγαλύτερο,βαρύτερο, και με πολύ πολύ χειρότερη μπαταρία. Όμως είναι και πολύ χειρότερο σαν pc σε σχέση με το ανταγωνισμό αφού έχει δυνατότητες κινητού…
  Σαν να μην φτάνουν όλα αυτά το ονόμασαν και i(pad) που στα αγγλικά σημαίνει σερβιέτα!!!!Έτσι όπως διάβαζα σε ένα αμερικάνικο forum τα σχόλια ήταν ότι κανένας άντρας που σέβεται τον εαυτό του δεν θα αγοράσει ένα προϊόν με τέτοια ονομασία…
  Πραγματικά η ιδέα ήταν υπέροχη και πρωτοποριακή όπως μας έχει συνηθίσει άλλωστε η apple….αλλά στην υλοποίηση της τα πήγαν επιεικώς χάλια.Μόνο σαν brand πιστεύω ίσως καταφέρει κάποιες πωλήσεις.

 5. 5 Flareman 7 Φεβρουαρίου 2010 στο 5:39 πμ

  @el: Αυτό το μηχανάκι που αναφέρεις τρέχει πάνω σε Tegra, σωστά; Τι λειτουργικό θα χρησιμοποιεί;

  Καλά, για το ζήτημα της ονομασίας… δε νομίζω ότι θα μπορούσε να ενδιαφέρει λιγότερο τους αγοραστές που θα τους εξυπηρετήσει το iPad αν σημαίνει σερβιέτα ή μπομπονιέρα:)

  Να σου θυμίσω επίσης ότι ηλεκτρονικό βιβλίοείναι η τελευταία από τις δυνατότητές του, οι οποίες (ελέω iPhone OS) μόνο κινητού δεν είναι. Επίσης, απορία μου σχετικά με τη μπαταρία που αναφέρεις: πολύ πολύ χειρότερη σε σχέση με τι; Γιατί το οποιοδήποτε PC-based tabled **αποκλείεται** να βγάλει πάνω από 6 ώρες, στα πολύ γεμάτα.

 6. 6 Βασίλης 7 Φεβρουαρίου 2010 στο 12:28 μμ

  ΠΑρά τις διαμαρτυρίες των απανταχού geeks, το iPad θα πετύχει και μάλιστα big time. Για τους ίδιους λόγους που πέτυχε το iPod και το iPhone. Και πολύ περισσότερο τώρα που ήδη πολύς κόσμος έχει γνωρίσει τη φιλοσοφία πίσω από τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της Apple. Οταν διατηρώ μουσική, φωτό, επαφές, ημερολόγια και αρχεία στο Mac, εφόσον επιλέξω κάτι ενδιάμεσο είναι φυσικό να πάω σε iPad, όπου με ένα κλικ θα συγχρονίζονται όλα. Κάθε άλλο netbook είναι χάσιμο χρημάτων και χρόνου.

  Είναι αναμενόμενο ότι μέσω των Apps θα καλυφθούν πολλά κενά- όπως η βασική για μένα δυνατότητα highlighting σε PDF- έστω και με το χέρι.

  Παρά την ύπαρξη του iWork for iPad (χμ, ακούγεται κάπως αυτό!), η Apple προορίζει την συσκευή για κατανάλωση περιεχομένου και όχι για δημιουργία νέου. Βίντεο, φωτογραφίες, βιβλία, μουσική, κείμενα αποκτούν πλέον μια επιπλέον συσκευή φιλοξενίας σε πολύ βολικό μέγεθος και καλή τιμή.

  Η υποδοχή επίσης από τους developers υπήρξε ενθουσιώδης- δεν βρέθηκε ούτε ένας που να παραπονεθεί! Γιατί ξέρουν ότι ανοίγονται νέες ευκαιρίες για εφαρμογές, κυρίως για όσουν έχασαν το ελ ντοράντο του iPhone.

  Οσο για την ίδια του την τιμή- αφού είναι unlocked, το Amazon και το eBay θα κάνουν χρυσές δουλειές. Θα το τσιμπήσουμε όπου το βρούμε φθηνότερα!

 7. 7 electronic396 8 Φεβρουαρίου 2010 στο 12:52 πμ

  flareman το συγκεκριμένο της hp που είναι κανονικό μοντέλο παραγωγής και όχι κάποιο project χρησιμοποιεί windows 7 και θα μας έρθει απο ότι λέει η hp πάνω κάτω την ίδια περίοδο με το ipad.
  Oσο για την ονομασία,μπορεί ο έλληνας αγοραστής να μην το καταλαβαίνει τι σημαίνει αλλα να είσαι σίγουρος ότι τους Αμερικάνους/Αγγλους τους ξενέρωσε και σύμφωνα με τα λεγόμενα όλων θα χάσει πολλούς πελάτες απο αυτό.

  Η μπαταρία σαν tablet είναι πολύ καλή,για μπαταρία όμως e-book reader είναι επιεικώς άθλια όπως προανέφερα.
  Εννοείται ότι ένας από τους κυριότερους αν όχι ο κυριότερος στόχος της apple ήταν η αγορά των e-books για να προωθήσει και την αντίστοιχη υπηρεσία της απο το itunes store.
  Για mp3 και video έχει αντίστοιχα τα iphone/ipod και apple tv,ενώ για το ηλεκτρονικό της βιβλιοπωλείο δεν είχε κανένα προιόν.
  Το ερώτημα βασικά στην τελική ανάλυση είναι γιατί κάποιος στα ίδια λεφτά να πάρει ipad και να μην πάρει ένα tablet με πλήρες λειτουργικό πάνω??
  Ίσως για την ποιότητα μου πείς, που σαν apple fan και εγώ πιστεύω ότι τα μηχανηματάκια της apple είναι άριστα ποιοτικά.Όμως ένα σύστημα με πληρες λειτουργικό μου είναι απείρως πιο χρήσιμο αφου θα μπορώ να κάνω τα πάντα χωρίς περιορισμούς.
  Mε τα τωρινά χαρακτηριστικά του η μόνη πραγματική αναγκη που θεωρητικά καλύπτει αυτή την στιγμή το ipad είναι αυτή του mobile web surfing και αυτή την κάνει μέτρια απο την στιγμή που δεν υποστηρίζει flash.

 8. 8 Flareman 8 Φεβρουαρίου 2010 στο 12:39 μμ

  @el: Συγγνώμη, ποιο HP; Το μοντέλο που αναφέρεις είναι της MSIS αν είδα καλά, δεν αναφέρει κάτι για Hewlett μέσα στο άρθρο. Σε κάθε περίπτωση, τρέχει Windows, άρα fail από χέρι.

  Όπως αναφέρω και στο άρθρο, δεν πιστεύω ότι το ζήτημα βιβλία είναι η πανάκεια που κυνηγάει η Apple (κι ας έβγαλε μία καταπληκτική συσκευή με φωτεινή οθόνη που θα μπορεί – σε αντίθεση με Kindles κι όλα αυτά) να διαβάζεται και στο σκοτάδι, αλλά στα προγράμματα που θα κυκλοφορήσουν για το iPad. Και αυτά κάθε άλλο παρά περιοριστικά θα είναι – το βιώνουμε ήδη με το iPhone ως ένα μέτρο εξ’ άλλου. Στο κάτω κάτω, να πάρω ένα tablet PC με άθλιο χειρισμό και κάκιστο UI για να το βρίζω κάθε φορά που θα σκάει μπλε οθόνη; Να μου λείπει – αν δεν τρέχει Mac OS ή κάτι ανάλογο δε μου κάνει.

  Ένα καρφί μόνο, σχετικά με το Flash: δε θα μπορούσε η Apple να μας κάνει μεγαλύτερο δώρο από το να επιμείνει στην απόφασή της να μη στηρίξει το Flash. Αρρωστημένο πρότυπο που κακώς υπάρχει στην έκταση και τις εφαρμογές που υπάρχει, πραγματικά ο καρκίνος του Internet. Πάλι καλά που έχουμε και κολοσσούς όπως η Apple να στηρίζουν το CSS και την HTML5 μπας και περιοριστεί λίγο το χάλι.

 9. 9 Βασίλης 9 Φεβρουαρίου 2010 στο 5:06 μμ

  @flare

  Σπύρο, μάλλον εννοεί το HP tablet που παρουσίασε ο Ballmer στο CES- και στο οποίο αφιέρωσε 5 κουβέντες. Τι άλλο να πει άλλωστε. Windows tablets υπήρχαν και πριν. H HP δεν πρόσθεσε απολύτως τίποτα καινούργιο.

  Σε ο,τι αφορά γενικότερα το χώρο tablet, κατά τη γνώμη μου δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμα τα πράγματα. Και η Apple δεν ανέτρεψε το σκηνικό, αλλά επέλεξε μια πιο συντηρητική τακτική με το σκεπτικό ότι δεν μπορεί να υπάρξει προς το παρόν τουλάχιστον μια συσκευή ικανή για όλα στις διαστάσεις ενός netbook/tablet. Οπότε η Apple αποφάσισε να δώσει στο iPad ορισμένες προτεραιότητες που θεωρεί ότι καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος των χρηστών.

  Σε δεύτερο χρόνο, περιμένω τουλάχιστον από την Apple, ότι θα προωθήσει την αναγνώριση γραφής που μαζί με το multi-touch interface θα απογειώσουν τις δυνατότητες ενός μελλοντικού tablet. Μέχρι τότε… αποταμίευση! 🙂

 10. 10 Johnny 11 Φεβρουαρίου 2010 στο 12:09 μμ

  Windows 7 Ultimate 32bit σε PC 4ετίας με φίλτρο για επιτάχυνση αφής μέσω πιεζοηλεκτρικού κλειστού κυκλώματος σε restracture driver τις TOSHIBA και εχω TABLET PC μια χαρά απλά λίγο βαρύ(2,675KG)και τι έγινε που έχει μηλαράκι στην πλάτη?Σιγά το ωά…Υπάρχει ένας ωραίος κατάλογος ονόματι Black Viper και η βασική αρχή της λογικής και κάνεις παπάδες με τα Windows 7!!!A, και κάτι ακόμα θα μπορεί να κάνει Multithreading άνω των 4 εργασιών ή η NQC θα γεμίζει τα qye!!!E?


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s
Κατηγορίες

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Φεβρουαρίου 2010
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Ιαν.   Μαρ. »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΣΕΖΟΝ…

del.icio.us

Twitter

ASK2USE

ΔΙΑΦΟΡΑ

Μας διαβάζουν τακτικά:

Counter free
Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: