Τσουρέκια

Κανονικά δε σχολιάζω τέτοια φαινόμενα αλλά έχουν σπάσει τα νεύρα μου απ’ το πρωί – και με την παπαρολογία των ΜΜΕ και με το χάλι που γίνεται κάτω και δε μπορούμε να κυκλοφορήσουμε σαν άνθρωποι.

Να βάλουμε μερικά πράγματα στη θέση τους. Οι αστυνομικοί λένε ότι ήταν σε αυτοάμυνα επειδή τριάντα άτομα πήγαν να τους μπουρλοτιάσουν μαζί με το περιπολικό. Κάποιοι αυτόπτες λένε ότι οι αστυνομικοί με το που έπεσαν τα πρώτα βρισίδια βγάλανε τις κουμπούρες και ανάψανε δύο του παιδιού. Το παιδί πέθανε, και εξακολούθησε ό,τι εξακολούθησε.

Αυτά είναι τα δεδομένα. Επίσης δεδομένο είναι πως από τη μία μεριά έχουμε καταντήσει να είμαστε ρατσιστές με όποιον φοράει στολή. Βλέπουμε ένστολο και αμέσως μας φταίει, τον βρίζουμε, τον λοιδωρούμε στα κανάλια, στους δρόμους, και πάει λέγοντας. Από την άλλη είναι τρίτο δεδομένο ότι κάποιοι ένστολοι ομολογουμένως κάνουν κατάχρηση της εξουσίας τους και φέρονται με τρόπο που αξίζει φτύσιμο και τιμωρία και ντροπιάζουν το σύνολο του κοινωνικού τους κύκλου. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα λοιπόν.

Και τώρα να βγάλουμε τα αυτονόητα απ’ τη μέση.

Το παιδί κακώς πέθανε. Μακάρι να ήταν το χειρότερο τσογλάνι, πέθανε και αυτό δεν έπρεπε να γίνει. Μπορεί να μην ήταν σκόπιμο (η νεκροψία και οι βαλλιστικές θα το κρίνουν) αλλά κακώς έγινε. Το χάλι που επικρατεί αυτή τη στιγμή, με κάθε είδος καθικιού να βγαίνουν σαν αγέλη στους δρόμους και να σπάνε τα πάντα επίσης είναι απαράδεκτο – έπρεπε να πέσει μαζικό ξύλο και να τους μαζέψουν, δεν πρόκειται να γυρίσει το παληκάρι στη ζωή αν τα σπάσουν όλα. Είναι φτηνή δικαιολογία των καννιβάλων το ότι εξεγείρονται για το θάνατο του 16χρονου, μια αφορμή για να τα σπάσουν – μη με ρωτήσετε το λόγο, ποτέ δε μου άρεσε η νοοτροπία της πορείας και του πεζοδρομίου, ούτε έχω βανδαλίσει ποτέ μου κάτι. Επίσης, το άλλο το χάλι, να προσπαθούν να σακατέψουν συνοριοφύλακα στα Γιάννινα επειδή κάποιος πέθανε ως ενέργεια ενός ενστόλου στην Αθήνα, είναι εξ’ ίσου καφριλίκι και κατάπτυστο. Για να μην πω για το άλλο το χάλι στη Θεσσαλονίκη.

Για να τα συνοψίσω με απλά λόγια, κακώς πέθανε ο νεαρός αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα τα γαμήσουμε όλα ή ότι θα πρέπει να βρίζουμε και να πετροβολούμε νυχθημερόν ούτε την αστυνομία γενικά, ούτε τους ενστόλους που δεν έχουν καμία σχέση με το συμβάν, ούτε να σπάμε ό,τι βρεθεί μπροστά μας και τσουπ μέσα στο Πανεπιστήμιο όταν μας παίρνουν στο κατόπι τα ΜΑΤ. Τη βία με βία θα πολεμήσετε ρε παληκάρια;

Από εκεί και πέρα όμως, να πούμε και μερικά παραλειπόμενα.

Ο λεβέντης που πέθανε, 16 χρονών παιδί, τι δουλειά είχε βράδυ με αναρχικούς και βάνδαλους στα Εξάρχεια παιδί σχολείου; Μανούλα δεν είχε να του ρίξει μια δυο ψιλές και να τον κρατήσει σπίτι, να του πει ότι δε γυρνάμε στα Εξάρχεια νυχτιάτικο να πετάμε μπουκάλια στους αστυνομικούς; Το ξανατονίζω γιατί σίγουρα θα βγει κάνας μαλάκας και θα λέει ότι συνηγορώ στις ενέργειες των ειδικών φρουρών: κακώς πέθανε. Αλλά εκεί δεν είχε δουλειά… αν δεν είχε ανακατευτεί με τα πίτουρα θα δε ζούσε τώρα; Ένα άλλο θέμα, για τους αστυνομικούς. Λέγεται ότι μπορεί να πήγαιναν να τους ρίξουν μολότωφ, μπορεί κι όχι. Σε κάθε περίπτωση, κι αυτοί δικαίωμα στην αυτοάμυνα δεν έχουν; Δεν εντοπίζω το σφάλμα τους στο ότι πήγαν να διασπάσουν το πλήθος, αλλά στο ότι το έκαναν με λάθος τρόπο – και όταν είσαι 9 χρόνια υπηρεσία στα Εξάρχεια υποτίθεται ότι έχεις άλλη ψυχραιμία και εμπειρία στο να αντιμετωπίζεις τέτοια περιστατικά, και αν τραβήξεις όπλο ξέρεις πού βαράς (στον αέρα υποθέτω; γιατρός είμαι, όχι αστυνομικός).

Σε κάθε περίπτωση, δε θα καταδικάσω στη συνείδησή μου τους φρουρούς αν δε βγει το τελικό πόρισμα και αν δεν έχει πρώτα λειτουργήσει η Δικαιοσύνη. Αυτό που με εξοργίζει όμως είναι τα Μέσα. Πάλι φωνές και λαϊκισμοί, πάλι δραματοποιούν τα πάντα – δε θέλω να μπω στη διαδικασία να σχολιάσω τις αντιδράσεις των δημοσιογράφων γιατί ήδη έχω ξεφύγει και δε θα τελειώσουμε ούτε χθες.

Εν κατακλείδι: κακώς έγινε ό,τι έγινε, εξ’ ίσου κακώς όμως γίνεται και ό,τι γίνεται μέχρι τώρα. Τίποτα δε θα φέρει τον μικρό πίσω στη ζωή και αυτή τη στιγμή μόνο καταστροφές συνεχίζουν να προκαλούνται. Θα πρότεινα: αμεσοπρόθεσμα μάζεμα των ταραξιών, οι βάνδαλοι στα σίδερα και οι υπόλοιποι τζάμπα μάγκες απαγγελία κατηγοριών και σπίτια τους – και σε δεύτερο χρόνο το δικαστικό σύστημα να αποφασίσει σε ποιο βαθμό και για ποια αίτια ακριβώς οφείλουν να ποινολογηθούν οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί. Όμορφα, πολιτισμένα και χωρίς ούτε να τους σταυρώνουμε ούτε να τους αγιοποιούμε.

Και να μπορούμε κι εμείς οι Χριστιανοί να κάνουμε τη δουλειά μας άφοβα στο κέντρο βρε αδερφέ.

Update: Τελικά προκύπτουν μερικά νέα δεδομένα:

 • Ο αστυνομικός είναι ειδικός φρουρός. Άρα δεν έχει τελειώσει τη Σχολή Αξιωματικών Αστυνομίας, όπως όλοι οι υπόλοιποι αστυνομικοί, και έχει διοριστεί με άλλες μεθόδους (όποιες συνηθίζονται σε τέτοιες περιπτώσεις, δε γνωρίζω λεπτομέρειες).
 • Ο μικρός δεν ήταν μέρος της συμμορίας που επετέθη στο περιπολικό, και ο φρουρός πυροβόλησε μετά από ώρα και όχι κατά την επίθεση.
 • Η βαλλιστική έρευνα δείχνει ότι δεν πρόκειται περί εξοστρακισμού.

Δεδομένων αυτών οφείλω να «τσοντάρω» ένα δυο λόγια ακόμα στο αρχικό post. Αν είναι έτσι όπως λέγεται τα πράγματα τότε πράγματι, πολύ κακώς πέθανε το παιδί και ο τύπος θέλει κρέμασμα. Καταλαβαίνω την αγανάκτιση του κόσμου και τη θλίψη της οικογενείας. Μερικά πράγματα όμως παραμένουν απαράδεκτα: και οι βανδαλισμοί της Αθήνας (και καλά στο όνομα του παιδιού), και οι κορώνες των δημοσιογράφων κατά του αστυνομικού σώματος εν χορώ, και το να επιτρέπουν οι γονείς στα 14χρονά τους να πετάνε πέτρες και κάδους απορριμάτων στα ΜΑΤ, και η ανυπαρξία όλων των πολιτικών – επίσης εν χορώ. Αυτά δε μπορώ να τα δεχτώ, όπως επίσης πρέπει να γίνει η επισήμανση ότι η οικογένεια όφειλε να διαφυλάξει καλύτερα τον πιτσιρικά. Κακώς σκοτώθηκε, συμφωνούμε όλοι σε αυτό, αλλά αν η μητέρα τον είχε νουθετήσει σωστότερα θα ζούσε τώρα και αυτό είναι το σημαντικό.

Α, και κάτι ακόμα: δεν είμαι ΝΔ, έτσι; Για να ακριβολογούμε, δεν είμαι κανένα κόμμα από αυτά που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, εντός και εκτός Κοινοβουλίου. Γκέκε;:)

Σε κάθε περίπτωση, ελπίζω και εύχομαι να τελειώνει αυτός ο βραχνάς σύντομα και να μπορέσουμε να επιστρέψουμε στο πρόγραμμά μας. Αμαρτία απ’ το Θεό, σκοτωμοί και λεηλασίες Χριστουγεννιάτικο!:(

Advertisements

76 Responses to “Τσουρέκια”


 1. 1 dtsomp 7 Δεκεμβρίου 2008 στο 9:06 μμ

  Πες τα ντε! Τίποτα δεν δικαιολογεί τον φόνο του 16χρονου, όπως και τίποτα δεν δικαιολογεί οργανωμένη επίθεση 30 πιτσιρικάδων σε 2 κρατικούς υπαλλήλους.

  Δηλαδή… WTF? Δεν ανησυχεί κανέναν ότι ένα μάτσο έφηβοι την πέφτουν σε όποιον δεν γουστάρουν;

 2. 2 jim_hellas 7 Δεκεμβρίου 2008 στο 9:25 μμ

  Συμφωνώ μαζί σου σε αυτά που λες, αλλά το ουσιαστικό ερώτημα δεν ειναι ούτε τι έκανε ο συγκεκριμένος νεαρός, ούτε ο ρατσισμός που λες εναντίον των αστυνομικών. Το ερώτημα είναι ΓΙΑΤΙ υπάρχει η ανάγκη για τέτοιου είδους αντίδραση; Οι βάνδαλοι ειναι απλά κάποιοι άμυαλοι που γουστάρουν να τα σπάνε; Τα 15χρονα γιατί θέλουν να πάνε σε τέτοια μονοπάτια αντίδρασης;

  Μήπως υπάρχει μια βαθύτερη σαπίλα και μια γενικότερη κακή κατάσταση στην κοινωνία μας; Μήπως όλο αυτό είναι αποτέλεσμα της ανασφάλειας που νιώθουν οι περισσότεροι πολίτες σε πολλαπλά επίπεδα; Το κράτος πλέον αντί να είναι στο πλευρό μας έχει καταντήσει να είναι εχθρός μας (κ οι αστυνομικοί το ίδιο).

  Δεν με εκπλήσσουν ούτε η δολοφονία του νεαρού, ούτε τα επεισόδια. Αυτά θα συνεχίσουν να υπάρχουν όσο κανείς από τους υπεύθυνους φορείς δεν θέτει τα βαθύτερα και ουσιαστικά ερωτήματα γύρω από τα περιστατικά αυτά αλλά και πολύ περισσότερο όσο υπάρχει αυτή η πλήρης αδιαφορία για την επίλυσή τους…

 3. 3 Flareman 7 Δεκεμβρίου 2008 στο 10:00 μμ

  @d: Τα έγραψε και ο Πάρις – δεν αντιλέγω, κακώς τον φάγανε, αλλά μήπως το έχουμε παραχέσει λίγο;

  @jh: Μήτσο μου σίγουρα είναι γενικότερο το πρόβλημα. Αλλά τι θα κάνουμε επειδή είναι κώλος η κοινωνία; Θα τα σπάσουμε όλα ή θα δικαιολογήσουμε τους καννίβαλους;

  Πέρα από τα προκείμενα όμως, δεν πιστεύω ότι τα 15χρονα που μπλέκονται σε αυτά κινούνται με επαναστατικές ιδέες και αρχές – μάλλον την πλάκα τους κάνουν (βλ. πλιάτσικο στις βιτρίνες της Ερμού). Άσε που ο πραγματικός ρεφορμιστής δε βγαίνει από την ΑΣΟΕΕ να τα κάψει και όταν σκάσουν οι διμοιρίες ξανά μέσα στ’ αυγό του!

  Γενικά, αν υπάρχει μαύρο χάλι δε θα το λύσουμε ούτε με το να τρώνε πιστολιές σκόπιμα ή κατά λάθος ο κόσμος, ούτε με το να καίμε τα πάντα, ούτε με το να κόβουμε κομματάκια στο Σύνταγμα τους αστυνομικούς, τους στρατιωτικούς και γενικότερα όποιον φοράει εθνόσημο.

 4. 4 sid_iron 7 Δεκεμβρίου 2008 στο 10:14 μμ

  Μιλάμε για δύο διαφορετικά γεγονότα..και δυστυχώς το πιο σημαντικό από τα δύο είναι ότι κάποιος τραβάει πιστόλι και ρίχνει! Μάλιστα αυτός ο κάποιος υποτίθεται ότι έχει εκπαιδευτεί ώστε να ξέρει πως να αντιδρά σε τέτοιες καταστάσεις! Το τί γίνεται απο εκεί και πέρα μπορεί να συζητηθεί και μεθαύριο σε κάποια επέτειο πολυτεχνείου ή σε κάποια πορεία! Το να φοβάσαι, από δω και πέρα, να μην ανταμωθείς με την αστυνομία δεν νομίζω ότι το προξένησαν όσοι σπάνε και καίνε!

 5. 5 Flareman 7 Δεκεμβρίου 2008 στο 11:18 μμ

  @sid: Το πιστόλι και το καδρόνι δε διαφέρουν και πολύ όπως τα βλέπω εγώ. Η μόνη διαφορά είναι πως ο ένστολος έχει την επιπρόσθετη ευθύνη του που δίνει η θέση του και οι λίγοι που παρεκκλίνουν αμαυρώνουν την εικόνα του συνόλου. Δυστυχώς, το ότι υπάρχουν κάποιοι τέτοιοι απερίγραπτοί δε σημαίνει ότι δικαιολογείται η όποια… «συζήτηση» σε πορείες, από τη μία ή την άλλη μεριά.

  Και πραγματικά, αν στριμώξεις τον άλλον στον τοίχο θα αντιδράσει – όταν πετάς την Αστυνομία δεμένη χειροπόδαρα μπροστά στις ορδές των αγρίων και με όλο το βρισίδι και την προκατάληψη δεν τους αφήνεις ούτε να προστατευθούν ούτε να κάνουν τη δουλειά τους είναι λογικό πως τα πιο απειθή στοιχεία στον κλάδο τους θα βρουν ευκαιρία για έκτροπα. Δεν τους δικαιολογώ, σαφώς, αλλά μήπως φταίμε κι εμείς για το σημερινό χάλι;

 6. 6 Carrot 7 Δεκεμβρίου 2008 στο 11:19 μμ

  Για το συγκεκριμένο περιστατικό δεν έχω γνώμη-δεν ξέρω λεπτομέρειες. Συνεπώς-γνώμη δεν μπορώ να έχω.

  Η αστυνομία γενικά είναι σε διάλυση. Δεν υπάρχει πολιτισμένη χώρα στην Ευρώπη, όπου να μπορείς να βρίζεις, λογομαχείς, πολεμάς με αστυνομικό. Σε δέρνουν η πυροβολούν εν ψυχρώ. Και έτσι πρέπει να είναι. Δεν ζητάς από την αστυνομία «τάξη», απαγορεύοντάς την να δρα. Κάθε ένας πολίτης εδώ πρέπει να ξέρει-χτυπάς αστυνομικό-μπορεί να σε σκοτώσουν. Δεν με ενδιαφέρουν οι δήθεν αριστεροί, καθάρματα τύπου Κανελη, Ζουραρη, τα οποία αυνανίζονται με τις αριστερές τους σκέψεις, ενώ εισπράττουν μόνο μετρητοίς.

  Εγώ προσωπικά θα έδινα εντολές να πυροβολούν μετά από προειδοποίηση όλους αυτούς τους άχρηστους, που καταστρέφουν, λεηλατούν, μάχονται με τις αστυνομικές δυνάμεις. Ας γεμίσει πτώματα. Άλλη φορά δεν θα βγουν.
  Αυτά τα καθάρματα κάθε και λίγο καταστρέφουν περιουσίες αθώων πολιτών, δημόσια περιουσία, αυτοκίνητα. Επειδή δεν του έκατσε κάτι καλά το fuck. Ε, τέρμα η υποκρισία… .

 7. 7 sid_iron 7 Δεκεμβρίου 2008 στο 11:45 μμ

  «Το πιστόλι και το καδρόνι δε διαφέρουν και πολύ»… και όμως διαφέρουν..αλλιώς οι αστυνομικοί θα ήτανε έξω μόνο με γλομπς! Όλοι έχουμε μερίδιο ευθύνης..όλα ξεκινάνε από το σπίτι και μπλα μπλα μπλα!! Για μένα το θέμα είναι η αντίδραση του αστυνόμου..Από εκεί και πέρα δεν θυμάμαι ούτε μία περίπτωση όπου η αστυνομία να έδρασε με στόχο την πρόληψη του οποιουδήποτε περιστατικού..ούτε μία περίπτωση..οπότε δεν έχω λόγο να πιστεύω ότι αδικώ το έργο τους! Δεν προσφέρουν έργο..εντάξει βγάζουν καμιά αστυνομική ταυτότητα με γράμματα ορνιθοσκαλίσματα!!

  @Carrot sorry αλλά είσαι του άλλου άκρου! «Δεν υπάρχει πολιτισμένη χώρα στην Ευρώπη, όπου να μπορείς να βρίζεις, λογομαχείς, πολεμάς με αστυνομικό. Σε δέρνουν η πυροβολούν εν ψυχρώ»..αυτό το πράγμα ισχύει?! Να μας πεις ποιες πολιτισμένες χώρες (στην Ευρώπη κιόλας) είναι?

 8. 8 jim_hellas 8 Δεκεμβρίου 2008 στο 12:22 πμ

  «Πέρα από τα προκείμενα όμως, δεν πιστεύω ότι τα 15χρονα που μπλέκονται σε αυτά κινούνται με επαναστατικές ιδέες και αρχές»

  Δεν είπα αυτό… Το ερώτημα είναι γιατί αυτά τα 15χρονα που εμπλέκονται σε αυτές τις ενέργειες το κάνουν αυτό. Εσύ πιστεύεις πως απλά το έχουν στο αίμα τους δηλαδή ή πως αυτό είναι «εφηβική τρέλα»; Αυτό που λέω είναι αντί να δακτυλοδείχνουμε τα 15χρονα και να τα αναρωτιόμαστε τι κάνουν στα Εξάρχεια, καλά θα ήταν μια φορά να δαχτυλοδείξουμε το πρόβλημα που κρύβουμε κάτω από το χαλάκι. Κ αυτό δεν είναι σχόλιο αποκλειστικά προς εσένα…

  Εν τω μεταξύ δεν ξέρω αν είδες τις δηλώσεις των αυτόπτων μαρτύρων (ρίξε μια ματιά στο blog μου, έχω τα βίντεο), αλλά όλοι τους μιλάνε για κανονική εν ψυχρώ δολοφονιά μετά από… υβριστικά «πυρά» 10 νεαρών σε μια πλατεία, οι οποίοι μάλιστα προκληθηκαν από τους ίδιους τους αστυνομικούς λέγοντάς τους «ελάτε εδώ ρε αν είστε μάγκες». Ε συγνώμη αλλά Ο,ΤΙ και να κάνανε οι νεαροί, ΟΠΟΥ και αν κυκλοφορούσαν δεν αποτελεί δικαιολογία για εν ψυχρώ δολοφονία (αν θεωρήσουμε πως οι 10 αυτόπτες μάρτυρες έχουν δίκιο και οι 2 αστυνομικοί ψεύδονται βεβαίως-βεβαίως, πράγμα καθόλου απίθανο).

  Εν κατακλείδι, αυτό που θέλω να πω είναι πως με το να μένουμε στην επιφάνεια του θέματος και απλά να βλέπουμε το όλο γεγονός ως απλά μια δολοφονία ενός νεαρού αναρχικού και τα αντίποινα των ομοϊδεατών του δεν κάνουμε ουσιαστικά τίποτα άλλο πέρα από το να ανακυκλώνουμε το τίποτα που μας έχει πνίξει έτσι και αλλιώς…

 9. 9 papo 8 Δεκεμβρίου 2008 στο 12:24 πμ

  συμφωνώ με το post σου!

 10. 10 jim_hellas 8 Δεκεμβρίου 2008 στο 12:27 πμ

  Τώρα διάβασα το σχόλιο του/της Carrot και έπαθα σοκ. Θέλω και εγώ ένα όπλο και με τη μηδαμινή μου εκπαίδευση να μπορώ να σκοτώνω όποιον θέλω, όποτε θέλω, αφού πρώτα τον προειδοποιήσω, χωρίς να αντιμετωπίζω καμία κατηγορία. Χαίρομαι που έχω πάρει την απόφαση να μην επιστρέψω στην Ελλάδα…

 11. 11 Flareman 8 Δεκεμβρίου 2008 στο 12:53 πμ

  @si: Να εξηγήσω τι εννοώ: είτε πιστολιά στο θώρακα φας, είτε καδρονιά στο κεφάλι, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο, ανεξαρτήτως ποιος στην κάθισε. Και όποιος και απ’ τους δύο να είναι, είναι κατάπτυστο. Σε αυτό δε διαφωνούμε. Εκεί που διαφωνώ μαζί σου είναι στο ότι δεν είναι σωστό να βάζουμε όλους τους αστυνομικούς στο ίδιο τσουβάλι και να λέμε προκατειλημμένα ότι είναι άχρηστοι και είναι καλοί μόνο για να πυροβολάνε. Στην εποχή/ηλικία μας με τόσο πόλεμο που δέχονται από το ΜΜΕ λογικό είναι να έχει αλλάξει το modus operandi τους – πού ξέρεις (/ξέρω/ξέρουμε) πριν αρχίσει αυτό το άγριο λυντσάρισμα που υφίστανται αν έκαναν σωστά τη δουλειά τους ή όχι; Και αν ακόμα οι περισσότεροι προσπαθούν να την κάνουν καλά, ακόμη και μονά ζυγά θα βγει κάποιο κοράκι δημοσιογράφος να τους διαβάλλει;

  Το να λέμε «μπάτσος χρήσιμος δεν υπάρχει» είναι το ίδιο με το να λέμε «όλοι οι αριστεροί είναι αναρχικοί βάνδαλοι που θέλουν εκτέλεση» και με το να κάνουμε δεύτερη φορά το ίδιο λάθος της προκατάληψης δε διορθώνουμε το πρώτο. Και οι δυο σας εκφράζετε ένα άκρο που με εκφράζει μεν εν μέρει, δε με καλύπτει απολύτως όμως.

  Με δυο λόγια, αυτό που έγραψα στον επίλογο του αρχικού ποστ: δε θα αγιοποιήσω ούτε θα καταδικάσω κανέναν που δεν το αξίζει, μόνο και μόνο επειδή ήταν 16 ετών ή επειδή φοράει το εθνόσημο.

 12. 12 Flareman 8 Δεκεμβρίου 2008 στο 1:17 πμ

  @jh: Δε σε πρόλαβα:) Για τα 15χρονα, ναι – πραγματικά δεν πιστεύω ότι λειτουργούν λόγω αγανάκτησης ή ιδεολογίας ή ο,τιδήποτε: πειθήνια όργανα είναι, συμφέροντα εξυπηρετούν, στα κουτουρού βαράνε και κάνουν την «πλάκα» (γιατί έτσι το βλέπουν) της ηλικίας τους. Εμπλέκονται γιατί τα βρίσκουν εύκαιρα και πρόσφορα κάποιοι που τους βολεύει και τα εμπλέκουν – και αυτό είναι η προσωπική μου άποψη και μόνο, σαφώς. Για τους… αυτόπτες – ειλικρινά, μετά από πάρα πολλές ώρες παρακολούθησης των εκπομπών και των πάνελ τόσα χρόνια, πιστεύω ότι οι μισοί τα γιγαντοποιούν και οι άλλοι μισοί ψεύδονται απροκάλυπτα. Μπορεί και οι φρουροί να ψεύδονται (που ο άνθρωπος το ομολόγησε δηλαδή, πυροβόλησε λέει δυο στον αέρα και μια χαμηλότερα), αλλά αν το πιστεύω μία για αυτούς, το πιστεύω δέκα για τους αυτόπτες.

  Όσο για το πρόβλημα: Δημήτρη μου δε διαφωνώ, αλλού είναι η ρίζα, και πρέπει να το δακτυλοδείξουμε κι αυτό. Αλλά το πρακτικό πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι ότι η Αθήνα καίγεται και έχουμε ένα καρότσι καθίκια λυτά στους δρόμους. Όταν ο άρρωστος ξεματώνει τ’ άντερά του στο πάτωμα δεν ασχολείσαι αν έχει καρκίνο: του σταματάς την αιμορραγία πρώτα και αν τον σταθεροποιήσει έχει ο Θεός. Να το λύσουμε το πρόβλημα εκ βάθρων, αλλά δε μπορεί να αγνοούμε το χάος που επικρατεί σήμερα.

  Και σαφώς δε δικαιολογείται ο θάνατος του 15χρονου (να δω πόσες φορές θα το πω σήμερα:P) – θα το δικαιολογούσα μόνο αν είχε κάποιας μορφής όπλο και έβαλλε ευθέως πρώτος κατά των αστυνομικών. Εκεί θα αλλάζανε οι κανόνες του παιχνιδιού.

 13. 13 kostis 8 Δεκεμβρίου 2008 στο 2:03 πμ

  «Και να μπορούμε κι εμείς οι Χριστιανοί να κάνουμε τη δουλειά μας άφοβα στο κέντρο βρε αδερφέ»

  Flareman, εγώ κρατάω αυτό από το post σου. Και σου αφιερώνω (και σε όλους όσους σκέφτονται έτσι) το γνωστό:

  Όταν ήρθαν να πάρουν τους τσιγγάνους δεν αντέδρασα.
  Δεν ήμουν τσιγγάνος.
  Όταν ήρθαν να πάρουν τους κομμουνιστές δεν αντέδρασα.
  Δεν ήμουν κομμουνιστής.
  Όταν ήρθαν να πάρουν τους εβραίους δεν αντέδρασα.
  Δεν ήμουν εβραίος.
  Όταν ήρθαν να πάρουν εμένα δεν είχε απομείνει κανείς για να αντιδράσει

  P.S. Όταν η αστυνομία δολοφονεί εν ψυχρώ αθώους δε μπορούμε να περιμένουμε τους δημοκρατικούς θεσμούς να δώσουν τη λύση, γιατί τότε έχει καταργηθεί κάθε έννοια δημοκρατίας. Και μην ακούσω για μεμονομένα περιστατικά. Αν σιωπήσουμε τώρα στο μέλλον δε θα είναι μεμονομένα. Και ίσως τώρα να είναι ένας δεκαεξάχρονος που «τι δουλειά είχε να πετάει μπουκάλια». Χτες ήταν ένας δεκαπεντάχρονος που «τι δουλειά είχε να φοράει πράσινα παπούτσια». Αύριο μπορεί να είσαι εσυ που «τι δουλειά είχες να μοιάζεις με τρομοκράτη».

 14. 14 Flareman 8 Δεκεμβρίου 2008 στο 2:53 πμ

  @K: Συγγνώμη, δηλαδή θεωρείς ότι δικαίως καίγεται η χώρα; Ότι αυτοί που διαλύουν τα πάντα σε όλη την Ελλάδα κάνουν καλά και αξίζουν έπαινο;

  Δεν έχει ολοκληρωθεί η εκδίκαση της υποθέσεως, δεν έχει βγει απόφαση του δικαστηρίου για τους αστυνομικούς, δε μπορούμε να μιλάμε για δολοφονία – όταν κρίνεις έτσι προκατειλημμένα κάνεις το ίδιο λάθος που προσάπτεις σε άλλους.

  Όπως είπα και παραπάνω, μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Κάποια πράγματα έγιναν κακώς, αλλά δε θα δικαιολογήσουμε και την ανομία επειδή κακώς πυροβολήθηκε ένα 16χρονο.

 15. 15 Theodore. 8 Δεκεμβρίου 2008 στο 10:55 πμ

  Σαφως και το προβλημα ειναι συνθετο, και ευτυχως που το επιπεδο εδω ειναι ανω του μετριου, ωστε να μπορει να βγει και κατι χρησιμο, εκτος απο τις γνωστες μαλακιες, που γραφονται συνηθως στα βλογ.
  Ειναι ολα μαζι.Και κοινωνικο και παιδειας και οικονομικο.
  Τα παιδακια, περνανε στα Λυκεια, ενω δεν εχουν ιδεα και τα τελειωνουν παντελως αγραμματα, ζητωντας μετα να δουλεψουν χωρις να εχουν προσοντα.
  Λετε οτι δεν τα ξερουν αυτα; Τα ξερουν και τα παραξερουν,γι αυτο, η θα πρεπει να πανε να πεσουν απο την Ακροπολη, η να κανουν αυτα που κανουν προκειμενου να βρουν λογον υπαρξης και να φτιαξουν και καποιους που φταινε.Ειναι ανθρωπινα αυτα.Οι Αμερικανοι, τους λενε loosers.
  Καποτε, τελειωνανε το Δημοτικο και πηγαιναν να βρουν καποια δουλεια, και αφου εκαναν τη μαθητεια τους, συνεχιζαν πλεον μονοι τους.
  Μετα, εστω, τελειωνανε τα Γυμνασια και στα 15, ψαχνανε για να κανουν τα ιδια.Ειχαν χρονο, και να πιστεψουν οτι ως εκει τους επαιρνε,και να μαθουν μια τεχνη για να φανε ψωμι.
  Σημερα, σα 18, τι χρονος να υπαρχει;Τρεχουν λοιπον, χρεωνοντας τους γονεος τοπυς, και γεμιζουν,τις βοιδοσχολες της κονομας, που μοιραζουν χαρτια ανευ αντκρυσματος,μεταθετοντας την ωρα της κρισεως στα 20 και στα 21.
  Και οι γονεις φταινε, που θελουν τα παιδια τους μονο μεσα σε γραφεια. Ποτε χειρονακτες.Εχετε δει σιριαλ, που να σκαβει καποιος; Οχι βεβαια. Μονο σε γραφεια, και μαλιστα πινοντας καφεδες και κωλοβαροντας.
  Και τις δουλειες αυτες, τις «κατωτερες», ποιος θα τις κανει;
  Μα οι δουλοι. Οι μεταναστες,που με μικρο μεροκαματο, θα μας λυσουν δυο προβληματα. Και να γλυτωσουν τα παιδια μας, απο τις βαρειες δουλεις, και να κονομησουμε, δινοντας ελαχιστα.
  Θα μπορουσα να γραφω με τις ωρες, αλλα σταματαω εδω, για να διαβαζεται το κομματι αυτο, που το γραφω με πολυ πονο, μιας και υπηρξα καθηγητης για 35 χρονια, και ξερω καλα το θεμα αυτο.
  Σας βαζω μονο και ενα link,για να διαβασετε ενα καλο κομματι.
  http://www.sofokleous10.gr/portal2/toprotothema/toprotothema/-200812087777/

 16. 16 Δημήτρης Ευαγγελόπουλος 8 Δεκεμβρίου 2008 στο 11:07 πμ

  Σπύρο, τι να πω; Τα είπες όλα εσύ για εμένα. Ότι και να έγινε, μα ότι και να έγινε αδυνατώ να πιστέψω πως ο αστυνομικός στα καλά του καθουμένου σήκωσε το πιστόλι και πυροβόλησε τον 15χρονο.

  Οι καταστροφές που κάνουν οι αντιεξουσιαστές παραπέμπουν στο νόμο της ζούγκλας, που όμως ούτε στη ζούγκλα δεν εφαρμόζεται. Αν ρε φίλε νομίζεις ότι έχεις δίκιο, βγες και πες το, ξεκίνα μια εκστρατεία, ενημέρωσε, μάζεψε κόσμο που συμφωνεί μαζί σου, φτιάξε ένα πολιτικό κόμμα διαφορετικό από τη σαπίλα των υπαρχόντων, αφού το σύνταγμα σου δίνει αυτή η δυνατότητα. Δεν είμαστε πρόβατα να μας σφυρίζει ο τσομπάνος για να μπούμε στο μαντρί, είμαστε άνθρωποι με λογική. Είμαι απόλυτα σίγουρος πως όλοι αυτοί μόνο καταστροφές μπορούν να κάνουν και με χρήση προπαγάνδας να κατηγορούν τους πάντες χωρίς οι ίδιοι να κάνουν κάτι καλό για την κοινωνία. Παλεύουν για υγιείς κοινωνίες καταστρέφοντάς τες. Μέγιστη αντίθεση! Γι αυτό και πιστεύω πως πάντα έτσι στη θεωρία θα μείνουν και πάντα η κοινωνία μας θα έχει τα ίδια κοινωνικά προβλήματα με σήμερα.

  Φυσικά και δεν έπρεπε να πεθάνει το παιδί, όσο αλήτης ήταν ή δεν ήταν.Το γεγονός όμως ότι ήταν στα επεισόδια δεν τον καθιστά αθώο. Ας σταματήσουν τα κανάλια να δραματοποιούν την κατάσταση για να πουλήσουν. Δεν φταίει ούτε η ελληνική αστυνομία, ούτε η κυβέρνηση ούτε κανένας άλλος εκτός του αστυνομικού-φονιά. Αν με ρωτήσετε, πιστεύω πως ο αθώος είναι ο αστυνομικός κι όχι το παιδί αλλά παρ’ όλα αυτά σας λέω πως πρέπει να τιμωρηθεί ο αστυνομικός γιατί αφαίρεσε ζωή, το πιο πολύτιμο αγαθό που διαθέτουμε.

  Έρχονται τώρα όλα τα σχολεία, όπως και το δικό μου και ξεκινούν νέο κύκλο καταλήψεων για το συγκεκριμένο συμβάν. Τι να πω; Αισθάνομαι αγανακτησμένος…

  Αυτά…Σπύρο, συγγνώμη για το μέγεθος του σχολίου…..

 17. 17 manolis tsagkarakis 8 Δεκεμβρίου 2008 στο 11:11 πμ

  Καταρχήν βλέπω ότι όλα τα σχόλια κινούντε σε πλαίσια που προστάζει η κοινή λογική..

  Συμφωνώ ότι το να πυροβολείς έστω και προειδοποιητικά είναι Μ@λ@κία τη στιγμή που βρίσκεσαι σε κατοικημένη περιοχή.. όμως όλοι μας έχουμε το δικαίωμα της αυτοάμυνας.. εγώ π.χ. θα έσφαζα όποιον τολμούσε όχι να με απειλήσει (εκεί αντιδράς με λόγια) αλλά να με πλησιάσει με απειλητικές διαθέσεις… Βέβαια εννοείται ότι δεν θα τα έβαζα με ένα τσούρμο άτομα μόνος μου.. αυτή τη βλακεία έκανε ο αστυνομικός ο οποίος βέβαια σαν ειδικός φρουρός ίσως να νόμιζε ότι ήτανε ο ΡΑΜΠΟ σε ελληνική έκδοση..!!!

  Το πιτσιρίκι φταίει σε ένα μόνο πράγμα…στο ότι δεν κατάφερε να ξεχωρίσει και να αξιολογήσει σωστά τη παρέα του.. δεν είναι δυνατόν να κάνεις παρέα με άτομα που το παίζουν «μούρη» και που κάνουν καταστροφές στις περιουσίες όλων μας και εσύ να τους ακολουθείς σαν το πρόβατο..!!!εκτός βέβαια και να συμβαίνει το ενδεχόμενο αυτού του είδους τα άτομα να είναι πλέον τα ινδάλματα του κάθε καλομαθημένου 15χρονου..

  @sid_iron απλώς να ξέρεις ότι στην Αγγλία που σπούδασα και έμεινα συνολικά 5,5 χρόνια κανείς δεν τολμάει να βρίσει ή να πετάξει έστω και μια μπανανόφλουδα σε ένα περιπολικό, ουτέ καν στο κτήριο της αστυνομίας.. ξέρεις γιατί?
  επειδή ξέρει ότι θα κατεβεί ο αστυνομικός και εκτός απ΄ότι θα του σπάσει τα μούτρα συλλαμβάνοντάς τον, θα περάσει και απο δίκη όχι σε 2 χρόνια αλλά την επόμενη μέρα ΚΑΙ μάλιστα θα καταδικαστεί κιόλας!!!!

 18. 18 kostis 8 Δεκεμβρίου 2008 στο 11:46 πμ

  Flareman (and others), νομίζω ότι στην Ελληνική αστυνομία ειδικά δεν αξίζει το τεκμήριο της αθωότητας (δες και το αιχμηρό κείμενο του Κούλογλου «το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου»). Και για πια δικαιοσύνη μιλάμε, γι’ αυτή που έχει ξεπουληθεί στην εκτελεστική εξουσία, συγκαλύπτει όλες τις βρωμοδουλιές και αθώωσε τους δολοφόνους με τη ζαρντινιέρα; Ζούμε σε μια εποχή που η δημοκρατία (και η κοινή λογική πολλές φορές) έχει καταλυθεί, και συ λες ότι εμπιστεύεσαι τη δικαιοσύνη και την ελληνική αστυνομία, και μάλιστα μετά από μια τέτοια ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ!!!

  P.S. ΜΗΝ ενημερώνεστε για τέτοια θέματα από το mega, έχει πέσει τρομερή πλήση εγκεφάλου. Εξισώνουν αυτούς που διαιότατα εξεγείρονται με τους ταραξίες (τους οποίους ακόμα και οι αναρχικοί τους αποκύρηξαν) που ουδεμία σχέση έχουν με τον κοσμάκη που απλά αηδίασε με την κατάσταση και βγήκε να φωνάξει «φτάνει πια». Είναι τόσο κάφροι που αφήνουν υπόνοιες για ένα νεκρό παιδί ότι «ήταν κακομαθημένο πλουσιόπαιδο και έκανε παρέα με αναρχικούς» για να δικαιώσουν στη συνείδηση του κόσμου τη δολοφονία και να σας καθυσηχάσουν ότι φιλήσυχοι πολίτες που κοιτάνε τη δουλειά τους δε διατρέχουν κανένα κίνδυνο!!!! Please μην βλέπω νέους και έξυπνους ανθρώπους να τρώνε το δόλωμα και να αναπαράγουν αυτές τις αηδίες.

 19. 19 kostis 8 Δεκεμβρίου 2008 στο 11:53 πμ

  να και το link από την ανάλυση του Κούλογλου, ένα από τα πολλά εύστοχα του tvxs:

  http://www.tvxs.gr/v1049

 20. 20 manolis tsagkarakis 8 Δεκεμβρίου 2008 στο 11:55 πμ

  @kostis Ελληνική Αστυνομία = δολοφόνοι ?
  Δικαιοσύνη = βρωμοδουλιές ?
  Δηλαδή π.χ. κάποιος σου κλέβει το αμάξι, εσύ θα το πεις στο μπαμπάκα σου ή στους συγγενείς σου να ψάξουν Η΄θα πας στους ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ – ΕΛΛΑΣ και στην ΔΙΚΑΟΣΥΝΗ που κάνει ΒΡΩΜΟΔΟΥΛΕΙΕΣ για να σε βοηθήσουν?

  Δεν είναι όλοι οι αστυνομικοί τόσο ανεύθυνοι όσο ο αστυνομικός που πυροβόλησε και δεν είναι όλοι οι δικαστικοί πουλημένοι στα συμφέροντα όπως υποννοείς…

 21. 21 manolis tsagkarakis 8 Δεκεμβρίου 2008 στο 12:07 μμ

  @kostis
  «να και το link από την ανάλυση του Κούλογλου, ένα από τα πολλά εύστοχα του tvxs:
  http://www.tvxs.gr/v1049»

  το διάβασα και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί εκφέρεται κομματικά για κάτι το οποίο είναι ευθύνη και μ@λ@κία της αστυνομίας για το πως χειρίστηεκε την κατάσταση…
  Για να πω και την αλήθεια, περίμενα να διαβάσω κάτι εύστοχο σε αυτό το Link αλλά δεν περίμενα να διαβάσω «τα νέα του ΠΑΣΟΚ»…
  Δηλαδή μια οποιαδήποτε κυβέρνηση σε 5 χρόνια που λέει θα μπορούσε να αναμορφώσει μια αστυνομία που εδώ και πάρα μα πάρα πολλά χρόνια έχει πάρει τη κάτω βόλτα όσο αφορά την εκπαίδευση?

 22. 22 sid_iron 8 Δεκεμβρίου 2008 στο 12:27 μμ

  @manoli : «Συμφωνώ ότι το να πυροβολείς έστω και προειδοποιητικά είναι Μ@λ@κία τη στιγμή που βρίσκεσαι σε κατοικημένη περιοχή..»-ακόμα και με όπλο να είναι ο άλλος η αστυνομία πυροβολεί μόνο αν δεχτεί πυρά!!

  «εγώ π.χ. θα έσφαζα όποιον τολμούσε όχι να με απειλήσει (εκεί αντιδράς με λόγια) αλλά να με πλησιάσει με απειλητικές διαθέσεις…»-αυτή είναι υποτίθεται η διαφορά των εκπαιδευμένων αστυνομικών από τους απλούς πολίτες

  «στην αγγλία θα κατεβεί ο αστυνομικός και εκτός απ΄ότι θα του σπάσει τα μούτρα συλλαμβάνοντάς τον, θα περάσει και απο δίκη όχι σε 2 χρόνια αλλά την επόμενη μέρα ΚΑΙ μάλιστα θα καταδικαστεί κιόλας»-δεν καταλαβαίνω πια είναι η διαφορά με την ελλάδα. Και εδώ όποτε θέλει ο αστυνόμος σε συλλαμβάνει, σου σπάει τα μούτρα (βλέπε ζαρντινιέρα) και σε στέλνει ΓΑΔΑ. Δεν ξέρω πότε γίνεται η δίκη για μια μπανανόφλουδα ή εξύβριση σε όργανο..αλλά έχω απορία πότε θα γίνει η δίκη για ανθρωποκτονία από πρόθεση !!

 23. 23 kostis 8 Δεκεμβρίου 2008 στο 1:18 μμ

  Ένα όργανο της εκτελεστικής εξουσίας πυροβολεί για να σκοτώσει (shoot to kill, διπλή επαναληπτική βολή στο στήθος)- μάλλον κάτι πάει σοβαρά λάθος σε αυτή τη χώρα και συ ρε τζαγκαράκη κόπτεσαι για το αν φταίει η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ (άλλα λόγια ν αγαπιόμαστε). Στην ελλάδα όταν κάτι πάει στραβά τα ρίχνουμε στα πρόσωπα (ένας κακός αστυνομικός – αλλά υπάρχουν και καλοί!) ενώ στην πραγματικότητα φταίνε οι θεσμοί. Ε, λοιπόν έχουμε μια αστυνομία με φασιστική νοοτροπία που γουστάρει τσαμπουκάδες με αναρχικούς και αριστερούς φοιτητές (αυτό δε θα το αιτιολογήσω όποιος έχει πάει σε πορείες το γνωρίζει) και ξέρει ότι μπορεί να εφαρμόζει βία κατά βούληση με την συγκάλυψη της διαιοσύνης και την αποδοχή των «φιλήσυχων πολιτών». Οι πολίτες επιτέλους αφυπνίστηκαν (έπρεπε να δολοφονηθεί άναδρα ένα αθώο παιδί πρώτα) και απαιτούν από την κάθε κυβέρνηση όταν οπλίζει το χέρι του κάθε φασίστα / ψυχοπαθή (εξαιρέσεις στην πλειοψηφία των φιλικών, ευγενέστατων αστυνομικών) να είναι σαφές ότι η τιμωρία του σε περίπτωση αναίτιας χρήσης βίας θα είναι παραδειγματική και όχι μια δίμηνη στέρηση μιστού για τα μάτια του κόσμου

 24. 24 manolis tsagkarakis 8 Δεκεμβρίου 2008 στο 1:44 μμ

  @kostis δεν κόπτομαι εγώ «ρε kostaki» αλλά σχολιάζω το άρθρο του Κούλογλου που αυτός αναφέρει για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αντί να σχολιάσει την ανικανότητα σωστής αντίδρασης απο τους πιο πολλούς αστυνομικούς..!!!
  Εσύ το διάβασες το link που αναφέρεις ή στο περιγράψανε με τη μέθοδο «χαλασμένο τηλεφωνάκι»? 🙂

  ξέρεις γιατί στο δημόσιο όλοι την βγάζουνε στο τέλος «καθαρή»?
  Επειδή όλοι (+ εγώ σε ένα Δήμο που εργάζομαι) έχουμε πάρει «πρέφα» τη γραφειοκρατεία και τις λάθος τακτικές των προϊσταμένων μας, οπότε κάνουμε ένα χαρτί ενημερώνοντας τους και αν συμβεί κάτι λέμε: «εγώ σας προειδοποίησα!!!»

  Στην περίπτωση βέβαια του αστυνομικού αν δεν είχε σκοτωθεί το πιτσιρίκι και «απλώς» είχε τραυματιστεί τότε θα έλεγε: «εγώ σας είχα προειδοποιήσει ότι δεν επαρκούν 3 άτομα να περιπολούν στα Εξάρχεια»!!! οπότε στο τέλος θα του λέγανε και μπράβο!!!
  Αυτό βέβαια δεν θα το μάθουμε ποτε…

  ΆΡΑ θα συμφωνήσω μαζί σου ότι οι θεσμοί πλέον έχουν πάρει τη κάτω βόλτα..

  Τώρα το αν ο πιτσιρικάς ήταν αναρχικός ή ήτανε αγιόπαιδο του κατηχητικού δεν με ενδιαφέρει..το θέμα είναι ότι βρέθηκε με μια παρέα με «μαγκάκια του κWλου» που νόμιζαν το ότι να βρίζεις και να πετάς πράγματα σε μια μορφή εξουσίας σε κάνει cool!!! Απλώς τους έκατσε στο περιπολικό να βρίσκεται το συγκεκριμένο άτομο που αντί να βάλει την ουρά στα σκέλια και να εξαφανιστεί (όπως απαιτεί ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ Νικος Καρβέλας) το έπαιξε ΡΑΜΠΟ…-και τα δυο είναι λάθος αντιδράσεις-…

  Πάντως και εγώ θα ήθελα πολύ σύντομα να δω το πόρισμα της έρευνας και για το αν όντως πυροβόλησε εν ψυχρώ ή ήτανε ατύχημα η όλη φάση (δηλαδή εξοστρακίστηκε η σφαίρα)…

 25. 25 kostis 8 Δεκεμβρίου 2008 στο 1:56 μμ

  ΟΚ, μάλλον καταλήξαμε κάπου. Τέλος πάντων, επειδή εγώ είμαι εκνευρισμένος και δε θέλω να καταχραστώ άλλο το χώρο του flareman με ψηφιακά μπινελίκια (τι τρόπος εκτόνωσης και αυτός!) παραθέτω το πιο νηφάλιο άρθρο που διάβασα, από τον ΛΗΡ, με τίτλο «Έχουμε την αστυνομία που θέλουμε». Πάνω κάτω λέει το ίδο που λες και συ, Μανώλη.

  http://sandbox.cs.uchicago.edu/blog_el/?p=663

 26. 26 Carrot 8 Δεκεμβρίου 2008 στο 2:42 μμ

  @sid_iron

  Βαλκάνια είναι εδώ. Οριεντα. Τελεία και παύλα.
  «Δημοκρατία» είναι όρος, όχι πραγματικότητα.
  Με το μαστίγιο μας κυβερνάνε, κλέβουν, λένε ασύστολα ψέματα.
  Τουλάχιστον να μπορούσαν κάποια πράγματα σωστά να κάνουν.
  Ούτε αυτά.

 27. 27 Carrot 8 Δεκεμβρίου 2008 στο 2:48 μμ

  @kostis

  Το άρθρο είναι άδειο περιεχομένου.
  Εκφράζει την παραδοσιακή Ελληνική απραξία, το διανοητικό μαρασμό,και τη πνευματική μιζέρια του Σύγχρονο Έλληνα «διανοούμενο»..

  Έτσι είναι και θα είναι-20 χρόνια σοσιαλιστικές ανοησίες απαρατήρητες δεν πέρασαν.

 28. 28 Flareman 8 Δεκεμβρίου 2008 στο 3:43 μμ

  Ρε σεις, σφάζεστε και μετά τα βρίσκετε μόνοι σας; Εν τη απουσία μου;

  Είστε πολύ μεγάλοι!:D

  Πέρα από την πλάκα, βλέπω σύγκλιση στα περισσότερα points και διαφωνία σε ένα δυο. Όλοι συμφωνούμε ότι κακώς πέθανε το παιδί. Όλοι συμφωνούμε ότι κακώς έβαλλε ο αστυνομικός, αλλά μέχρι να ολοκληρωθούν οι αναλύσεις δε μπορούμε να είμαστε σίγουροι για τη σκοπιμότητα της βολής. Προσωπικά δε μπορώ να δεχτώ γενικεύσεις του τύπου «οι αστυνομικοί είναι φασίστες», έχω μεγάλη επαφή με τον ένστολο κλάδο και ξέρω πολύ καλά ότι δεν ισχύει για τη μεγάλη, συντριπτική πλειοψηφία. Ο ίδιος ο kostis αυτοαναιρείται δυο γραμμές παρακάτω:) («του κάθε φασίστα / ψυχοπαθή (εξαιρέσεις στην πλειοψηφία των φιλικών, ευγενέστατων αστυνομικών»). Γενικά δε μου αρέσει να προδικάζω καταστάσεις, αλλά εντάξει, είμαστε σε πολύ καλό δρόμο μέχρι τώρα:)

  Όμως ρε παιδιά, εστιάζετε όλοι στο παιδί και στον αστυνομικό. Οκέι, ο καθένας έχει τη θέση του, άδικος ο θάνατος του μικορύ – αλλά για το χαμό που γινόταν χθες στο κέντρο; Θέλω να ακούσω γνώμες και γι’ αυτό: είναι δικαιολογήσιμη, υπό οποιοδήποτε πρίσμα αυτή η λαίλαπα; Και τι θα έπρεπε να κάνει η αστυνομία (και το κράτος δηλαδή) γι’ αυτό κατά τη γνώμη σας;

 29. 29 kostis 8 Δεκεμβρίου 2008 στο 4:41 μμ

  Flareman, είσαι γιατρός και μπορείς ίσως καλύτερα από μας να συνειδητοποιήσεις την αξία της ανθρώπινης ζωής. Εμένα δε μπορεί να φύγει από το μυαλό μου η εικόνα του δολοφονημένου παιδιού γεμάτο αίματα, και αυτό υπερκαλύπτει κάθε θρήνο για κατεστραμένες περιουσίες… Το αίμα φέρνει μίσος, αυτό που συνέβη άνοιξε τους ασκούς του αιόλου και οδήγησε στην (αναμενόμενη κατ’ εμέ) τυφλή βία απέναντι σε ο,τιδήποτε μπορεί να θυμίζει την κρατική εξουσία που «δολοφονεί αθώα παιδιά» (άντε, για σένα το βάζω σε εισαγωγικά μέχρι το δικαστήριο). Δυστυχώς το θολωμένο μυαλό μερικών δε μπορεί να ξεχωρίσει τα πραγματικά σύμβολα της κρατικής εξουσίας από την περιουσία των μεροκαματιάριδων. Δεν ισχυρίζομαι ότι η βία είναι η απάντηση ή οτι οδηγεί πουθενά, αλλά δε θα έχυνα ούτε ένα δάκρυ για το καμένο κοινοβούλιο της χρεωκοπημένης δημοκρατίας μας (στο υποθετικό σενάριο που έβαζαν φωτιά στη βουλή!!!). Για μένα το μεγάλο κέρδος αυτής της υπόθεσης είναι ότι ξεσηκώθηκε ο απλός κόσμος πέρα από κομματικές γραμμές και βγήκε στους δρόμους όχι μόνο για αυτό το περιστατικό, αλλά για όλη αυτή την παρακμή των θεσμών που βιώνουμε τον τελευταίο καιρό, πριν έρθουν τα χριστούγεννα και καταπνίξουν αυτό το γενικευμένο αίσθημα σαπίλας μέσα στα μελομακάρονα και τα χριστουγεννιάτικα ψώνια.

 30. 30 Flareman 8 Δεκεμβρίου 2008 στο 5:13 μμ

  Δε θα το χαρακτήριζα κέρδος ακριβώς, ακόμη κι αν είναι το λεγόμενο silver lining. Σαφώς δεν επιδοκιμάζω το θάνατο του οποιουδήποτε, αλλά το να ανοίξουμε άλλα τριάντα κεφάλια δεν είναι η λύση. Και δύο κακά δεν αλληλοαναιρούνται, δυστυχώς.

  Ας είναι, ακόμη και αν καταδικαστεί σε ανθρωποκτονία από πρόθεση ο φρουρός: λάβετε αυτόν και διαμερίσατε τα ιμάτιά του, αλλά μαζέφτε και όλο τον σολοϊλέ που τρομοκρατεί τον κοσμάκη.

 31. 31 manolis tsagkarakis 8 Δεκεμβρίου 2008 στο 8:37 μμ

  με όλα αυτά που γίνονται σήμερα μάλλον ισχύει το: «ποιος το χέζει το μ@λ@κιστήρι που πέθανε και τον μ@λ@κα που τον σκότωσε»!!!Το θέμα είναι πλέον η καταστροφή του εμπορικού κέντρου της Αθήνας!!!

 32. 32 manolis tsagkarakis 8 Δεκεμβρίου 2008 στο 8:41 μμ

  αντί να κάτσουν όλοι με ένα κεράκι και μια σιωπηλή διαμαρτυρία (και όμως αυτό θα περνούσε το μήνυμα της οργής και του πένθους) να κάνουν τους αστυνομικούς που το παίζουν νταήδες να καταλάβουν τι κακό κάνουν στην κοινωνία τέτοιες πράξεις αποσπούν την προσοχή του κόσμου και το στρέφουν αλλού..
  άραγε την άλλη εβδομάδα ποιος θα θυμάται το όνομα του πιτσιρικά?
  ΚΑΝΕΙΣ!!!
  Τις καταστροφές όμως θα τις βλέπετε μπροστά σας όσοι μένετε στην Αθήνα..

 33. 33 Βασίλης 8 Δεκεμβρίου 2008 στο 9:11 μμ

  νομίζω ότι μετά τα και τα θλιβερά επεισόδια των ημερών, όποιος σώφρων άνθρωπος μένει Ελλάδα συνειδητοποιεί πλήρως την κοινωνική, πολιτική και τελικά ανθρώπινη παρακμή μας.

  Η κυβέρνηση (η κυβέρνηση!!) από την πρώτη στιγμή έστειλε διά του πλέον αρμόδιου υπουργού της σαφές μήνυμα ανοχής προς τους γνωστούς κουκουλοφόρους αποδέκτες ότι για τις επόμενες ώρες (και τελικά μέρες) τους παραδίδουν την εξουσία. Και ορίστε το αποτέλεσμα. Και λίγα κάνουν αναλογικά- σήμερα φαίνεται να συνειδητοποίησαν πόσα περιθώρια έχουν ακόμα…

  Ο διαρκής κλεφτοπόλεμος αστυνομίας – κουκουλοφόρων έχει και θα έχει θύματα. Πρέπει να λήξει και καλώς ή κακώς όχι με νίκη των κουκουλοφόρων. Δυστυχώς η αστυνομία αποδεικνύει συχνά πυκνά ότι δεν έχει τον επαγγελματισμό που χρειάζεται. Αλλοτε αντιδρά υπερβολικά και άλλοτε σφυρίζει αδιάφορα. Αν υπάρχει πολιτική ευθύνη για τον επιχειρησιακό ακρωτηριασμό και την επαγγελματική ανεπάρκεια της αστυνομίας, ας βγουν οι συνδικαλιστές τους να καταγγείλουν επώνυμα. Αν έχουν τα… τσουρέκια που χρειάζεται η δουλειά.

  Επομένως υπάρχει ακόμα ΠΟΛΥΣ δρόμος μέχρι να αποκτήσει η εγχώρια αστυνομία τα προνόμια της τυπικής δυτικής αστυνομίας- να θεωρείται αδιανόητη επίθεση εναντίον της και όταν συμβαίνει, να τιμωρείται πάραυτα. Το ιδιότυπο ελληνικό καθεστώς έχει μέλλον ακόμα. Ως τότε, αποφύγετε τις επενδύσεις στα γνωστά πεδία μάχης και συμβιβαστείτε με μία ακόμα «ελληνική ιδιαιτερότητα»…

 34. 34 Βασίλης 8 Δεκεμβρίου 2008 στο 10:18 μμ

  βλέπετε κανέναν πολιτικό στα κανάλια; Βγαίνει κάποιο κόμμα να κάνει έκκληση για να σταματήσουν τα επεισόδια; Ακούσατε κάποιον αρχηγό κόμματος να καταδικάζει τις βιαιοπραγίες και να ζητάει την προστασία της σωματικής ακεραιότητας και της περιουσίας των πολιτών. Τολμάει κανείς πολιτικός να δείξει την φάτσα του και να ορθώσει το ανάστημα τις κρίσιμες αυτές ώρες; ΚΑΝΕΙΣ!

  Να το θυμηθούμε αυτό την επόμενη φορά που θα συναντήσουμε έναν…

 35. 35 Derek 9 Δεκεμβρίου 2008 στο 10:47 μμ

  Κάθε δράση έχει μια ίση και αντίθετη αντίδραση…

  κάθε πράξη έχει και τις συνέπειες της!!!

  καλημέρες από την βροχερή Ιρλανδία…

 36. 36 Flareman 9 Δεκεμβρίου 2008 στο 11:24 μμ

  @D: Μόνο που οι καταστροφές στο κέντρο της Αθήνας δυστυχώς δεν τυγχάνουν των συνεπειών που θα έπρεπε.

  Καλησπέρες από Ελλάδα:)

 37. 37 amorphis 9 Δεκεμβρίου 2008 στο 11:37 μμ

  Συμφωνώ απόλυτα με το αρχικό ποστ, τις ίδιες σκέψεις κάνω κι εγώ τόσες μέρες…

  Κάτι πολύ εύστοχο που είπε χτες ο Λαζόπουλος είναι το γεγονός ότι η πολιτεία δε θα έπρεπε να αφήσει έναν αστυνομικό πάνω από κάποια χρόνια στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων! Όση εκπαίδευση και να έχει δεχτεί, ό,τι ψυχολογικά τεστ κι αν έχουν γίνει είναι απάνθρωπο να δουλεύεις πολλά χρόνια κάτω από αυτές τις συνθήκες (!) Όλες οι ευθύνες ξεκινούν από ψηλά και εμείς είμαστε μαριονέτες τους που βιώνουμε τις συνέπειες.

  Επίσης, να πω και κάτι άλλο που είπε ο Λαζόπουλος χτες και θεώρησα απαράδεκτο να βγει από το στόμα ενός ανθρώπου που επηρεάζει τη νεολαία πια και μάλιστα σε κεντρικό δελτίο..»δηλαδή, εντάξει, τί θα καταλάβει το κράτος και η αστυνομία αν βγει το κάθε 15χρονο τώρα και κρατάει όπλο…» ΔΕΝ έπρεπε να το πει αυτό…όλοι το σκεφτόμαστε, δεν έπρεπε να το πει.

  Ο μπάτσος πυροβόλησε στον αέρα από τα μέχρι τώρα στοιχεία..όχι το παιδάκι!

  Όλοι οι μάρτυρες ήταν ή αναρχικοί ή 15χρονα που σκοτώθηκε ο φίλος τους ή άνθρωποι κατά της αστυνομίας. Υπήρχε περίπτωση να βγούνε να πούνε πως έγινε καταλάθος; Δλδ, μέχρι και η αυτόπτης μάρτυρας με το βιντεάκι, μόνο ένα κανάλι είπε πως είναι και η ίδια αναρχική. Οι υπόλοιποι μούγκα.

  Όταν μίλησαν για το παιδάκι οι φίλοι και συγγενείς είπαν πως επρόκειτο για ένα παιδί που πήγαινε σχολείο, διάβαζε μετά στο σπίτι ώρες, έπαιζε με τους φίλους του τα Σαββατοκύριακα στην πισίνα και ήταν πάντα πολύ ευγενικό. Παραφαίνεται τέλειο σκηνικό για ένα παιδί από χωρισμένους γονείς, στην γενιά στην οποία ανήκει (emo και παιδιά που δεν έχουν όρια στη μαλακία τους πια και ξεκινάει από την οικογένεια και τη συνεχή υποβάθμιση της Παιδείας), σε ιδιωτικό σχολείο συγκεκριμένο που δε θέλω να το σχολιάσω, κτλ κτλ.

  ΤΟΝΙΖΩ, πως σε καμιά περίπτωση δεν πιστέυω μόνο αυτά, απλά θέλω να πω και την άλλη άποψη. Ένα παιδί πέθανε και αυτό δε γυρίζει..:( ας σταματήσουν τις λεηλασίες οι αλήτες με πρόφαση το θάνατό του. Και τα ΜΜΕ που είναι gtp να σταματήσουν να δραματοποιούν καταστάσεις και να δικάζουν χωρίς να έχουν στοιχεία και χωρίς να είναι δικαστές. ΦΤΑΝΕΙ!

 38. 39 Flareman 10 Δεκεμβρίου 2008 στο 12:27 πμ

  Δυό tidbits:

  Το πρώτον, διάβασα κάπου ότι κάψανε και το μαγαζί (χρυσοχοείο αν άκουσα καλά; δεν είμαι βέβαιος) της μάνας του μικρού. Να δω τι θα πούνε όλοι οι προοδευτικάριοι τώρα.

  Το δεύτερο, ακούμε όλη μέρα σήμερα για την και καλά απαράδεκτη συμπεριφορά των ΜΑΤ, που και καλά δείρανε καθηγητές και (εξ’ ίσου και καλά) και μαθητές. Ακούμε επίσης όλη τη μέρα τους πολίτες και τους κριτές – πανελίστες να κράζουν «πού είναι η αστυνομία και γιατί δεν κάνουν τίποτα». Εγώ ξέρω ότι έβλεπα στα πλάνα τους ανθρώπους των ΜΑΤ να είναι στημένοι σα μπάλα στη σέντρα στην Πλ. Συντάγματος – και να τρώνε της χρονιάς τους. Και να μη βγάζουν κιχ – τι τους βάφανε με σπρέι, τι τους ρίχναμε ξηλωμένους κάδους απορριμάτων και κάγκελα, τι τους χτυπούσανε με πυροσβεστήρες, εκεί. Αυτές είναι οι ειρηνικές πορείες; Αυτό είναι το αίσθημα δικαίου; Και εκεί μπροστά, στις πρώτες σειρές που πετούσαν στους αστυνομικούς – θύματα πέτρες και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε, ένα κάρο τσογλάνια σχολικής ηλικίας, και οι καθηγητές τους – καθηγητές που τους πληρώνουμε εμείς οι Έλληνες πολίτες για να διδάξουν ήθος και αρχές και ευπρέπεια στα παιδιά μας – να μπαίνουν μέσα στα μούτρα των αστυνομικών και να τους ουρλιάζουν, να τους σπρώχνουν, να τους λοιδωρούν. Πού είναι οι οικογένειές αυτών των παιδιών να τα μαζέψουν;

  Λογικό το βρίσκω πάντως: όταν σε πουλάνε κάθε μέρα δεν πρόκειται να γίνεις θυσία για την ασφάλεια του πολίτη και στο τέλος οι ίδιοι οι πολιτικοί που σε εντέλλουν να σε σταυρώνουν για να ξαναεκλεγούν… κάθεσαι και τις τρως. Θέλει όμως Ιώβεια υπομονή να είσαι αστυνομικός εν έτει 2008 στην Ελλάδα. Τιμημένο επάγγελμα αλλά κανείς δεν πρέπει να είναι υποχρεωμένος να τραβάει όλα αυτά τα πάνδεινα για τρεις κι εξήντα.

 39. 40 Βασίλης 10 Δεκεμβρίου 2008 στο 5:03 μμ

  και τελικά ρε Σπύρο προφητικό το τελευταίο σου SotD:

  Welcome to the jungle από το άλπουμ Appetite for Destruction…!!

  και δυστυχώς το άλμπουμ στην ελληνική του εκδοχή έχει κι άλλα τέτοια τραγούδια ακόμα…

 40. 41 Flareman 10 Δεκεμβρίου 2008 στο 6:12 μμ

  @Β: Τραγικές καταστάσεις, αν το ήξερα δε θα το έβαζα, πίστεψέ με:( Άλλο να υπάρχει ένα υγιές «νεύρο» στον τρόπο λειτουργίας μας, άλλο αυτό το μπάχαλο…

 41. 42 Estarian 11 Δεκεμβρίου 2008 στο 1:14 μμ

  Είπε ένα καλό ο MacManus..αν ξέραν οι τριγύρω επαναστάτες ότι είναι γιος μεγαλοεκτιμητή τράπεζας και μεγαλοκοσμηματοπώλισσας του κέντρου, με ιδιωτικά σχολεία, Παλαιά Ψυχικά και τέτοια, θα τον είχαν κάνει ασήκωτο από μόνοι τους πριν κάνουν κιχ οι αστυνομικοί..
  τι τα ψάχνεις.. κρίμα το παιδάκι,κρίμα.
  Και βρήκαν δικαιολογία πολλοί να «χαρούν»:..

 42. 43 Shades 11 Δεκεμβρίου 2008 στο 4:49 μμ

  Τι να πω…. διαβάζω τα σχόλια και έχω μείνει μαλάκας!!!
  Ωραία η κουβεντούλα και η ανάλυση (γιατί είναι ο κόσμος στους δρόμους κλπ) άκουσα για πιστόλια άκουσα για μαδέρια κι άλλα ωραία.. μια ερώτηση έχω μόνο, αν ήταν το δικό σας παιδί θα λέγατε τα ίδια?

  ΥΓ. τυχαία βρέθηκα εδώ.. αν σας χαλάει το σχόλιο κατεβάστε το.

 43. 44 Shades 11 Δεκεμβρίου 2008 στο 4:52 μμ

  Flareman.. και κάτι ακόμα..
  Όταν ήμουν 6 ετών άκουγα να λένε τσογλάνια τα παιδιά του Πολυτεχνείου μετά βέβαια όλοι ήταν μαζί τους.

 44. 45 Flareman 11 Δεκεμβρίου 2008 στο 5:10 μμ

  @Est: Ναι, γράφει ωραία αρκετές φορές ο MacManus:) Νόμιζα ότι είχε σταματήσει να γράφει, συνεχίζει;

  @Sh: Καλώς όρισες – εδώ μέσα κατεβαίνουν μόνο οι συκοφαντίες και οι βρισιές, αξίωμα! Ελπίζω να μείνεις στην παρέα:)

  Στο θέμα, όσον αφορά εμένα προσωπικά τουλάχιστον: αν ήταν το δικό μου παιδί και είχε ξεσπάσει αυτή η καταστροφή με αφορμή του γιου μου (δικαίως ή αδίκως) εγώ θα ήμουν ο πρώτος που θα ζητούσα από τα ΜΑΤ να κάνουν ό,τι χρη προκειμένου να σταματήσει η σπίλωση της μνήμης του. Ως προς το Πολυτεχνείο, μεγάλη ιστορία και με πολλές πολιτικές και κοινωνικές προεκτάσεις: ο Ελληνικός λαός μέχρι και σήμερα (και για πολλά χρόνια ακόμη φαίνεται) θα συζητά τα γεγονότα του Πολυτεχνείου και εκείνης της περιόδου. Αλλά το μακελειό που ζήσαμε όλοι αυτές τις μέρες *δε συγκρίνεται ούτε κατά διάνοιαν* με τα συμβάντα της 17/11/1973. Τα τσογλάνια του σήμερα για τα οποία μιλάμε ούτε πολιτική καριέρα κάνουν, ούτε ιδεολογική βάση έχουν, ούτε είναι επώνυμα.

  Δεν πιστεύω ότι διαφωνούμε πάνω σε αυτά. Φυσικά τα comments μένουν πάντα ανοιχτά για συζήτηση:)

 45. 46 Βασίλης 11 Δεκεμβρίου 2008 στο 5:12 μμ

  εγώ πάντως οπαδός των Εξαρχείων δεν πρόκειται να δηλώσω αγαπητέ Shades…
  Aλλά μιας και πέρασες, γιατί δε λες και συ την άποψή σου, να δούμε γιατί έμεινες μαλάκας από όσα λέγονται εδώ κι όχι απ΄όσα γίνονται εκεί έξω…

  Κι ακόμα δεν έχουμε περιλάβει στο λογαριασμό την ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ καταστροφή του Α.Π.Θ. Αυτή το φορά τα διέλυσαν ολόκληρες σχολές (Νομική, Φυσικομαθηματικό, Χημικό) τα καμάρια του υπόκοσμου- εκμεταλλευόμενοι άλλη μια φορά το κακώς εννοούμενο άσυλο. Κανείς δεν βρέθηκε να τους εμποδίσει να σπάσουν και να κάψουν- οι ευθύνες των δικαστικών και πρυτανικών αρχών, αλλά και των φοιτητικών κομμάτων (μπρρ) είναι τεράστιες. Αυτοί βέβαια δε νιώθουν τίποτα- σκασίλα τους (όπως τόσα χρόνια τώρα…)

 46. 47 Shades 11 Δεκεμβρίου 2008 στο 5:46 μμ

  Flareman.. τα τσογλάνια του σήμερα κατάλαβαν ότι δεν έχουν όνειρο, θα σπουδάσουν.. οι οικογένειές τους θα ψοδεύψουν μια μικρή περιουσία και θα πάρουν 700 ευρώ!!! για σύνταξη δεν κάνουμε αναφορά.. υπάρχουν λοιπόν πολλές προεκτάσεις για να λέμε τσογλάνια αυτά τα 15χρονα.
  Να δούμε όμως και το πλιάτσικο που τόσος λόγος γίνεται.. αυτό το πλιάτσικο που κάνουν τα λαμόγια της πολιτικής εδώ και τόσα χρόνια και τα πληρώνει ο μέσος Έλληνας θα το αναλύσουμε? Να κάποιοι λόγοι που στα μάτια μου δεν είναι καθόλου τσογλάνια.
  Θες την θέση μου για τα όργανα της τάξης? Αν πάρεις το 100 και τους πεις ότι σε ληστεύουν θα έρθουν μετά από δυό ώρες.. αν σου κλέψουν το αυτοκίνητο λες να στο βρει η ΕΛΛ.ΑΣ? Οι μισοί από αυτούς είναι για να φυλάνε πολιτικούς και VIP.. δλδ σκατά.
  Για τον μπάτσο που τράβηξε όπλο νομίζω ότι είναι από όλους κατακριτέω.

 47. 48 Shades 11 Δεκεμβρίου 2008 στο 5:50 μμ

  Βασίλη.. κάνεις λόγο για τους γνωστούς κουκουλοφόρους.
  Γνωστοί κουκουλοφόροι έχουν κάνει άνω κάτω την Ελλάδα από άκρη σε άκρη?? αυτή είναι η γνώμη σου?

 48. 49 Flareman 11 Δεκεμβρίου 2008 στο 5:59 μμ

  @Sh: Συγχώρα με, αδυνατώ να πιστέψω ότι όλοι αυτοί οι πιτσιρικάδες που τα σπάνε (γιατί υπάρχουν και πιτσιρικάδες που δεν τα σπάνε), ότι όλοι αυτοί οι πιτσιρικάδες λοιπόν κάνουν ό,τι κάνουν επειδή κατάλαβαν ότι το μέλλον τους είναι ζοφερό και αβέβαιο. Κι εμείς δεν απέχουμε πολύ αλλά δε σπάσαμε τα πάντα – μη λέμε κι ό,τι θέλουμε. Και σαφώς το γεγονός ότι υπάρχουν και… μεγαλοτσογλάνια που κάνουν πλιάτσικο σε άλλα επίπεδα (κάτι που σαφέστατα ισχύει, δεν είμαστε βλάκες να μην το πιστεύουμε) δε σημαίνει ότι δικαιολογούνται οι ταραξίες να κάνουν ό,τι θέλουν.

  Και μιας που μιλάς για την ΕΛ.ΑΣ. (αν και ο ειδικός φρουρός δεν είναι αστυνομικός από Σχολή, με άλλη διαδικασία διορίζονται – ΑΣΕΠ νομίζω; ή κάτι τέτοιο), όταν πήγαν να μπουν στο σπίτι μου πριν από κάτι μήνες σε τηλεφώνημα ήρθαν σε λιγότερο από πεντάλεπτο.

  Η ουσία μου μία, την έχω γράψει πολλές φορές εδώ και αλλού και θα συνεχίσω να τη λέω: μην τα ισοπεδώνουμε όλα, και μην εφαρμόζουμε την τακτική αν δεν είσαι με εμάς είσαι με τους απέναντι. Γενικά μιλάω, όχι συγκεκριμένα, αλλά με αυτά που ακούω και μου κάνουν τις τρίχες να σηκώνονται νιώθω συνεχώς την ανάγκη να το τονίζω:/

 49. 50 Shades 11 Δεκεμβρίου 2008 στο 6:15 μμ

  Flareman.. όταν 1000 άτομα είναι απέναντι στα ματ δεν μπορείς να έχεις έλεγχο ποιός είναι δίπλα σου και τι κάνει.
  Κάποιοι από αυτά τα παιδιά απλά διαδηλώνουν (οι περισσότεροι) υπάρχουν όμως και κουκουλοφόροι που κάνουν αυτές τις βλακείες.(όχι όλοι στο ίδιο καζάνι).
  «Και μιας που μιλάς για την ΕΛ.ΑΣ. (αν και ο ειδικός φρουρός δεν είναι αστυνομικός από Σχολή, με άλλη διαδικασία διορίζονται – ΑΣΕΠ νομίζω;»
  ή μπάρμπα στη Κορώνη λέω εγώ.(όχι όλοι βέβαια)
  Δεν τα ισοπεδώνω όλα αλλά δεν είναι όλα αυτά τα παιδιά τσογλάνια.

 50. 51 d1af 11 Δεκεμβρίου 2008 στο 6:20 μμ

  Η αστυνομία πρώτη κάνει γενικεύσεις όπως όλοι οι μετανάστες είναι κλέφτες κτλ. οπότε να μην παραπονιούνται όταν τους βρίζουμε και τους απαξιώνουμε. Προφανώς υπάρχουν οι εξαιρέσεις αλλά ο κανόνας είναι πως ο μπάτσος είναι κομπλεξικός και εκμεταλεύεται την εξουσία του. Όπου υπάρχει εξουσία υπάρχει και διαφθορά, εδώ την πατάνε πολυ πιο έξυπνοι άνθρωποι, δεν θα την πατήσει ο μπάτσος που είναι καθυστερημένος… Πρώτος είναι στην ψευτομαγκιά

  Το σύστημα έχει αποτύχει όταν δεν είναι σε θέση να ελένξει την αστυνομία, είτε γιατί δεν μπορεί είτε γιατί δεν θέλει… Το πρόβλημα δεν είναι η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ, έχουν εδώ και χρόνια αποτύχει στο έργο τους γιατί πολύ απλά είναι και οι 2 το ίδιο πράμα, έχουν πουλήσει την όποια ιδεολογία είχαν…

  Επίσης πρέπει να αλλάξει ο τρόπος διαμαρτυρίας γιατί συνέχεια οι «γνωστοι-αγνωστοι» εκμεταλεύονται τις πορείες για να τα σπάσουν…

  Δείτε την γαλλική ταινία «το Μίσος» (la Haine) είναι πολύ επίκαιρη..

 51. 52 Flareman 11 Δεκεμβρίου 2008 στο 6:46 μμ

  @Sh: Σαφώς δεν είναι όλα τα παιδιά τσογλάνια – διάβασε, το γράφω κι εγώ. Για τον μπάρμπα… ό,τι ξέρεις ξέρω>:D

  @df: Κάνεις μεγάλο λάθος ως προς το ζήτημα της αστυνομίας και των γενικεύσεων. Επειδή γνωριζόμαστε και επειδή ξέρω πως έχεις ιδίαν πείρα από ενστόλους θα έπρεπε να ξέρεις ότι αυτό που περιγράφεις δεν είναι ο κανόνας, αλλά η εξαίρεση της μειοψηφίας – το να ορίζουμε ότι ο «μπάτσος» (αστυνομικός είναι ο δόκιμος όρος) είναι καθυστέρημένος και ότι είναι πρώτος στην ψευτομαγκιά, έτσι αξιωματικά και τελεσίδικα, σα γενίκευση είναι απλά άδικο. Τα περισσότερα από αυτά τα παιδιά είναι μεροκαματιάρηδες που κάνουν απλά τη δουλειά τους και υφίστανται την οργή του κόσμου, όπως την καλλιεργούν οι δημοσιογράφοι και οι προοδευτικαραίοι, χωρίς να είναι ούτε κομπλεξικοί ούτε τζάμπα μάγκες.

 52. 53 Βασίλης 11 Δεκεμβρίου 2008 στο 9:08 μμ

  Σήμερα σκοτώθηκε 15χρονος από 3 αστυνομικούς στη Μελβούρνη, αφού δεν κατάφεραν να τον καταστείλουν με αφρό και με τις κουβέντες. Ο πιτσιρικάς ήταν μόνος του και κράδαινε μαχαίρι (δεν τραυμάτισε κανέναν αστυνομικό ή πολίτη προηγουμένως). Οι αστυνομικοί έστειλαν τα συλληπητήρια στην οικογένειά τους, αλλά ΔΕΝ συνελλήφθησαν, και επιλήφθηκε του θέματος μια επιτροπή ηθικής, όπως γίνεται κάθε φορά που αστυνομικός πυροβολεί. Αν φταίξανε, αυτό θα φανεί αργότερα και τότε θα τιμωρηθούν.

  Ολοι εδώ μέσα βλέπουμε την ίδια αλήθεια από άλλες όψεις. Συμμερίζομαι την άποψη του Shades για την οργισμένη γενιά των 700 ευρώ, αλλά η λύση δεν θα έρθει με την γενικευμένη καταστροφή του πανεπιστημίου και πολλών τυχαίων καταστημάτων. Τι ακριβώς θα κερδίσουν έτσι;

  Συμφωνώ επίσης ότι όταν 1000 άτομα αντιπαρατίθενται με την αστυνομία, είμαστε τυχεροί αν δεν τραυματιστεί σοβαρά ή σκοτωθεί κάποιος- προφανώς είναι επαγγελματίες και από τις δυό (!) πλευρές και ξέρουν να προσέχουν…

  Συμφωνώ τελικά η ισοπέδωση όλων και η επανάληψη των ίδιων στερεότυπων (μπάτσος δολοφόνος εναντίον αναρχικού τρομοκράτη) είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος.

  ΟΜΩΣ, είναι αδύνατον να γίνει οποιαδήποτε συζήτηση την ώρα των επεισοδίων και της ομηρείας από τους αναρχικούς, που δημιουργούν αγανάκτηση και φόβο. Είναι σαν να απαιτούσαν οι απαγωγείς του Μυλωνά να αυξηθούν οι μισθοί των εργατών του, ενώ τον είχαν όμηρο. Πρώτα θα σταματήσουν τα επεισόδια και μετά θα γίνουν οι όποιες αλλαγές. Ετσι είναι η ευάλωτη δημοκρατία μας και ας φροντίσει ο καθένας μας να την κάνει καλύτερη, αν μπορεί. Αν δεν μπορεί, τουλάχιστον ας μην την πληγώνει…

  Οι μόνοι τζάμπα μάγκες στην υπόθεση είναι οι μεγαλο- και μικρό- δημοσιογράφοι που κάνουν τηλεδίκες και ερμηνείες καταπώς συμφέρει τον σκοτεινό εργολάβο-εργοδότη τους. Οι συζητήσεις των δελτίων με το το φόντο των επεισοδίων (αυστηρό ωράριο επεισοδίων κάθε βράδυ 8 παρά με 1 και κάτι- prime time δηλαδή…) είναι εμετικές!

  Αλλά τι περιμένεις με τέτοιους πολιτικούς. Η μεν κυβέρνηση αφού αρχικά έδωσε λευκή επιταγή για κάποιες μέρες (και φέρει την πρώτη ευθύνη για την καταστροφή) ακόμα δεν μπορεί να την περιορίσει. Η μείζονα άχρηστη αντιπολίτευση ενεργώντας εντελώς μικροκομματικά ζητάει εκλογές (τόσο βλήμα πια;), ενώ η ελάσσονα άχρηστη αντιπολίτευση σιγοντάρει τα χειρότερα στοιχεία των αναρχικών να συνεχίσουν να τα σπάνε…

  Υπ΄αυτό το πρίσμα για τον πολύ κόσμο δύο πράγματα μένουν: ή να το πάρει απόφαση ότι τζάμπα ελπίζει σε καλύτερες μέρες και φύγει από τη χώρα ή να προσαρμοστεί στην σημερινή άθλια κοινωνία μας και να κατέβει το… βράδυ για ψώνια, όσο υπάρχουν αποθέματα. Κάθε άλλος που κάθεται στον καναπέ του, αγανακτά και βρίζει είτε αστυνομία είτε αναρχικούς, είναι απλώς μαλάκας…

 53. 54 Βασίλης 11 Δεκεμβρίου 2008 στο 9:10 μμ

  Ξέχασα να δώσω το λινκ για το θάνατο του 15χρονου σήμερα στη Μελβούρνη
  http://www.theage.com.au/national/teen-shot-dead-by-police-20081211-6wtt.html

 54. 55 Tug 12 Δεκεμβρίου 2008 στο 5:05 πμ

  Απαράδεκτο post κατα την γνώμη μου για πολλούς λόγους. Ισως το χειρότερο ποστ αυτου του αρκετά καλού blog.

  1) H δολοφονία του παιδιού δεν εχει να κάνει με τα μπάχαλα. Ειναι 2 διαφορετικά γεγονότα.
  2) Διαφωνώ και εγώ κάθετα με τα μπάχαλα, ειναι φασισμός ουσιαστικά, δεν διαφωνώ όμως με την λογική τους, κατεστραμένος κόσμος, κανείς δεν κάνει τίποτα, ζουμε στην εξαθλίωση, χωρίς μελλον, μεσα στην μιζέρια, σπάμε ενα δοντι και περνουμε δανειο για να το φτιάξουμε. Θα ήταν αποδεκτό για μενα να σπάσουν κτίρια και σύμβολα εξουσιας, όχι ομως αυτο το σπάσιμο όλων, ακόμα και του κόσμου που ειναι σε ίδια φάση..
  3) Αυτο που λες «τι ηθελε στα εξάρχεια..» είναι απλά ντροπή για το ανθρώπινο γένος. Δεν μπορώ να αποκαλέσω νοήμων ον εναν άνθρωπο που κρίνει από δρόμους και περιοχές, που κρίνει από ρούχα και στυλ. Δεν απαιτεί νοημοσύνη κατι τετοιο αλλά ηλιθιότητα. Είσαι ρατσιστής και αυτο που λες δεν εχει καμια αντικειμενικη βαση για να το θεμελιώσεις έστω να στηριχτει. Σκεψου πριν πεις κατι.
  4) ΑΛΛΟ αναρχικός και ΑΛΛΟ μπαχαλακιας/βανδαλος/φασίστας. Ειναι κρίμα να γράφετε σε blog και να αγνοείτε παντελώς ιστορία και να μην εχετε μελετήσει βιβλία και γεγονότα και τι εκφράζουν οι ιδεολογίες. Στο ίδιο σακουλι χωνεις σίγουρα και τους μαλλιάδες ,και τους εξαρχιώτες, και όσους τολμούν να κάψουν την γη απλα γιατι δεν αντεχουν αλλο φασισμό απο τις επιλογές των αλλων.
  5) Αγνοείς επιδεικτικά γεγονότα, βίντεο, μαρτυρίες, τα πάντα. Δολοφονία ήταν. Δικαιολογία δεν υπάρχει. 2 ατομα ήταν εναντίον 2.
  6) Αγνοείς εικόνες νεοναζί στις πορείες αλλά και εικόνες αστυνομικών με κουκουλες να σπανε μαγαζια. Μήπως το κόμμα σου θέλει να δημιουργήσει μια κατάσταση που θα διώξει τον κόσμο απο το βατοπαίδι; Απο τα ευρώ; Απο το ΦΠΑ; Από τα κολλέγια; Από τις συντάξεις; Από τον Ζαχόπουλο; Από το ΙΚΑ και τους ανθρωπους που πεθαίνουν στους διαδρομους; Απο τους αναπηρους που δεν τους δίνουν καν ποσοστο 67%; Από τους νομιμους εκπαιδευτηκους που δεν διοριζονται (προτωφανες παγκοσμίως). Απο χιλια αλλα που μπορω να πω.

  Ολοι εχουμε την γνωμη μας αλλά είναι επικίνδυνο κάποιος να μην μπορει να την τεκμεριώσει, να εθελοτυφλεί σε ΓΕΓΟΝΟΤΑ και να γενικεύει σε 3 παραγράφους ενα καζάνι 50 χρόνων που θα σκασει και θα μας παρει ολους ο διαολος..
  Συμφωνω απολυτα μαζι σου εναντια στα μπαχαλα. Το ξαναλέω.

 55. 56 kostis 12 Δεκεμβρίου 2008 στο 12:01 μμ

  Πες τα ρε Tug… Κι εγώ θα συμφωνήσω ότι το συγκεκριμένο post είναι φάουλ για τα δεδομένα αυτού του blog (Flareman περιμένουμε update!), αν και όταν γράφτηκε πολλά πράγματα ήταν άγνωστα ακόμα… Τεσπαν, μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση λογικό είναι άλλος να έχει την τάση να παίρνει το μέρος των αναρχικών (όχι των μπαχαλάκηδων αυτούς είπαμε τους καταδικάζουμε απερίφραστα) και άλλος το μέρος των αστυνομικών (γούστο και καπέλο του). Ούτως ή άλλως η υπόθεση έχει ξεπεράσει πλέον κατά πολύ το θάνατο του Αλέξη, έχει πάρει χαρακτήρα κοινωνικής εξέγερσης. Ε, δεν υπάρχει λοιπόν «μη βίαιη» εξέγερση, χωρίς να ανοίξει ούτε μια μύτη. Άλλωστε μην εστιάζετε μόνο στη βία των αναρχικών επειδή φαίνεται, υπάρχει και η βία της κυβέρνησης που δε φαίνεται. Πριν κλάψουμε τις σπασμένες βιτρίνες της Αγροτικής και το «κόστος» τους στην κοινωνία, μήηπως να σκεφτούμε και το τεράστιο κόστος της κακοδιαχείρησης με κυβερνητική ευθύνη (*); Αυτό δλδ δεν είναι βία;

  *Δείτε το άρθρο του (εξαιρετικού) greekride, http://greekrider.blogspot.com/2008/12/citi.html

 56. 57 Flareman 12 Δεκεμβρίου 2008 στο 12:57 μμ

  @Τ: Να με συμπαθάς, αλλά με κατηγορείς για ρατσισμό και προκατάληψη… και κάνεις ακριβώς το ίδιο:)

  Πολύ συνοπτικά με τη σειρά: στο 1 συμφωνούμε, στο 2 δεν έχω κάποια ειδική αντίρρηση. Περί Εξαρχείων, μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας: είναι γκέτο. Δε στιγματίζω τους κατοίκους της περιοχής, προς Θεού, αλλά είναι αντικειμενικό δεδομένο ότι η εγκληματικότητα, οι ταραχές και οι καταστροφές είναι καθημερινό φαινόμενο στη συγκεκριμένη (για παράδειγμα) περιοχή. Με το να πει κάποιος ότι τα Εξάρχεια είναι επικίνδυνη συνοικία και δεν είναι μέρος για ένα 15χρονο παιδί να κυκλοφορεί διατυπώνει απλώς την κοινή λογική. Εσύ θα άφηνες τα παιδιά σου να κυκλοφορούν σε τέτοιες περιοχές έτσι ανεξέλεγκτα; Αν ναι, μήπως θα πρέπει να αναθεωρήσεις τις απόψεις σου περί διαπαιδαγώγησης;

  Περί αναρχικών τώρα: αν το πάρουμε ιδεολογικά διαφωνώ μαζί τους γιατί πιστεύω ότι η τάξη και η ιεραρχία είναι απαραίτητες για τη συνεχιζόμενη πρόοδο και ευημερία των ανθρώπων. Στο πρακτέο όμως, μιλάω για τους καννίβαλους που τα σπάνε όλα, ανεξαρτήτως από ποιο χώρο έρχονται και τι επαγγέλονται. Σε αυτό έχεις δίκιο, να το διευκρινίσω ότι δεν αναφέρομαι σωρηδόν σε αυτούς… από την άλλη όμως ζήτημα είναι να έχω γνωρίσει έναν αναρχικό που να μην ενστερνίζεται τη βία. Έχεις ένα δίκιο πάντως εδώ. Και περί τα γεγονότα, μην παραβλέπεις ότι το κείμενο γράφτηκε την πρώτη ημέρα των ταραχών, σε κλίμα έντονης παραπληροφόρησης και αγανάκτισης για το χάλι που βιώναμε. Εδώ τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία λένε ακόμα το καθένα και κάτι διαφορετικό για το τι πραγματικά έγινε! Ναι, δεδομένων των πρόσφατων εξελίξεων ο φρουρός είναι κατακριτέος – αλλά εμμένω στη βασική μου θέση, και απ’ ότι βλέπω κι εσύ την ενστερνίζεσαι: δεν είναι λόγος να πάρουμε σβάρνα όλη την ΕΛ.ΑΣ. και να τους κράζουμε.

  Όσον αφορά όμως στο 6… εδώ είσαι χοντρά φάουλ εσύ, και όσα με κατηγορείς για προκατάληψη και ρατσισμό τα αναπαράγεις:)Λες για «το κόμμα μου». Ποιο κόμμα μου; Πότε εκφράστηκα εγώ υπέρ της μίας ή της άλλης κομματικής σημαίας; Δυο χρόνια που τρέχει αυτό το blog, δεν κράζω τους πάντες, όποιον κάνει μαλακία κατά τη γνώμη μου, σε όποια παράταξη και αν ανήκει; Για να είμαι ξεκάθαρος: δεν είμαι κανένα κόμμα, είμαι απογοητευμένος από όλα τα υπάρχοντα κόμματα, δε με εκφράζει πλήρως κάποιο, και ψηφίζω κατά περίπτωση αυτό που θεωρώ καλύτερο για τον τόπο. Άρα… στο 6 δεν έχω να απαντήσω κάτι άλλο. Είμαστε εντάξει υποθέτω;:)

  Γενικά, πολλά αλλάξανε τις τελευταίες μέρες. Λέει ο kostis για κοινωνική επανάσταση: όσο γίνεται αυτή η κατάντια στο όνομα του μικρού δεν πρόκειται να αναγνωρίσω τίποτα απ’ αυτά που συμβαίνουν ως επανάσταση. Γιατί θα ήταν υποκρισία. Και δε μου αρέσει να το παίζω δημοκράτης με τα καμμένα του λαουτζίκου – χωρίς να το λέω αυτό για κανέναν εδώ μέσα.

  Θα σας κάνω και ένα update, για το σωστό του πράγματος… και φυσικά και επειδή το ζητήσατε!:D

 57. 58 Βασίλης 12 Δεκεμβρίου 2008 στο 4:29 μμ

  Αγαπητέ Tug,

  επειδή σίγουρα δεν γνωρίζω την αναρχική ιστορία, μπορείς να μας ξεχωρίσεις τα δύο είδη- αναρχικοί ιδεολόγοι και αναρχικοί τραμπούκοι στη σημερινή Ελλάδα; Ενα είδος αναρχικού θυμάμαι, εκείνου που τα σπάει όλα και μόνιμα κρύβεται στο πανεπιστήμιο, που το σπάει κι αυτό. Αλλά μπορεί κάποτε να ήταν άλλιώς- είμαι μόνο 30 χρονών…

  Αντιθέτως, νομίζω ότι οι κάποτε αναρχικοί σήμερα φοράνε γραβάτες, σχολιάζουν καθημερινά στα δελτία, είναι τακτικοί στη Βουλή (την οποία θέλουν να κάψουν οι σημερινοί αναρχικοί) και μάλλον φέρουν την κύρια ευθύνη για την άθλια κατάσταση της Ελλάδας…

  Μέχρι να δω αναρχικό να βγάζει την κουκούλα και να προσφέρει κάτι στον τόπο, όλους στο ίδιο… άσυλο θα τους έβαζα. Οχι όμως το πανεπιστημιακό…

 58. 59 Βασίλης 12 Δεκεμβρίου 2008 στο 4:43 μμ

  Σε μια προσπάθεια δημιουργίας περισσότερων εντυπώσεων, το In.gr μεταφέρει στους… ιθαγενείς αναγνώστες του εντελώς αλλοιωμένη την αυστραλέζικη ιστορία με το θάνατο 15χρονου από αστυνομικούς. Μιλάει για σάλο. Λοιπόν, το σημερινό εξώφυλλο της πλέον δημοφιλούς εκεί εφημερίδας (theage.com.au) δεν αναφέρεται ΠΟΥΘΕΝΑ στο θέμα, παρά έχει ένα βίντεο για το παιδί και μεταφέρει το αίτημα διαφόρων οργανώσεων για ανεξάρτητη έρευνα.
  Το in.gr διογκώνει προφανώς σκόπιμα το θέμα, για να δημιουργήσει συνειρμούς με το εδώ- αν και τα δύο περιστατικά διαφέρουν εντελώς. Θέλουμε άραγε να αποδείξουμε ότι το μόνο πολιτικό στοιχείο που μπορούμε να εξάγουμε είναι η βία στην Ευρώπη; Να ετοιμαστούμε να δεχτούμε συγχαρητήρια τότε… Ελεος πια!!

 59. 60 Noah 12 Δεκεμβρίου 2008 στο 10:57 μμ

  »Σε κάθε περίπτωση, ελπίζω και εύχομαι να τελειώνει αυτός ο βραχνάς σύντομα και να μπορέσουμε να επιστρέψουμε στο πρόγραμμά μας. Αμαρτία απ’ το Θεό, σκοτωμοί και λεηλασίες Χριστουγεννιάτικο!»

  @Flareman: σορρυ που σε βγάλαμε από το πρόγραμμα σου αλλά έπρεπε να κατέβουμε σε δρόμους να υποστηρίξουμε τα δικαιωματά μας/σου! Σίγουρα βανδαλισμοί και επίθεσεις κατά όποιον μας την ‘πει’ είναι κατακριτέες αλλά να μαζεύονται άνθρωποι και να διαδηλώνουν για μία κατάσταση που επικρατεί χρόνια και να λες πως θες να τελειώσει για να επιστρέψεις εσύ στο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ σου είναι ανεύθυνο!

  Τώρα για το γεγονός των επεισοδίων σε άλλες πόλεις μπορώ να σου αριθμήσω 10-15 περιστατικά ,που είτε ήξερα είτε έμαθα αυτές τις ημέρες,κατάχρηση εξουσίας(ξυλοδαρμοί κτλ.),σε διάφορα σημεία τις χώρας που ήταν σίγουρα λόγοι για αντίσταση!

  Κοντολογείς, λοιπόν κάνεις ένα πολύ μέγάλο λάθος αν πιστέυεις ότι όλα αυτά γίνονται (μόνο) για τον Α.Γρηγορόπουλο.Ο καθένας που βγαίνει έξω αντιστέκεται για τους δικούς του φόβους και πρόβλήματα στη παρούσα δικαιοσύνη! Το περιστατικό αυτό ήταν η άκρη του φυτηλιού που δενότανε χρόνια.Και η κατακραυγή πρέπει να είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερη!

 60. 61 Shades 12 Δεκεμβρίου 2008 στο 11:15 μμ

  Οι γονείς μου με μεγάλωσαν με τον καλύτερο τρόπο.. έτσι θέλω να πιστεύω, αλλά και σε κακόφημες περιοχές έτυχε σαν έφηβος να βρεθώ και με λάθος παρέες πολλές φορές. (ευτυχώς για μένα που δεν έφαγα σφαίρα)
  Αν δεν κάνεις λάθη και ειδικά στα νεανικά σου χρόνια ίσως τα κάνεις αργότερα με απρόβλεπτα αποτελέσματα.
  Και θέλω να σου δώσω μια απάντηση σε ένα σημείο από το update.. είμαι 41 κι εχω μια κόρη 12. Αν σε λίγα χρόνια θέλει να πάει Εξάρχεια δεν θα της το αρνηθώ.. αλλά μέχρι τότε θα κάνω αγώνα να της έχω δώσει τις βάσεις για να μπορεί να βλέπει το σωστό από το λάθος.. κατά την γνώμη μου πάντα, άλλωστε κανείς δεν γεννιέται γονείς όλοι αυτοσχεδιάζουμε.

  @ Βασίλης.. αναρχικός είναι μεγάλη κουβέντα, έχουμε συνηθήσει να ταυτίζουμε την λέξη αναρχικός με κάποιον παραβατικό περιθωριακό τύπο που σπάει τα πάντα. Μόνο αυτό δεν είναι ο αναρχικός.

 61. 62 Flareman 12 Δεκεμβρίου 2008 στο 11:58 μμ

  @Sh: Με καλύπτεις απόλυτα. Στο θέμα των λαθών θέλω να σταθώ μόνο: πρέπει να κάνουν τα παιδιά τα λάθη τους για να μάθουν να πέφτουν και να σηκώνονται. Αλλά λάθος από λάθος από λάθος έχουν διαφορά στη βαρύτητα. Όπως και πολλά άλλα, είναι υποκειμενικό αυτό φυσικά:)

  @N: Θα σε παρακαλέσω, πριν σχολιάσεις έτσι κάθετα διάβαζε, διάβαζε, διάβαζε – και αν διάβασες διάβασε ξανά προσεκτικότερα! Ναι, φυσικά και να να διαμαρτυρηθεί ο λαός για ό,τι τον προβληματίζει ή τον ενοχλεί, και η κατακραυγή ας φτάσει την κλίμακα που χρειάζεται κατά περίπτωση, δεν αντιλέγω. Η κατακραυγή όμως: όχι η άκριτη καταστροφή του σύμπαντος! Έχω τονίσει πολλές φορές μέσα σε αυτό το post και στα σχόλιά του ότι καταδικάζω τα επεισόδια, όχι τις πορείες. Όποιος θέλει να συμμετάσχει σε πορεία, όπως ορθά εννοούνται αυτές, δικαίωμά του και ας το πράξει ελεύθερα. Αλλά το να βασανίζεται και να ταλαιπωρείται ο κόσμος επειδή ένα μάτσο κελεπούρια αποφάσισαν να διασκεδάσουν με λοστούς και μολώτοφ, ε όχι, αυτό δε δέχομαι να με ξεπρογραμματίσει ούτε από τον πιο επουσιώδη καφέ μου.

  Γενικά, θα ήταν καλό να είσαι πιο προσεκτικός στο τι διαβάζεις πριν καταφύγεις σε ειρωνείες, ναι; Δε σε τιμά και δεν προσφέρει κάτι στη συζήτηση, και καταλήγει να είναι πιο ανεύθυνο από την «ανευθυνότητα» που μου προσάπτεις. Εκτός αν συμφωνείς με τα επεισόδια και τους βανδαλισμούς και εγκρίνεις.

 62. 63 Noah 13 Δεκεμβρίου 2008 στο 3:05 μμ

  @Flareman: Ομολογώ ότι χρόνο για να διαβάσω τα σχόλια δεν είχα.Όποτε σόρρυ αν σε αδίκησα.Όλα όσα λέω είναι με βάση το αρχικό ποστ.

  Για τους βανδαλισμούς αναφέρομαι στο σχολιο μου και λέω: »Σίγουρα βανδαλισμοί και επίθεσεις κατά όποιον μας την ‘πει’ είναι κατακριτέες».

  Όσο τώρα για την ταλαιπωρία του κόσμου όποιος ΗΤΑΝ στις πόρειες της Δευτέρας και της Τρίτης θα ξέρει οτι αυτοί που κάνανε το χαμό δεν ήταν μόνο ένα ‘μάτσο κελεπούρια’ ,όπως σωστά τους αποκαλείς, αλλά εκατοντάδες κόσμος! Αυτό δεν το κάνει περισσοτερο σωστό αλλά δείχνει μία άλλη όψη, πόσοι εξοργισμένοι άνθρωποι υπήρχαν έκει έξω..

  Και πάλι αυθαίρετα καλό θα ήταν κάποιοι να αφήσουν κάτω καφέδες και να παραμελήσουν λίγο ψώνια και δουλειές για κάτι τόσο σοβαρό αν όχι για τα δικά σου δικαιώματα τότε για του συνανθρώπου σου.

 63. 64 Flareman 13 Δεκεμβρίου 2008 στο 4:34 μμ

  @N: Οκέι, δεν ήταν ένα μάτσο κελεπούρια, ήταν πολλά μάτσα κελεπούρια. Κελεπούρια πάντως, από τη στιγμή που έπρατταν τέτοιες βαρβαρότητες. Και το αν ήταν εξοργισμένοι ή όχι σαφώς δεν δικαιολογεί κανέναν: κι εγώ μπορεί είμαι εξοργισμένος που με απολύσανε, να πάω να σπάσω το αμάξι του προϊσταμένου μου;

  Επαναλαμβάνω, το να παρεμποδιστεί ο κόσμος από τις δουλειές του για να μπορέσουν οι… εκατοντάδες κόσμος να σπάσουν την Αθήνα είναι το λιγότερο υποκριτικό και ανεδαφικό. Άλλο πορεία ή παράσταση διαμαρτυρίας και άλλο εμφύλιος πόλεμος – και το δεύτερο δεν προάγει δικαιώματα, καταπατά δικαιώματα με τον χειρότερο και πλέον φασιστικό τρόπο.

 64. 65 Tug 13 Δεκεμβρίου 2008 στο 8:40 μμ

  «Για να είμαι ξεκάθαρος: δεν είμαι κανένα κόμμα, είμαι απογοητευμένος από όλα τα υπάρχοντα κόμματα, δε με εκφράζει πλήρως κάποιο, και ψηφίζω κατά περίπτωση αυτό που θεωρώ καλύτερο για τον τόπο.»

  Flareman συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Δεν ξέρω τι εννοούσα με το «κόμμα» που ανέφερα, μαλλον ειχα το μυαλό μου αλλού, καμια σχεση ουτε κολλούσε πουθενα΄. Τι να πω. Σορρυ, ολοι μαλλον ειμαστε ταραγμενοι αυτο τον καιρό.

  Προς Βασίλης, αναρχικός με κουστουμια σε ενοχλεί.. Για ποιο λόγο; Λοιπόν διαφωνώ σε πολλά σε αυτά που λες. Το βασικό είναι ένα. Για να αλλάξει το σύστημα πρέπει να πολεμήσεις το σύστημα ΜΕΣΑ από το σύστημα. Σε αυτό το σύστημα ζεις, δεν ζεις αλλού, ούτε είσαι σε άλλο πλανήτη. Τωρα το γιατί το κριτικάρεις αυτό χωρίς να έχει κανένα αρνητικό αντίκτυπο δεν το καταλαβαίνω. Ειναι λίγο ισοπέδωμα. Εκτος αν εννοείς ότι αναρχικοι που αρνιουνται τα πολλα και θέλουν να ζουμε όλοι με λίγα είναι βολεμένοι. Αυτοι ειναι οι μπαχαλάκηδες φίλε και οι δήθεν , αυτά υπάρχουν σε κάθε ιδεολογία. Με την ίδια λογική το πασόκ μόνο ως δεξιά συμπεριφέρεται στην πράξη και η ΝΔ μόνο ώς ακροδεξιά και πάει λέγοντας. Αλλα λένε τα θεωρητικά τους όμως.. Η πράξη μετράει.

  Τέλος να πω ότι πρεπει να αγωνιστουμε όλοι για κάτι διαφορετικό, ο καθένας όπως νομίζει, σίγουρα χωρίς βία αλλά σίγουρα κινειτοποιημένα, η Ελλάδα του τώρα δεν ειναι ομορφη ,δυστυχώς.

 65. 66 Flareman 13 Δεκεμβρίου 2008 στο 10:02 μμ

  @T: No hard feelings, όλοι έχουμε πει μια κουβέντα παραπάνω αυτόν τον καιρό χωρίς να το εννοούμε. Συγχώρεσέ με κι εμένα αν ήμουν κάθετος, είναι δύσκολες μέρες για όλους:)

 66. 67 Βασίλης 14 Δεκεμβρίου 2008 στο 3:59 μμ

  @Τ Αναρχικός με κουστούμι με ενοχλεί… Το ακριβώς αντίθετο κατάλαβες. Επαναλαμβάνω την φράση που γράφω και πιο πάνω:
  «Μέχρι να δω αναρχικό να βγάζει την κουκούλα και να προσφέρει κάτι στον τόπο, όλους στο ίδιο… άσυλο θα τους έβαζα. Οχι όμως το πανεπιστημιακό…»

  Και δυο λόγια για τους πρωταγωνιστές των ημερών:

  Για το γεγονός: Πρόκειται για έγκλημα ενός παρανομούντος αστυνομικού και όχι για οργανωμένο χτύπημα της ΑΣτυνομίας. Ελεος δηλαδή. Τα αυτονότητα θα εξηγούμε; Οι αστυνομικοί μπλέχτηκαν, η προιστάμενη αρχή (δλδ το Κέντρο συντονισμού) τους διέταξε να απεμπλακούν- αυτοί το έπαιξαν τζάμπα μάγκες και το κακό έγινε. Υπηρεσιακό λάθος, να καταλογιστούν ευθύνες και να ληφθούν οπωσδήποτε μέτρα. Σε εφημερίδα διάβασα ότι τελευταίο παρόμοιο κρούσμα ήταν το 1985. Ε, δε μοιάζει και πολύ με κρατική συνομωσία ένα κρούσμα μετά από 23 χρόνια… Ανυποψίαστοι πολίτες σκοτώνονται κάθε μέρα στους δρόμους και ασθενείς πεθαίνουν από ιατρικά λάθη στα νοσοκομεία με πολύ συχνότερους ρυθμούς και με κύριους υπεύθυνους εργολάβους και γιατρούς που συνεχίζουν χωρίς καμιά επίπτωση την ¨καριέρα¨τους. Αντί να δούμε το θέμα ψύχραιμα, εμείς προτιμάμε να γίνουμε κόλαση. Οκ, λοιπόν…

  Αλέξης: Αδικοχαμένο παιδί, αλλά όχι και ήρωας. Μην αλλοιώνουμε το νόημα των λέξεων. Ηταν η αφορμή για μια οργανωμένη αντίδραση που ξέφυγε όμως από κάθε όριο και εκφυλίστηκε σε πράξεις (πλιάτσικο) του κοινού ποινικού δικαίου. Εκεί χάνεται και κάθε δίκαιο αίτημα. Εκεί ο αγώνας δεν στρέφεται εναντίον του συστήματος διεκδικώντας, αλλά εναντίον της κοινωνίας, εγκληματώντας.

  Πολιτικοί: Αποδείχθηκαν δυστυχώς ανεπαρκείς. Τα έχω γράψει και παραπάνω, αλλά εν συντομία: η κυβέρνηση απέτυχε να προβλέψει τις επιπτώσεις και καθυστέρησε να δράσει έστω καταπραυντικά. Την Κυριακή το βράδυ έπρεπε να είχε αλλάξει η ηγεσία Υπουργείου Εσωτερικών και ΑΣτυνομίας, αφού η κυβέρνηση δεν έβαλε το θέμα στις πραγματικές του διαστάσεις. Η μείζονα και ελάσσονα αντιπολίτευση με ελάχιστες εξαιρέσεις έδωσαν ένα σόου πολιτικής ανευθυνότητας και καιροσκοπισμού. ΠΡΟΣΟΧΗ όμως! Αυτοί είναι οι πολιτικοί που έχουμε (μέχρι τις επόμενες εκλογές τουλάχιστον) και με βάση τη δημοκρατία μας αυτούς πρέπει να πιέσουμε για τις αναγκαίες αλλαγές. Δεν μπορεί να απαξιώνουμε ισοπεδωτικά την πολιτική, γιατί τότε ακραίες (αριστερά και δεξιά) μειοψηφίες έρχονται αντιδημοκρατικά στο προσκήνιο και δείχνουν προς σκοτεινά μονοπάτια. Οποιος έχει αντίρρηση, να την πει στην κάλπη. Οποιαδήποτε άλλη απόπειρα κατάλυσης της εξουσίας είναι φασισμός και πρέπει η δημοκρατία να προστατευτεί.-

  Καθηγητές πανεπιστημίου: Οι θεσμικοί και πρακτικά μοναδικοί προστάτες του πανεπιστημίου έχουν πλειοψηφικά αρνηθεί κάθε ουσιαστική προσπάθεια μεταρρύθμισης (έχουν αρνηθεί την αξιολόγησή τους, έχουν αρνηθεί τον εξορθολογισμό του ασύλου) και φέρουν την αποκλειστική ευθύνη για την κατάντια του δημόσιου πανεπιστημίου. Προσωπική εκτίμηση: Θα είναι οι πρώτοι που θα αυτομολήσουν στα ιδιωτικά πανεπιστήμια αμα τη ιδρύσει τους. Πιστεύουν μόνο στα λεφτά και στα έωλα αξιώματα, προσκυνάνε τους φοιτητές-κομματανθρώπους και χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τις φωτιές στα ΑΕΙ. Δεν είναι όλοι έτσι, αλλά ασφαλώς οι πιο υψηλά ιστάμενοι εξ αυτών (πρυτάνεις, πρόεδροι κλπ). Μεγάλη μερίδα πανεπιστημιακών είναι απλά απογοητευμένοι και επιτελούν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις (αλλος περισσότερο, άλλος λιγότερο) παρακολουθώντας την αδυναμία του κράτους να εκσυγχρονίσει το πανεπιστήμιο. Πανεπιστημιακή ανέλιξη χωρίς κομματική ταυτότητα και ¨ομπρέλα» απλά δε νοείται στη χώρα μας και αυτό είναι η μεγάλη βόμβα στα θεμέλια της δημόσιας παιδείας..

  Αν έστω κι έτσι ανοίξει μια κουβέντα γι αυτά τα θέματα, ίσως να μην πάει εντελώς χαμένος ο θάνατος ενός παιδιού…

 67. 68 Βασίλης 14 Δεκεμβρίου 2008 στο 4:43 μμ

  Από σημερινό γκάλοπ για το Ενος της Κυριακής (αναδημοσιεύω από το σχετικό λήμμα του in.gr):

  «Εξάλλου, το 32,2% πιστεύει ότι για τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή ευθύνεται κυρίως ο χαρακτήρας του συγκεκριμένου αστυνομικού, το 25,6% η ελλιπής εκπαίδευση των ειδικών φρουρών το 22,1% η ατιμωρησία παρόμοιων περιστατικών στο παρελθόν και το 8,1% η γενικότερη νοοτροπία των ειδικών φρουρών.»

  Ενδιαφέρον έχει και ένα άλλο εύρημα…

  «Ενδιαφέρον στοιχείο στην τελευταία αυτή δημοσκόπηση είναι ότι περισσότερο από όλους τους πολιτικούς αρχηγούς η κοινή γνώμη επιβραβεύει τη στάση της Αλέκας Παπαρήγα στη διάρκεια της κρίσης.»

  Η Αλέκα όταν αφήνει κατά μέρος το συναξάρι του Στάλιν και βλέπει την πραγματικότητα, λέει αλήθειες. Και αυτή το φορά ήταν η μόνη που μίλησε χωρίς μισόλογα.

 68. 69 Shades 14 Δεκεμβρίου 2008 στο 6:17 μμ

  «Οποιαδήποτε άλλη απόπειρα κατάλυσης της εξουσίας είναι φασισμός και πρέπει η δημοκρατία να προστατευτεί»

  @Βασίλη.. κρατώ την παραπάνω φράση σου και ρωτώ? για ποιά δημοκρατία μιλάς? για την δημοκρατία που έφτιαξαν στα μέτρα τους? για την δημοκρατία δύο μέτρων και δύο σταθμών? για την δημοκρατία του έχω μπάρμπα στην Κορώνη? για την δημοκρατία εσύ βλάκα 700 ευρώ με 10 πτυχία και το δικό μας παιδί βίλες πισίνες και χλίδα?
  Αν όλο αυτό και χίλιες ακόμα ενστάσεις που θα μπορούσα να γράψω λέγεται δημοκρατία στην κάνω δώρο.
  Θα συνεχίζω να λέω την άποψή μου θα συνεχίζω να διαφωνώ θα συνεχίζω να προσπαθώ να αλλάξω τον εαυτό μου κόντρα σε όποια δημοκρατία διάλεξαν κάποιοι για να είναι πάντα οι ίδιοι αυτοί που κυβερνούν εδώ και 30 χρόνια που θυμάμαι.

 69. 70 Shades 14 Δεκεμβρίου 2008 στο 6:22 μμ

  Κάτι ακόμα Βασίλη.. αν θέλω να μεταφράσω όποια δράση ή όποιο φενόμενο μπορώ απλά να σκεφτώ δεν είναι ανάγκη να διαβάσω δημοσκοπήσεις για να κάνω ανάλυση σ’ αυτό που νοιώθω.

 70. 71 Βασίλης 14 Δεκεμβρίου 2008 στο 7:37 μμ

  @Shades Αντιλαμβάνεσαι ότι προέκταση των όσων λες είναι να εφαρμόζει ο καθένας την δημοκρατία, όπως την αντιλαμβάνεται. Και αυτό δεν είναι δημοκρατία βέβαια, είναι μπάχαλο. Η δημοκρατία δεν είναι δύο μέτρων και σταθμών, αλλά είναι αναγκαστικά η γνώμη της πλειοψηφίας, που εκλέγει εκπροσώπους και υπακούει στους νόμους. Ο καθένας μας μπορεί να βρεθεί σε πολλά αδιέξοδα στη ζωή του, αλλά δικαιολογεί αυτό να πάρει το νόμο στα χέρια του; Δηλαδή…

  – οι εργάτες να κάψουν το εργοστάσιο που δεν τους δίνει αύξηση (με συνέπεια να κλείσουν όλα τα υπόλοιπα εργοστάσια για να αποφύγουν την ίδια μοίρα- και να μείνουν τελικά όλοι άνεργοι)

  – ο πατέρας να σκοτώσει τον παιδοχειρουργό που δεν κατάφερε να σώσει το παιδί του. Ολοι οι χειρουργοί παύουν να ασχολούνται με δύσκολες περιπτώσεις για το φόβο αντιποίνων…

  – κάποιος παίρνει εκδίκηση για ένα τροχαίο, σκοτώνοντας τον οδηγό που το προκάλεσε (αν έζησε) ή και τους συγγενείς του και καίει τα σπίτια τους…

  Ολα αυτά τα υπερβολικά θα μπορούσαν να είναι η κατάληξη πραγματικών περιστατικών που γίνονται καθημερινά. Κι όμως. Κάποιοι κάνουν μεγαλύτερη υπομονή και έχουν μεγαλύτερα προβλήματα από το μισθό των 700 ευρώ… Να απαιτήσουμε αλλαγές ναι. Να παλέψουμε το σύστημα μέσα από το σύστημα όπως λες, κι όχι στρεφόμενοι εναντίον της κοινωνίας, του πανεπιστημίου, υπονομεύοντας τελικά και το λίγο αυτό μέλλον που έχουμε. Νιώθω ρε Shades ότι λέω αυτονόητα πράγματα και σταματώ εδώ. Αλλά σκέψου τις συνέπειες μιας δημοκρατίας κατά πως βολεύει τον καθένα. Αντί να ζητήσουμε αληθινές κουβέντες από τους πολιτικούς, τουα αφήνουμε να χαιδεύουν μια χούφτα βάνδαλους, που δίνουν άλλοθι μετά για ένα σωρό αντίμετρα. Ασχολείται κανείς με τα σοβαρά προβλήματα υγείας, παιδείας και δημόσιου χρέους; Το ξέρεις ότι το κράτος παίρνει δάνεια από το εξωτερικό για να ανταποκριθεί στις τακτικές του υποχρεώσεις; Και ότι σαν κράτος μπορούμε να πληρώνουμε ΜΟΝΟ τους τόκους των δανείων μας κάθε χρόνο, ώστε να μην χρεωκοπήσουμε;

  Πως άραγε να βρει λεφτά όταν π.χ. τα 4 μεγαλύτερα μπαρ-ρεστοράν της Θεσν/ίκης (όλα στην παραλιακή) ΔΕΝ κόβουν σε κανέναν απόδειξη. Το ίδιο και ΟΛΑ τα μπουζουξίδικα, όπου έχω πάει. Γιατί κανείς αναρχικός δεν πάει να σπάει αυτούς τους ναούς της πρόκλησης; Συγχαρητήρια θα τους δώσει ο κοσμάκης…

 71. 72 Shades 15 Δεκεμβρίου 2008 στο 7:35 πμ

  Ποιός είπε να πάρει ο καθένας τον νόμο στα χέρια του?
  Δεν υποστιρήζω τέτοιες τακτικές άλλωστε δημοκρατία θέλω αλλά όχι αυτήν που βολεύει κάποιους.
  Τα τελευταία 30 χρόνια καταχράστηκαν όλοι δημόσιο χρήμα.. έκαναν ρουσφέτια για 1000δες δημόσιες θέσεις (βλέπε ολυμπιακή κλπ) και δεν φτάνει που κλέβουν ασύστολα προκαλούν με βίλες χλιδάτη ζωή (βλέπε σήμερα Ρουσό και χτες Τσοχατζό)..
  Αν δεν έχουν ποινικές ευθύνες έχουν σίγουρα πολιτικές, φιλότιμο δεν έχουν για να πάνε σπίτι τους.. κάποιος πρέπει να τους βοηθήσει.
  Ας πάρει κάποιος πολιτικός άντρας μια απόφαση ματ.. όλα τα δημόσια πρόσωπα βουλευτές υπουργοί πρόεδροι διαφόρων οργανισμών πόσα λεφτά είχαν όταν ασχολήθηκαν με την πολιτική και πόσα έχουν τώρα.
  Κάνουν πολιτική για τα κανάλια και όχι για τον λαό που τους εμπιστεύτηκε.. κάνουν ότι είναι δυνατόν για την ριμάδα την καρέκλα και όχι για μια καλύτερη Ελλάδα.
  Ο Έλληνας συνεχίζει να ψηφίζει για το προσωπικό του βόλεμα ή του παιδιού του και όχι για το καλό του τόπου.
  Θα λέω λοιπόν όλα αυτά που πιστεύω και ίσως να τους ψηφίσει ένας λιγότερος.. δεν χρειάζεται να ρίξω μολότοφ για να αλλάξει η δημοκρατία που δεν μου κάνει, θα λέω αυτό που πιστεύω με όση δύναμη έχω.
  Ίσως κάποτε αυτές οι φωνές να γίνουν περισσότερες..

  ΥΓ.. καταλληλότερος να κυβενήσει αυτή την χώρα είναι ο «κανένας» με πολύ μεγάλα ποσοστά, ίσως ο κανένας κυβερνήσει πιο σωστά.

 72. 73 Derek 15 Δεκεμβρίου 2008 στο 8:03 πμ

  Epidi twra to diavasa as apantisw (ek ten ysterwn)

  Oi eidikoi frouroi ontos den einai mpatsoi,

  Kata kanona einai typoi pou apetyxan na ginoun ep.op. Kai vrikan to «next best thing» mesw toy asep.

  Kai o logos gia ton opoio yparxoun einai (ypoti8ete) gia na ksalafronoun thn astynomia apo thn fylaksh twn VIP…

  (sympa8io gia ta greeklish alla den ebala ellinika akoma sto iPod toutch)

 73. 74 Derek 15 Δεκεμβρίου 2008 στο 8:10 πμ

  Kai ena teleytaio,

  Sas to eipa oti edw panw oi mpatsoi den oploforoun?

  Oxi eks’aitias kapoiou nomou h alloy peristatikou alla «istorika»… Dld pote den kouvalousan opla apo thn ydrish tous edw kai 100kati xronia prokeimenou na dinoun to kalo paradeigma…

 74. 75 Βασίλης 15 Δεκεμβρίου 2008 στο 4:07 μμ

  @S Συμφωνώ.

 75. 76 Flareman 15 Δεκεμβρίου 2008 στο 4:30 μμ

  @D: Θερμότατη παράκληση – ο όρος μπάτσοι δεν είναι συνώνυμος του αστυνομικοί, υποδηλώνει υποτίμηση, απαξία, τάση για μείωση. Αν θες μην τους μεταχειρίζεσαι ταυτόσημα:)


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s
Κατηγορίες

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Δεκέμβριος 2008
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Νοέ.   Ιαν. »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΣΕΖΟΝ…

del.icio.us

Twitter

ASK2USE

ΔΙΑΦΟΡΑ

Μας διαβάζουν τακτικά:

Counter free
Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: