iPhone 3G: Το απόλυτο κόλπο για να παρακάμψετε τη λίστα αναμονής

Λοιπόν, υποσχέθηκα ότι θα σας πω το κόλπο για να πάρετε το iPhone 3G χωρίς να μπλεξετε με online παραγγελίες και λίστες αναμονής.

Πρόσφατα η Vodafone άλλαξε τα συμβόλαιά της – τα καινούργια είναι τα λεγόμενα «Ευέλικτα», τα οποία αντικαθιστούν σταδιακά τα παλιά, παραδοσιακά προγράμματα συμβολαίου. Παρ’ όλ’ αυτά, ανάμεσα στα παλιά συμβόλαια υπάρχει ένα, το οποίο δεν καταργείται: το Vodafone Χωρίς Πάγιο.

Θα μου πείτε, σιγά τη μαγκιά. Χα, προσέξτε λίγο.

Αυτό το συμβόλαιο έχει μηδενικό πάγιο, και πληρώνεις ό,τι κλήσεις και μηνύματα κάνεις, συν το ΦΠΑ τους. Αν κάνεις έστω και την παραμικρή κίνηση πληρώνεις και το ανάλογο πάγιο τέλος συνδρομητών κινητής (πάει στο κράτος αυτό, 2 ευρώ για λογαριασμό μέχρι 30 ευρώ) συν το ΦΠΑ του – αν δεν κάνεις καθόλου εξερχόμενη κίνηση σου έρχεται λογαριασμός κουλούρα και δεν πληρώνεις τίποτα. Δίνει και επιδότηση το συγκεκριμένο πρόγραμμα – μικρό πόσο, συν όσο δικαιούσαι (αν δικαιούσαι), την οποία αν θέλεις μπορείς να εκμεταλλευτείς για να σου ξεπέσουν τιμή από τη συσκευή. Για να γίνει το συμβόλαιο απαιτείται μόνο ΔΑΤ και ΑΦΜ – ούτε έγγραφο ΔΕΚΟ ούτε τίποτα.

Οι τρεις παγίδες τώρα: αν πήρες επιδότηση πρέπει μέσα στο πρώτο εξάμηνο να κάνεις συνολική κίνηση ίση με την επιδότηση αυτή, αλλιώς τον 7ο μήνα θα σου έρθει φέσι όσο περισσεύει μέχρις ότου φτάσεις το ποσό αυτό. Επίσης, αν κόψεις τη σύνδεση πριν το δωδεκάμηνο, θα κληθείς να επιστρέψεις μέρος της επιδοτήσεως (πλήρες το ποσό μέχρι και τον έκτο μήνα, ένα μέρος του από τον 7ο ως τον 11το). Τρίτον και τελευταίο (και φαρμακερό), αν σου έρθουν έξι μηνιαίοι λογαριασμοί συνεχόμενοι μηδενικοί, τον έβδομο σου καθίζουν φέσι 50 ευρώ για «έξοδα διαχειρίσεως».

Το δαιμονικό κόλπο: ελάχιστος χρόνος παραμονής για όλα τα συμβόλαια της Vodafone είναι το δίμηνο>:D

Άρα το σύστημα επί του συνόλου έχει ως εξής:

 1. Μπαίνετε σε ένα κατάστημα Vodafone.
 2. Λέτε ότι ενδιαφέρεστε για το iPhone για νέα σύνδεση. Ρωτάτε ρητά και ξεκάθαρα αν η συσκευή υπάρχει άμεσα παραδοτέα σε στοκ στο μαγαζί.
 3. Αν σας απαντήσουν ναι, ζητάτε να ξεκινήσει η διαδικασία. Όταν φτάσετε στο σημείο επιλογής προγράμματος λέτε ότι θέλετε να κάνετε σύνδεση στο Vodafone Χωρίς Πάγιο.
 4. Κάνετε στωικά υπομονή όσο ο πωλητής προσπαθεί να σας αλλάξει το μυαλό (δε σας συμφέρει, θα πληρώνετε πανάκριβα για το Ίντερνετ, δε θα δουλεύει σε άλλες εταιρείες, θα έρθει η συντέλεια του κόσμου). Επιμένετε στο πρόγραμμα που ζητήσατε εξ’ αρχής.
 5. Όταν έρθει η ώρα της επιδότησης την αρνείστε. Θα πληρώσετε την πλήρη αξία του iPhone.
 6. Από τη στιγμή που κάνετε νέο συμβόλαιο δε μπορούν να αρνηθούν να σας δώσουν συσκευή από το στοκ νέων συνδρομητών του καταστήματος. Παίρνετε το κουτί σας παραμάσχαλα και τέλος.
 7. Περιμένετε να σας έρθει ο πρώτος (μηδενικός) λογαριασμός. Μετά από κάνα δεκαήμερο πάτε σε ένα υποκατάστημα Vodafone και κόβετε τη σύνδεση. Θα έρθει και ο δεύτερος μηδενικός και σας μένει ένα υπέροχο iPhone 3G του κουτιού με άλλους δέκα μήνες εγγύηση:)

Με απλά λόγια, ζητάτε συσκευή χωρίς επιδότηση με νέα σύνδεση στο Vodafone Χωρίς Πάγιο και μετά από δύο μήνες το κόβετε.

Πηγαίντε πάρτε το τώρα και με ευχαριστείτε αργότερα:D

Advertisements

21 Responses to “iPhone 3G: Το απόλυτο κόλπο για να παρακάμψετε τη λίστα αναμονής”


 1. 1 @ngel 20 Νοεμβρίου 2008 στο 11:41 μμ

  Πολύ καλό! Το δοκίμασες; Σκέφτομαι για iPhone και μάλλον θα εφαρμόσω το κόλπο σου 😉

 2. 2 Flareman 21 Νοεμβρίου 2008 στο 12:43 πμ

  Δεν πρόλαβα να το δοκιμάσω γιατί το κοντινό μου πρόσωπο που ήθελε iPhone πήρε με συμβόλαιο λόγω του data plan τελικά – αλλά ήμασταν στο τσακ να το κάνουμε, το έχω συναληθεύσει από τρία καταστήματα συν τηλεφωνική υποστήριξη… πρέπει να γίνεται!

  Όποιος το εφαρμόσει ας αφήσει ένα σχόλιο για τελική επιβεβαίωση:)

 3. 3 endiaferon 21 Νοεμβρίου 2008 στο 3:15 πμ

  Μάλλον έτσι πρέπει να είναι. Στους Γενικούς Όρους Παροχής Κινητών Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών γράφει:

  11.2 Η ελάχιστη διάρκεια της Σύμβασης με την επιφύλαξη των όρων 3.8 έως και 3.10 και των άρθρων 10, 12 και 13 είναι δύο (2) μήνες, μετά την πάροδο των οποίων η σύμβαση μετατρέπεται σε αορίστου χρόνου.

  http://tinyurl.com/gamo-ti-vodafone

 4. 4 Gilihand 21 Νοεμβρίου 2008 στο 9:57 πμ

  Πόσο κοστίζει έτσι η συσκευή;

 5. 5 zupergeorge 21 Νοεμβρίου 2008 στο 12:10 μμ

  Αν θυμάμαι καλά, οι τιμές συσκευής χωρίς συμβόλαιο είναι 599 ευρώ το 16GB και 499 το 8GB.

 6. 6 Μοντίφας 21 Νοεμβρίου 2008 στο 1:01 μμ

  γιατρέ μην μας βάζεις ιδέες..

 7. 7 Flareman 21 Νοεμβρίου 2008 στο 7:28 μμ

  Όλα όπως τα λέτε, μόνο μια διόρθωση: το 16άρι πάει στα 569 αν θυμάμαι καλά – 70 ευρώ παραπάνω από το 8άρι, όχι 100:)

 8. 8 Βασίλης 22 Νοεμβρίου 2008 στο 2:15 μμ

  θα το ρωτήσω κι εγώ σε κεντρικό της Θεσσαλονίκης με το οποίο έχω πιάσει φιλίες από τότε που πήρα το iPhone.

  Πάντως σκέφτομαι ότι μπορεί να πατήσουν στο γεγονός ότι το iPhone δίνεται με ορισμένα μόνο («ειδικά») προγράμματα;

 9. 9 Flareman 22 Νοεμβρίου 2008 στο 2:50 μμ

  @Β: Δε μπορούν να πατήσουν σε κάτι τέτοιο, το iPhone πωλείται με οποιοδήποτε συμβόλαιο, όχι μόνο με τα δικά του – τσεκαρισμένο αυτό;-)

 10. 10 Σ.Κ. 26 Νοεμβρίου 2008 στο 11:21 μμ

  χαχα! είσαι Θεός!

 11. 11 aristos 1 Δεκεμβρίου 2008 στο 9:26 μμ

  Αγαπητοί μου υποψήφιοι αγοραστές iPhone 3G
  Μετά την ταλαιπωρία που περιέγραψα σε σχόλια προηγούμενου άρθρου (Δες ΕΔΩ:https://nysteri.wordpress.com/2008/11/01/iphone-3g-and-vodafone-gr-what-a-mess/)
  αποφάσισα να ακολουθήσω τη συμβουλή του Flareman Διαχειριστή αυτού του γαμάτου BLOG.
  Πήγα σήμερα στη Vοdafone και μόλις ζήτησα το iPhone 3G σε έκδοση συμβολαίου μαγικά λύθηκε το πρόβλημα της διαθεσιμότητας και μάλιστα είχαν να μου δώσουν ένα iPhone 3G 16GB White ΑΜΕΣΑ.
  Το όλο μυστικό αυτό που διαβάσατε βρίσκετε στο παραπάνω άρθρο.
  Θα πάτε και θα ζητήσετε το Νέο ευέλικτο με μηδενικό πάγιο χωρίς φρου φρου και αρώματα (έκδοση πιστωτικής, επιδότηση συσκευής και δεν συμμαζεύεται).
  Θα επιμείνετε. Θα ζητήσετε αυτό το συμβόλαιο με μηδενικό πάγιο.
  Απλώς κάτι που δεν ξεκαθαρίστηκε πιο πάνω είναι ότι αναγκαστικά παίρνεις μια μικρή επιδότηση (Από 569€ στο πάνε στα 561,68€) διότι αλλιώς δεν μπορεί να δώσει τη συσκευή.
  Αλλά μετά το δίμηνο ζητάς διακοπή και τους επιστρέφεις την επιδότηση σύμφωνα με το άρθρο 3.9 – πρώτη κουκκίδα.
  Μάλιστα για να μην κινήσετε υποψίες πάρτε και τον αριθμό που θα σας δώσει.Δωρεάν είναι ΑΛΛΑ προσέχετε μην το χρησιμοποιείσετε ΚΑΘΟΛΟΥ γιατί μετά τα δεδομένα αλλάζουν. Θα σας δώσει τον αριθμό σε ένα ΚΛΕΙΣΤΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΟ φάκελο τον οποίο θα τον πάρετε ΚΛΕΙΣΤΟ και θα τον αφήσετε ΚΛΕΙΣΤΟ (μην κάνει καμιά μαλακία ο πωλητής και στην προσπάθεια του να σας εξυπηρετήσει καλύτερα τον ανοίξει και σας χρεώσει).
  Σε πρώτη φάση η λύση έχει βρεθεί.
  Θα ξέρω περισσότερα σε 1,5 μήνα από τώρα που θα ζητήσω διακοπή.
  Μην αγχώνεστε θα φροντίσω να σας ενημερώσω.

  Υ.Γ. Και να μην νομίζετε ότι λέω ότι θέλω σας αφήνω και το τηλέφωνό μου σε περίπτωση που θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μου (τόσο πολύ έχω τσατιστεί μαζί τους)
  6942499726

 12. 12 Flareman 2 Δεκεμβρίου 2008 στο 12:03 πμ

  @Αρίστο: Πολύ σωστά, με τρεις επισημάνσεις:

  1) Μπορείς να αρνηθείς την επιδότηση – αν σου πουν διαφορετικά τους λες να επικοινωνήσουν με τα κεντρικά τους. Σε ΌΛΑ τα προγράμματα έχεις δικαίωμα βάσει των όρων του συμβολαίου να αρνηθείς την επιδότηση. Αξίωμα!

  2) Δεν υπάρχει νέο πρόγραμμα (από τα ευέλικτα) με μηδέν πάγιο. Το Vodafone Χωρίς Πάγιο ανήκει στα λεγόμενα παλιά προγράμματα – αλλά διατίθεται κανονικά ακόμα για νέες συνδέσεις.

  3) Ο Αρίστος λέει να πάρετε τον αριθμό που θα σας δώσουν. Εννοείται ότι θα τον πάρετε (για να είστε καλυμμένοι), αλλά δεν τίθεται θέμα υποψίας: η διαδικασία που ακολουθείτε είναι σαφής: πρώτα λέτε ότι προτίθεστε να κάνετε συμβόλαιο, μετά ρωτάτε αν έχουν iPhone στο μαγαζί και αφού απαντήσουν απολύτως καταφατικά τότε ζητάτε το συμβόλαιο – λύση. Από τη στιγμή που η δικαιολογία τους είναι έχω αλλά δε δίνω σκέτη συσκευή και σας επιβεβαιώνουν ότι το μαγαζί έχει στοκ ό,τι συμβόλαιο και να κάνετε το τσιμπάτε αναγκαστικά. Τώρα, αν οι διευθυντές των καταστημάτων σας κάνουν νερά μπορείτε να τους ενημερώσετε ότι θα πάρετε στην εταιρεία και θα τους «δώσετε» ότι δε δέχονται να σας κάνουν νέες συνδέσεις… και περιμένετε το νέο σας iPhone:D

  Το σχέδιό μου αποδεικνύεται απλό αλλά φανταστικό – και πλήρως νόμιμο! Χαρ χαρ χαρ

 13. 13 μαυρος 15 Δεκεμβρίου 2008 στο 12:06 μμ

  με αλλα δικτυα δουλευει αν το παρεις ετσι;

 14. 14 Flareman 15 Δεκεμβρίου 2008 στο 4:27 μμ

  @μαύρος: Όλα τα iPhones 3G που πωλούνται στην Ελλάδα από τη Voda δια νόμου παίζουν με όλα τα δίκτυα, Ελληνικά και εξωτερικού – ναι.

 15. 15 Mary 16 Δεκεμβρίου 2008 στο 11:53 μμ

  Γεια σας!
  Δυστυχώς δε δίνουν πια το iphone με Vodafone Χωρίς Πάγιο – ή τουλάχιστον δεν το δίνουν σε μένα 😦
  Μου είπαν ότι το δίνουν μόνο με προγράμματα σύνδεσης που έχουν χρόνο ομιλίας (δηλαδή να πληρώνεις πάγιο)!
  Το ίδιο μου απάντησαν κ σε κατάστημα κ στο τηλέφωνο της εξυπηρέτησης!
  Εκνευρίστηκα πολύ!
  Είναι γελοίο το όλο θέμα! Τους έχουν βάλει χέρι μάλλον κ δεν το δίνουν με το Vodafone Χωρίς Πάγιο πλέον!
  Πάντως οφείλω να ομολογήσω ότι αυτό το κολπάκι ήταν πολύ καλό Flareman μέχρι που το πήρανε χαμπάρι!
  Εγώ προσπάθησα και δεν τα κατάφερα!
  Ελπίζω κάποιος άλλος να σταθεί πιο τυχερός από μένα!
  Κουράγιο στους υποψήφιους αγοραστές! 🙂

 16. 16 Flareman 17 Δεκεμβρίου 2008 στο 12:05 πμ

  @M: Τι να πω, είναι γελοίοι. Well, ’twas fun while it lasted:/

  Εντάξει, δοκίμασα το 3G με πρόγραμμα iPhone σε περιοχή με καλή κάλυψη δικτύου και πετάει. Πραγματικά, απλά, ασυζητητί – πετάει. Αυτό δεν είναι δικαιολογία όμως για να μη μπορεί να αγοράσει κάποιος τη συσκευή σόλο. Ελπίζω να βγει άκρη: η Dev Team έχει σχεδόν ετοιμάσει το ξεκλείδωμα του iPhone 3G, αν αλλάξει κάτι στις πωλήσεις στο εξωτερικό έχει λήξει η ιστορία…

 17. 17 macgaiver 3 Ιανουαρίου 2009 στο 2:39 πμ

  Παιδια δειτε και αυτο το site http://www.usb111.com/eshop/iphone_3g/iphone_3g_8gb.php
  ειναι iphone 3G 3εκλειδωτα και με ελληνικο μενου και αλλα καλουδια μεσα και απο οτι καταλαβα πρεπει να ειναι εδω ελλαδα.
  Οποτε τερμα η λιστα αναμονης στην vodafone!!!!!!!!! 😉

 18. 18 Flareman 3 Ιανουαρίου 2009 στο 3:31 πμ

  Το Ελληνικό μενού είναι δημιουργία των παιδιών στο MyPhone και διατίθεται ήδη δωρεάν για όλους τους κατόχους iPhone. Το μαγαζί που πουλάει το 8αρι 90 ευρώ πάνω είναι απατεώνες γιατί φουσκώνουν την τιμή χρησιμοποιώντας το (δωρεάν) προϊόν του κόπου άλλων. ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ μην αγοράζετε από τέτοια καταγώγια!

  Θα ακολουθήσει postάκι με λεπτομέρειες για το τι ακριβώς κάνουν αυτού του είδους οι λεβέντες εντός των ημερών, μου έδωσες κίνητρο:)

 19. 19 nikos 23 Ιανουαρίου 2009 στο 1:13 μμ

  εχω μερικες αποριες:
  1) ισχυει ακομα το κολπο η το πηρανε χαμπαρι και δεν δινουν αλλα.
  2) δεν καταλαβα καλα τελικα πληρωνεις τα 500 τοσα ευρω που κανει η συσκευη η δεν πληρωνεις τιποτα.
  3) αυτο ηταν για να μην περιμενεις στην αναμονη για το iphone η γινεται και με αλλες συσκευες.

  ευχαριστω εκ των προτερων για τυχον απαντησεις σας

 20. 20 Flareman 23 Ιανουαρίου 2009 στο 2:16 μμ

  @n: Πάω στο 2 και στο 3 πρώτα, το 1 τελευταίο:

  2) Πληρώνεις ακριβώς όσο κοστίζει η συσκευή – το όλο κόλπο είναι ότι κάνεις ένα μηδενικό συμβόλαιο για να τους αναγκάσεις να σου δώσουν συσκευή από το στοκ (που λένε ότι δεν έχουν διαθέσιμη) και αρνείσαι την επιδότηση για να μπορείς να κόψεις το συμβόλαιο με την πρώτη ευκαιρία.
  3) Γίνεται και με άλλες συσκευές αλλά δεν έχει νόημα, το πρόβλημα με τη διαθεσιμότητα υπάρχει ειδικά στο iPhone, δεν έχω ακούσει για άλλα κινητά να έχουν στοκ και να το κρατάνε για τις νέες συνδέσεις.

  1) Απ’ ότι έμαθα το έχουν πάρει χαμπάρι και λένε ότι δεν έχουν στοκ πλέον. Είμαι σίγουρος όμως ότι αν ψάξεις αρκετά υποκαταστήματά τους (κυρίως franchises) θα σου δώσουν.


 1. 1 iPhone 3G Παράθεση σε 21 Ιανουαρίου 2009 στο 7:18 μμ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s
Κατηγορίες

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Νοέμβριος 2008
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Οκτ.   Δεκ. »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΣΕΖΟΝ…

del.icio.us

Twitter

ASK2USE

ΔΙΑΦΟΡΑ

Μας διαβάζουν τακτικά:

Counter free
Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: