Διαβάστε και θαυμάστε

Διαβάστε εδώ, στο Ziff Davis Network, το άρθρο του Dave Morgenstern με τίτλο «Microsoft προς τους εταιρικούς bloggers που χρησιμοποιούν Mac: Πόσο πάει να πουλήσετε την Apple;».

Τα διαβάζω και φρίττω. Όχι ότι εκπλήσσομαι: η μεγάλη κραταιά έχει ταρακουνηθεί συθέμελα από την πρόσφατη ανοδική πορεία της Apple, και αυτή η πορεία δε δείχνει σημάδια ότι θα ανακοπεί σύντομα. Τέτοιες τακτικές έχει εφαρμόσει και στο παρελθόν κατά καιρούς η Microsoft. Και έχοντας δει τις πρακτικές της εταιρείας πιστεύω το άρθρο πλήρως.

Αλλά δεν είναι κρίμα; Το Office:mac είναι από τα καλύτερα πακέτα προγραμμάτων για το Mac OS X, ο driver της MS για τα Intelli- πληκτρολόγια/ποντίκια της είναι άριστος, το Silverlight και ένα κάρο άλλες τεχνολογίες παίζουν μια χαρά σε OS X… τι να πεις.

Θα μπορούσαν αν ήθελαν να αλώσουν πολύ περισσότερους χρήστες προωθώντας τα προϊόντα τους μέσω της Mac πλατφόρμας. Αλλά αυτό δεν πρόκειται να γίνει ποτέ – ακόμη και σε αυτήν την περίπτωση, ουσιαστικά βελτιώνεις τη χρήση που κάνει ο Μηλαράς χρήστης στον υπολογιστή του, δεν του δίνεις ερείσματα για να φύγει από τον Mac και περάσει σε Windows. Για να γίνει αυτό πρέπει να καταργηθεί εντελώς το υπάρχον λειτουργικό και να γραφεί από την αρχή, από τα θεμέλια, με διαφορετική νοοτροπία και τεχνοτροπία. Και για λόγους προς τα πίσω συμβατότητας αυτό δε θα γίνει ποτέ.

Και τελικά τι κάνουμε για να κόψουμε τον ανταγωνιστή μας στον εταιρικό χώρο; Πληρωμένη προπαγάνδα. So ’90s.

Advertisements

11 Responses to “Διαβάστε και θαυμάστε”


 1. 1 itsomp 22 Οκτωβρίου 2008 στο 2:17 μμ

  Κάτσε ρε συ μεγάλε… όχι και το Office:mac από τα καλύτερα…. Το OpenOffice έχει καλύτερο compatibility με τα «παλιά» έγγραφα (όχι τα docx, τα άλλα τα απλά).
  Είναι βαρύ, αργό και απαίσιο. Ούτως ή άλλως, και στα windows ο μόνος λόγος για να χρησιμοποιείς το Office είναι το Outlook (που δεν υπάρχει στο :mac)
  Αλλιώς όλοι pdf…

 2. 2 Flareman 22 Οκτωβρίου 2008 στο 3:12 μμ

  @i: Προσωπικά το θεωρώ και μεγάλη βελτίωση από το 2004, και μεγάλη βελτίωση από το 2007:Windows. Μπορεί να υπάρχουν άλλες σουίτες που να βολεύουν σε διάφορα επίπεδα αλλά το ίδιο το Office παραμένει αξιολογότατο πακέτο και από τις κύριες εφαρμογές που χρησιμοποιεί σε Mac ο πολύς ο κόσμος. Και το Office:mac έχει μέσα το Entourage, που έχει θιασώτες (και θεωρείται αρκετά εώς πολύ καλύτερο του Outlook).

  Βγάλανε το VBA support βέβαια (τι να πεις) αλλά λέει στο επόμενο θα το ξαναβάλουν γιατί πολύς κόσμος το ζήτησε. Ίδωμεν I guess.

  ΥΓ: Το PDF κανονικά είναι non-editable, έτσι δεν είναι; Διόρθωσε με αν κάνω λάθος.

 3. 3 itsomp 22 Οκτωβρίου 2008 στο 4:22 μμ

  Το office:mac ακόμα και από fan της MS θεωρείται αποτυχία. Είναι ντροπή βασικά 😀
  Λείπουν αρκετά features από το 2008(win – 2007 για Win δεν βγήκε ποτέ). Δυστυχώς είναι το de facto productivity tool.

 4. 4 Flareman 22 Οκτωβρίου 2008 στο 5:05 μμ

  Ε; Το επίσημο Office:Windows αυτή τη στιγμή *είναι* το 2007, το 2008 είναι για Mac μόνο. Βασικά είναι διαφορετικό στην υλοποίησή του σε σχέση με το παραθυρικό: πιο λιτό, πιο κοντά στη φιλοσοφία του Mac χρήστη, με εξτρά features ειδικά για τους Mac users (κυρίως για να ανταγωνιστούν το Pages – του οποίου δηλώνω φανατικός θιασώτης:).

  Γενικά είναι αξιοπρεπής σουίτα. Αλλά σε Mac δύσκολα θα βρεις MS fan – και όσους βρεις θα στο θάψουνε, ακριβώς επειδή ξεφεύγει από τη στάνταρ τεχνοτροπία της Microsoft:evil_grin:

 5. 5 Βασίλης 23 Οκτωβρίου 2008 στο 6:05 μμ

  Το θέμα είναι ότι για όλους όσους δουλεύουν κα ανταλάσσουν έγγραφα με πολύ κόσμο το Office:mac σε κάποια εκδοχή του είναι σχεδόν μονόδρομος. Καλά είναι όλα τα εναλλακτικά Office suites και πολύ θα προτιμούσα το Pages (και μόνο λόγω integration) αλλά δυστυχώς αλλιώς βλέπω την παρουσίαση στο Keynote και αλλιώς θα δείχνει στο Powerpoint στον υπολογιστή της κλινικής ή των συναδέλφων. Επιπλέον, χρειάζομαι το Endnote για τη βιβλιογραφία (άλλο standard αυτό) που ακόμα δεν συνεργάζεται με το Pages (κάτι πήρε το μάτι μου για ένα τρόπο, αλλά πολύ ματσακονιά). Συνεπώς, χρησιμοποιώ αποκλειστικά πλέον το Office 2008 έχοντας κρατήσει από το iWork μόνο το γαμάτο industrial theme του Κeynote 🙂

  Το .pdf ασφαλώς και είναι editable, αλλά χρειάζεται την φουλ έκδοση του Adobe Acrobat (και όχι απλά το Adobe Reader) και φυσικά δεν είναι σε καμμιά περίπτωση τόσο ευέλικτο όσο ένα .doc αρχείο. Το PDF προορίζεται είτε για «στατικούς¨ τύπους αρχείων (π.χ. ένα άρθρο) είτε για έντυπα-φόρμες προς συμπλήρωση ορισμένων πεδίων και επιστροφή (κυρίως στα intranets μεγάλων εταιρειών και δημόσιων υπηρεσιών σε αξιοπρεπέστερους του δικού μας κρατικούς μηχανισμούς.

  Από τη μέχρι σήμερα χρήση του Office 2008, το θεωρώ μια σημαντική λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση από το προηγούμενο με μόνο αλλά σοβαρό μειονέκτημα την έλλειψη ελληνικών Proofing Tools, που έχει ένα σημαντικό κόστος για τον Ελληνα χρήστη, καθώς ο διορθωτής που προσφέρει η Neurolingo κοστίζει 60 ευρώ.

 6. 6 Flareman 23 Οκτωβρίου 2008 στο 9:00 μμ

  @Β: Λάθος δικό μου, ακριβώς αυτό εννοούσα όταν μιλούσα για PDF και non-editability: ότι δηλαδή το κείμενο, το layout του εγγράφου κ.ο.κ. δεν είναι επεξεργάσιμο πλήρως όπως όταν δουλεύεις με κάποιο DTP πρόγραμμα (ερασιτεχνικό, όπως το layout mode του Word 2008 ή το Pages, ή επαγγελματικό τύπου Quark, InDesign κ.λπ) – μπορείς μεν να αλλάξεις ένα τυπογραφικό στην αναβροχιά (ή και να δοκιμάσεις να κάνεις ανάστροφη μετατροπή σε Office format) αλλά δε γίνεται πλήρης επεξεργασία, να πετάξεις ολόκληρες παραγράφους και να βάλεις άλλες στη θέση τους, να κάνει repagination και διάφορα τέτοια γενικότερα.

  Προσωπικά ψήνομαι για τον ορθογράφο για έναν και μοναδικό λόγο: συλλαβιστή στο Office:mac :X


 1. 1 Dorfnsx Wallets Παράθεση σε 6 Οκτωβρίου 2016 στο 11:32 μμ
 2. 2 brigadeiro gourmet receitas Παράθεση σε 12 Ιουνίου 2017 στο 2:28 πμ
 3. 3 site da Internet Παράθεση σε 29 Αυγούστου 2017 στο 2:37 πμ
 4. 4 Acompanhantes de luxo no Rio de Janeiro Παράθεση σε 4 Σεπτεμβρίου 2017 στο 6:00 πμ
 5. 5 curso online de violão gratis Παράθεση σε 6 Μαρτίου 2018 στο 6:56 μμ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s
Κατηγορίες

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Οκτώβριος 2008
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Σεπτ.   Νοέ. »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΣΕΖΟΝ…

del.icio.us

Twitter

ASK2USE

ΔΙΑΦΟΡΑ

Μας διαβάζουν τακτικά:

Counter free
Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: