Σούπερ Φινάλε!

Ποιος ορκίζεται γιατρός σε ένα μήνα;

Ποιος;

Ποιος;:DDDDDD (Who’s your daddy, yo?)

Θα τα έγραφα και χθες, αλλά α) γύρισα σπίτι καλές 12 το βράδυ, και βου) μέχρι σήμερα είχα ντράβαλα, άτινα θα εκθέσω αμέσως τώρα. Ακολουθεί σεντόνι, αλλά είναι ευχάριστο ανάγνωσμα, προσπάθησα να το κρατήσω ελαφρύ:)

Η εξέταση ήταν εύκολη. Δε θα πω της πλάκας, τα ανάπτυξης πέσανε από τα αντιΣΟΣ (οπότε δεν τα άγγιξε κανείς μας σχεδόν), τα δε πολλαπλής ήταν σε μεγάλο βαθμό «πειραγμένα» στη διατύπωση, ακριβώς για να μπερδεύουν. Μασάει όμως η κατσίκα ταραμά; Δε μασάει – σε μισή ώρα είχε καθαρίσει. Έγραψα και ένα φαρδύ πλατύ «Τελευταίο μάθημα για πτυχίο» στην πρώτη σελίδα κάτω από τα στοιχεία μου και παρέδωσα κόλλα κανονικότατα.

Το πρόβλημα είναι αλλού: η εξέταση ήταν στις 3:30 το μεσημέρι – εγώ πήγα από τη γραμματεία της Ψυχιατρικής από αρκετά νωρίτερα, κατά τις 12, για να τσεκάρω πως όλα είναι εντάξει με τις παρουσίες της ομάδας μου (γιατί μας χρωστούσαν τις παρουσίες των δύο εβδομάδων που κάναμε στο Δαφνί κάνα μήνα). Όντως, οι παρουσίες είχαν περαστεί – επομένως λέω στη γραμματέα «όλα εντάξει λοιπόν, πάω να δώσω και τέλος;»

Αμ δε – η τύπισσα βγάζει το ντοσιέ και ψάχνοντας βρίσκει ότι 4 και 11 Ιουνίου δεν έχω παρουσίες!

Να σημειώσω σε αυτό το σημείο ότι στην Ψυχιατρική, ακριβώς επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα δικαιολόγησης παρουσιών, ήμουν παρών σε όλες τις παραδόσεις. Κάθε μέρα, επισταμένως, απ’ το πρωί ως το μεσημέρι. Κλείνει η παρένθεση.

Ψάχνομαι λίγο, τηλεφωνιέμαι με τους υπολοίπους της ομάδας που κι αυτοί είχαν πρόβλημα ως φαινόταν, μου θυμίζουν ότι την πρώτη από τις δύο μέρες είχαμε μάθημα εκτός νοσοκομείου (οπότε δεν έστειλαν τις παρουσίες μας), τη δεύτερη επίσης αλλά λόγω κάποιας αποφάσεως του Συλλόγου μας δεν έγιναν μαθήματα (άρα κακώς δεν ήταν σημειωμένη η μέρα ως κενή). Κατεβάζω συμφοιτητές, κόσμο που ήξερε σχετικά, πέφτουν τηλέφωνα, βρίσκονται οι παρουσίες της 4ης και για την 11η μας υπόσχονται ότι δε θα υπάρξει πρόβλημα.

Περιχαρής εγώ, πάω, δίνω, καθαρίζω κι έχω κατά νουν ότι έχω τακτοποιήσει τα διαδικαστικά και μπορώ να φύγω σαν άνθρωπος για διακοπές. Έλα μου όμως που μου έχει καρφωθεί στο μυαλό η μαύρη ιδέα ότι κάτι εκκρεμεί ακόμα. Μια και δυο σηκώνομαι σήμερα (που θα μπορούσα να κοιμάμαι, λέμε τώρα) και κατεβαίνω στο νοσοκομείο – χαίρετε χαίρετε, όσον αφορά στις χθεσινές απουσίες που προέκυψαν, τις τακτοποιήσαμε, ναι; Ναι βεβαίως, κανένα πρόβλημα, να σας κεράσουμε και γλυκό νεράντζι. Δε θέλω γλυκό νεράντζι, βγάλε μου το φύλλο παρουσιών να σιγουρευτώ ότι όλα είναι οκέι.

Μαντέψτε.

Φυσικά το δαιμονικό μου ένστικτο έπεσε μέσα: από το πουθενά σκάνε άλλες δύο μέρες απουσία. Φαντάζεστε τι ακολούθησε. Η πλάκα είναι ότι αυτές τις μέρες έλειπε μόνο ο μεσημεριανός σταυρός, όχι ο πρωινός – και επειδή κάποιοι συμφοιτητές προκαταβολικά κάνανε παραπανίσιες εφημερίες για να έχουν καλυμμένες τυχόν απουσίες, η γραμματέας δε δεχόταν την εξήγησή μου ότι πρόκειται για δικό τους λάθος και ότι ήμασταν όλοι παρόντες. Ανέβηκαν οι τόνοι, εξωραΐστηκε το λεξιλόγιο (κράτησα κοσμιότητα, nevertheless), πέφτουν τα τηλέφωνα στους λοιπούς της ομάδας, αρχίζει η διαμαρτυρία, γίνεται χαμός γενικά.

Να μην τα πολυλογώ, τελικά μετά από 500 τηλέφωνα δέχτηκαν ότι όντως ήμασταν παρόντες και ότι ήταν λάθος τους. Η γραμματέας μου έκανε φουλ μούτρα όταν πήρα και ο ίδιος να επαληθεύσω τις παρουσίες, και μου παραπονέθηκε κιόλας γιατί δεν της (έ-)δείξα(-με) κατανόηση… κλάιν φυσικά, σιγούρεψα τα σταυρουδάκια μου, της ευχήθηκα καλό καλοκαίρι και κατεβάζοντας το ακουστικό γαμωσταύρισα τη γραφειοκρατία του Ελληνικού Δημοσίου.

Τέλος καλό, όλα καλά. Ελπίζω δηλαδή, γιατί αν σκάσει πρόβλημα τέλη Ιουλίου που θα γυρίσω Αθήνα άντε να βγάλω άκρη, δυο βδομάδες πριν την ορκομωσία που θα λείπουν όλοι οι υπάλληλοι και καθηγητάδες.

Κι έτσι λήξαμε το παιχνίδι. Δεν παραπονιέμαι, με ελάχιστα μελανά σημεία ήταν καλή η φοίτησή μου – έμαθα αυτά που έπρεπε, έκανα αυτά που έπρεπε, πέρασα καλά παράλληλα, και ήταν ασυζητητί η καλύτερη φάση της ζωής μου μέχρι τώρα. Αλλά αρκετά – είναι πολλά τα έξι χρόνια σπουδών, απαραίτητα σε αυτή την επιστήμη αλλά πολλά. Οι πιτσιρικάδες μέχρι πέμπτο έτος δεν το καταλαβαίνουν αυτό, ούτε εμείς το καταλαβαίναμε… αλλά όταν χτυπήσεις έκτο σε πιάνει ένα κάτι, μια επιθυμία να τελειώσεις, να πας στο επόμενο βήμα. Και για μένα τουλάχιστον, το βήμα αρχίζει τώρα. Ειδικότητα, στρατός, αγροτικό, εξτρά περγαμηνές – θα έχω αρκετά πράγματα να ασχοληθώ, τουλάχιστον:D

Αύριο την κάνω για χωριό είπαμε, Ρούμελη φουλ, Φωκίδα φουλ, αξεπέραστες περιοχές:) Σε δυο βδομάδες και κάτι θα ξανακατέβω Αθήνα για να ορκιστώ και να αποφοιτήσω και τυπικά, θα τα λέμε στο ενδιάμεσο. Αραιότερα μεν, θα τα λέμε δε:P

Σας φιλώ όλους σταυρωτά – κάντε το σταυρό σας να πάνε όλα δεξιά!

Advertisements

25 Responses to “Σούπερ Φινάλε!”


 1. 1 HitMan 8 Ιουλίου 2008 στο 10:04 μμ

  Χίλια δύο κύματα πέρασες αλλά τα κατάφερες… [ Όπως το διάβαζα κατάλαβα πόσο αποφασισμένος ήσουν! ]

  Με το καλό να πάρεις το πτυχίο σου, με το καλό να ορκιστείς και είμαι σίγουρος πως θα διαπρέψεις στο λειτούργημα σου!

  Καλή ξεκούραση!

 2. 2 tsounisd 8 Ιουλίου 2008 στο 11:15 μμ

  Συγχαρητήρια φίλε μου,
  τώρα πρέπει να χαρείς την ορκωμοσία σου και να πάρεις δυνάμεις το καλοκαίρι μια και έχεις μακρύ δρόμο μπροστά σου. Κι εγώ στο έκτο έτος έλεγα πότε θα έρθει η στιγμή να πάμε ένα βήμα παρακάτω (παρόλο που με την παρούσα κατάσταση βρίσκεσαι στη συνέχεια εγκλωβισμένος σε αναμονές για ειδικότητα, αγροτικό και άλλα τέτοια ξενέρωτα πράγματα).
  Είναι αλήθεια όμως ότι με το πτυχίο κλείνει ένας ακόμη κύκλος στη ζωή σου και αρχίζει ένας νέος. Να είσαι σίγουρος πως τα χρόνια που πέρασαν θα είναι πάντα ξεχωριστά και θα τα θυμάσαι πάντα με νοσταλγία. Άλλωστε οι αναφορές σου στα χρόνια αυτά θα βρουν αντίπαλο μόνο από τις απίστευτες καταστάσεις που θα συναντήσεις στο στρατό!
  Αν και δεν θέλω να σου δώσω συμβουλές παρά μόνο να σου ευχηθώ καλή σταδιοδρομία, κοίτα οι επιλογές σου στη συνέχεια να είναι εκείνες που θα σου προσφέρουν κυρίως «ψυχική ισορροπία», που δίνοντας ψυχιατρική για τελευταίο μάθημα θα έχεις διαπιστώσει πόσο σημαντική είναι για την ευτυχία σου!

  Να είσαι καλά για τη συντροφιά που μας κρατάς τόσο καιρό με το blog σου και με τα Podcast σου.

 3. 3 El 8 Ιουλίου 2008 στο 11:40 μμ

  Σιδεροκέφαλος συνάδελφε! Καλως ήρθες στο club των πτυχιούχων. Κοίτα να χαλαρώσεις τώρα όσο μπορείς γιατί σε περιμένουν πολλά στη συνέχεια.
  Καλές διακοπές και όλα να πάνε όπως τα θες (που σιγά μη δεν πάνε δηλαδή με τόσο «γαϊδουρινό» – με την καλή έννοια – πείσμα που έχεις! 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

 4. 4 diakoptis 9 Ιουλίου 2008 στο 9:15 πμ

  Ο ΝΟΝΟΣ μας ορκίζεται;;;;;;;
  Συγχαρητήρια Πίπη και ότι καλύτερο στην επαγγελματική σου σταδιοδρομία.

  υγ. Τι ειδικότητα θα πάρεις να ξέρουμε να αποφεύγουμε; 😛

  Καλό καλοκαίρι και καλή ξεκούραση. Το χρειάζεσαι.

 5. 5 papo 9 Ιουλίου 2008 στο 9:15 πμ

  όλα καλά γιατρέ! congrats! ο επερχόμενος χειμώνας θα είναι γεμάτος νέα πράγματα. καλη ξεκουραση bitch!

 6. 6 Μαρία 9 Ιουλίου 2008 στο 9:32 πμ

  Μπράβο!!!!! 😀 Πάει κι αυτό, γιατρέ μου (και επίσημα τώρα!). Καλή ξεκούραση, καλές διακοπές 😀

 7. 7 cvasilak 9 Ιουλίου 2008 στο 9:44 πμ

  Συγχαρητήρια 🙂

  Καλή Ξεκούραση και καλα να περάσεις τώρα, να γεμίσεις μπαταρίες

 8. 8 ditikos 9 Ιουλίου 2008 στο 1:11 μμ

  Ρε σύ! Ερχομαι μετά απο 2 εβδομάδες απουσίας και ανακαλύπτω οτι ο House δεν έχει ορκιστεί γιατρός; Τι στο διάολο έκανε στα νοσοκομεια τόσα χρόνια. Και σε ενα μήνα ορκίζεται εεεε;

  Μονο για τα χαπάκια τον είχαν….

  Υ.Γ. Συγχαριτήρια, τώρα πρέπει να κάνεις το τελευταίο βήμα — την ειδική θήκη για τα φακελάκια (τώρα που δεν ορκίστηκες, μετα είναι αργά θα έχεις πάρει τον όρκο του Ιπποκράτη)

 9. 9 Gilihand 9 Ιουλίου 2008 στο 6:48 μμ

  Σίγουρα η ορκομωσία είναι πολύ καλή στιγμή. Θα σταθώ στα αρνητικά της (παντα για ορκωμοσία Ιατρικής Αθηνών) αφού τα θετικά είναι προφανή…

  1) Το άθλιο dvd απτο φωτογραφείο που καλύπτει τις ορκωμοσίες…Όχι τίποτα άλλο αλλα ζητούσε 80ευρώ. Τουλάχιστον μαζευτήκαμε αρκετοί και ηρθε φτηνά (Βασικά πήρα και τα dvd των επόμενων 2 ορκωμοσιών από φίλους για να έχω μαζεμένο το έτος). Τέτοια κακή ποιότητα video δεν το περίμενα.. Να μου πεις 3+h (μαζί με τη βαρετή προκάτ εισαγωγή για την ιστορία του πανεπιστημίου) σε dvd5, και πάλι καλά που διέκρινα πρόσωπα…Πάντως απ’το τίποτα, κάτι είναι

  2)Αριστεροί οι οποίοι (ψιλό)αμαύρωσαν την τελετή όπως γίνεται σε όλες τις ορκωμοσίες, λέγοντας συνθήματα… Δεν νομίζω να ναι η κατάλληλη στιγμή και είναι και γραφικό και προσβλητικό για όσους παρακολουθούν…
  (δεν κάνω πολιτικό σχόλιο αλλά για μένα αυτό που γίνεται είναι καραγκιοζιλίκι…)

  3)Ο αγώνας δρόμου που έγινε στο τέλος της ορκωμοσίας μόλις λάβαμε τα πτυχία για αποστολή fax στις νομαρχίες της επαρχίας για προτεραιότητα στην έναρξη της ειδικότητας… Ορκομωσία χωρίς πτυχίο δεν νομίζω να γίνεται σε αλλη σχολή… (και πτυχίο χωρίς βαθμό πτυχίου…χμ…)

  Όπως και να χει πέρασα καλά (λίγο σε μικρό Νικόλα φέρνει εδώ) και εύχομαι να το διασκεδάσεις και εσύ…

  Καλή ορκομωσία…

 10. 10 Flareman 9 Ιουλίου 2008 στο 8:23 μμ

  @HM: Πλάκα κάνεις; Για μια απουσία που δεν έκανα να χάσω τρία χρόνια εξτρά απ’ τη ζωή μου στην ειδικότητα; Μωρέ θα τους φάω τα τζιέρια!

  @td: Ευχαριστώ για τα καλά λόγια – η επιλογή είναι ειλημμένη ήδη, με βάση αυτό ακριβώς που θέλω να κάνω. Ίσως να μην έχω τις ουρές πελατών που θα είχα σε άλλες ειδικότητες (χα, εδώ γελάνε), αλλά θα κάνω αυτό ακριβώς που μου αρέσει:)

  @Ελ: Πάντα με την καλή έννοια!:DDD

  @διακόπτη: ΓΧ αδερφέ (δε θα σου πω ποια ειδικότητα είναι, ψάξε και βρες)… αλλά καλά λες, αχρείαστος να ‘μαι:)

  @πάπο: Άλλος τελειώνει, άλλος αρχίζει… στ’ άρματα λέμε bitch, στ’ άρματα!

  @Μαρία: Ε ρε διακοπές, ωραίο πράμα – πήρα και Παθολογία/Χειρουργική/Θεραπευτική μαζί για διάβασμα, σούπερ θα περάσω (και τώρα κάνω και δεν κάνω πλάκα:loooooooool: :D)

  @cvk: Άμποτες, αν και από Αύγουστο και μετά είναι που θα αποσυνδεθώ εντελώς!

  @Δυτ: Στη φόδρα, τριπλή ραφή, αόρατη τσέπη – και σβέλτα! Α ρε Μαγκρούντερα, ποια χαπάκια, ούτε για τις γάζες δε μας είχαν:P

  @Gh: Όλα καλά και άγια, δε φοβάμαι για τα βίδεα (sic) αφού θα τραβάνε δικοί μας άνθρωποι:) Για τα συνθήματα κλπ φοβάμαι ότι δε θα τα γλυτώσουμε αλλά τους έχω βάλει στη θέση τους τόσα χρόνια, δε θα κολώσω ένα κλικ πριν τον όρκο (και δε μιλάω κατ’ ανάγκη για αριστερούς ή δεξιούς, όλους στο ίδιο καζάνι θα τους βράσω). Για τις αιτήσεις τέλος, για Αττική που θέλω να δηλώσω θα κάνουμε κλήρωση έτσι κι αλλιώς, όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια, οπότε οι δηλώσεις με τη σειρά μας την επομένη… ανήμερα το γλεντάμε!:DDD

 11. 11 μοναστηρακιότης 10 Ιουλίου 2008 στο 2:27 πμ

  ποιο είναι το χωρίο σου συμπατριώτη και συνάδελφεεεε;

 12. 12 ditikos 10 Ιουλίου 2008 στο 9:32 πμ

  Το στρουμφοχωριό 😛

 13. 13 Flareman 10 Ιουλίου 2008 στο 11:15 πμ

  Ευπάλιον Φωκίδος, επαρχία Δωρίδος!:D

  (χαχα, πολύ αστείο Δυτικέ:P)

 14. 14 skydog 10 Ιουλίου 2008 στο 11:40 πμ

  [audio src="http://rapidshare.com/files/128585709/Alice_Cooper_-_Classicks_-_14_-_School_s_Out__Live_.mp3" /]

  Εξαιρετικά αφιερωμένο!
  Συγχαρητηρια ρε Σπυρο και καλη σταδιοδρομια!

 15. 15 μοναστηρακιότης 10 Ιουλίου 2008 στο 12:18 μμ

  πλάκα κάνεις ρε συνάδελφε και συντοπίτης

  Μοναστηράκι (Δωρίδος πάντα ρουλζ)

  πως σε λενε αν επιτρεπετε? ελπιζω να μην μου φας το αγροτικό αν και αργεί το πτυχίο..

  steile mail an thes :p

 16. 16 ditikos 10 Ιουλίου 2008 στο 1:29 μμ

  OMG o μοναστηρακιότης είναι η διχασμένη προσωπικότητα του Νυστέρη… για αυτό κάθε μέρα του λέγανε «διπλή βάρδια?», «μα δώσατε το μάθημα, θέλετε να το ξαναδώσετε πάλι?», «που είναι ο διπλανός σου στην εξέταση?», «εσυ κάτι μου θυμίζεις μήπως σε είδα και πρίν απο καμια ώρα?»¨και τώρα έχει 2 κάρτες για 2 διαφορετικά νοσοκομεία, 2 πτυχία και 2 αναμνήσεις….

 17. 17 Flareman 10 Ιουλίου 2008 στο 6:29 μμ

  @sd: Ευχαριστώ:D

  @Δυτ: Βλέπεις πολύ Charmed:DD

  @Μοναστηρακιώτη: Στον ίδιο Δήμο κιόλας; Τι λε ρε, σκίσαμε:D

 18. 18 ditikos 10 Ιουλίου 2008 στο 8:04 μμ

  Charmed μόνο οταν παίζει η Alyssa και η Kaylee. Πάντως μή το αποκλείεις το ειπες και μόνος σου, στον ίδιο δήμο… ποιές οι πιθανότητες;

 19. 19 aLej 11 Ιουλίου 2008 στο 11:26 πμ

  Congrats Flare και απο μένα! Καλη σταδιοδρομία και καλή ξεκούραση τώρα!

 20. 20 Flareman 11 Ιουλίου 2008 στο 12:11 μμ

  @Δυτ: Λες ε;:D

  @aj: Ευχαριστώ πολύ!:))

 21. 21 a_mathios 14 Ιουλίου 2008 στο 5:55 μμ

  Sbarou….
  Sugxaritiria kai online file!!!
  Panta epituxies!!

  Kala na pernas….
  KAI NA SE BLEPOUME REEEEEEEEEE…….

 22. 22 Flareman 14 Ιουλίου 2008 στο 11:34 μμ

  @a_m: Θενξ ρε νέωπα, και στα δικά σας οι νεώτεροι:)

  … και όταν *δεν* είμαι *διακοπές* θα με βλέπετε!:DD (χοχοχοχοχοχοχο)

 23. 23 Ξέρεις ποιος 15 Ιουλίου 2008 στο 5:46 μμ

  …αλλά δυστυχώς εξακολουθείς να είσαι ακόμα το ίδιο αλαζόνας. Να δούμε πότε θα ωριμάσεις.

 24. 24 Βιολογία 16 Ιουλίου 2008 στο 2:13 πμ

  Ξαναβρίκα internet μιας και οι διακοπές σταματίσαν για λίγο ένεκα ορκομωσίας αδελφής. Διάβασα ότι τελείωσες, χαρικα και είπα να ευχηθώ! Άντε βρε, καλή σταδιοδρομία, ό,τι σκέφτεσαι κ ό,τι ονειρεύεσαι από δω και πέρα να πραγματοποιηθεί, να χεις υγεία να χαρείς τα αποτελέσματα των κόπων σου. Καλή υπομονή (πάντα χρειάζεται), «take it easy» που λένε κ οι Άγγλοι. Καλή αρχή στο καινούργιο κεφάλαιο λοιπόν, γενικότερα!

  «The best is yet to come!…» (Mα πώς το μιλάω όμως…! 😛 )

  Αυτά από μένα κ στα δικά μου (αργώωωωωω λέμε, αλλά anyway!), πάντα με χαρούμενα posts!

 25. 25 Flareman 16 Ιουλίου 2008 στο 12:33 μμ

  @Βιολογία: Ευχαριστώ καλή μου – κι εσύ να χαίρεσαι την αδερφή, πάντα επιτυχίες και να την καμαρώσετε σε ό,τι κάνει όρεξη:)

  Φύγε τώρα για διακοπές, τι κάθεσαι κάτω!:DD


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s
Κατηγορίες

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Ιουλίου 2008
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Ιον.   Αυγ. »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΣΕΖΟΝ…

del.icio.us

Twitter

ASK2USE

ΔΙΑΦΟΡΑ

Μας διαβάζουν τακτικά:

Counter free
Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: