Τιμούλες;

Πριν κάποιες ώρες έληξε η απεργία των οδηγών φορτηγών, χθες των βυτιοφόρων. Λογικά μέσα στις λίγες επόμενες ημέρες τα πάντα θα επανέλθουν στη φυσική τους ροή.

Τα πάντα;

Γιατί εγώ ξέρω ότι στο Ελλάντα ό,τι ανατιμήθηκε μένει στη νέα τιμή στον αιώνα τον άπαντα.

IMG_0358.JPG

Η φωτό από βενζινάδικο σχετικά κεντρικά στην Αθήνα – απλή αμόλυβδη 1,27 € το λίτρο. Θα τσεκάρω τις επόμενες μέρες πόσο θα το αφήσει και θα τα ξαναπούμε.

Γιατί τελικά μάλλον δουλευόμαστε όλοι σ’ αυτή τη χώρα ο ένας με τον άλλον.

Advertisements

31 Responses to “Τιμούλες;”


 1. 1 Βασίλης 15 Μαΐου 2008 στο 10:48 μμ

  Αυτό που θέλω να μάθω είναι αν υπάρχει ανώτατη τιμή σε κάθε είδος καυσίμου- είτε από την εταιρεία, είτε από το κράτος. Γιατί αν δεν υπάρχει, τότε μπορεί σε συνθήκες έλλειψης όπως πρόσφατα, το πρατήριο να πουλήσει και 5 και 10 ευρώ το λίτρο…

  Ο χειρότερος μαυραγορίτης που έχω δει είναι το Shell στο σταθμό Κορινού της ΠΑΘΕ. Εχει ΠΑΝΤΑ βενζίνη και στην ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΗ τιμή εν Ελλάδι… Περνώντας την προηγούμενη Κυριακή είχε 1,389 ευρώ/λίτρο απλής αμόλυβδης!! Πατάει στον λαιμό και στον κάλο την ανάγκη των διερχόμενων οδηγών, πουλώντας σε προκλητικές τιμές- 20+ λεπτά ακριβότερα από ένα φθηνό πρατήριο πόλης. Και κανείς δεν κάνει τίποτα. Και στην ουρά περίμεναν καμιά 50ριά αυτοκίνητα, των οποίων οι οδηγοί δεν είχαν το ελάχιστον μυαλό να μπουν σε ένα από τα πέριξ χωριά και να φουλάρουν πολύ φθηνότερα. Πλέρωνε λοιπόν γκιαούρη…

 2. 2 Flareman 15 Μαΐου 2008 στο 10:54 μμ

  @Β: Και μόνο διαβάζοντας την τιμή ένιωσα μια παγωμάρα στα κόκκαλά μου! Ω ρε μάνα… καλά το λες, πλέρωνε λοιπόν γκιαούρη://

 3. 3 Carrot 16 Μαΐου 2008 στο 9:09 μμ

  Συγνώμη, όμως το πετρέλαιο είναι στα 126Ε. Εσύ τι περιμένεις-η εταιρία να πουλάει πόσο? για να κάνεις βόλτες εσύ? Εαν δεν σε συμφέρει-μην αγοράζεις. Εγώ αυτοκίνητο δεν έχω.
  Πες στην κυβέρνηση να μειώσει τους φόρους.

 4. 4 Carrot 16 Μαΐου 2008 στο 9:13 μμ

  «Και κανείς δεν κάνει τίποτα. Και στην ουρά περίμεναν καμιά 50ριά αυτοκίνητα, των οποίων οι οδηγοί δεν είχαν το ελάχιστον μυαλό να μπουν σε ένα από τα πέριξ χωριά και να φουλάρουν πολύ φθηνότερα.»

  ->Δεν είναι δουλεία στην κυβέρνηση να κάνει οτιδήποτε. Μήπως θες και να σε ταΐζει με το κουτάλι? Εαν δεν σου αρέσουν οι τιμές-μην αγοράζεις.

 5. 5 Flareman 16 Μαΐου 2008 στο 9:15 μμ

  Δε σχολιάζω την τιμή του πετρελαίου – σχολιάζω την απότομη αύξηση στις τιμές που προκλήθηκε από την έλλειψη βενζίνης λόγω της απεργίας. Αισχροκέρδεια λέγεται αυτό, όχι τιμολογιακή πολιτική, ούτε έχει να κάνει με τους φόρους – τελεία και παύλα, δε χωράει στάλα κουβέντα το θέμα παραπάνω.

  Ο Βασίλης πιθανώς θα θέλει να απαντήσει per se:)

 6. 6 Carrot 16 Μαΐου 2008 στο 9:46 μμ

  Εαν δεν σου αρέσουν οι τιμές-μην αγοράζεις.
  Γιατί γκρινιάζετε συνεχώς, παράπονα… .
  Κοίτα, και πάρε την απόφαση σου.
  Τι σχέση έχει εδώ η κυβέρνηση??
  Μέχρι πότε να σε προσέχει??

  Πολύ Παπανδρέου έκανε Ελλάδα ρημάδι… εντελώς.

 7. 7 Flareman 16 Μαΐου 2008 στο 9:50 μμ

  @C: Ρε άνθρωπε, διάβαζε προσεκτικότερα τι γράφω – δεν ασχολούμαι με την κυβέρνηση. Με τους βενζινοπώλες που αισχροκερδούν ασχολούμαι.

  Ώρες ώρες μου δημιουργείς πραγματικά την εντύπωση ότι απαντάς απλώς για να κάνεις αντίδραση, χωρίς να έχεις δώσει καν βάση στα γραφόμενα. Εκτός αν δεν απευθύνεσαι σε εμένα στα σχόλια, οπότε όφειλες να το διευκρινήσεις:/

 8. 8 Βασίλης 16 Μαΐου 2008 στο 11:51 μμ

  Δυστυχώς αγαπητέ σε πολλά θέματα η κυβέρνηση αυτή (αλλά και κάθε προηγούμενη) ακολουθεί πολιτική του… carrot και του μαστιγίου. Ανακατεύεται εκεί που δεν πρέπει και όχι εκεί που επιβάλλεται. Αλλού κάνει τον νταβατζή επιχειρηματία και αλλού τον κινέζο. Μια ξώφαλτση ματιά στην επικαιρότητα αν ρίξεις θα καταλάβεις ότι η ακρίβεια είναι το νούμερο 1 παράπονο του κόσμου και βεβαίως το μεγαλύτερο πρόβλημα της κυβέρνησης.

  Μπορεί να λες εσύ ότι ο καθένας μπορεί να πουλάει τη βενζίνη όσο θέλει, αλλά θα έπρεπε ΕΠΙΣΗΣ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ να μπορεί να ανοίγει πρατήριο βενζίνης και όχι να έχει υπάρχει ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ σε όλη την εθνική οδό από Κατερίνη (και πολύ νωρίτερα) μέχρι Θεσσαλονίκη. Και για να πάρεις τέτοια άδεια πρέπει να απευθυνθείς (και να λαδώσεις τρελά) την πολιτεία. Συνεπώς, η κυβέρνηση είναι άμεσα εμπλεκόμενη στο θέμα και με τις ανόητα μονοπωλιακές τακτικές (βλ. αποκλειστικότητα Κορινού) ο κόσμος πληρώνει τη βενζίνη βαπορίσια.

  Πέραν λοιπόν της καταναλωτικής συνείδησης που πρέπει να δείξει ο διερχόμενος οδηγός και να ΜΗΝ σταματήσει στην πανάκριβη Shell του Κορινού, θα πρέπει και η πολιτεία είτε να θεσπίσει ανώτερη τιμή είτε να απελευθερώσει τις άδειες των πρατηρίων επί της εθνικής οδού, προκειμένου να λειτουργήσουν δυνάμεις του ανταγωνισμού.

 9. 9 Carrot 17 Μαΐου 2008 στο 11:14 πμ

  Αυτό που γράφεις εκ μέρος είναι σωστό.
  Το κράτος όμως είναι αποτέλεσμα (αντανάκλαση) νοοτροπίας των πολιτών.
  Ο Ελληνικός λαός ήθελε τις ψευδαισθήσεις-τώρα τα πληρώνει.

  Ο Ελληνικός λαός ψήφισε και ψηφίζει αδιάκοπα άχρηστοι ηγέτες τύπου Παπανδρέου,Μητσοτάκη,Καραμανλή. Ονειρεύεται με τον Τσίπρα η τον άχρηστο ΚΚΕ να γίνει πλούσιος. Ενώ το επικρατέστερο σύνθημα στη Ελληνική κοινωνία είναι «Κλέψε των διπλανό».

  Τον νανουρίζουν, χειραγωγούν, με ψευδαισθήσεις, υποσχέσεις, ψέματα.
  Ήρθε ώρα να δει την πραγματικότητα-έχει άσχημο πρόσωπο.

  Θέλατε τριπλάσιους μισθούς στα 80-τώρα ήρθε καιρός να πληρωθεί ο λογαριασμός. Θέλατε «ποιότητα ζωής»-τώρα την έχετε- και με τα παραπάνω.Δισεκατομμύρια ευρώ πήγαν για βίλες,μισθούς και πισίνες-τώρα ήρθε ο λογαριασμός.

  Επειδή στη ζωή πρώτα δίνεις, μετά παίρνεις.
  Οι ‘Ελληνες πάντα θέλουν να παίρνουν-και πρώτα, και χωρίς να δίνουν τίποτα.

  Οι άλλοι ήξεραν όλα αυτά- για αυτό η Δανία σήμερα είναι η Δανία, η Ελβετία-Ελβετία, η Αυστρία-Αυστρία.
  Και Ελλάδα-Ελλάδα.

 10. 10 Carrot 17 Μαΐου 2008 στο 11:17 πμ

  «…Με τους βενζινοπώλες που αισχροκερδούν ασχολούμαι.»

  ->Υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα κάποιος που ΔΕΝ αισχροκερδεί,κλέβει, ψεύδεται? Σε τι διαφέρουν οι βενζινοπώλες? Έλληνες είναι και αυτοί… .

 11. 11 Flareman 17 Μαΐου 2008 στο 11:50 πμ

  Δεν είμαι σίγουρος για το νόημα που θες να βγάλεις, η σύνταξη σου είναι λίγο χαοτική (τρως λέξεις εδώ κι εκεί, τα άρθρα σου δεν ταιριάζουν παντού), οπότε δε μπορώ να σχολιάσω σχεδόν τίποτα…

  … εκτός από αυτό:

  «Υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα κάποιος που ΔΕΝ αισχροκερδεί,κλέβει, ψεύδεται? Σε τι διαφέρουν οι βενζινοπώλες? Έλληνες είναι και αυτοί»,

  όπου διαφωνώ κάθετα. Φυσικά και υπάρχουν τέτοιοι Έλληνες – αν είναι να αρχίσουμε τέτοια ψευδή προπαγάνδα οι ίδιοι οι Έλληνες εναντίον του ιδίου του έθνους μας, καήκαμε! Και, ακόμη και αν υπάρχουν αρκετοί αισχροκερδείς, δε δικαιολογούνται, σε καμία περίπτωση.

 12. 12 Carrot 17 Μαΐου 2008 στο 1:12 μμ

  Δυστυχώς δεν υπάρχουν.
  Η κοινωνία είναι ανεπανόρθωτα διεφθαρμένη σε ένα τεράστιο βαθμό.
  Ακόμα χειρότερα- η νοοτροπία είναι τέτοια, που κυριαρχεί το σύνθημα- «Όλα επιτρέπονται». Εκεί είναι η ρίζα, που δεν βλέπεις. Και αυτό, επειδή η καταγωγή σου είναι «χαι». Οι σκέψεις σου-αντίστοιχες.

  Πες μου μια χώρα στην Ευρώπη, στην οποία στο Δημαρχείο σερβίρουν τσίπουρο,ούζο η μεζέ… . Δεν αληθεύει? Ναι, εάν ζεις στο Κολωνάκι.

 13. 13 Flareman 17 Μαΐου 2008 στο 3:36 μμ

  Στεναχωριέμαι γιατί έχεις βάλει παρωπίδες και δεν ακούς ούτε βλέπεις τίποτα από τα όσα λένε και γράφουν οι υπόλοιποι, στην προσπάθειά σου να κάνεις στείρα αντίδραση. Δεν είμαι πατρίκιος, ούτε θεωρώ την καταγωγή μου χάι, ούτε στο Κολωνάκι μένω.

  Το να έχεις φτυσμένη τη χώρα της οποίας την εθνικότητα έχεις και της οποίας πολίτης είσαι είναι δικαίωμά σου – λούσου την αν σου κάνει, σήκω φύγε αν δε σου κάνει. Αλλά το να προσβάλλεις έτσι ένα κάρο κόσμο, ανάμεσα στους οποίους συγκαταλέγομαι κι εγώ δεν είναι κάτι που μπορώ να αφήσω στον αέρα.

  Κι ας βγει όποιος πούστης κερατάς θέλει να μου πει ότι κλέβω και αισχροκερδώ, και ότι η σκέψη μου είναι του τύπου «Όλα επιτρέπονται». Όταν χοντραίνεις την κουβέντα να είσαι προετοιμασμένος για τα ανάλογα.

 14. 14 Carrot 17 Μαΐου 2008 στο 6:40 μμ

  Η αλήθεια αγαπητέ σκληρή είναι. Τα προβλήματα, που εσύ ανέφερες, το αποδεικνύουν.
  Κανένας δεν έχει «φτυσμένο» τίποτα,μόνο επειδή αναφέρει την ζοφερή πραγματικότητα.

  Κάθε ένας Έλληνας ζει σε μια υποκριτική, φτιαγμένη πραγματικότητα, όπου τα καθημερινά κολπάκια προς τον διπλανό είναι καλυμμένα με καλές προθέσεις. Δεν παύουν όμως κόλπα να είναι. Με μια λέξη-ηθική μπούσουλα στην κοινωνία σας δεν έχει, χάθηκε. Και δεν έχει, επειδή η καλή δουλεία πλέον δεν μετράει, δεν έχει ηθική ούτε στην κοινωνία, ούτε στην οικογένεια.
  Καθαρό παράδειγμα- η πελατειακές σχέσεις με τους περίφημους Έλληνες βουλευτές-όλοι κραυγάζουν ενάντια, και όλοι ταυτόχρονα σιωπηλά τα χρησιμοποιούν.
  Τίποτα δεν εκφράζει καλύτερα την κατάσταση της Ελληνικής κοινωνίας καλύτερα από το απέραντο μίσος προς όλες τις κατευθύνσεις μέσα της-το κράτος μισεί τούς πολίτες και τους κλέβει ασύστολα; οι πολίτες μισούν απέραντα και το κράτος τους, και των διπλανό του; τα αφεντικά μισούν και τους εργαζόμενούς τους, και το κράτος αυτό; ο ασθενείς μισεί τον γιατρό του, επειδή για μια μέρα δεν τον κάνει καλά. Και όλα αυτά με χαμόγελο-υποκριτικό και παραπλανητικό. Μάνο τα παιδιά αληθινά είναι, για όσο καιρό παιδιά είναι.

  Η Ελλάδα είναι ίσος η μονή χώρα στην Ευρώπη, όπου συνδρομές για εφημερίδες,περιοδικά δεν υπάρχουν,οι βιβλιοθήκες μέσα στο σπίτι είναι σπανιότητα,όπου το εκπαιδευτικό σύστημα στεγάζεται σε κτίρια τύπου φυλακές με μαρμάρινα δάπεδα, χωρίς ζέστη,κουρτίνες,αποδυτήρια,γυμναστήριο για το χειμώνα,ανθρώπινες συνθήκες.

  Μικρός είσαι ακόμα και ανώριμος… θα μεγαλώσεις.
  Πιστεύω…

 15. 15 Flareman 17 Μαΐου 2008 στο 6:50 μμ

  Μικρός; Ανώριμος; Ε το παράχεσες – το θράσος σου δεν έχει όρια.

  Σε ξαναρωτάω στα ίσια γιατί πολύ στην απ’ έξω μας το παίζεις και με υπερόπτες και υποκριτές δεν τα πάω καλά: σε ποιο κράτος ζεις, τι δουλειά κάνεις και τι πτυχίο κατέχεις.

  Άντε γιατί πολλά μας τα έχεις κάνει με την κοινωνία «μας» και την ηθική «μας». Αν δεν έχεις κάτι πρακτικό να πεις σταμάτα την κουβέντα τώρα – δεν αξίζει να κλειδώνω posts γιατί εσύ παίζεις.

 16. 16 Carrot 17 Μαΐου 2008 στο 7:20 μμ

  Σε αυτό που έγραψα, έχει συγκεκριμένα θέματα. Έχεις να γράψεις κάτι περί αυτά?
  Δεν είναι απόψεις απ’ έξω-από μέσα είναι.
  Γιατρός είμαι-παιδίατρος. Δανός είμαι-από τη Δανία.

  Βεβαίως πως διαβάζω προσεκτικά τι γράφουν οι υπόλοιποι…ενδιαφέρον δεν βρίσκω, βάθος δεν βρίσκω.

 17. 17 Flareman 17 Μαΐου 2008 στο 7:28 μμ

  Εφ’ όσον είσαι από τη Δανία, πώς μπορείς να κρίνεις και να αξιολογήσεις το κατά πόσο «όλοι» οι Έλληνες είναι της ρεμούλας και της αρπαχτής; Δεν αντιλαμβάνεσαι ότι γράφοντας αυτά που γράφεις υβρίζεις; Ότι υβρίζεις καλά καλά τον ίδιο το διαχειριστή του blog που σου δίνει βήμα να εκφράσεις την άποψή σου;

  Στο κάτω κάτω, αν θεωρείς ότι η Ελληνική κοινωνία είναι τόσο παρηκμασμένη και παραπαίουσα από άποψη ηθικής και αλληλεγγύης τότε γιατί συνεχίζεις να ασχολείσαι μαζί μας και δε μας αφήνεις να ησυχάσουμε λίγο;:/

  Και για να επανέλθω στο θέμα μας, όπως λες, η ουσία είναι μία: οι ακριβότερες τιμές στη βενζίνη αυτές τις μέρες δεν οφείλονται σε καμία φορολογία και σε καμία τιμή πετρελαίου: είναι καθαρά αισχροκέρδεια εκ μέρους ορισμένων κερδοσκόπων/καιροσκόπων βενζινάδων, οι οποίοι δεν έχουν καμία δικαιολογία, καμία κάλυψη, κανένα ελαφρυντικό. Τέρμα, πάει και τελείωσε. Αν έχεις αντίρρηση επ’ αυτού, να την ακούσουμε.

 18. 18 Carrot 17 Μαΐου 2008 στο 7:48 μμ

  «πώς μπορείς να κρίνεις και να αξιολογήσεις το κατά πόσο “όλοι” οι Έλληνες είναι της ρεμούλας και της αρπαχτής;»

  ->Εσύ γράφεις περί αυτά τα φαινόμενα. Εγώ δίνω γνώμη. Δεν σε υβρίζει κανένας-διαβάζεις αντικειμενικές απόψεις. Δεν σ’αρέσουν? Δεν είναι υποχρεωτικό. «ρεμούλα»? εσείς κλέβετε τον εαυτό σας… ασύστολα και με τον πιο απαίσιο τρόπο. Παραδείγματα θέλεις?

  «Στο κάτω κάτω, αν θεωρείς ότι η Ελληνική κοινωνία είναι τόσο παρηκμασμένη…»
  ->Αυτό είναι γνωστό Ελληνικό φαινόμενο-συνεχώς κραυγάζουμε πόσο χάλια είμαστε, εάν όμως κάποιος «άλλος» εκφράζει γνώμη τον χτυπάμε ενωμένοι. Και τίποτα περί της ουσίας.

  Εάν εξαιρέσεις 1,2 πρατήρια με σαφώς αδικαιολόγητα υψηλές τιμές, οι υπόλοιπη κατάσταση αντανακλά τις διεθνές τιμές. Μην αγοράζεις-προσπέρασέ τον.
  Εάν σε τόσα χλμ δεν υπάρχει άλλο πρατήριο, πάρε βενζίνη προκαταβολικά-μην περιμένεις την πιο ακατάλληλη στιγμή.
  Κόψε τον αυτοκίνητο,εάν δεν μπορείς να το αντέξεις. Ο Έλληνας με ζήλια θα πει-«Ο διπλανός έχει». Έχει-μπορεί-έχει. Δεν είναι υποχρεωμένος εσένα να πληρώνει για να έχεις και εσύ.

  Ο εξωτερικός εχτρός που ψάχνεις είναι μέσα σου.

 19. 19 dtsomp 17 Μαΐου 2008 στο 7:52 μμ

  Αυτοκινητάκι ή μοτοσυκλέτα μικρού κυβισμού που καίει λιγότερο.
  Ποδηλατάκι που καίει μόνο πιτόγυρα.
  Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που καίνε μόνο εισιτήρια.

  Είμαι σίγουρος ότι αυτοί που τρώνε την μεγαλύτερη κρυάδα είναι αυτοί που πούλησαν σπίτια και νεφρά για να αγοράσουν Cayenne/Hummer και να ανεβάσουν το ίματζ και βλέπουν ότι τώρα δεν μπορούν να τα κουνήσουν χωρίς καταναλωτικό δάνειο.

  Για τους βενζινοπώλες, θα σχολιάσω μόνο ότι βρίσκουν το πάτημα για να τα κάνουν όλα αυτά, δεν τα κάνουν τυχαία.

 20. 20 Flareman 17 Μαΐου 2008 στο 8:00 μμ

  @C: Το ανώριμος, το περί των σκέψεών μου που είναι αντίστοιχες με τη διεφθαρμένη κοινωνία, τα περί καταγωγής και δε συμμαζεύεται δεν είναι προσβολές; Αν δεν έχεις την απαιτούμενη δεξιότητα της Ελληνικής για να εκφράζεις επακριβώς αυτό που έχεις στο μυαλό σου, θα σου πρότεινα να αποφεύγεις τις κομπορρημοσύνες και τα σχόλια τέτοιου ύφους – θα εκτεθείς.

  Στο θέμα τώρα, δε σχολιάζω την ακρίβεια που όντως υπάρχει – με τις κανονικές (ψηλές) τιμές όποιος έχει βάζει και παίρνει, όποιος δεν έχει ή προνοεί ή δεν καβαλάει αμάξι, εδώ συμφωνούμε. Αλλά τα πρατήρια που φουσκώσαν τις τιμές τους δεν είναι ένα και δύο, είναι δεκάδες, ίσως και πενηντάδες – καταλήγει κοινωνική παθογένεια, δεν είναι μεμονωμένα κρούσματα που τους απομόνωσαν όλοι οι υπόλοιποι και αδικοπραγούν μόνοι τους.

  @Δ: Συμφωνώ απόλυτα, γι’ αυτό και κράζω επίμονα τα ΜΜΜ (ειρήσθω εν παρόδω, είναι *μαζικά* μέσα μεταφοράς, δε μεταφέρουν τη μάζα, μεταφέρουν μαζικά:) που αυτές τις μέρες αντί να δώσουν περαιτέρω κίνητρα δυσλειτουργούν με την πρώτη αύξηση της ζήτησης. Οι βενζινοπώλες (όσοι κλέβουν, να είμαστε δίκαιοι) βρίσκουν λεία και θήραμα και τα κάνουν αυτά όντως, αλλά τουλάχιστον να έχουν την τσίπα αφού τελειώσει το πλιάτσικο να ρίξουν τις τιμές πάλι – και όχι να εφαρμόζουν την τακτική «σκαρφάλωσε και τώρα δεν κατεβαίνει».

  Θα μου πεις, εδώ κλέβουν στον μετρητή τον καλό καιρό, τώρα που έχει και παραπανίσιο ψωμί δε θα το κάνουν;:/

 21. 21 dtsomp 17 Μαΐου 2008 στο 8:08 μμ

  Δεν μεταφέρουν την μάζα;

  😀

 22. 22 Flareman 17 Μαΐου 2008 στο 8:09 μμ

  Γαμώτη… δεν αφήνεις να σου πέσει κουβέντα!!:)))

 23. 23 Βασίλης 17 Μαΐου 2008 στο 11:20 μμ

  Ας όψεται το internet του ξενοδοχείου (και το παραπάνω κρασί) που χάθηκε το ποστάκι μου, μόλις το είχα τελειώσει. Η έμπνευση δεν ξανάρχεται φυσικά, αλλά κάπως έτσι ήθελα να τα πω…

  Αγαπητό καρότο- ούτε εγώ θα συμφωνήσω μαζί σου. Αναγνωρίζω ότι υπάρχουν πολλοί συντοπίτες μου που αυτήν την ώρα δεν προβληματίζονται στο διαδίκτυο για την κοινωνική σήψη, αλλά βουτάνε στην πισίνα της βίλας τους σκεπτόμενοι με ποιο ακόμα τρόπο θα κερδίσουν από την ελληνική διαφοθορά και το μπάχαλο…

  Στην αντίπερα όχθη όμως και πολύ μακρύτερα υπάρχουν ένα σωρό νέοι κυρίως άνθρωποι με αλώβητες ακόμα αξίες και ακέραια ιδανικά, που συνεχίζουν να πιστεύουν στον καλό αγώνα για την προσωπική τους επιτυχία αλλά και την γενικότερη πρόοδο. Εμείς εκεί ελπίζουμε. Αυτοί προσπαθούμε να είμαστε.

  Οσον αφορά τα διάφορα ευτράπελα με το πετρέλαιο και όχι μόνο: Θα υπενθυμίσω ότι το αυτοκίνητο δεν είναι πολυτέλεια στην Ελλάδα των ανύπαρκτων (εκτός Αθήνας έστω) ΜΜΜ αλλά επιτακτική ανάγκη. Να υπενθυμίσω επίσης ότι οι αυξήσεις των τιμών από τους πρατηριούχους γίνονται αμέσως μόλις μάθουν από τις ειδήσεις ότι αυξήθηκε η τιμή του βαρελιού. Ωστόσο, οι αντίστοιχες μειώσεις γίνονται με πολύ βραδύτερους ρυθμούς.

  Σε όλα αυτά τα τεχνητά μονοπώλια ΜΙΑ είναι η λύση. Αμεσο και ξεκάθαρο άνοιγμα της αγοράς (τηρουμένων βέβαια των προδιαγραφών), ώστε να λειτουργήσει ο ανταγωνισμός στο βαθμό που γίνεται… Εδώ έχουνε αφήσει ορθάνοιχτο το ιατρικό επάγγελμα- που το κακό να γίνονται από αύριο ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ταξιτζήδες, βυτιοφόροι, φαρμακάδες, συμβολαιογράφοι και πρατηριούχοι? ε?

 24. 24 Carrot 18 Μαΐου 2008 στο 1:39 πμ

  «Αυτοί προσπαθούμε να είμαστε.»
  Η προσπάθεια δεν αρκεί. Επιρροή δεν έχετε. Και δεν τα έχετε. Επειδή ο κόσμος δεν κινείται με τον τρόπο που εσείς νομίζετε.

  «Θα υπενθυμίσω ότι το αυτοκίνητο δεν είναι πολυτέλεια στην Ελλάδα των ανύπαρκτων (εκτός Αθήνας έστω) ΜΜΜ αλλά επιτακτική ανάγκη.»
  ->Ψευδαίσθηση. Οι οικονομικές σου δυνατότητες είναι αυτές που σε καθοδηγούν. Όχι οι επιθυμίες σου. Στην Ελλάδα είναι το αντίθετο-βλέπουν πως δεν μπορούν, και αρχίζουν να εκβιάζουν τους πάντες για να γίνει το δικό τους. Προσλήφθηκες με σύμβαση 2 χρόνια-θέλεις να γίνεις μόνιμος. Ε, δεν θα γίνεις-σε πήραν για 2 χρόνια, και εσύ συμφώνησες.

  «Σε όλα αυτά τα τεχνητά μονοπώλια ΜΙΑ είναι η λύση.»
  ->Καμιά λύση. Όταν θα ανοίξει η αγορά θα κάνουν καρτέλ, και εσύ πάλι θα είσαι Ο χαμένος.

  Άσε την γιατρική-εκεί τα πράγματα δεν φτιάχνονται με τίποτα.

 25. 25 Flareman 18 Μαΐου 2008 στο 2:52 πμ

  Ρε Βασίλη τι το κουράζεις λεβέντη μου; Ο Χριστιανός είναι απάλευτος: ζει στο σύμπαν του – είμαστε όλοι βλάκες και μικρόνοες. Το σάλιο σου σπαταλάς.

  Αλλά τη διόρθωση θα την κάνω, γιατί πετάω καντήλες με κάτι τέτοια: είναι *Ι*ατρική, όχι γιατρική. Αφού είσαι του κλάδου ρε φίλε, να μιλάμε σωστά έστω. Ξέρω, χοντρά off-topic αλλά αφού το σκοτώσαμε το θέμα, ας βάλω κι εγώ το φυτίλι μου://

 26. 26 Carrot 18 Μαΐου 2008 στο 12:02 μμ

  Κάτι επί της ουσίας? Ιατρέ 🙂

 27. 27 christos tsitlakidis 18 Μαΐου 2008 στο 7:59 μμ

  Βασιλη εχεις δικιο, στη Μ.Βρεττανια ειναι φθηνοτερη και ακουσον ακουσον περιλαμβανει και την τιμη των διοδιων, που απλα ετσι δεν υπαρχουν

 28. 28 christos tsitlakidis 18 Μαΐου 2008 στο 8:06 μμ

  Και για ολους τους συναδελφους ιατρους με τα γνωστα προβληματα της ανεργιας και υποαπασχολησης….στη Μ.Βρεττανια παιρνεις ελαχιστο εισοδημα 20000 παουντς το χρονο εστω και αν εισαι ανεργος, τα λοκουμ δινουν 700-1000 ευρω το βραδυ, η θερμανση δεν ξεπερνα τα 100 ευρω το μηνα….ειπε κανεις τιποτα…να ταν μονο η βενζινη συναδελφοι

 29. 29 Βασίλης 19 Μαΐου 2008 στο 1:38 πμ

  Ετσι είναι βρε παιδιά- γνωρίζουμε κόσμο από αλλού ή ταξιδεύουμε σε άλλες χώρες, βλέπουμε τα καλύτερα και θέλουμε (και θα τα καταφέρουμε) να έρθουν και στα μέρη μας…

  Την ανόητα μηδενιστική θέση ενός καρότου δεν μπορώ να υποφέρω- όπως επίσης και τα ελληνικά του. Και αναρωτιέμαι όπως είναι φυσικό πως αυτός εξασκεί το επάγγελμα στην Ελλάδα; Γιατί αγγλικά νοσοκομεία δεν έχουμε, ούτε φαντάζομαι τόσο πολυπληθή την δανική κοινότητα. Με τέτοια «προσόντα» είναι βέβαια επόμενο να έχει απαισιόδοξη άποψη…

  Δύο παροτρύνσεις λοιπόν, αγαπητε:

  1. Γύρνα στη Δανία
  2. Αν επιμένεις εδώ, γράψε τουλάχιστον αγγλικά. Αν δεν τα κατέχεις κι αυτά, βάλε όποια γλώσσα ξέρεις στο Google Translate και δώσε μας ό,τι βγάλει. Καλύτερη άκρη θα βγάλουμε.

  ΥΓ: Ε, δεν άντεχα μην πω και γω κακιούλες…

 30. 30 Carrot 19 Μαΐου 2008 στο 10:10 μμ

  Όταν δεν έχεις επιχειρήματα, τέτοια πράγματα γράφεις.
  Τα Ελληνικά είναι αρκετά καλά για εσένα, για να καταλάβεις το νόημα.
  Άπλα δεν θέλεις, και το γυρίζεις σε προσωπικές επιθέσεις.

  Δεν εκπλήσσομαι…

 31. 31 Flareman 20 Μαΐου 2008 στο 12:00 πμ

  @C: Στην ευχή της Παναγίας τότε!

  Αμάν πια, νισάφι – βαρέθηκα να κάνω την παιδαγωγό.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s
Κατηγορίες

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Μαΐου 2008
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Απρ.   Ιον. »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΣΕΖΟΝ…

del.icio.us

Twitter

ASK2USE

ΔΙΑΦΟΡΑ

Μας διαβάζουν τακτικά:

Counter free
Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: