Ελληνικό Ηλεκτρονικό Συνταγολόγιο (;)

Μου ήρθε (στο μέηλ του μπλογκ, ευτυχώς – όχι στο πριβέ) ένα μήνυμα, ανώνυμο, που παρουσιάζει την πρώτη Ελληνική προσπάθεια για ανάπτυξη ενός ενήμερου και εύχρηστου Συνταγολογίου, σε ηλεκτρονική μορφή, που περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό φαρμάκων, με τη φαρμακευτική και εμπορική τους ονομασία στην Ελληνική αγορά, με αλληλεπιδράσεις μεταξύ τους, διαθέσιμο για φορητές συσκευές και για υπολογιστές γραφείου και με διάφορα άλλα features. Όπως ήταν φυσικό μου κεντρίστικε το ενδιαφέρον – έχουμε μιλήσει κι άλλες φορές παλιότερα από εδώ γι’ αυτό το θέμα – και πήγα να δω περί τίνος πρόκειται.

Πράγματι, είναι ένα πρόγραμμα που αναπτύσσεται με πρωτοβουλία της Ιατρικής Ιωαννίνων, και το οποίο διατίθεται για Windows και Pocket PC. Ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να το κατεβάσει και να το εγκαταστήσει… και βάζοντας έναν κωδικό που παραγγέλνει online να το ξεκλειδώσει και να έχει την πλήρη έκδοση.

Εκεί κέρωσα εγώ. Τιμούλα έχει; Βεβαίως, και μάλιστα σε προσφορά γνωριμίας! Για ιδιώτες γιατρούς από τα 200 στα 150 €, το πακέτο των 4 αδειών από τα 600 στα 500 € (μόνο!) και η δεκάρα άδεια από τα 1150 στα 900 €. Και εξτρά άδειες μετά την πρώτη αγορά με έκπτωση 50%. Τι λε ρε μεγάλε; Εξοργίστηκα, δεν το κρύβω. Στα ηλεκτρονικά συνταγολόγια τσέπης χωλαίνουμε πολύ άσχημα στην Ελλάδα (το Epocrates RX δεν κυκλοφορεί με Ελληνικά δεδομένα), και αυτή είναι αδιαμφισβήτητα η πρώτη εγχώρια αποτελεσματική προσπάθεια – αλλά…

… βρίσκω δύο μελανά σημεία: πρώτον, γιατί μόνο Pocket PC και Windows; Οι χρήστες Mac δεν έχουν δικαιώματα; Οι χρήστες Linux; Όσοι έχουν Palm; Όσοι έχουν iPhone ή πρόκειται να αποκτήσουν; Γιατί τέτοιο εμπάργκο; Και δεύτερον, επί πληρωμή; Η εταιρεία που το αναπτύσσει υποτίθεται ότι έχει ως στόχο «την ανάπτυξη και διάδοση καινοτομιών, ευρεσιτεχνιών και λογισμικού, καθώς και προώθησης της έρευνας στις Βιοϊατρικές Επιστήμες». Μάγκες, με 200 ευρώ το κεφάλι διάδοση δεν κάνετε, εκμετάλλευση μονοπωλίου λέγεται αυτό. Είμαι κάθετος σε αυτό το θέμα, θα έπρεπε αυτό το εγχείρημα να διατίθεται δωρεάν σε όποιον επαγγελματία υγείας το επιθυμεί, ή τουλάχιστον σε πολύ χαμηλότερη τιμή (ας πούμε, 20 συμβολικά ευρώ ανά άδεια και ειδικές, χαμηλότερες τιμολογήσεις για μεγάλες μονάδες).

Θλίβομαι που διατηρούμε ακόμα τη μπακαλίστικη νοοτροπία του «έφτιαξα και τώρα τα κονομάω» σε τομείς όπως είναι ο εξοπλισμός του ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού με τα εργαλεία που χρειάζονται για να κάνουν σωστά και υπεύθυνα τη δουλειά τους. Μου κάνει μάλιστα ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση το ότι το περιεχόμενο της εφαρμογής είναι υπό την επιμέλεια ομάδας ενός μεγάλης βαθμίδος μέλους του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού της Ιατρικής Ιωαννίνων. Θα ήθελα πολύ να ξέρω τι γνώμη έχει ο εν λόγω κύριος για την τιμολογιακή πολιτική με την οποία διατίθεται το πρόγραμμα, αν από πλευράς Πανεπιστημίου λαμβάνεται κάποιο ποσοστό, καθώς και τους όρους της συμφωνίας μεταξύ της προγραμματίστριας εταιρείας και της Ιατρικής Ιωαννίνων.

Θλίβομαι πραγματικά. Φυσικά δε θα τους κάνω τη χάρη να λινκάρω, όστις ενδιαφέρεται ας τους Googlάρει και ας διαβάσει περισσότερα. Εγώ, ως τελειόφοιτος Ιατρικής και ως μελλοντικός γιατρός, επιδοκιμάζω τεχνικά την προσπάθεια αυτή και αποδοκιμάζω τον τρόπο που έχει επιλεγεί για τη διάθεσή της στην αγορά.

Advertisements

18 Responses to “Ελληνικό Ηλεκτρονικό Συνταγολόγιο (;)”


 1. 1 tsounisd 29 Απριλίου 2008 στο 2:23 μμ

  Έχεις απόλυτο δίκιο. Το epocrates RX εχει δωρεάν συνταγολόγιο και πλήθος εργαλείων για κάθε ιατρό (όπως υπολογισμό ρυθμού έγχυσης φαρμάκων, medmaths κ.α.) και μόνο για τις επιπλέον υπηρεσίες του έχει συνδρομή. Και φυσικά συχνά updates!

 2. 2 Flareman 29 Απριλίου 2008 στο 2:47 μμ

  Αυτά σκέφτομαι και σεληνιάζομαι:/ Το έντυπο Συνταγολόγιο είναι εκδόσεως 2003 ακόμη, φέτος περιμένουμε το νέο (υποτίθεται)… γιατί να μένουμε στην απ’ έξω δηλαδή;

 3. 3 pperiklis 29 Απριλίου 2008 στο 10:30 μμ

  Μάλιστα, αν λάβουμε υπόψιν:

  1) ότι υπάρχουν εφαρμογές από το Skyscape όπως το A-Z Drugs και το DrDrugs, τα οποία στοιχίζουν αν δεν κάνω λάθος 60-80 δολάρια,

  2) Ότι η ηλεκτρονική έκδοση του Συνταγολογίου μετατρέπεται σε .pdb συνολικού μεγέθους 1+ΜΒ με το iSilo και το iSiloX

  πραγματικά δεν βλέπω τον λόγο γιατί να ξοδέψω 200 ή και περισσότερα ευρώ σε μια εφαρμογή η οποία είμαι σίγουρος ότι θα έχει ένα σωρό ελλείψεις και προβλήματα, τουλάχιστον στα αρχικά στάδια.

  Ίσως έχουμε κάτι για iPhone σύντομα. Μίλησα με τον δημιουργό του textReader και δουλεύει ήδη πάνω στο Greek Encoding. Για αρχή δεν θα λέει και πολλά από πλευράς εμφάνισης αλλά δεν παύει να είναι ο πρώτος .pbd reader για ελληνικούς χαρακτήρες.

  Επιπλέον, ήδη ετοιμάζεται το isilo για iphone και πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα (Ιούνιο – Ιούλιο) και είμαι 100% σίγουρος ότι μαζί με την 2.0 θα έχουμε και κυκλοφορίες όλων των εφαρμογών από το skyscape.

  Αν θέλουν να διεισδύσουν στην αγορά θα πρέπει να σοβαρευτούν λίγο, δεν γίνεται να προσπαθείς να χτυπήσεις τον ανταγωνισμό με το φιλότιμο του Έλληνα κάθε φορά.

 4. 4 Flareman 29 Απριλίου 2008 στο 10:36 μμ

  @pp: Το iSilo για iPhone είναι πραγματικά το πρώτο πρόγραμμα που αν αξίζει και έχει σχετικά χαμηλή τιμή θα χτυπήσω από το AppStore, καθαρά και νόμιμα. Ειδικά ένα search function το χρειάζομαι απελπιστικά. Αλλά στο θέμα των ηλεκτρονικών συνταγολογίων μας έχουν πεθάνει. Στο εξωτερικό που υπάρχουν ανταγωνιστικές λύσεις με τέτοιες τιμές θα είχαν φαληρίσει πριν καλά καλά αρχίσουν να πουλάνε.

  Και, μιλώντας πρώτιστα ως φοιτητής, η ανάμειξη Δημοσίου Πανεπιστημίου στο όλο θέμα με κάνει να επαναστατώ – συγκρατημένα για τώρα, επειδή δε γνωρίζω λεπτομέρειες για το ντιλ που έχει διαμειφθεί, όπως γράφω και στο ποστ.

  Αλλά έχεις 110% δίκιο ρε Πέρι. Όχι άλλη εκμετάλλευση ρε παιδιά, νισάφι.

 5. 5 Subzerocool 30 Απριλίου 2008 στο 3:24 μμ

  Έχει λίγο καιρό που ενημερώθηκα για το συγκεκριμένο site. Είμαι ειδικευόμενος παθολογίας και πραγματικά θεωρώ την ελλειψη ελληνικού συνταγολογίου για pocket pc πολύ σημαντική αυτά τα χρόνια. Τα προγράμματα της skyscape και medical wizards είναι ιδιαίτερα χρήσιμα, αν και στα αγγλικά. Οι τιμές τους σχετικα χαμηλές. Κυρίως τα skyscape 60-80$ όπως σωστα αναφέρθηκε. Βέβαια για να μην κρυβόμαστε και χωρίς βέβαια να υποστηρίζω τη διακίνηση πειρατικών αντιγράφων εδώ και 3 χρόνια υπαρχει ένας κοινός keygenerator που ξεκλειδώνει όλα τα προγράμματα τις εταιρίες (σε αντιθεση με τα τελευταία). Παράξενο ότι η skyscape δεν έκανε τίποτα για να εντοπίσει το φαινόμενο.
  Ελληνικό συνταγολόγιο ουσιαστικά δεν υπήρχε ως τώρα. Η μετατροπή του συνταγολογίου σε isilo μορφή δεν το καθιστά και ανταγωνιστικό στα ξένα προγράμματα. Για τιν ακρίβεια είναι ενα μεγάλο αρχείο κειμένου χωρις καμιά δυνατότητα ταξινόμησης (μονο ευρεση…). Πάλι καλά που υπήρχε και αυτό βέβαια αλλά σε καμία περίπτωση δεν έλυσε το πρόβλημα.
  Και πάμε στη δημιουργία τηες #$#$# σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Την έκδοση για pc δεν μπορώ να την κρίνω αφού δεν έχω δοκιμασει τη full εκδοση (ούτε πρόκειται μάλλον). Την έκδοση για pocket pc τη χρησιμοποιώ λίγες μέρες τώρα και τη θεωρώ εξαιρετική. Πραγματικά είναι η ελληνική έκδοση του Α-Ζ drugs. H skyscape χρειάστηκε πολλά χρόνια ετήσιων αναβαθμίσεων για να φτάσει αυτό το επίπεδο. Πραγματικά εντυπωσιακή προσπάθεια αν αναλογιστούμε πως είναι και πρωτοπόρα. Η εκδοση βέβαια είναι μόνο για pocket pc αλλά καλώς ή κακώς αυτή είναι το format που κυριαρχεί (τα palmtops αργοπεθαίνουν και για τα iphones είναι ακόμα πολύ νωρίς (εδώ δεν έβγαλαν οι ξένες εταιρίες που είναι τόσα χρόνια στο χώρο)
  Ας πάμε στην τιμολογιακή πολιτική της $%#%. Πράγματι η ανάμειξη του πανεπιστημίου ‘χτυπάει’ άσχημα. Κυρίως όταν στις διευθύνσεις επικοινωνίας είναι και η πανεπιστημιούπολη. Η τιμή δεν είανι απλώς τσιμπημένη. Είναι υπερβολική. Σίγουρα το κοινό που απευθύνεται είναι περιορισμένο και για την ανάπτυξη του προγράμματος χρειάστηκε προσωπικό και αρκετά έξοδα. Αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία για να ζητάνε 400ευρώ. Δεν μου φταίει μόνο η συγκεκριμένη εταιρία αλλά και τις υπόλοιπες που κυκλοφορούν ελληνικό ιατρικό software για pc (για ειδικευμένους) που οι τιμές κυμαίνονται σε πολύ υψηλά επίπεδα.
  Βέβαια είναι ανοιχτή αγορά, ο καθένας κοστολογεί όσο θέλει το προιόν του (σε αυτό τον τομέα) και στο κάτω κάτω δεν αναγκάζει κανένα να το αγοράσει. Για το πανεπιστήμιο θα προτιμούσα να μην αναφερθεί καν, ή μόνο ως βοήθεια (και όχι ως επιχείρηση).
  Δεν θα αγόραζα ποτέ το πρόγραμμα αυτό σε αυτή την τιμή. Το χρησιμοποιώ, εκμεταλλευόμενος το εύκολο σύστημα προστασίας του, και αναγνωρίζω πως η παραβίαση των όρων της trial εκδοσης του είναι ανήθικη πράξη και με καθιστά παράνομο. Παρόλλα αυτά δεν θέλω να βλάψω την εταιρία διακινώντας τα προγράμματά της. Θα ήθελα να συνεχίσει να βελτιώνει το προγραμμα και εύχομαι σύντομα να σεβαστεί το κοινό της και κοστολογήσει σωστά το συνταγολόγιο. Πραγματικά θα είμαι ο πρώτος που θα δώσει 40-50ευρω μόλις το κάνει.

 6. 6 Flareman 30 Απριλίου 2008 στο 3:45 μμ

  Αν ήταν 40 ευρώ και μέρος αυτών πήγαινε ως έσοδο στο Πανεπιστήμιο για ακαδημαϊκή αξιοποίηση θα το συζητούσα. Υπό τις παρούσες συνθήκες… ας μην τα ξαναλέω και γίνομαι μίζερος:)

  Το ξανατονίζω πάντως: δεν αμφισβητώ ότι πρόκειται για μια καλή δουλειά, τεχνικά άρτια και ικανή για τα δεδομένα της Ελληνικής αγοράς φαρμάκων. Το πνεύμα της εταιρείας είναι που δε μου αρέσει.

  Α, και ένα σχόλιο σχετικά με τις άλλες πλατφόρμες: το Palm OS όντως αργοπεθαίνει (αν δεν κάνει κάτι η Palm γρήγορα), το iPhone δεν έχει ακόμη εφαρμογές γιατί βγαίνουν τον άλλο μήνα – εκεί έχει να γίνει ο χαμός, το Epocrates ήδη έχει παρουσιάζει την έκδοσή του και συνεχίζει. Στο θέμα desktop client είμαι κάθετος: για Mac έπρεπε να υπάρχει οπωσδήποτε (δεν είναι δύσκολο να γράψεις σε Cocoa ένα user interface που να πατάει σε μια απλή δομή βάσεως δεδομένων από πίσω, ντροπή), και αν ήθελαν να είναι 110% σωστοί, και για Linux. Ίσως μία Java εφαρμογή να ήταν η καλύτερη λύση, δεν ξέρω.

 7. 7 Subzerocool 30 Απριλίου 2008 στο 4:24 μμ

  Kαλά για java έχω αμφιβολίες αν θα ήταν καλύτερο. Πάντως λένε στο site πως φτιάχνουν εκδοση για sympian κινητά. Το sdk για iphone είναι διαθέσιμο. Όμως γίνεται να το υποστηρίξουν χωρίς να είναι διαθέσιμη η συσκευή στην Ελλάδα; (αμφίβολο αν θα ερθει ποτέ). Να στηριχτούν δηλαδή σε όσους την έφεραν και τη λειτουργούν παράνομα; Για τα desktop έχεις δίκιο. Δεν έχω ασχοληθεί με mac και δεν χέρω πόσο εύκολο είναι να τα υποστηρίξουν οι προγραμματιστές. Για linux γνωρίζω όμως και είναι πολύ απλό να φτιάξουν port. Δεν έχω ιδέα γιατί δεν το κάνουν. Άσχετοι σίγουρα δεν είναι αφου η προγραμματιστική τους δουλειά είναι ικανοποιητική. Μάλλον θα θεωρούν πως η συντριπτική πλειοψηφία των ιατρών χρησιμοποιεί windows (Δυστυχώς στην Ελλάδα ισχύει). Γενικά αν δεν ξυπνήσουμε και εμείς και δεν δοκιμάσουμε άλλα OS δεν βλέπω να αλλάζει η κατάσταση.

  Υ.Γ Δεν θα χα πρόβλημα να πάνε 40ευρ. για την ανάπτυξη του πανεπιστημίου αλλα πουθενά δεν αναφέρεται ότι τα έσοδα θα πάνε εκεί…

 8. 8 Flareman 30 Απριλίου 2008 στο 4:39 μμ

  Ειδικά περί iPhone να υπογραμμίσω κάτι το σημαντικό: την εφαρμογή μπορούν να τη φτιάξουν με το SDK μια χαρά – τη διαθέτουν μέσω AppStore σε όσους και όποιους θέλουν να την αγοράσουν, και ορίζουν όποια τιμή θέλουν. Το 30% των εσόδων πάει στην Apple, το 70% σε αυτούς. Δε νομίζω ότι θα τους ενδιέφερε αν είναι νόμιμες ή παράνομες οι συσκευές: το iPhone είναι πλέον η τρίτη μεγάλη πλατφόρμα χειρός, μαζί με τα Windows Mobile και το Symbian OS.

  Σαφώς, μικρό ακόμα το κοινό. Αλλά είναι η νοοτροπία μου τέτοια: όταν κάνεις κάτι κάν’ το σωστά και διαθέσιμο σε όλους. Ούτως ή άλλως, η τιμολογιακή πολιτική είναι αυτό που μας θίγει εδώ:)

 9. 9 Subzerocool 30 Απριλίου 2008 στο 5:13 μμ

  Καλά σιγουρα.. τα άλλα όλα είναι δικαιολογίες. Απλώς δεν μπήκαν καν στη διαδικασία να το ψάξουν. Πάντως όπως και να χει είναι κρίμα να έχουν κάνει τέτοια δουλειά ,να έχουν το source ,να μην το διαθέτουν σε όλες τις πλατφόρμες και να το δίνουν μόνο σε λίγους… Σαν να έχεις
  φτιαξει το καλύτερο game και να το παίζεις μόνος σου…

 10. 10 Flareman 30 Απριλίου 2008 στο 5:19 μμ

  Αυτό ξαναπές το! Θα δείξει, δε νομίζω να αλλάξουν κάτι στη στάση τους, αλλά εμείς οφείλουμε να τα πούμε:/

 11. 11 Subzerocool 2 Μαΐου 2008 στο 8:39 πμ

  Για να κάνω ορισμένες διορθώσεις μετά από αρκετές ώρες χρήσης του προγράμματος για ppc.

  1)Πολύ καλό μεν, αλλά όχι στα επίπεδα του skyscape. Το μεγάλο πλεονέκτημά του είναι ότι έχει ονόματα εμπορικών σκευασμάτων
  2)Το έβαλα σε ένα ppc φίλου με vga οθόνη. Με έκπληξη είδα πως δεν υποστηρίζεται. Οι χαρακτήρες ήταν τεράστιοι,πράγμα που δείχνει ότι εχει κατασκευαστεί αποκλειστικά για qvga (καλά λύσεις υπάρχουν βέβαια και για vga συσκευές)
  3)Η τιμή των 150ευρ. ειναι μεγάλη αλλά ας πούμε όχι απαγορευτική. Εκεί που πραγματικά είναι απαράδεκτη η εταιρία είναι στις τιμές των πολλαπλών αδειών…

 12. 12 christos tsitlakidis 3 Μαΐου 2008 στο 5:15 μμ

  Η ηλεκτρονική έκδοση του αντιστοίχου Βρεταννικού Συνταγολογιου είναι δωρεάν, τι είναι αυτά για ευρώ και ανοησίες. Στην Ελλάδα πληρώνουν 600 ευρώ το μήνα τον ειδικευόμενο για ένα μήνα δουλειά σε ιδιωτική κλινικη και ζητούν 200 ευρώ για συνταγολόγιο που είναι εργαλείο δουλειάς, στην Αγγλία εγώ είχα 30.000 ευρώ σε ένα μήνα και το συνταγολόγιο δωρεάν.

  [ΣτΔ: έγιναν ορθογραφικές διορθώσεις και συγχωνεύθηκαν τα δύο σχόλια]

 13. 13 Flareman 3 Μαΐου 2008 στο 10:49 μμ

  @SZC: Οι εμπορικές ονομασίες είναι must, όπως και να το δει κανείς. Σου λέει η γιαγιά παίρνω το τάδε φάρμακο και ψάχνεσαι, χωρίς αναζήτηση πας χαμένος στο διάστημα:( Αυτό για την QVGA υποστήριξη μόνο είναι τεράστιο μείον – δε γίνεται να ανεβοκατεβάζουμε συνέχεια τα DPI της συσκευής για να παίξει! Μου δίνεται η αίσθηση ότι γράψανε ένα πρόγραμμα για συγκεκριμένη υποομάδα χρηστών και τώρα επαναπαύονται. Στο θέμα της τιμής θα διαφωνήση: 150 ευρώ δεν είναι με τίποτα λίγα, ειδικά όταν υπολείπεται τόσο σε σχέση με άλλα προγράμματα. Είναι υπολογίσιμο ποσό, δε μιλάμε για 40 – 50 ευρώ που πάει στα κομμάτια, τα δίνεις πιο αβίαστα. Και για φοιτητές; Η τιμή παραείναι ψηλή όσο καλό κι αν είναι, παραμένω αμετακίνητος σε αυτό. Για τα ιδρύματα και τις ομαδικές άδειες θα συμφωνήσω και επαυξάνω πάντως:)

 14. 14 Subzerocool 4 Μαΐου 2008 στο 6:41 μμ

  Το πρόβλημα με τα VGA ppc είναι πολύ σημαντικό. Στην πράξη στα 128dpi δουλεύει καλά. Θα συμφωνήσω όμως με το Flareman. Σε καθημερινή χρήση ή αλλαγή dpi είναι κουραστική. Απαράδεκτο λάθος αφού κανένα σύγχρονο πρόγραμμα δεν αποκλείει τις high end συσκευές (όποιος έχει δουλέψει σε vga δεν επιστρέφει με τίποτα σε qvga). 150 ευρώ δεν είναι λίγα. Ουσιαστικά ο Flareman έπιασε όλο το νόημα. Το κλειδί είναι οι εμπορικές ονομασίες των φαρμάκων και η συνταγογράφηση. Κυρίως για το αγροτικό το πρόγραμμα αυτό είναι ό,τι πιο χρήσιμο βοήθημα υπάρχει. Όλα τα άλλα τα βρίσκεις και αλλού. Αυτό το χαρακτηριστικό είναι όμως μοναδικό. Και γι΄αυτό μάλλον παραβλέπω όλους τους ερρασιτεχνισμούς και τις παραλείψεις της εταιρείας.

 15. 15 Flareman 4 Μαΐου 2008 στο 11:53 μμ

  @SZC: Αδερφέ ελπίζω να βάλουν μυαλό… από την άλλη δεν το βλέπω:/

 16. 16 Subzerocool 8 Μαΐου 2008 στο 9:02 μμ

  Έχω γίνει κουραστικός με τα επαναλαμβανόμενα σχόλια σε αυτό το post αλλά πραγματικά πλέον νιώθω ότι θα πρέπει να πάρω πίσω ότι καλό είπα αρχικά. Έχω βρει μεγάλα bugs στο πρόγραμμα αυτές τις μέρες. Το μεγαλύτερο είναι το εξής. Σε 2 διαφορέτικά ppc που δοκίμασα να το εγκαταστήσω απέτυχα όταν ο προορισμός ήταν η sd καρτα. Αντίθετα στη μνήμη του ppc η εγκατάσταση ολοκληρωνόταν με επιτυχία. 2 διαφορετικά wm6 ppc με το ίδιο πρόβλημα. Πραγματικά λυπάμαι. Είμαι σίγουρος πως το πρόγραμμα δεν πέρασε το παραμικρό beta testing. Η έκδοση είναι στην ουσιά αρχική beta, για να μην πω alpha. Επίσης κάτι τελευταίο. Στο site αναφέρεται πως θα αναβαθμίζεται ετησίως αλλά δεν αναφέρει αν όσοι το διαθέτουν θα εχουν με μειωμένο κόστος αναβάθμιση. Δεν το έχω αγοράσει το πρόγραμμα γι’αυτό ίσως δεν δικαιούμαι να το κατηγορώ. Στα μάτια μου όμως είναι πλέον μια μεγάλη ‘αρπαχτη’ στην οποία δυστυχώς συμμετέχει και το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων…

 17. 17 Flareman 8 Μαΐου 2008 στο 10:21 μμ

  Ας όψεται που είναι σπασμένη η οθόνη του 9000 μου ακόμη, θα το είχα δοκιμάσει κι εγώ και όλο και κάποιο άλλο bug θα ανέκυπτε:/

  Αναρωτιέμαι επίσης αν στις αναβαθμίσεις περιλαμβάνεται και δωρεάν update της ΒΔ του προγράμματος – να το κάνω πιο λιανά: θα αναβαθμίζεται το πρόγραμμα αυτό καθ’ εαυτό δωρεάν ή η βάση δεδομένων των φαρμάκων; Ή και τα δύο;

 18. 18 Subzerocool 9 Μαΐου 2008 στο 8:25 πμ

  Σωστή απορία. Δεν υπάρχει καμία διευκρίνιση απ’την εταιρία. Προβλέπω μόνο ανανέωση του html αρχείου (ουσιαστικά δεν υπάρχει κανένα πρόγραμμα). Τουλάχιστον αν ήταν open source θα διορθώναμε μερικά τρανταχτά bugs. Και φυσικά στο site δεν αναφέρει ούτε τις συμβατές συσκευές (qvga,vga,wm2003…).


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s
Κατηγορίες

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Απρίλιος 2008
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Μαρ.   Μάι. »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΣΕΖΟΝ…

del.icio.us

Twitter

ASK2USE

ΔΙΑΦΟΡΑ

Μας διαβάζουν τακτικά:

Counter free
Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: