Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Βάρκιζας – Βάρης

Είχαμε βγει χθες με την παρέα στον ΝΑΟΒΒ (Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο Βάρκιζας – Βάρης) για ουζάκια και μιας που έχω καιρό να γράψω σχετικά, λέω να εκθέσω τις εντυπώσεις μου και γενικότερα να πω δυο λογάκια για όλο το σκηνικό. Σας προϊδεάζω: δε δίνω link για το κατάστημα, κακό σημάδι αυτό πάντα:)

Κατ’ αρχάς, μη φανταστείτε τίποτα τρελές αποβάθρες, πολυτελή σερβίτσια, οινοχόους και δεν ξέρω εγώ τι άλλο – ουσιαστικά είναι μια glorified παραθαλάσσια ψαροταβέρνα με καλούτσικο φαγητό. Πηγαίνουμε στην 1:30 η ώρα, τέσσερα άτομα (από τα 8 με 9 που γίναμε στην πορεία), και ρωτάμε ένα γκαρσόνι αν υπάρχει τραπέζι έξω. Με τα χίλια ζόρια, με πάσα σε άλλο σερβιτόρο, με τρεις διαδοχικές μετακινήσεις και αρκετά άσχημη συμπεριφορά από τον δεύτερο, καθόμαστε. Έξω μεν, αλλά πάνω στην άμμο, σε μετριότατο τραπέζι, χωρίς σκέπαστρο ή ομπρέλα, και η αντηλιά από πάνω φουλ. Πρώτο μείον λοιπόν, κακή συμπεριφορά προς τον πελάτη. Κι όσο και να χαμογελάς μετά ρε φίλος, όταν με αρπάς από τα μούτρα μετά μου κάθεται στραβά, πώς να το κάνουμε δηλαδή;

Τέσπαν, εμείς για να μην κρατάμε άσκοπα το τραπέζι όσο περιμέναμε τους υπολοίπους ζητήσαμε κάποια πραγματάκια για αρχή – και όσο προχωρούσε η ώρα και συμπληρωνόταν η παρέα… συμπληρώναμε και το λογαριασμό:) Δεύτερο φάουλ, σέρβις. Μέτριο έως κακό: οι παραγγελίες έρχονταν με αισθητή καθυστέρηση, που ο όγκος της πελατείας δε δικαιολογούσε, κάποιες φορές χρειάστηκε να δώσουμε τις ίδιες παραγγελίες δεύτερη και τρίτη φορά για να έρθουν, ενώ μια δυο φορές μας έφεραν και πράγματα που δεν είχαμε παραγγείλει! Ή η διεύθυνση προσωπικού έχει σοβαρό πρόβλημα ικανοτήτων, ή οι σερβιτόροι είναι πολύ άπειροι και ανεκπαίδευτοι.

Να πω και έναν καλό λόγο: το φαγητό ήταν καλό. Όχι ανεπανάληπτο: απλώς αρκετά καλό. Τα καλαμαράκια λίγο άψητα, οι πατάτες προτηγανισμένες (φυσικά), το χταπόδι καλό, η μακαρονάδα θαλασσινών καλή αλλά… ψάχναμε τα θαλασσινά (lol), τα μύδια συμπαθητικά, η μελιτζανοσαλάτα πολύ καλή, η γαριδοσαλάτα ομοίως (με μπόλικη σως για να κάνει μπούγιο στο μάτι), οι γαρίδες σαγανάκι αξιοπρεπείς… γενικά δεν εντυπωσιάστηκα, ούτε απογοητεύτηκα. Μέτριο φαγητό από ένα μέτριο μαγαζί. Τουλάχιστον στο τέλος είχε χαλβά σιμιγδαλένιο και εκμέκ κανταΐφι με φράουλα, που όλως παραδόξως ήταν πάρα πολύ καλά:)

Τώρα, στο θέμα της λυπητερής – τελευταία ευκαιρία του ΝΑΟΒΒ να εξιλεωθεί και μας τα χαλάει:( Μας ήρθε περί τα 26 το άτομο, και χορτάσαμε μεν, δεν ευχαριστηθήκαμε φαγητό δε. Οι ποσότητες είναι μια χαρά ως προς την τιμή, αλλά η ποιότητα του φαγητού δε δικαιολογεί σε καμία περίπτωση τις τιμές του καταστήματος. Καμία ακρίβεια δε μπορεί να δικαιολογήσει το κάτω του μετρίου καλαμάρι σχάρας στα 35 ευρώ το κιλό. Φάουλ τρίτο και φαρμακερό λοιπόν.

Γενικά στο θέμα έξοδος δίνω βάση σε ορισμένα πράγματα περισσότερο από κάποια άλλα: αν ένα μαγαζί έχει πολύ ωραία ατμόσφαιρα και δείξει καλή συμπεριφορά και ενδιαφέρον προς τον πελάτη, είμαι διατεθειμένος να παραβλέψω τσιμπημένες τιμές (τέτοιο παράδειγμα, το αγαπημένο μου Τερίνα στην Πλάκα), όπως και μετριότητα στην ποιότητα των προϊόντων. Αλλά αν το σέρβις είναι πιο αργό κι από ριπλέι, και οι τρόποι του προσωπικού είναι αγενείς, το λιγότερο που απαιτώ είναι εξαιρετικά φαγητά που να δικαιολογούν την ιδιοτροπία του κάθε σερβιτόρου.

Δυστυχώς ο Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Βάρκιζας – Βάρης βγαίνει λειψός: κάκιστη εξυπηρέτηση, δυσανάλογα ψηλές τιμές, ανεξήγητα μεγάλες καθυστερήσεις στις παραγγελίες. Η παραθαλάσσια τοποθεσία και το παραδεκτό δύο ή τριών πιάτων δε μπορούν με τίποτα να αντισταθμίσουν τα μειονεκτήματα του καταστήματος, και ως εκ τούτου δε μπορώ να το προτείνω με ανοιχτή καρδιά σε κάποιον.

7 Responses to “Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Βάρκιζας – Βάρης”


  1. 1 Carrot 13 Απριλίου 2008 στο 11:50 μμ

    Πολύ φαγητό.
    «καλαμαράκια,πατάτες,το χταπόδι, η μακαρονάδα θαλασσινών,τα μύδια , η μελιτζανοσαλάτα, η γαριδοσαλάτα, οι γαρίδες σαγανάκι.»

    Μέχρι εδώ είναι 8 (οκτώ) πιάτα. Πάρα πολύ.
    Σε θερμίδες μόνο, αυτό το γεύμα είναι ! 3000-4000 θερμίδες.1500-1800 είναι τα ημερήσια αναγκαία.
    Μια σούπα την ημέρα φτάνει.
    Τρώτε πάρα πολύ, και αυτό δεν είναι καλό.

  2. 2 Flareman 13 Απριλίου 2008 στο 11:55 μμ

    Τσέκαρε και πόσοι ήμασταν:)

  3. 3 Spikon 14 Απριλίου 2008 στο 11:00 πμ

    Ελπίζω να μην πήρατε κάτι μη νηστήσιμο! Θα πέσει φωτιά να σας κάψει!

  4. 4 stefy 14 Απριλίου 2008 στο 3:01 μμ

    Δίπλα στη θάλασσα και με καλή παρέα = ευχάριστο απόγευμα!
    Μη δίνεις σημασία στα άλλα.
    :))

  5. 5 Carrot 14 Απριλίου 2008 στο 5:08 μμ

    Τώρα να μην δίνει σημασία, αύριο να μην δίνει… τα κιλά θα φτάσουν 120.
    Τα πιάτα είναι ατομικά, και οι σαλάτες μεγάλες-η μακαρονάδα δεν την έβαλαν κοινή για όλους, υποθέτω… :).
    Τα γλυκά στο τέλος?

  6. 6 dimos 14 Απριλίου 2008 στο 5:32 μμ

    στη 1.30? στις 13.30?? στις 2.00..οι 2 ωρες,η μιαμιση ωρα.ΦΑΟΥΛ

  7. 7 Flareman 14 Απριλίου 2008 στο 6:18 μμ

    @Spikon: Και μη νηστίσιμα – εγώ μόνο στην αθερίνα παραστράτησα:) Άφες αυτοίς, ου γαρ οίδασιν τι ποιούσιν:P

    @stef: Είναι κι αυτό μία άποψη – καλά πέρασα, δε γκρινιάζω, αλλά ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ χάρη στην παρέα και το setting:)

    @Carrot: Κρύβε λόγια, και έχω χάσει κιλά… δε θέλω να τα ξαναπάρω!:) Η μακαρονάδα στη μέση (χαχαχα τσίμπα ο ένας τσίμπα ο άλλος σα κοκοροκαλάμποκο έγινε), από τα δε γλυκά στο τέλος εκμέκ δε μπόρεσα να φάω, νηστεία γαρ. Δε βαριέσαι, κάνω κράτει:/

    @Δήμο: Σωστός, πολύ σωστός και καταγράφεται στα πρακτικά. Άμεσα!:)


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s




Κατηγορίες

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Απριλίου 2008
Δ T Τ T Π S S
« Mar   May »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΣΕΖΟΝ…

del.icio.us

Twitter

ASK2USE

ΔΙΑΦΟΡΑ

Μας διαβάζουν τακτικά:

Counter free

Αρέσει σε %d bloggers: