WiND Plus Non Stop και στο iPhone!

Update: Ο Θαλής μπήκε στον κόπο να μου στείλει τις τελευταίες κινήσεις δεδομένων από το WiND eBilling account του, και πράγματι, αν έχεις ενεργοποιήσει το WiND Plus Non Stop δε χρεώνεσαι μία. Το γνωρίζαμε από την εμπειρία μας με άλλες συσκευές *γκουχ*9000*γκουχ* αλλά ποτέ δε βλάπτει να έχεις μια αξιόπιστη επαλήθευση. Ευχαριστούμε!

Μετά από πολλές προσπάθειες, βρέθηκε λύση στο θέμα Internet στο iPhone όταν δεν έχεις πρόσβαση σε WiFi hotspot!

Στην Ελληνική αγορά οι τιμές για πρόσβαση στο Internet μέσω των εταιρειών κινητής είναι φωτιά και λαύρα. Η πλήρης, αδέσμευτη πρόσβαση κοστολογείται με ογκοχρέωση, ενίοτε με πάγια χρέωση που καλύπτει κάποιον αρχικό όγκο δεδομένων και εν συνεχεία φέσι ανάλογο με την ποσότητα δεδομένων που διακινείται από τη συσκευή σου. Με τις τιμές που ισχύουν, ολιγόλεπτο βολτάρισμα σε πέντε – έξι σελίδες ισοδυναμεί με δεκάευρο 0_o

Υπάρχουν όμως και προγράμματα όπως το Vodafone live! Unlimited και το WiND Plus Non Stop, που με μια στοιχειώδη χρέωση ανά μήνα δίνουν απεριόριστη πρόσβαση σε κάθε σελίδα, χωρίς επιπλέον χρεώσεις. Φυσικά υπάρχουν μειονεκτήματα: η ταχύτητα σύνδεσης είναι αργή (το πολύ 15-20 kB/sec, αν τα υποστηρίζει η συσκευή σας). Το πιο σημαντικό ντεζαβαντάζ όμως είναι το εξής: η εταιρεία δίνει πρόσβαση στο Internet μέσω ενός δικού της υπολογιστή, που λέγεται proxy («ενδιάμεσος»), και ο οποίος είναι ρυθμισμένος να κόβει αυτόματα ορισμένους τύπους υπηρεσιών, όπως MSN, e-mail και τα λοιπά, και να αφήνει μόνο ό,τι αφορά την προβολή sites, σελίδων και τα συναφή – κι αυτά με πολύ συγκεκριμένο τρόπο. Απ’ το ολότελα βεβαίως… καλή κι η Παναγιώταινα:/

Πλέον, σχεδόν κάθε συσκευή μπορεί να ανοίξει παραδοσιακές σελίδες Internet: τα κλασικά κινητά τύπου Sony Ericsson έχουν τον Opera Mini/NetFront, τα Symbian κινητά ομοίως, και οι Windows Mobile συσκευές τον Pocket Internet Explorer. Και το iPhone… έχει τον Safari, που είναι επιεικώς ο καλύτερος browser σε φορητή συσκευή, και ασυζητητί εκτός συναγωνισμού. Το πρόβλημα είναι πως ενώ σε όλες τις άλλες περιπτώσεις δυο τρεις απλές ρυθμίσεις αρκούν, στην περίπτωση του κοσμήματος της Apple αυτό δεν αρκεί. Έχω μιλήσει στο παρελθόν για το πώς μπορείτε να στήσετε σωστά την Windows Mobile συσκευή σας για να μπαίνετε στο Internet μέσω του WiND Plus Non Stop – θα έλεγα πως έχω κάνει master στο θέμα – όπως και για το πώς μπορείτε να τη ρυθμίσετε ώστε να μη χρειάζεται να παίζετε με τις ρυθμίσεις αναλόγως του αν μπαίνετε μέσω WiFi ή του δικτύου κινητής. Ήρθε η ώρα να πούμε αναλυτικά και πώς ρυθμίζουμε το iPhone γι’ αυτή τη δουλειά!

Κατ’ αρχάς, χρειάζεται ένα ξεκλειδωμένο iPhone, σε firmware 1.1.3 ή 1.1.4, με περασμένα τα BSD Subsystem, OpenSSH και Installer.app (συνήθως περνιούνται πλέον αυτόματα κατά το ξεκλείδωμα), καθώς και ένα ασύρματο router. Από προγράμματα θα χρειαστούμε κάποιο FTP client (Transmit στην περίπτωσή μου) και κάποια αρχεία, τα οποία θα βρείτε εδώ. Η διαδικασία αναλυτικά έχει ως εξής:

 1. Βγάζουμε το iPhone μας από το sleep mode, το ξεκλειδώνουμε και μπαίνουμε στις ρυθμίσεις.
 2. Πηγαίνουμε στο General -> Auto-Lock -> Never. Απαραίτητο βήμα για να μη μας σβήνει το iPhone κατά την εγκατάσταση των ρυθμίσεων, μετά το πέρας της «επεμβάσεως» μπορείτε να το αλλάξετε αν το επιθυμείτε.
 3. Επιστρέφουμε στο General και πάμε Network -> EDGE. Βάζουμε APN το gwap.b-online.gr και username και password το wap.
 4. Πίσω στην αρχική οθόνη των ρυθμίσεων, μπαίνουμε στο WiFi, το ενεργοποιούμε και συνδεόμαστε με το ασύρματο δίκτυο του router μας. Αν χρειαστεί, βάζουμε και τον κωδικό του access point μας.
 5. Γυρίζουμε στην κεντρική οθόνη και ανοίγουμε το OpenSSH, είτε τρέχοντας το κατάλληλο πρόγραμμα στο iPhone, είτε ενεργοποιώντας τη σχετική επιλογή από το BossPrefs – αν το έχουμε εγκατεστημένο. Στα περισσότερα πρόσφατα ξεκλειδωμένα iPhones με 1.1.3 ή 1.1.4 δε χρειάζεται να κάνουμε κάτι γιατί το SSH λειτουργεί αυτόματα. Σε αυτό το στάδιο ουσιαστικά επιτρέπουμε στο κινητό να λειτουργήσει ως FTP server για να δούμε το σύστημα αρχείων του από τον υπολογιστή…
 6. … στον οποίον ανοίγουμε το FTP πρόγραμμά μας:) Βάζουμε ως διεύθυνση την IP του iPhone (την οποία βλέπουμε από τις ρυθμίσεις του router) και επιλέγουμε ως πρωτόκολλο σύνδεσης το SFTP (Secure FTP). Για όνομα χρήστη βάζουμε root και για κωδικό alpine.
 7. Θεού θέλοντος ο client θα συνδεθεί με το iPhone και θα δούμε το σύστημα αρχείων του. Αποσυμπιέζουμε το αρχείο που κατεβάσαμε στην αρχή του οδηγού – υπάρχουν μέσα τρία αρχεία. Το πρώτο, με όνομα preferences.plist το αντιγράφουμε στον φάκελο /Library/Preferences/SystemConfiguration/ και αντικαθιστούμε αυτό που υπάρχει εκεί. Το δεύτερο, με όνομα proxy.pac το αντιγράφουμε στον φάκελο /private/var/root/, όπου δε θα χρειαστεί να αντικαταστήσετε κάτι (γιατί πολύ απλά, δε θα υπάρχει ομώνυμο αρχείο λογικά:). Το τρίτο, ονόματι Unknown.bundle είναι προαιρετικό και το αντιγράφετε, αν θέλετε, στο /System/Library/Carrier Bundles/ – προσθέτει το λογότυπο της WiND πάνω αριστερά, αλλά δεν είναι απαραίτητο για να δουλέψει η GPRS πρόσβασή μας.
 8. Σιγουρευόμαστε ότι και τα δύο αρχεία που αντιγράψαμε έχουν read/write/execute permissions από όλους τους χρήστες (για τους πιο linuxάδες, ότι έχουν permissions 0777). Αν όλα αυτά σας ακούγονται αλαμπουρνέζικα, καλό θα ήταν να μιλήσετε με κάποιον φίλο σας που γνωρίζει περί FTP και Unix/Linux/FreeBSD και να επιχειρήσετε μαζί την όλη διαδικασία.
 9. Κλείνετε τον FTP client και κάνετε επανεκκίνηση στο iPhone (κλείνοντάς το από το sleep/wake button και ανάβοντάς το εκ νέου). Όταν επιστρέψετε στο home screen – εννοείται πως δεν κλείσατε το WiFi οπότε η συσκευή θα βρει το ασύρματο δίκτυο αυτόματα – τρέξτε το Installer.app.
 10. Επιλέξτε την ενότητα Install, και από την κατηγορία All Packages κατεβείτε μέχρι να βρείτε το SwirlyMMS. Πατήστε πάνω του και στη συνέχεια Install από πάνω δεξιά και πάλι Install. Όταν τελειώσει η εγκατάσταση βγείτε από το Installer.app και επανεκκινήστε ξανά τη συσκευή. Αν παρ’ ελπίδα δεν εμφανίζεται στη λίστα με τα πακέτα το πρόγραμμα, γυρίστε στην αρχική λίστα της ενότητας Install και εγκαταστήστε το πακέτο Community Sources, ακολουθούμενο από ένα refresh. Η εγκατάσταση του SwirlyMMS φαίνεται πως είναι το κλειδί για να παίξει σωστά το WiND Plus Non Stop – το πρόγραμμα εγκαθιστά όπως φαίνεται κάποιο library που φορτώνει κατά την εκκίνηση και καθιστά εφικτή τη σύνδεση.
 11. Μετά την επανεκκίνηση μπείτε στις ρυθμίσεις και κλείστε το WiFi. Ανοίξτε την εφαρμογή των μηνυμάτων και στείλτε τη λέξη PLUS στο 19346 για να ενεργοποιηθεί η μηνιαία χρέωση του πακέτου (3,49 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ). Είναι σημαντικό να γίνει αυτό, ειδ’ άλλως το iPhone θα συνδέεται/αποσυνδέεται συνέχεια και επί πληρωμή στο Δίκτυο, με αποτέλεσμα να χρεώνεστε συνεχώς πενηντάλεπτα και να αδειάζει η κάρτα σας:)
 12. Λογικά πλέον, ανοίγοντας τον Safari και πληκτρολογώντας κάποια διεύθυνση θα σας ανοίξει. Δουλεύουν το Google Maps, η εφαρμογή του καιρού, οι μετοχές, το TuneWiki και το MxTube. Η αναζήτηση του YouTube δουλεύει αλλά streamάρισμα των βίντεο δε σηκώνει ούτε κατά διάνοια η σύνδεση, δεν ξέρω κατά πόσο το MobileScrobbler στέλνει τα τραγούδια που παίζουν από το iPod στους servers του Last.fm. Ο Safari ανοίγει σελίδες αλλά, επειδή ο proxy της WiND «σερβίρει» κάποιες ως XML, αρκετές εμφανίζονται με προβλήματα (μόνο ο Pocket Internet Explorer τα βγάζει πέρα εδώ). Τέλος, οι σελίδες που ανοίγουν με https πρωτόκολλο (secure HTTP δηλαδή) δεν ανοίγουν καθόλου, και πάλι επειδή τρώνε πόρτα από τον proxy.

Σε γενικές γραμμές αυτά. Τη δουλειά δεν την έκανα εγώ, αλλά τα παληκάρια στο σχετικό thread του forum του iPhone στο myphone.gr, και ήταν μια προσπάθεια που χρειάστηκε τη συμβολή πολλών διαφορετικών ανθρώπων: ο «εγκέφαλος» ήταν ο dangel, ο οποίος υλοποίησε την όλη τεχνική. Ο jjjbond ανακάλυψε πως είναι απαραίτητη η εγκατάσταση του SwirlyMMS για να λειτουργήσει η σύνδεση, ενώ ο tHe_BrAiN πακέταρε τα απαραίτητα αρχεία στο .zip που κατεβάσατε στην αρχή του οδηγού:) Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά, μας λύσανε τα χέρια!

Όσοι έχετε iPhone δοκιμάστε το και αφήστε τα σχόλιά σας για το αν σας δούλεψε ή όχι και το τι πρόβλημα αντιμετωπίζετε. Πιστεύω ότι είναι μεγάλη πρόοδος για το iPhone όσον αφορά στα Ελληνικά δεδομένα και κάποια στιγμή θα τελειοποιηθεί έτι περαιτέρω:D

Advertisements

83 Responses to “WiND Plus Non Stop και στο iPhone!”


 1. 1 thanosz 6 Απριλίου 2008 στο 1:32 πμ

  Φίλε μου πρόσεχε!! Το Vodafone Live Unilimited ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ για όλο το ιντερνετ, η free πλοήγηση είναι μόνο για το portal Vodafone Live!. ‘Οταν χτυπήσεις σελίδα ΕΚΤΟΣ vodafone live ΣΕ ΧΡΕΩΝΕΙ. Πιστεψε με, με το iphone έκανα λογαριασμό 1500 euro, ναι καλά διαβάσατε, γιατί πίστευα ότι ήταν δωρεάν. Το μόνο free internet που προσφερει η vodafone είναι το Vodafone Live Internet Plus και σου παρέχει free πλοήγηση παντού αλλά μόνο μέχρι 30mb το μήνα.

  YOU HAVE BEEN WARNED. VODAFONE LIVE UNLIMITED IS NOT FREE INTERNET!

 2. 2 Flareman 6 Απριλίου 2008 στο 1:36 πμ

  Σε κάθε περίπτωση, προσωπικά παίζω με WiND, και αυτό είναι και ο λόγος γι’ αυτόν τον οδηγό. Όσοι έχουν Vodafone πάντως ας θεωρήσουν τους εαυτούς τους προειδοποιημένους:)

 3. 3 thanosz 6 Απριλίου 2008 στο 1:59 πμ

  Thanks Flareman, απλά η προειδοποίηση μπήκε για να μην τη πατήσουν και άλλοι με την απάτη του.. unlimited.

  Στο θέμα της Wind τώρα, είναι σίγουρο ότι ο proxy κόβει την https πόρτα? Δηλαδή οτιδήποτε secure δεν ανοίγει??

 4. 4 Flareman 6 Απριλίου 2008 στο 2:25 πμ

  Έχω κάποιες ιδέες για το πώς **ίσως** (με διπλή έμφαση στο ίσως) να μπορέσω να το ξεπεράσω. Απαραίτητη προϋπόθεση να μην κόβει τα https ο proxy, γιατί αλλιώς δεν τίθεται καν θέμα. Αν τα επιτρέπει σε άλλο port είναι θέμα σωστής επεξεργασίας του proxy.pac ώστε να κάνει parse τη διεύθυνση και να τη ζητάει μέσω της σωστής θύρας.

 5. 5 thanosz 6 Απριλίου 2008 στο 2:43 πμ

  Εάν εννοείς να προσπεράσεις τον χαζό proxy της wind ολοκληρωτικά, ναι γίνεται αλλά πρέπει οπωσδήποτε να σου επιτρέπει https συνδέσεις. Η αλήθεια είναι ότι μπορείς και με απλό http, αλλά εκεί ένας έμπειρος administrator (της WIND?) θα μπορεί να σε κόψει.. και όλους τους αλλους 😉

  Πως μπορείς να βρείς τη «σωστή» πόρτα του proxy για https? Μου φένεται παράλογο να μην μπορείς να βγείς secure. Έχω ένα WIND καρτοκινητό και μου φένεται ότι θα πειραματιστώ λιγάκι.

 6. 6 Flareman 6 Απριλίου 2008 στο 2:48 πμ

  Όχι, δεν εννοώ να προσπεράσω τον proxy (απλά δε θα φορτώνει τίποτα αν το δοκιμάσω:). Εννοώ να πάρω μία μία τις θύρες που δίνει η WiND για SOCKS και λοιπά και να δοκιμάσω να ζητήσω από το iPhone να στέλνει μέσω αυτών όταν εντοπίζει URL που να αρχίζει με https:// – ουσιαστικά μιλάμε για τις 9401, 9201 και 1080.

  Το θέμα μου είναι ότι για να το κάνω αυτό χρειάζομαι πολύ πειραματισμό, καλό σήμα, και δοκιμασμένες σελίδες… και επομένως, σε τελική ανάλυση, χρόνο:)

 7. 7 thanosz 6 Απριλίου 2008 στο 3:02 πμ

  Ok, θα δω και εγώ εάν μπορώ να δοκιμάσω με ένα νούμερο που κληρονόμησα απο την Q. Δηλαδή εσύ λές ότι μια απο τις 9401, 9201 ή 1080 ίσως να σου επιτρέψει https? Εάν υπάρχουν και άλλες πιθανές πόρτες, πες τις μου.

 8. 8 Flareman 6 Απριλίου 2008 στο 3:07 πμ

  Περισσότερο την 1080 θέλω να δοκιμάσω, που αναφέρει η εταιρεία ως θύρα για το SOCKS – η 9401 είναι αυτή που χρησιμοποιεί τώρα, οπότε δε θα παίξει, η δε 9201 είναι αυτή που (εσφαλμένα) αναφέρει η WiND ως το σωστό proxy port.

  Κοινώς, δε βλέπω και πολύ φως στην άκρη του τούνελ :X

 9. 9 ariadgr 6 Απριλίου 2008 στο 1:29 μμ

  Πριν λίγες μέρες βγήκαν τα νέα πακέτα ADSM add-on (για συμβόλαια Wind). Το ADSM 120 add-on (8 ευρώ για 120mb / μήνα) είναι μια καλή λύση για τους συνδρομητές συμβολαίου Wind που θέλουν Internet στο κινητό χωρίς τους περιορισμούς του Wind plus

 10. 10 Flareman 6 Απριλίου 2008 στο 3:29 μμ

  Να συμπληρώσω σε αυτό που λέει ο ariadgr ότι σε αυτά τα προγράμματα που μπαίνουν σαν προσθήκες σε συμβόλαια δε χρειάζεται να πειραχτεί τίποτα – απλώς βάζουμε τα σωστά access point, username και password στις ρυθμίσεις του EDGE και τέλος τα ντράβαλα. Βεβαίως οι ταχύτητες δεν αλλάζουν, καθ’ ότι το τηλεφωνάκι μας **δεν** είναι 3G 😳

 11. 11 iphoned 7 Απριλίου 2008 στο 7:24 πμ

  Gia na xrisimopiisete gmail kai google reader

  kante ta eksis

  valte auto to proxy.pac

  function FindProxyForURL(url, host) {
  if (isInNet(myIpAddress(), «10.0.0.0», «255.0.0.0»)) {
  if (isInNet(myIpAddress(), «10.70.0.0», «255.255.0.0»))
  return «PROXY 192.168.200.10:9401»;
  else if (isInNet(myIpAddress(), «10.100.0.0», «255.255.0.0»)) {
  if (url.substring(0, 6) == «https:»)
  return «PROXY 192.168.200.10:9401»;
  else
  return «PROXY 192.168.200.10:9401»;
  } else
  return «DIRECT»;
  } else
  return «DIRECT»;
  }

  kai stin sinexia

  kante login sto gmail account sas me WIFI

  molis mpite ston logariasmo

  kante save bookmark

  to idio kai gia to google reader

  einai must giati kapia sites den emfanizoun ellinikous xaraktires
  eno meso rss ola einai ok

  tora opote thelete na mpeite sto gmail

  apla fortoste to bookmark

  kai tha mpei apeuthias

  enoite pos den tha kanete delete cache h cookies

  to history den pezei rolo.

  gia msn douleuei kanonika to ebuddy

  elpizo na voithisa kapious

 12. 12 iphoned 7 Απριλίου 2008 στο 7:26 πμ

  signomi na simpliroso pos sto google reader
  prepei na mpeite se standard mode
  kai oxi tou iphone
  auto tha to epileksete oso iste mesa me wifi
  kai meta bookmark!

 13. 13 dilated 7 Απριλίου 2008 στο 10:25 πμ

  γιατρέ είσαι πολύ μεγάλος!

 14. 14 dilated 7 Απριλίου 2008 στο 10:29 πμ

  α και μια ερώτηση γιατί θα το κάνω αργότερα από το σπίτι…

  εγώ που έχω ήδη εγκατεστημένο το swirlyMMS…να το κάνω uninstall και πάλι install?

 15. 15 Flareman 7 Απριλίου 2008 στο 7:07 μμ

  @ipd: Ωραίο:)

  @dil: Έλα ρε Κωστίκα! Τίποτα, εγώ απλώς μάζεψα τις οδηγίες:D Το SwirlyMMS έχω την αίσθηση ότι δε χρειάζεται απ-/επανεγκατάσταση – αν δε σου παίζει κάν’ το όμως, δεν είναι κόπος.

 16. 16 thanosz 7 Απριλίου 2008 στο 9:29 μμ

  Τελικά δοκίμασα τα https και παίζουν! Απλά είναι πάρα πολύ αργά να ανοίξουν (όπως και όλα τ’άλλα βέβαια). Η μόνη πόρτα ανοιχτή στον proxy είναι η 9401.

 17. 17 thanosz 7 Απριλίου 2008 στο 9:33 μμ

  @iphoned: Δεν χρειάζονται επιπλέον ρυθμίσεις στο proxy.pac. Αυτό αρκεί:

  function FindProxyForURL(url, host) {
  if (isInNet(myIpAddress(), “10.0.0.0″, “255.0.0.0″)) {
  return “PROXY 192.168.200.10:9401″;
  else
  return “DIRECT”;
  }

 18. 18 Flareman 7 Απριλίου 2008 στο 11:12 μμ

  Πράγματι, βλέπω στο proxy.pac που ανέβασε ο iphone π.χ. διπλό if/else clause που επιστρέφει τον ίδιο proxy. Γενικά καλό είναι να είναι όσο το δυνατόν πιο λιτό το proxy autoconfiguration file γιατί κάθε request αναλύεται και τρέχει μέσα από το .pac, με αποτέλεσμα να «χάνει λάδια» στις στροφές η συσκευή.

  Πάντως το Facebook Mobile και το PocketTweets δουλεύουν άψογα – το Seeqpod και το OTEnet Tools όχι:/

 19. 19 dupll 8 Απριλίου 2008 στο 3:01 μμ

  Ποιες ειναι η ρυθμισεις για το swirlymms?

  εννοω για να λαμβανουμε mms απο wind

  ευχαριστω

 20. 20 Flareman 8 Απριλίου 2008 στο 3:58 μμ

  @dupll: Αν και δεν έχει σχέση με το θέμα, ορίστε οι ρυθμίσεις:)

  APN: mnet.b-online.gr
  UserID/Pass: mms
  MMSC: http://192.168.200.95/servlets/mms
  Proxy: 192.168.200.11:9401

  και Image Size: Medium.

 21. 21 mobo 11 Απριλίου 2008 στο 6:19 μμ

  Στο /Library/Preferences/SystemConfiguration/ στη δικιά μου συσκευή δεν υπάρχει το SystemConfiguration. Αρα δεν υπάρχει τίποτα να αντικαταστήσω

 22. 22 thalis 11 Απριλίου 2008 στο 7:46 μμ

  Γιατρέ είναι εύκολο να γράψεις και τις ρυθμίσεις στα system preferences του osx για νε μπαίνουμε από το φορητό μέσω κινητού – wind plus non stop;
  μιας και αυτές που κυκλοφορούν αναφέρουν το pcsuite…
  Υ.Γ. έχω βάλει τα «κλασσικά» gwap.b-online.gr,wap,wap και το proxy αλλά δεν ξέρω ακόμα αν χρεώνομαι πάντως είναι ικανοποιητικό από ταχύτητα

 23. 23 Flareman 11 Απριλίου 2008 στο 11:05 μμ

  @mobo: Αδύνατον, πρέπει να υπάρχουν εκεί. Δοκίμασες και τα symbolic links; Μήπως αρχίζεις από λάθος path;

  @Θαλή: Για το ΥΓ, δε χρεώνεσαι αν δεν έχεις άλλο AP εκτός από το gwap:) Μιλάς για σύνδεση μέσω WPNS χρησιμοποιώντας το iPhone ή άλλη συσκευή; Γιατί κάτι πήρε το μάτι μου για tethering (έτσι λέγεται η διαδικασία) χρησιμοποιώντας iPhone και OS X αλλά δεν το έχω ψάξει. Για σύνδεση μέσω PPC και Windows Mobile έχω μιλήσει στο παρελθόν, search is your friend:D

 24. 24 thalis 12 Απριλίου 2008 στο 10:20 πμ

  @Flareman, με ενδιαφέρει να συνδέσω το ibook στο ίντερνετ μέσω του SE K800.
  Με το κινητό μπαίνω ίντερνετ δωρεάν μέσω του γνωστού κόλπου opera mini – wind plus non stop.Όπως προανέφερα παίζοντας με τις ρυθμίσεις στο ibook κατάφερα να συνδεθώ αλλά θα περιμένω τον λογαριασμό για να δω αν τα κατάφερα χωρίς χρέωση.
  Υ.Γ. Πάντως επιδή είχα βγάλει και μια πιστωτική american express όταν έκανα τη σύνδεση στην WIND δεν μου χρεώνουν ούτε τα 3.5 ευρώ το μήνα!

 25. 25 Flareman 12 Απριλίου 2008 στο 11:25 πμ

  Αν δεν έχεις βάλει το gint πουθενά, ούτε στο κινητό ούτε στον υπολογιστή και υπάρχει μόνο το gwap μη φοβάσαι τίποτα και διάβαινε. Βασικά με WM συσκευές υπάρχει ένα θέμα για το Dialup Networking στο OS X, οι άλλες δουλεύουν αρκετά καλά: μετά την προσθήκη της συσκευής ως Bluetooth paired device πας στα Network settings και επιλέγεις Bluetooth. Αριθμό κλήσεως βάζεις *99#, username/pass το wap, και από το Advanced, επιλέγεις την εταιρεία σου (Sony Ericcson / GPRS), βάζεις για APN το κλασικό πλέον gwap.b-online.gr και στα Proxies τον… δικό μας 192.168.200.10, στη θύρα 9401 για HTTP και HTTPS και 1080 για SOCKS, όλα manually. Τέλος πατάς ΟΚ, τσεκάρεις να εμφανίζει το menubar item για dialup σύνδεση και από εκεί πλέον συνδέεσαι.

  Σημειωτέον, τα όσα λέω για Leopard, ε;:)

 26. 26 thalis 12 Απριλίου 2008 στο 1:50 μμ

  Και εγώ έχω ως αρχή να μην υπάρχει πουθενά το gwint.
  Η ταχύτητα είναι αρκετά καλή στο 3g. Αν και δεν ανοίγουν όλες οι σελίδες.
  Λογικά δεν πρέπει να χρεώνομαι τπτ, αλλά θα περιμένω και τον πρώτο λογαριασμό.
  Θα σε ενημερώσω στο τέλος του μήνα για να το σιγουρέψουμε.

 27. 27 Flareman 13 Απριλίου 2008 στο 12:01 πμ

  Περιμένω την εμπειρία σου για να το βγάλω και επίσημα, να μην υπάρχει προβληματισμός επί του θέματος. Με τις σελίδες υπάρχει λύση, αλλά μόνο για Firefox και αυτό μέσω extension που ορίζεις filter για την αλλαγή του τύπου με τον οποίον σου «σερβίρει» ο proxy τη σελίδα. Αν ενδιαφέρεσαι το ψάχνω και το βρίσκω.

 28. 28 antwnis 25 Απριλίου 2008 στο 12:19 μμ

  signwmi, me to Vodafone live! Unlimited douleuei kanonika??
  mporei kapoios na mou pei poies allages xreiazontai???

  episis leei edw:
  Πρόσβαση στα ελληνικά κανάλια του live! TV (Ισχύει μόνο για τους πελάτες οι οποίοι έχουν Vodafone live! 3G συσκευή).
  exw mia aporia. 1) douleuei se iphone? (profanws oxi)
  2) vlepeis live TV me 15-20kbps?????? pws ginetai auto??!!
  3) exw CU, mporw na energopoiisw to Vodafone live! Unlimited etsi?

 29. 29 Flareman 25 Απριλίου 2008 στο 3:12 μμ

  Δε γνωρίζω σχετικά με το Vodafone live! Unlimited, δεν έχω Vodafone. Αυτός είναι και ο λόγος που το post αναφέρεται στο πρόγραμμα WiND Plus Non Stop εξ’ άλλου:)

  Ας μείνουμε στο θέμα μας – για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με GPRS σε άλλα δίκτυα υπάρχει πάντα το σχετικό forum στο myphone.gr.

 30. 30 thalis 4 Μαΐου 2008 στο 11:09 πμ

  Γιατρέ με το wind plus non stop δεν μου ανοίγουν τα blog, μεταξύ των οποίων και το δικό σου. Βγαίνει ένα μύνημα «error at line…» παίρνω βέβαια μια γεύση μέσω rss reader. Έχεις καμιά λύση;

 31. 31 thalis 4 Μαΐου 2008 στο 12:51 μμ

  Μόλις τα κατάφερα! ακολούθησα τις οδηγίες από το myphone, και έβαλα το plugin στον firefox που λέγεται force content type.
  Wordpress και blogspot ανοίγουν κανονικά.

 32. 32 Flareman 4 Μαΐου 2008 στο 12:57 μμ

  Αν υπήρχε η δυνατότητα να κάνουμε τέτοια κινεζιά στο iPhone θα ήταν σούπερ… δυστυχώς όμως, τζίφος:/

 33. 33 drexciya 27 Ιουλίου 2008 στο 4:53 πμ

  An kai kathisterimena…
  tha ithela na sas po oti to proxy.pac den xriazete kai tzampa kathisterei
  to mixanima stin sindesi

  apla prostheste auto to line sto preferences arxio

  ekei pou leei gia proxies dld allakste tin rithmisi gia to proxy.pac kai valte auto :)))

  auto itan telios akyro me to proxy.pac afou mporeis na to kaneis sto idio arxeio…

  Hardware
  com.apple.CommCenter
  Type
  com.apple.CommCenter

  Proxies

  HTTPEnable
  1
  HTTPPort
  9401
  HTTPProxy
  192.168.200.10
  HTTPSEnable
  1
  HTTPSPort
  9401
  HTTPSProxy
  192.168.200.10
  com.apple.CommCenter

  AllowNetworkAccess
  1
  Available

 34. 34 drexciya 27 Ιουλίου 2008 στο 4:56 πμ

  opa sorry alla den evgale sosta tin kodikopiisi…

  lipon katevaste to preferences arxio edo:

  http://rapidshare.com/files/132741491/preferences.plist.zip

  kai petakste ta proxy.pac ktl den xriazonte

 35. 35 drexciya 27 Ιουλίου 2008 στο 5:13 πμ

  kai kati akoma! an den douleuei anikste to edge giati xrisimopiisa to preferences arxio apo to blog edo.
  an thelete KAI gmail epidi vlepo kanete parapona oti den trexei
  tha kanete to eksis aplo….

  lipon…

  afou egatastisete to arxeio pou sas edosa

  anikste to gmail me WIFI

  patiste MORE options

  pate terma kato kai epilekste DESKTOP

  tha sas aniksei to gmail se kanoniko mode opos vlepete se desktop ipologisti

  ekei kante save bookmark kai telos!!

  opote thelete apla anigete to bookmark kai mpenete apeuthias sto gmail sas

  🙂

  kai kati teleuteo

  gia na min sas prizei sinexia gia passwords o safari

  katevaste apo ton installer to iRemember

  to opio apothikeuei ta pass

  se sindiasmo me oti sas egrapsa parapano tha exete kai gmail sto kinito

  kalo kalokairi

 36. 36 Flareman 27 Ιουλίου 2008 στο 1:06 μμ

  @drex: Ωραία εναλλακτική, ευχαριστούμε:) Το proxy.pac χρειάζεται για κάποιους που έχουν δυο και τρία SIMάκια και θέλουν να μπορούν να το στήσουν κατάλληλα ώστε να παίζει με πολλούς παρόχους. Ενσωματώνοντας τις ρυθμίσεις στο preferences.plist έχεις καλύτερες επιδόσεις; Πόσο βελτιώνεται ο χρόνος απόκρισης της σύνδεσης και φορτώσεως ανά σελίδα;

 37. 37 drexciya 27 Ιουλίου 2008 στο 2:11 μμ

  Den gnorizo flareman gia xronous

  alla exo tin esthisi oti antidra grigorotera

  isos einai kai sto mialo mou

  pantos logiko einai giati den paei na diavasei kati apo ena allo arxio

  episis nomizo pos an exeis kanei ton palio tropo den litourgei to gmail

  me ton tropo pou egrapsa parapano. an to dokimases pes mou

 38. 38 Flareman 27 Ιουλίου 2008 στο 7:39 μμ

  Πρέπει να υπάρχει μία βελτίωση – αλλά δεν έχει να κάνει με την πρόσβαση σε άλλο αρχείο (ο δίσκος του iPhone δεν έχει μηχανικά μέρη εξ’ άλλου). Κάθε DNS resolve πάει χεράκι χεράκι με μια ερώτηση στο proxy.pac, με αποτέλεσμα κάθε σελίδα που φορτώνει να έχει επιπλέον και το overhead του proxy resolving. Απλώς θεωρώ ότι αυτό είναι μικρό – εκτός αν κάποια σελίδα κάνει πενήντα auto refreshes και redirects οπότε λογικά θα υπάρχει αξιόλογη διαφορά στους χρόνους.

  Θα δω πότε ευκαιρώ να το δοκιμάσω και το βλέπουμε:)

 39. 39 Nickolas 30 Ιουλίου 2008 στο 4:39 μμ

  Στο iphone firmware 2.0 δε λειτουργεί αυτός ο τρόπος… 😦

 40. 40 Flareman 30 Ιουλίου 2008 στο 10:11 μμ

  Δυστυχώς δε δουλεύει – επειδή δεν υπάρχει ακόμη το SwirlyMMS για 2.0:) Όταν κυκλοφορήσει μέσω Cydia/Installer 4.0 θα παίζει και πάλι το WPNS.

  Σημειωτέον, το 3G θα μπορεί να βγάζει μέχρι και 15άρια – 20άρια ταχύτητες με το WPNS, χάρη στο 3G κύκλωμα. Κάτι είναι κι αυτό:)

 41. 41 chrisjohn 24 Αυγούστου 2008 στο 9:41 πμ

  Εχω το i-phone 3g με την έκδοση 2.02 και όλα αυτα που προανέφερες είναι καλά αλλα για τις πιό παλιές εκδόσεις…
  Μιάς και είσαι »ο master» του θέματος , έχεις τίποτα και για εμάς …???

 42. 42 Flareman 24 Αυγούστου 2008 στο 1:44 μμ

  @cj: Ο master:PPP:lol: Με το 3G, γενικότερα με την έκδοση 2.x υπάρχει το εξής πρόβλημα: δεν έχει βγει ακόμα το SwirlyMMS για 2.x, οπότε μας λείπει ο απαραίτητος δαίμονας για τη σύνδεση με το APN μέσω proxy με τον κατάλληλο τρόπο:/

  Όταν βγει το ξανασυζητάμε:)

 43. 43 epaminos 2 Σεπτεμβρίου 2008 στο 10:41 πμ

  Χθες 1/9 κυκλοφρόρησε το SwirlyMMS σε δοκιμαστική έκδοση που παίζει σε 2.0.x.

  Το αναμένουμε τις επόμενες μέρες μέσω Cydia!

 44. 44 Flareman 2 Σεπτεμβρίου 2008 στο 2:37 μμ

  @ep: Αμήν!:D Αν παίξει θεωρητικά είμαστε κομπλέ:)

 45. 45 asxetos 12 Σεπτεμβρίου 2008 στο 3:36 μμ

  Exw kanei oles tis sxetikes rithmiseis gia na mpainw se pc laptop mesw pc suite, mou deixnei kanonika oti eimai se sindesi kai to kinito leitourgei ws modem, alla otan paw na anoixw to internet explorer mou leei oti den einai dinato to anoigma tis selidas. Auto ginetai se opoia selida prospathisw na anoixw. Mipws gnwrizei kaneis ti prepei na kanw apo edw kai pera. Xreiazetai na rithmisw tipote allo?? An ginetai ligo analitika!!! Parepiptontws poli kalo to blog. Mpravo flareman gia ti vohtheia genikotera…. Thanks in advance!!!

 46. 46 Flareman 14 Σεπτεμβρίου 2008 στο 6:54 μμ

  Ποιον IE παίζεις; Πρέπει να ρυθμίσεις τον κατάλληλο proxy στις ρυθμίσεις δικτύου των Windows – δεν έχω ιδέα πώς γίνεται σε Vista, σε XP πάντως πας στο CP, στις Ρυθμίσεις Ίντερνετ, στην καρτέλα Συνδέσεις και έχει κάπου εκεί μέσα κάποιες επιλογές για ρυθμίσεις proxy ανά δσύνδεση. Διαλέγεις τη σύνδεση που έχεις ρυθμίσει να χρησιμοποιεί το κινητό σου ως μόντεμ και του περνάς με το χέρι το proxy του WPNS και τα κατάλληλα ports ανά κατηγορία και τέλος:)

 47. 47 epaminos 17 Σεπτεμβρίου 2008 στο 8:38 πμ

  Παίδες ευχάριστα νέα!!! Κυκλοφόρησε χθες τα μεσάνυχτα το SwirlyMMS για την 2.1 και όλα δουλεύουν τέλεια!!!

 48. 48 Pan00liz 18 Σεπτεμβρίου 2008 στο 3:19 μμ

  εχουμε κανα νεο οσον αφορα SwirlyMMS και Wind?
  Απο οτι ειδα βγηκε το SwirlyMMS για 2.1.

 49. 49 Flareman 19 Σεπτεμβρίου 2008 στο 2:12 πμ

  @Πανούλη: Εντελώς συμπτωματικά το τσέκαρα προχθές – ναι, βγήκε και χωρίς να το αγοράσουμε (με απλή εγκατάσταση) δουλεύουν όλες οι παλιές καλές γνωστές μέθοδοι για το WPNS και στο 2.x firmware.

  Το ωραίο είναι πως στα νέα 3G iPhones οι ταχύτητες ανεβαίνουν και στα 15-25 Kb/sec:)

 50. 50 Vera 21 Ιανουαρίου 2009 στο 9:50 μμ

  Καλησπέρα σας αγόρασα κάρτα Vodafone CU και κάρτα ανανέωσης και πήγα να ενεργοποιήσω το πακέτο υπηρεσιών Vodafone live! Unlimited με 5 € μήνα.
  Έστειλα SMS τον αριθμό 1 στο 19109.
  Και μου έστειλαν απάντηση « το αίτημα σας έχει προωθεί επιτυχώς .Θα σας σταλεί ένα δεύτερο μήνυμα με την ολοκλήρωση του αιτήματος σας » και με χρέωσαν 5 € Αλλά δεύτερο μήνυμα δεν ήρθε ποτέ
  Μετά πήρα τηλέφωνο στο 13830 άφησα τα στοιχεία μου και μου είπαν ότι σε 4 ώρες θα μου στείλουν μήνυμα για να κάνω τις ρυθμίσεις για κινητό μου για να μπαίνει στο Vodafone live και να βλέπω τηλεόραση
  Αλλά πάλι δεν μου έστειλαν μήνυμα.
  Πήγα σε ένα κατάστημα Vodafone αλλά μου είπαν ότι δεν ξέρουν πώς να το ενεργοποιήσουν.
  Θα ήθελα τη βοήθεια σας
  Έχω το κινητό Nokia Navigator 6110 3G
  Δοκίμασα να μπω στο Vodafone live και μου λέει « Πακέτα δεδομένων: δε διατίθεται σύνδεση πακέτων δεδομένων »
  Δεν είναι ενεργοποιημένο το 3G δεν έχω κάνει ρυθμίσεις για Vodafone live και tv
  Τι ρυθμίσεις κάνω? μπορείτε να μου τις γράψετε αναλυτικά? εδώ μια εβδομάδα δεν μπορώ να το χρησιμοποιήσω. Ευχαριστώ για κάθε απάντηση σας

 51. 51 Flareman 22 Ιανουαρίου 2009 στο 2:46 πμ

  @Βέρα: Καλή μου, θερμή παράκληση. Το θέμα είναι για το WiND Plus Non Stop και το iPhone – δεν αφορά ούτε το VL!U ούτε συσκευές εκτός του iPhone. Είμαι σίγουρος ότι αν αφήσεις ένα μήνυμα σε οποιοδήποτε σχετικό forum (π.χ. myphone ή insomnia) τα παιδιά θα χαρούν να σε βοηθήσουν.

 52. 52 rohirim 25 Φεβρουαρίου 2009 στο 8:51 μμ

  Καλησπερα σε ολους σας.Εχω το Nokia N70 music edition.Τώρα τελευταία ανακαλυψα το nysteri, και τα σχετικά post για το πως μπορεις να συνδεθεις με f2g της wind στο ιντερνετ .Αν και τα γραφετε πολυ αναλυτικα , έχω μπερδευτει και δεν βλέπω φως στο τουνελ!.Θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα αν καποιός με βοηθούσε με αναλυτικες οδηγίες για το συγκεκριμένο μοντέλο. Λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων θα αναγκαστω να ταξιδεψω για μερικούς μήνες , και θα ειμαι χωρίς σταθερο τηλ. ευχαριστω εκ των προτέρων.
  rohirim.

 53. 53 Nikos 28 Απριλίου 2009 στο 4:37 μμ

  Για χαρά σε όλους.Έχω κάνει ακριβός όλες τις ρυθμίσεις όπως αναγράφονται παραπάνω και δυστυχώς δεν μπαίνω στο Wind Plus.
  Μήπως το πρόβλημά μου είναι ότι το iPhone 3G που έχω, έχει version 2.2.1 ?
  Σας ευχαριστώ για οποιαδήποτε πληροφορία.

  Νίκος

 54. 54 Flareman 29 Απριλίου 2009 στο 1:02 πμ

  @N: Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα – σιγουρέψου ότι έχεις περασμένο το SwirlyMMS (χωρίς αυτό δεν κάνεις χωριό), και εν συνεχεία ουσιαστικά πρέπει να περάσεις στο preferences.plist τις ρυθμίσεις που σε αφορούν (νέα μέθοδος, συζητιέται στο myphone.gr🙂

 55. 55 Νικόλας 21 Ιουνίου 2009 στο 8:40 πμ

  Τελικά γιατί το θέλει το SwirlyMMS?

  Εγώ μόλις εγκατέστησα το 3.0 firmware και ανυπομονώ να μου δουλέψει

 56. 56 Flareman 21 Ιουνίου 2009 στο 1:07 μμ

  @Ν: Το χρειάζεται λόγω ενός daemon που εγκαθιστά το SMMS και ο οποίος είναι απαραίτητος για να μπει το κινητό μέσω proxy στο Internet. Σε 3.0 δεν ξέρω τι ακριβώς χρειάζεται, κι εγώ μόλις αναβάθμισα και δεν έχει παραστεί η ανάγκη ακόμα.

 57. 57 deadsoul83 28 Ιουνίου 2009 στο 10:41 πμ

  Τελικα αυτη η μεθοδος δουλευει με το OS3???

 58. 58 Flareman 28 Ιουνίου 2009 στο 2:34 μμ

  @ds83: Δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα – κάπου σα να πήρε το μάτι μου ότι με το άμεσο πέρασμα των proxies στο preferences.plist παίζει σωστά αλλά δεν έχω ιδίαν πείρα ακόμα:/

 59. 59 deadsoul83 29 Ιουνίου 2009 στο 1:46 πμ

  Το δοκιμασα πριν κατι ωρες αλλα δε ξερω ακριβως τι παιζει…
  Δειχνει σαν να δουλευει κ μου δινει κ data ip αλλα δε φορτωνει τιποτα.Ακομα το swirlymms δε δουλευει στο OS3.0

 60. 60 Flareman 29 Ιουνίου 2009 στο 2:36 μμ

  Κι εγώ το δοκίμασα πριν λίγο – δε δούλεψε, φάουλ όσον αφορά στη σύνδεση του παρόχου κινητής (και μου έφαγε και τρία ευρώ με τις προσπάθειες).

  Πάντως τα MMS δουλεύουν μια χαρά με την εγκατάσταση του iPhoneMMS2G και με πείραγμα των carrier bundles. Είναι λίγο πολύπλοκο, ίσως κάνω οδηγό γι’ αυτό σε 2G κινητά. Για την ώρα αυτά.

 61. 61 deadsoul83 29 Ιουνίου 2009 στο 5:42 μμ

  Τα mms ετσι κ αλλιως δουλευαν σε 2.X firmware με swirlymms.Οποτε δουλευουν κ τωρα που εχουν defaylt mms στο OS3.0(και σιγουρα 8α εχουν ρυθμισεις πια οι παροχοι! vodafone,wind).
  Με το wind plus non stop κατι πρεπει να γινει..
  Παρακαλω αν μπορεις να δουλεψεις κ το preferences.plist ωστε να εχουμε edge!!!(πολυ χρησιμο).thanks a lot!

  p.s. παω για restore με τα πειραματα!xik!!!

 62. 62 deadsoul83 29 Ιουνίου 2009 στο 9:37 μμ

  Μαλλον θελει να μην χρησιμοποιεί το preferences.plist το αρχείο proxy.pac, και τα proxies να μπουν με αλλο τροπο…

 63. 63 deadsoul83 3 Ιουλίου 2009 στο 10:15 πμ

  Λοιπον φιλε flareman καταφερα κ εφτιαξα το wind plus non stop στο OS3.0
  Δουλευει κανονικα!!!

 64. 64 Flareman 4 Ιουλίου 2009 στο 1:44 μμ

  @ds: Για πες μας το κόλπο:)

 65. 65 deadsoul83 4 Ιουλίου 2009 στο 4:43 μμ

  Βασικα το μονο που εκανα ηταν να περασω τα proxies στο preferences.plist,να εγκαταστισω το swirlymms απο xsellize κ να βαλω τις ρυθμισεις για το wap στα settings.Reboot κ δουλεψε!
  Ομως μετα απο καποιες ωρες εχασα το τηλεφωνο..(πολυ περιεργο)
  Εκανα reset all setting κ μετα τη διαδικασια που λεω πιο πανω απο την αρχη..μεχρι στιγμης δουλευουν ολα κανονικα.

  Ριξε μια ματια το .plist να μου πεις τη γνωμη σου

  http://www.mediafire.com/?xgndhmvyqfm

 66. 66 kid 9 Ιουλίου 2009 στο 12:16 μμ

  παιδια δοκιμασα την διαδικασια που αναφερεται πρωτη,ειχα ηδη εγκατεστημνο το swirly mms απο xsellize αλλα δε μου ανοιγει καμια σελιδα!Μπορει να βοηθησει καποιος?

  Ευχαριστω εκ των προτερων!

 67. 67 kid 9 Ιουλίου 2009 στο 2:19 μμ

  να προσθεσω οτι εχω Iphone 2G

 68. 68 Flareman 9 Ιουλίου 2009 στο 2:27 μμ

  @kid: Πες μας έκδοση λειτουργικού, από πού είναι αγορασμένο και αν έχεις περάσει τα proxies στο preferences.plist ή στο proxy.pac πρώτα…

 69. 69 kid 9 Ιουλίου 2009 στο 2:45 μμ

  ειναι 2G και ειμαι στην 2.2!

  Ειναι αγορασμενο απο Αμερικη!Οσο για το τελευταιο που με ρωτας δε ξερω τι σημαινει αλλα εκανα δεξι κλικ-properties και εβαλα 0777 στο κουτακι!

  Ευχαριστω και παλι!

 70. 70 Flareman 9 Ιουλίου 2009 στο 3:13 μμ

  @kid: Αυτή τη στιγμή το παλεύουμε για να μπει το WPNS και τα λοιπά πακέτα στην 3.0, αλλά… έστω:) Κατ’ αρχάς η τελευταία παλιά έκδοση είναι η 2.2.1 – δε χρειάζεται να βάλεις τη σπασμένη έκδοση του SMMS, αρκεί και η εμπορική, τον daemon που περνάει χρειαζόμαστε. Στη συνέχεια απλώς αλλάζεις το preferences.plist βάσει των όσων γράφουν τα παιδιά στα σχόλια παραπάνω και τελειώνει εκεί η υπόθεση: reboot, respring και σιγουρεύεσαι ότι έχεις ανοιχτό το EDGE.

  Να ξέρεις ότι επειδή η κίνησή σου περνάει από proxy πάντως, δε θα σου ανοίγει σώνει και καλά κάθε σελίδα: όταν αρχίσεις να βλέπεις XML errors να ξέρεις από τώρα ποιος φταίει:)

 71. 71 kid 9 Ιουλίου 2009 στο 3:22 μμ

  το ξερω οτι η τελευταια ειναι η 2.2.1 αλλα δε βρισκω το λογο να κανω Update και να ξαναστηνω το iphone παλι απο την αρχη!ΔΕΝ σου δινουν και τπτ ουσιωδες!Τη σπασμενη εκδοση απο xsellize για ΜΜS λεω να μην την αλλαξω γτ ειναι η μονη που μου δουλευουν τα MMS κανονικα!ΕDGE ανοιχτο,αντικαθιστω και οσα πρεπει,και γενικα ακολουθω κατα γραμμα τη διαδικασια!Τί φταιει???

 72. 72 FiR3Dr4g0n 9 Ιουλίου 2009 στο 3:34 μμ

  ρε παιδια μισο λεπτο.. οταν κανεις edit το preferences.plist μετα το reboot φευγουν τα proxy.. μιπως αν γινοταν να τα καναμε save στο αντιστοιχο carrier.plist???

 73. 75 FiR3Dr4g0n 9 Ιουλίου 2009 στο 8:53 μμ

  ευχαριστω πολυ αδερφε.. εγω ηχερα μεσω terminal απο shh.. ξερεις.. Plutil κ ετσι..

 74. 76 FiR3Dr4g0n 9 Ιουλίου 2009 στο 9:30 μμ

  παντως δεν ηταν αυτο το προβλημα πιστευω, γτ editor εχω.. αλλιως αν εκανα edit οι ριθμησεις θα αποθηκευονταν αλλα δεν θα δουλευαν λογο του editor.. αυτο π συμβαίνει σε μενα ομως ειναι οτι μετα απο rr το preferences μ ξαναλλαζει κ παει στο κανονικο τ.. ετσι σκεφτομε αν γινετε να βαλουμε τα proxy καπως, στο carrier απου αποθηκευονται κ τα mms εκει..

 75. 77 deadsoul83 10 Ιουλίου 2009 στο 9:25 μμ

  Δοκιμασε να κανεις copy το plist,open it με editor,edit,save κ’ overwrite μεσα στο /SystemConfiguration.Πιστευω οτι θα σου κραταει τα proxies!

 76. 78 FiR3Dr4g0n 11 Ιουλίου 2009 στο 2:06 μμ

  ευχαριστω πολυ, θα το δοκιμασω…

 77. 79 FiR3Dr4g0n 13 Ιουλίου 2009 στο 7:27 μμ

  παιδια οντως δουλευει αν βαλετε τα proxies και να εχετε και το swirly mms… αλλα δεν μ δουλευει κ μενα το τηλεφωνο.. μπορω να κανω κανονικα κλιση αλλα δεν λειτουργει το sound.. δεν ακοθς τους αλλους π μιλανε ;D

 78. 80 nickolasnix 27 Ιουλίου 2009 στο 4:30 μμ

  Ξεχάστε τα όλα αυτά… Δημιουργούν προβλήματα ενώ με αυτό εδώ κανένα πρόβλημα και δεν ξαναεγκαθιστούμε ποτέ το swirlymms (ούτε μπλέκουμε με γραμμές κώδικα και αρχεία συστήματος):

  http://nickolasnix.wordpress.com/2009/07/27/wind-plus-non-stop-iphone-3-0/

 79. 81 Ariss 14 Νοεμβρίου 2009 στο 7:41 μμ

  Παιδια εχω βαλει wind plus με 3,99!ευρω τον μήνα!Μου λεει 40 mb!Ξερετε πως μπορω να δω τα coockies μην τα ξερπερασω και με τρελανει στην χρεωση!!!εχω samsung s5230

 80. 82 m x 25 Μαρτίου 2010 στο 8:30 πμ

  Χθες έτρεξα να παρω μια νεα καρτα ανανεωσης , η κοπελα στο μαγαζι εκανε ολες τις σημαντικες ενεργοποιησεις , με το 1245 εκανα την ενεργοποιηση απρεριοριστου , surfaρα κανονικοτατα χθες (με gint.b-online.gr) και σημερα ηρθε μηνυμα οτι το υπολοιπο ειναι μικρο και το gprs απενεργοποιηθηκε .

  Μονο δοκιμες στο google προλαβα να κανω !!!

  Μηπως ειναι ενα μεγαλο διαφημιστικο κολπο και υπαρχουν τελικα κρυφες χρεωσεις …


 1. 1 WiND Plus Non Stop - εντυπώσεις και οδηγίες « Νυστέρι Παράθεση σε 6 Απριλίου 2008 στο 12:27 πμ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s
Κατηγορίες

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Απρίλιος 2008
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Μαρ.   Μάι. »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΣΕΖΟΝ…

del.icio.us

Twitter

ASK2USE

ΔΙΑΦΟΡΑ

Μας διαβάζουν τακτικά:

Counter free
Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: