Είναι πολλά τα δύοοοοοο;:DDD

Τελικά δε με ρίχνει τίποτα απ’ τα πόδια μου. Φτου φτου σκόρδα μη ματιάσω εμένα και το δίμετρο καλάμι μου από ενισχυμένο ανοξείδωτο χάλυβα:PP

Μετά από την κόλαση της περασμένης εβδομάδας, τα βρήκα σκούρα. Δε θα το παίξω χαλαρός, ήταν η βδομάδα της ξεκούρασής μου, είχα μετρήσει τις μέρες του διαβάσματός μου, είχα οργανωθεί για να κάνω καλή προετοιμασία για την Ιατροδικαστική… και τελικά λος πέος ντούρος. Όλα πήγαν κατά διαόλου: ούτε μπήκα, ούτε βγήκα, ούτε διάβασα, ούτε ξεκουράστηκα. Εκτός αν νομίζετε ότι να σηκώνεσαι καταπιασμένος από το κρεβάτι για σούπες και ζεστά, αποκομμένος από όλον τον κόσμο, είναι ξεκούραση – δεν είναι ο ορισμός μου.

Επομένως αυτή την εβδομάδα έπεσα στα βαθιά… πέντε μέρες σκάρτες για Ιατροδίκα, κι αυτές με παράλληλες εφημερίες και παραδόσεις. Τελικά σήμερα πήγα, έδωσα, και απήλθα τροπαιοφόρος:D Και επαληθεύω για μια ακόμη φορά το προσωπικό μου αξίωμα: αποδίδω καλύτερα υπό αντίξοες συνθήκες. Πέντε τα θέματα, ανάπτυξης, δύο ώρες η εξέταση, τρία στα πέντε αναμενόμενα, ένα όχι και τόσο, το πέμπτο κεραμίδα ουρανοκατέβατη. Έχω να γράψω τόσα σε γραπτή εξέταση τουλάχιστον δυο χρόνια – δίφυλλο αναφοράς; Οχτάρα σελίδες; Ή σε καλό θα μας βγει αυτό ή θα φάμε τα μούτρα μας… ρέπω προς το πρώτο όμως:) Να ‘ναι καλά η Διηάνειρα που με πουσάρισε να το δώσω και να μην το κωλοβαρέσω.

Τελικός απολογισμός: δύο ακόμη για πτυχίο (ανεπίσημα μέχρι να βγει ο βαθμός της Ιατροδικαστικής, αλλά αργεί ακόμα), και εγώ ξανά στις επάλξεις.

Όχι, πείτε – δε σας έλειψα;:D

Advertisements

11 Responses to “Είναι πολλά τα δύοοοοοο;:DDD”


 1. 1 Δηιάνειρα 29 Μαρτίου 2008 στο 12:40 πμ

  ωωωωωω..τέτοια να ακούω.. Πόσο το κόβεις;

 2. 2 Flareman 29 Μαρτίου 2008 στο 12:48 πμ

  Σίγουρα 7 και πάνω, ευελπιστώ 8 ή και 9 – οχτασέλιδο λέμε, έχω να γράψω τόσα από την εποχή του Νώε!:) Σχετικά εννοώ, όχι παπαρολογίες. Το ένα από τα πέντε ήταν λίγο κουλό (μηχανισμοί θανάτου σε πυρκαϊά) και το μισοαυτοσχεδίασα αλλά τα υπόλοιπα πήγαν αρκετά καλά.

 3. 3 Δηιάνειρα 29 Μαρτίου 2008 στο 12:55 πμ

  πράγματι,αυτό ήταν κουλό..μέσες άκρες όμως,στις προβλέψεις που κάναμε προ εξέτασης,δε πέσαμε πολύ έξω..μια χαρά 🙂

  συγχαρητήρια

 4. 4 Flareman 29 Μαρτίου 2008 στο 1:01 πμ

  Όχι ρε, αλοίμονο, καλά ήταν τα θέματα – αυτόγνωμες ιατρικές πράξεις, νεκροψιακά ευρήματα σε απαγχονισμό, αυτό το άκυρο, προϋποθέσεις για τη θεώρηση θανάτου από πυροβόλο όπλο ως αυτοχειρία και αρχές συλλογής βιολογικών δειγμάτων για τοξικολογική… συν κάποια παραδείγματα τέτοιων δειγμάτων. Με βγήκε το χέρι σε λέω μπλιετ!:D

  Αλλά πέσαμε μέσα σε πάρα πολύ καλό ποσοστό – σε κερνάω καφέ (έστω, πορτοκαλάδα, δεν κάνει για το παιδί). Ρισπέκτ!

 5. 5 Gilihand 29 Μαρτίου 2008 στο 12:46 μμ

  2 δεν είναι τίποτα… ουσιαστικά είσαι στην τελική ευθεία. Η Ιατρικοδικαστική σίγουρα δεν είναι εύκολο μάθημα. Κυρίως η τοξικολογία είναι απ΄τα πιο δύσκολα κεφάλαια της σχολής. Ωστόσο η εξέταση είναι μια σχετικά απλή διαδικασία (για μάθημα του 6ου). Εδώ και πολλά χρόνια κυκλοφορεί ένα φυλλάδιο (40 σελίδων αν θυμάμαι καλά) με ερωτήσεις και απαντήσεις. Το φυλλάδιο αυτό ‘πιάνει’ 4/5 θέματα. Το είχα εξετάσει σε πολλές προηγούμενες εξεταστικές και σχεδόν πάντα το ποσοστό επιτυχίας του είναι αυτό. Είμαι σίγουρος πως αν δώσουμε το φυλλάδιο σε ένα φοιτητή Νομικής π.χ και του πούμε να το διαβάσει καλά σε 1 βδομάδα θα μπορεί να περάσει το μάθημα εύκολα (δεδομένου και ότι σε κάθε εξεταστική κόβονται ελάχιστοι). Η έδρα σίγουρα ξέρει τι γίνεται γι’αυτό βάζει συνέχεια τα ίδια θέματα. Βέβαια και με 1 βδομάδα παραδόσεις θα ήταν παράξενο να έχει απαιτήσεις. Καλά η Ιατροδικαστική (και η Ψυχιατρική) είναι εξαίρεση στον κανόνα των πολύ δύσκολων μαθηματων του 6ου που δεν παίζει να περάσει κανείς εύκολα. Ωστόσο αποτελεί εδώ και καιρό μια απλή διαδικασία. Όπως και ναχει καλά αποτελέσματα και καλό κουράγιο και για τα 2 τελευταία.

 6. 6 Flareman 29 Μαρτίου 2008 στο 3:47 μμ

  Συμφωνώ με όλα όσα λες:) Δύο είναι τα φυλλάδια, ένα του Ερμογενούς (του 2005) και ένα ακόμη, μεταγενέστερο. Αυτά τα δύο αλληλοκαλύπτονται, οπότε διαβάζοντας και τα δύο ουσιαστικά καλύπτεις όλο το σημαντικό φάσμα της ύλης του βιβλίου. Νορμάλ μάθημα στην εξέτασή του, και σου μένουν και δυο τρία βασικά πραγματάκια.

  Last stretch λέμε… τελική ευθεία!:)

 7. 7 Δηιάνειρα 29 Μαρτίου 2008 στο 4:05 μμ

  το εργαστήριο δεν είπε κανείς οτι δε το γνωρίζει..απλά η καθηγήτρια και το σύνολο του διδακτικού προσωπικού, θεωρούν οτι για κάποιον ο οποίος δε θα το ακολουθήσει σαν ειδικότητα,οι βασικές γνώσεις που είναι απαραίτητο να υπάρχουν καλύπτονται μέσα απο τα θέματα που βάζουν,και ας πέφτουν κάθε φορά παρόμοια…

 8. 8 Gilihand 29 Μαρτίου 2008 στο 8:47 μμ

  Βασικά είναι ελάχιστα τα μαθήματα τα οποία δεν καλύπτονται όσον αφορά τις εξετάσεις από 40σέλιδα (και πολλά λέω) φυλλάδια.

 9. 9 Gilihand 29 Μαρτίου 2008 στο 8:57 μμ

  Βασικά είναι ελάχιστα τα μαθήματα τα οποία δεν καλύπτονται όσον αφορά τις εξετάσεις από 40σέλιδα (και πολλά λέω) φυλλάδια. Στην Ιατροδικαστική φαίνεται ευκολα αφού σχεδόν όλοι δίνουν διαβάζοντας αποκλειστικά το φυλλαδιο (και εγώ αυτό έκανα). Για μένα όμως αυτό είναι υποκριτικό. Ας μοιράσει η έδρα το φυλλάδιο και ας πει πως αυτές είναι οι γνώσεις που χρειάζονται και η υπόλοιπη ύλη είναι προαιρετική.

 10. 10 Δηιάνειρα 30 Μαρτίου 2008 στο 12:41 πμ

  Αυτό δε μπορεί να το κάνει καμία έδρα και κανένας καθηγητής που σέβεται τον εαυτό του..Απο εκεί και περα,ελευθεροτυπία απ`όλες τις απόψεις υπάρχει,δε μπορεί να κάνει τον αστυφύλακα.. Πέρα όμως απο αυτό,το σκεπτικό των ανθρώπων που βάζουν τα θέματα,είναι να «¨εξετάσει» τον μέλλοντα πτυχιούχο,σε αυτά που θεωρεί τα πιο βασικά απο την ύλη του..Δε θα μπει στο τριπάκι να αλλάξει αυτό το οποίο πιστεύει σημαντικό επειδή κυκλοφόρησαν φυλλάδια..Αν βγει και σου πεί,αυτό είναι προαιρετικό εσύ θα μάθεις τα μισά.. Σου δίνει λοιπόν τόση ύλη,ώστε να καλύψει όλο το εύρος των φοιτητών..αφενός για τους μεν,που απο την τόση ύλη,θα μάθει αυτά εδώ τα σος (θα τα μάθει όμως,ενώ αν αυτά ήταν όλη όλη η ύλη,θα άφηνε κάποια έξω απο μόνος του 😉 ) και αφετέρου για τα «κανόνια» που γούστο τους και καπέλο τους,το ξεκοκαλίζουν το βιβλίο 😉

 11. 11 Flareman 30 Μαρτίου 2008 στο 4:41 μμ

  @Gh, Δ: Θεωρώ ότι λίγα είναι, τουλάχιστον στην Ιατρική Αθηνών, τα μαθήματα που περνιούνται με 40-50 σελίδες. Ιατρική της Εργασίας, Ιατροδικαστική, ΜΕΘ στο πολύ πολύ ζόρι, Στατιστική, Φυσική, άντε και μια Ιστολογία (παλιότερα που παίρναμε τις συνόψεις, τώρα ξαναδιαβάζουν από Carneiro και Wheater). Όλα σχεδόν τα άλλα θέλουν από αρκετό εώς πάρα πολύ διάβασμα απ’ τα συγγράμματα *συν* από σημειώσεις, παλιά θέματα και λοιπά. Και όντως, δεν είναι πρέπον για μια έδρα να βγάλει σύνοψη της σύνοψης και να επισημοποιεί μια κατάσταση όπως αυτή που ισχύει. Είναι νορμάλ οι άνθρωποι και λειτουργούν με ένα σαφές σύστημα, το αφήνουμε ως έχει και ησυχάζουμε:)

  Αν τώρα μιλάμε για έδρες στυλ Επιδημιολογίας, με πέντε βασικά και πενήντα επιλογής στο πρόγραμμα σπουδών… εκεί… μαζί σου!:DD


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s
Κατηγορίες

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Μαρτίου 2008
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Φεβ.   Απρ. »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΣΕΖΟΝ…

del.icio.us

Twitter

ASK2USE

ΔΙΑΦΟΡΑ

Μας διαβάζουν τακτικά:

Counter free
Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: