ΔΕΗ σου λέει ο άλλος

Ήθελα να σχολιάσω, με πρόλαβε το μισό Ελληνικό Internet: ξεφτίλες ΔΕΗτζίδες.

Είπαμε, απεργία, είπαμε, ασφαλιστικό, είπαμε, συνδικαλισμός, αλλά το παραχέσαμε ρε παιδιά.

Η διοίκηση λέει ότι αναγκάζεται να κατεβάσει ρολά γιατί οι απεργοί δεν της αφήνουν περιθώρια. Οι συνδικαλιστές λένε ότι η διοίκηση κλείνει επίτηδες τους διακόπτες περισσότερο απ’ όσο χρειάζεται, για να στρέψει τον κόσμο εναντίον τους. Ή τουλάχιστον έτσι άκουσα, επιφυλάσσομαι.

Τελικό αποτέλεσμα; Η μισή Ελλάδα τελεί υπό σκοτίαν ανά πάσα δεδομένη στιγμή. Μαγαζιά χάνουν τρελά λεφτά και πελατεία, ιατρικά κέντρα και ιδρύματα αναγκάζονται να καταφύγουν σε γεννήτριες – αν έχουν – και ο απλός Έλληνας πολίτης τραβάει τα Πάθη του Χριστού: μποτιλιάρισμα, ηλεκτρονικά κλειστά, ενημέρωση γιοκ… μέχρι και συρμοί του Τραμ τρακάρισαν. Εδώ πάνω έγραφε 2 με 3 το μεσημέρι μπλακ άουτ και τελικά δεν είχαμε ρεύμα 12 με 4!

Τι γίνεται ρε πούστη μου τέλος πάντων;

Προσωπικά δεν τα έχω με κανέναν στα καλά καθούμενα. Και σίγουρα είναι δικαίωμα του καθενός να απεργήσει για τα κεκτημένα του, ειδικά όταν το συνδικαλιστικό όργανο έχει ορίσει πλεύση. Παράδειγμα, ο μανάβης που απεργεί και εξαφανίζονται τα μπρόκολα από την αγορά.

Αλλά άλλο να μη βρίσκεις μπρόκολα και άλλο να μένεις από ηλεκτρικό. Το πρώτο είναι ξεβόλεμα απλώς – δε σου κάνει ανάγκη το μπρόκολο, ενοχλείσαι μεν αλλά εντάξει, μικρό το κακό. Το δεύτερο όμως αναστατώνει όλο το κοινωνικό σύνολο, δυναμιτίζει όλες τις δομές και λειτουργίες. Και μην ακούσω χαζομάρες του τύπου «αν δε φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο δε θα δούμε ψωμί». Έχουν γνώση οι φύλακες, και θυμούνται για χρόνια. ΔΕΝ κάνεις συνδικαλισμό στερώντας το ηλεκτρικό από τους πολίτες, είναι ηθικά και κοινωνικά ανεύθυνο.

Στην τελική δε με νοιάζει ποιος φταίει, διοίκηση ή εργαζόμενοι. Κόφτε το λαιμό σας, εγώ θέλω το ρεύμα μου. Αν οι συνδικαλιστές νομίζουν ότι με το να ταλαιπωρείται ο πολίτης θα πιέσει τη διοίκηση και την Πολιτεία να τους κάνει τα χατήρια, πλανώνται πλάνην οικτρά. Και αν η διοίκηση νομίζει ότι θα βγει λάδι από όλο αυτό το μπάχαλο και θα τ’ ακούσουν μόνο οι εργαζόμενοι, επίσης πλανάται πλάνην οικτρά – ήθελα να ήξερα πού πάνε όλες οι αυξήσεις που πληρώνουμε.

Δε μ’ αρέσει να σχολιάζω τέτοια θέματα, αλλά όταν χαλιέμαι… χαλιέμαι άσχημα>:D

Advertisements

19 Responses to “ΔΕΗ σου λέει ο άλλος”


 1. 1 Jimbo 6 Μαρτίου 2008 στο 9:52 μμ

  Και λίγα είπες!

  Που να δεις οι @#$@$#%$@% συνδικαλιστές λιμενεργάτες στο φέρυ Πέραμα-Σαλαμίνα που όχι μόνο κλείσαν για 4 ώρες το πορθμείο αλλά οι @#%@$#%#$!%$#%^! δεν άφηναν τα αυτοκίνητα να φύγουν μέσα από το λιμάνι και εγκλωβίσανε τον κόσμο που δεν μπορούσε να πάει στην δουλειά του ή έστω να γυρίσει πίσω!!!

 2. 2 acaliptos 6 Μαρτίου 2008 στο 10:02 μμ

  Απο τότε που οι αρχισυνδικαλιστες γίνονται βουλευτές χάλασε η δουλειά..

 3. 3 Flareman 6 Μαρτίου 2008 στο 10:05 μμ

  Δεν το ήξερα αυτό. Το κλείσανε για λόγους ασφαλείας, εξ’ αιτίας των διακοπών, ή επειδή απεργούσαν;

 4. 4 Flareman 6 Μαρτίου 2008 στο 10:06 μμ

  @ακάλυπτο: Ουδέν σχόλιο!:D

 5. 5 Nikolakis 6 Μαρτίου 2008 στο 10:06 μμ

  Στο ΕΜΠ σήμερα, κόπηκε το ρεύμα στο slot 20.00 – 22.00, όπως και σε όλη την περιοχή του Ζωγράφου… βέβαια υπήρχαν φοιτητές που έγραφαν μάθημα 18.00 – 21.00… και έγινε το απίστευτο μπάχαλο!

 6. 6 Flareman 6 Μαρτίου 2008 στο 10:13 μμ

  Φαντάζομαι… πρώτο έτος δίναμε Ιατρική Χημεία και πέφτει το ρεύμα σε όλη τη Σχολή! Το απόλυτο χάος:D:D:D

 7. 7 τσοκτσοκ 6 Μαρτίου 2008 στο 10:47 μμ

  Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, όλο το χρόνο μας καθαρίζουν τα σκατά μας και θίγονται κι όλας (οικονομικά, εργασιακά, ασφαλιστικά και στην υγεία τους), και όταν κάνουν μία εβδομάδα απεργία, όλοι πέφτουν να τους φάνε. «Αίσχος τόσα σκουπίδια», κοκ. Κανείς δε μιλάει για το αίσχος που αντιμετωπίζουν στις συνθήκες εργασίας τους όμως, καθημερινά.

  Κάτι αντίστοιχο με τη ΔΕΗ. Όσο κι αν μία ξεπουλημένη / καρεκλοκένταυρη ηγεσία εκμεταλλεύεται τη θέση της και έχει βλέψεις στο κοινοβούλιο, αυτό δεν υποβαθμίζει τα προβλήματα των εργαζομένων και τα δίκια τους.

  Η απεργία μίας κοινωνικής ομάδας όπως και να γίνει, θα θίξει τουλάχιστον μία άλλη κοινωνική ομάδα. Το ζήτημα είναι πώς και άν αυτή η απεργία μπορεί να συσπειρώσει περισσότερες από μία κοινωνικές ομάδες, ώστε να έχει και καλύτερο αποτέλεσμα.

  Τα νοσοκομεία (και άλλες τέτοιου επιπέδου ανάγκης υπηρεσίες) έπρεπε να έχουν γεννήτριες, ούτως ή άλλως. Όχι για να προστατεύονται από τις απεργίες. Αλλά γιατί για λόγους ασφαλείες, έτσι ΠΡΕΠΕΙ να γίνεται. Οπότε αυτό, δεν είναι πρόβλημα μίας απεργίας, αλλά της ανευθυνότητας και προχειροσύνης του σχεδιασμού του υπουργείου υγείας.

  3-4 ώρες χωρίες ρεύμα, μπορεί να ακούγονται και λίγο ρομαντικές, στο σπίτι, για μία οικογένεια, για 2-3 φίλους, για ένα ζευγάρι, μες στο σπίτι. Και ενοχλητικές βέβαια, κακά τα ψέμματα. Αλλά μην ξεχνάμε ότι η ενόχληση που αισθανόμαστε εμείς για 3-4 ώρες, μπορεί να τη ζούν καθημερινά οι εργαζόμενοι σε αυτήν την υπηρεσία.

  (σόρυ πραγματικά για το σεντόνι, για σχόλιο ξεκίνησε, φλύαρο ποστ κατέληξε)

 8. 8 Jimbo 6 Μαρτίου 2008 στο 11:30 μμ

  Για λόγους απεργίας το έκλεισαν. Δεν εξετάζω γιατί και πως αλλά ποιος τους έδωσε το δικαίωμ να εγκλωβίζουν κόσμο κλείνοντας με αυτοκίνητα τις εξόδους από το λιμάνι του Περάματος;;;

 9. 9 Flareman 7 Μαρτίου 2008 στο 12:04 πμ

  @ΤΤ: Θεμιτή και σεβαστή η κάθε άποψη, σαφώς. Αλλά προσωπικά δε μπορώ να ενστερνιστώ τη φιλοσοφία του «θέλω να κάνω φασαρία, και επειδή ενοχλώ τον διπλανό βάζω να κάνει κι αυτός φασαρία για να μην ενοχλείται». Δε μου πάει, πώς το λένε.

  Και στο κάτω κάτω, κανένας από εμάς δεν ευθύνεται για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο κάθε εργαζόμενος. Κάνε την απεργία σου αλλά μην καταλύεις το κοινωνικό σύνολο – να κρατάμε και τα προσχήματα.

  @Δημ: Αν είναι έτσι συμφωνώ, φάουλ. Θεωρητικά δεν είχαν δικαίωμα οι πολίτες να καλέσουν Αστυνομία; Κάποιος φίλος αναγνώστης πιο ειδικός να μας διαφωτίσει;:)

 10. 10 τσοκτσοκ 7 Μαρτίου 2008 στο 12:53 πμ

  @jimbo: (από την πλευρά τους) ποιός έδωσε στο δικαίωμα στην πολιτεία, άνθρωποι που παράγουν την Α αξία μηνιαίως, να αμοίβονται (έμμεσα και άμεσα) με το Α/100 ?

  @flareman: αν εσύ, αύριο σαν γιατρός του ΕΣΥ, αμοίβεσαι με 1500 ευρώ, μετά από 15 χρόνια σπουδές, υπάρχουν ελλείψεις στα νοσοκομεία, στις εφημερίες και σε εξοπλισμό και δεν μπορείς να κάνεις καλά τη δουλειά σου, ποιος ευθύνεται; Ευθύνεται η πολιτεία που με τη συγκριμένη πολιτική που ακολουθεί, απαξιώνει την αξία της δημόσιας υπηρεσίας (γενικότερα). Ευθυνόμαστε εμείς σαν πολίτες που δεν αντιστεκόμαστε όσο θα έπρεπε σε αυτήν την πολιτική. Ευθύνεται ο κάθε δημόσιος υπάλληλος, που κάτω από τον κοινό εργοδότη (δημόσιο), αντιμετωπίζει τα ίδια προβλήματα. Ευθύνεται το κάθε μέλος αυτής της κοινωνίας, γιατί πολύ απλά ζούμε σε ένα κοινωνικό σύνολο (όπως λες), το οποίο απαιτεί την αλληλεγγύη και το σεβασμό του προβλήματος του διπλανού. Είτε αυτό λέγεται «άνοιξε την πορεία να περάσει το νοσοκομειακό γιατί πεθαίνω», είτε «ανεβαίνω στις πυλώνες 4 φορές τη βδομάδα, με χιόνι και βροχή και τώρα το επάγγελμά μου δεν είναι πλέον στα βαρεά και ανθυγειηνά».

 11. 11 Flareman 7 Μαρτίου 2008 στο 12:59 πμ

  … είτε λέγεται ανέβασε Χριστιανέ τους διακόπτες γιατί πέντε λεπτά ακόμα με σβηστά φανάρια και με βλέπω να φτάνω στον Άγιο Πέτρο:)

  Σε κάθε περίπτωση, το τόνισα ήδη. Σεβαστή η κάθε άποψη, αλλά δε μπορώ να ασπαστώ το ότι ευθύνομαι εγώ για την ταλαιπωρία του άλλου που αποφασίζει με το έτσι θέλω να με αφήσει κλεισμένο στο ασανσέρ, να με κάνει να χάσω το deadline μιας υποχρεώσεώς μου, και ένα σωρό άλλα πράγματα – όποιος κι αν είναι αυτός, εργαζόμενος της ΔΕΗ ή διοίκηση. Ας κόψουν το λαιμό τους να βρουν τι φταίει, εγώ θέλω το ρεύμα που πληρώνω.

 12. 12 Βασίλης 7 Μαρτίου 2008 στο 1:56 πμ

  να καταθέσω και την προσωπική ιλαροτραγική εμπειρία από τη σημερινή διακοπή στη Θεσ/νίκη. Στην οδό Λαγκαδά δεν λειτουργούν (κατά διαβολικό τρόπο) τα φανάρια εκείνα που μετέτρεψαν μια υποφερτή διαδρομή ενός 20λεπτου σε μια κόλαση μιάμισης ώρας. Στο επίμαχο σταυροδρόμι είχαν σπεύσει δύο πολίτες σαν αυτόκλητοι τροχονόμοι δίνοντας διαφορετική προτεραιότητα ο καθένας (ο ένας μάλιστα είχε και σφυρίχτρα) ενώ ένας τρίτος έπαιρνε πλάνα με ημιεπαγγελματική κάμερα και δηλώσεις από τους διερχόμενους έξαλλους οδηγούς. Η αστυνομία απούσα, το επίσημο κράτος υπόδουλο των συνδικαλιστών της ΔΕΗ. Κατόπιν αυτών, ένα σκέφτομαι- ιδιωτικοποίηση απόλυτη και άνοιγμα της αγοράς εδώ και τώρα- να μην μπορεί κανένας κάφρος να ξανακατεβάσει διακόπτες. Αι σιχτίρ πια…

 13. 13 macgiorgosgr 7 Μαρτίου 2008 στο 2:57 πμ

  Ρε φάτε ιδιωτικοποίηση λέμε. Ήδη πληρώνετε ακριβότερα την κιλοβατώρα για να στρωθεί το έδαφος για περιθώριο «ανταγωνισμού», όπως πληρώνατε ακριβότερα τον ΟΤΕ για να στρωθεί το έδαφος για τους «εναλλακτικούς».
  Πάντως είναι φοβερό το πόσο γίνεστε θύματα έτσι; Αντί να πείτε «ρε, αυτές τις επιχειρήσεις τις έφτιαξαν τα χρήματα όλων των γενιών πριν από μένα και λειτουργούν για μένα», λέτε άντε να ξεπουληθούν. Από τη μια διαπιστώνετε ότι το ηλεκτρικό ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό, απαραίτητο όπως το νερό, κι από την άλλη αδυνατείτε να κάνετε την σύνδεση «κοινωνικό αγαθό, άρα κοινωνική παραγωγή και εκμετάλλευση».
  Τις παραλίες τις ιδιωτικοποιούν, τα δάση τα ιδιωτικοποιούν, το νερό το ιδιωτικοποιούν, την ενέργεια και τις τηλεπικοινωνίες τις ιδιωτικοποιούν, τον φυσικό πλούτο τον ιδιωτικοποιούν. Όταν θα ιδιωτικοποιήσουν τον αέρα, να δω τί φωνή θα έχετε για να φωνάξετε, που μια κραυγή θα κοστίζει περιουσία…

 14. 14 ritsmas 7 Μαρτίου 2008 στο 8:47 πμ

  Δυστυχώς, έχουν κάθε δικαίωμα στην απεργία κιας πληττουν τον απλό,λ καθημερινό πολίτη, κι ας πλήττουν όσους εχουν κατεψυγμένα προίοντα τα οποία πάλι εμείς θα τα γευτούμε ( σιγά μην τα πετάξουν). Πώς να αντιπαλέψεις ένα τέτοιο δικαίωμα; Κι εγω γκρινιάζω και φωνάζω και βρίζω, αλλά από την άλλη σκέπτομαι όλους αυτούς που δουλεύουν στα ορυχεία, αυτούς που διοθρώνουν τις βλαβες σκαρφαλωμένοι στα σύρματα, τον καρκίνο που τους απειλεί στην Πτολεμαϊδα και τόσα αλλα, γιατί η ΔΕΗ δεν ειναι μονον οι κρατικοδιαιτοι υπάλληλοι των γραφείων. Είναι και η …πεζουριά που ελεγε ο μπαμπάς μου
  χαιρετω

 15. 15 Zorba The Greek 7 Μαρτίου 2008 στο 2:40 μμ

  Απαράδεκτο αυτό που έκανε η ΔΕΗ. Καταφέρνει να εκνευρίσει τους πολίτες άνευ λόγου. Έλα όμως που δεν κόβουν το ρεύμα παντού. Όπως διαβάζω σε σημερινές εφημερίδες, στις φτωχικές περιοχές της Εκάλης και της Πολιτείας δεν έκοψαν το ρεύμα; Εντελώς τυχαία…

 16. 16 Flareman 7 Μαρτίου 2008 στο 7:07 μμ

  Δυο σχόλια μόνο:

  @ριτσμας: Αυτό με τα κρέατα το πέρασα στα γρήγορα, μετά ξαναγύρισα, το ξαναδιάφασα, και αναφώνησα – πω ρε πούστη, απόλυτο δίκιο έχεις :freakout:

  @ZtG: Περί Εκάλης κ.λπ. δεν το ήξερα – αν ισχύει να βρούμε ποιος δάκτυλος τα κανονίζει και να τ’ ακούσει. Ένα μέτρο, ένα σταθμό, απλά πράγματα.

 17. 17 dimos 7 Μαρτίου 2008 στο 9:08 μμ

  Φίλε Zorba, θα σου συνιστούσα να αλλάξεις τις πηγές ενημέρωσής σου. Ως κάτοικος Εκάλης σε ενημερώνω ότι ρεύμα δεν είχαμε,στο σπίτι μου τουλάχιστον, χτες 2-4 μ.μ και σήμερα 6-8 μ.μ.

 18. 18 Βιολογία 8 Μαρτίου 2008 στο 12:55 πμ

  Ένα έχω να πω! Καταντάει σπαστικό… Πολύ σπαστικό… ΠΑΡΑ πολύ σπαστικο…! (το ξέρω επουσιώδες comment!)


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s
Κατηγορίες

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Μαρτίου 2008
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Φεβ.   Απρ. »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΣΕΖΟΝ…

del.icio.us

Twitter

ASK2USE

ΔΙΑΦΟΡΑ

Μας διαβάζουν τακτικά:

Counter free
Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: