Spam

Για να ξεκαθαρίσουμε κάτι, γιατί μας τα έχετε κάνει μύγδαλα.

Μην προωθείτε ΚΑΝΕΝΑ mail που σας λένε να το προωθήσετε.

Ο λόγος απλός: 99 στα 100 τέτοια mails λένε παπαριές τύπου «αν δεν το στείλεις θα έχεις κακή τύχη», «αν το στείλεις θα βρεις τη γυναίκα/τον άντρα της ζωής σου», «στείλε το και θα πάρεις λεφτά», «στείλε το και αν σταλεί αρκετές φορές το παιδάκι θα πάρει το νεφρό που χρειάζεται/η Microsoft θα σου δώσει θέση εργασίας/η IBM θα αγοράσει την Apple». Παιδιά δε γίνονται αυτά τα πράγματα, δε μπορεί κανείς να ελέγξει πόσες φορές προωθείται ένα μήνυμα μέσω mail.

Το μόνο που θα καταφέρετε είναι να με τσαντίσετε και να αναγκαστώ να πω στο Mail.app ότι το μήνυμα που μου στείλατε είναι spam, και τότε το πρόγραμμα θα σας βάλει στη μαύρη λίστα και πολύ απλά δε θα λαμβάνω τίποτα άλλο από αυτά που θα μου στέλνετε – σοβαρά ή ασόβαρα.

Και δεν είναι θέμα γκρίνιας ή ιδιοτροπίας, αλλά είναι ανυπόφορο εκτός από τα βλαμμένα διαφημιστικά για να κάνω το πουλί μου σφεντόνα και να αγοράζω απομιμήσεις Ρόλεξ (Μπόλεξ νομίζω τα λέγανε;) σε χαμηλή τιμή, εκτός από όλα αυτά λοιπόν να έχω να μου στέλνουν και επώνυμοι γνωστοί spam στο χειροκίνητο! Ε όχι.

Σκεφτείτε το αλλιώς: σας πιάνουν κορόιδα και σας εκμεταλλεύονται. Η όλη φάση πώς γίνεται: κανονικά πρέπει όταν στέλνουμε ένα mail σε κάποιον παραλήπτη που είναι ο κύριος ενδιαφερόμενος να βάζουμε τη διεύθυνσή του στο πεδίο «Προς (To)». Αν θέλουμε να κοινοποιήσουμε το mail σε κάποιον άλλον, επίσημα, αλλά δεν είναι ο κύριος παραλήπτης τότε τον βάζουμε στο πεδίο «Κοινοποίηση» (CC – από το Carbon Copy). Σε αυτές τις περιπτώσεις όλοι οι παραλήπτες θα δούνε προς ποιους απευθύνεται, αλλά και σε ποιους κοινοποιείται το mail. Υπάρχει και ένα τρίτο πεδίο, το BCC (Blind Carbon Copy), γνωστό και ως Τυφλή Κοινοποίηση. Εκεί μέσα βάζουμε όσους θέλουμε να λάβουν ως κοινοποίηση το mail ΑΛΛΑ να μη φαίνονται τα ονόματα και τα mail addresses τους στους άλλους παραλήπτες.

Όταν λοιπόν στέλνουμε ένα μήνυμα σωρηδόν σε πολλούς παραλήπτες που δεν έχουν ιδιαίτερη σχέση μεταξύ τους (ώρα spam mails ή chain letters), σωστή πρακτική είναι να βάζουμε ΌΛΑ τα mail addresses στο πεδίο BCC και να αφήνουμε το Προς και την Κοινοποίηση κενά (ναι, γίνεται). Οι περισσότεροι από αυτούς που στέλνουν chain letters από βλακεία και αμάθεια βάζουν όλες τις διευθύνσεις στο Προς. Το αποτέλεσμα; Όλοι οι παραλήπτες βλέπουν τις διευθύνσεις e-mail και τα ονόματα των υπολοίπων, και όχι μόνο: με κάθε προώθηση μένουν ως κομμάτι του μηνύματος οι διευθύνσεις της προηγουμένης αποστολής. Έτσι, αν εγώ στείλω το mail σε 30 άτομα, και ο καθένας από αυτούς το στείλει σε άλλα 30 καταλήγουμε να έχουμε 930 διευθύνσεις e-mail συνολικά μαζεμένες στο κείμενο του μηνύματος!

Φανταστείτε λοιπόν όταν αυτά τα mails επιστρέψουν (γιατί θα επιστρέψουν κάποια στιγμή, προώθηση στην προώθηση) στους αρχικούς αποστολείς που είναι διάφοροι κακόβουλοι, διαφημιστικές εταιρείες, ποικίλης φύσεως ρουφιάνοι, φανταστείτε λοιπόν τι ωραία βάση δεδομένων που μπορούν να φτιάξουν για να στέλνουν διαφημιστικά mails. Και δε φτάνει να μη βάλω εγώ τη διεύθυνσή μου σε ένα mail όταν το προωθώ, ακόμη κι εσύ που είσαι φίλος μου και την έχεις, αν με βάλεις παραλήπτη σε ένα τέτοιο και το στείλεις, κάποια στιγμή θα χτυπήσει και τη δική μου πόρτα το spam.

Αυτό για όλους εσάς που αναρωτιέστε ενώ δε δίνετε το mail σας σχεδόν σε κανέναν πώς γίνεται και σας έρχονται οι πλέον άκυρες διαφημίσεις:) Μην προωθείτε τίποτα επειδή σας το προώθησαν άλλοι και σας είπαν να το στείλετε παραπέρα!!!

Advertisements

17 Responses to “Spam”


 1. 1 d1af 12 Δεκεμβρίου 2007 στο 12:58 πμ

  Τώρα τελευταία έχουν πρήξει ΠΑΡΑ πολυ τα spam mails… Και στο facebook όλο τέτοιες μαλακίες στέλνουν

 2. 2 m00nchild 12 Δεκεμβρίου 2007 στο 2:31 πμ

  Αναγκάστηκα να «κλεισω» ακάουντ μου που είχα χρόνια, αλλά δεν πήγαινε άλλο…Βρήκα την ησυχία μου να σου πω….και τώρα φοβάμαι ακριβώς αυτό που λες…είναι αυτό που λέμε, εγώ προσέχω…αλλά ο άλλος προσέχει;

 3. 3 Βιργινία 12 Δεκεμβρίου 2007 στο 12:31 μμ

  ΠΕΣΤΑ ΡΕ ΣΥ….ΜΑΣ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΗΞΕΙ ΚΙΟΛΑΣ :@

 4. 4 Flareman 12 Δεκεμβρίου 2007 στο 1:59 μμ

  @d1af: Καλά, ασ’ το Facebook, με τα applications μας τα έχουν κάνει να μην πω.

  @m00nchild: Μέχρι στιγμής η φάση παλεύεται, έχω και καλό spam filter και εντάξει. Αλλά με τα forwards ή πρέπει να βάλω κόσμο στη μαύρη λίστα ή να τους ξυπνήσω λίγο. Κάποια στιγμή θα αναγκαστώ κι εγώ να κλείσω account… και τότε ποιος με σώζει:(

  @Βριγινία: 🙂

 5. 5 Βιργινία 12 Δεκεμβρίου 2007 στο 3:28 μμ

  έχω μια γνωστή,που ό,τι ΜΑΛΑΚΙΑ δει,θα τη στείλει..Άλλαξα μειλ,ΠΟΥ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟ ΒΡΗΚΕ δε ξέρω :@

 6. 6 Flareman 12 Δεκεμβρίου 2007 στο 4:40 μμ

  Από κάποιον κοινό γνωστό ίσως;:hmm:

 7. 7 Mcdreamy 12 Δεκεμβρίου 2007 στο 7:37 μμ

  παίδες συμφωνω απόλυτα μαζι σας τα spam ειναι τόοοοοοοοοοοοοοοοσοοοο spa(m)στικά όσο δν μπορεί να φανταστεί κανεις….Και αν βγαίναν πάει στο καλό αλλα τότε που δεν ήξερα και τα έστελνα θα πρέπει να είχα 3986573967 γκόμενους και άλλες 45309786309876 τέλειες χρονιές αλλά γιατί δεν συμβαίνει αυτό????
  Κάποιος μάλλον θα έσπασε την αλυσίδα ^$^$^&*%&*$^%@#

  xaxaxaxaxa

 8. 8 Αποστόλης 12 Δεκεμβρίου 2007 στο 10:03 μμ

  Τις γιορτές ειδικά γίνεται κόλαση!Μου τα πρήζουν όλη την ώρα.Ποιός μαλάκας σκέφτηκε τα spam;

 9. 9 DrTeddy 15 Δεκεμβρίου 2007 στο 12:08 πμ

  Έχω χάσει πολλές ώρες σβήνοντας, όσο για τα φίλτρα δουλεύουν, αλλά πάντα κάτι ξεφεύγει…

 10. 10 Flareman 15 Δεκεμβρίου 2007 στο 12:20 πμ

  Δυστυχώς, δεν είναι αλάνθαστα τα φίλτρα – και το μεγάλο πρόβλημα είναι πως τα forwarded δεν τα πιάνει τόσο εύκολα:(

 11. 11 Βιργινία 15 Δεκεμβρίου 2007 στο 12:33 πμ

  ειλικρινά ψήνομαι να της την πω στο επόμενο σπαμ

 12. 12 myAegean 2 Ιανουαρίου 2008 στο 6:10 πμ

  Χρόνια Πολλά και καλή χρονιά!

  Εντοπίσαμε το Δημοσίευμα αυτό στο Internet, προσπαθώντας από την πλευρά μας ως ομάδα να συνεισφέρουμε στην προσπάθεια κατά των spam και chain emails, προσκαλούμε να διαβάσετε στο: http://my.aegean.gr/web/ftopict-509.html όπου υπάρχουν ακόμη περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που λειτουργούν και πώς να αποφύγει κανείς να πέφτει θύμα των Chain E-mails/ Hoaxes, ένα φαινόμενο που αγγίζει πλέον και την σφαίρα των λεγόμενων «Social Networking Sites», όπως Facebook, Hi5 κλπ!

  Spread the Word, γιατί, καλύτερα αφυπνισμένοι παρά spamαρισμένοι!

  Υ.Γ: http://my.aegean.gr/web/antisphpam.html

 13. 13 Flareman 2 Ιανουαρίου 2008 στο 6:36 μμ

  [Σχόλιο του γράφοντος: αν και δε μου αρέσει καθόλου αυτό το στυλ σχολιασμού, γενικά και αόριστα, παρ’ όλ’ αυτά η προτεινόμενη σελίδα είναι χρήσιμη όντως και επεκτείνει το θέμα μας αρκετά. Καλό ανάγνωσμα, το σχόλιο παραμένει:) ]

 14. 14 d1af 2 Ιανουαρίου 2008 στο 11:33 μμ

  Ναι αλλά και αυτό spam είναι 😛

 15. 15 Flareman 3 Ιανουαρίου 2008 στο 12:42 πμ

  Έστω, αφού στην τελική αποτρέπει το spamming, μικρό το κακό. Αν και αυτό λέγεται plugging τεχνικά, δεν πιάνεται 100% για spam.

 16. 16 Takis 21 Ιανουαρίου 2009 στο 10:39 πμ

  Υπάρχει πράγματι καποιος τρόπος να κερδίσει χρήματα κάποιος που λεει ότι «προωθήσται το mail γιατι με κάθε προώθηση μου δίνει ο τάδε Δήμος από μισό ή ένα έυρώ για τα παιδάκια που πρίν είχε γράψει μια τραγική ιστορία ιατρικής φύσεως για αυτά …
  Πως θα μάθει η υπηρεσία αυτη που δίνει το μισό ευρώ ότι εγώ προώθησα το mail σε έναν φίλο μου για παράδειγμα … ????

 17. 17 Flareman 21 Ιανουαρίου 2009 στο 5:31 μμ

  @Τ: Ακριβώς, δεν υπάρχει τρόπος – το όλο κόλπο είναι μπαρούφα για να τσιμπήσει ο αρχικός αποστολέας 500-600 διευθύνσεις μαζεμένες. Και πρόσεξε: *όλες* αυτές οι διευθύνσεις είναι έγκυροι παραλήπτες διαφημίσεων, γιατί απάντησαν! Συμπέρασμα: δεν απαντάμε, δεν προωθούμε, άμεση διαγραφή και τέλος.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s
Κατηγορίες

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Δεκέμβριος 2007
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Νοέ.   Ιαν. »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΣΕΖΟΝ…

del.icio.us

Twitter

ASK2USE

ΔΙΑΦΟΡΑ

Μας διαβάζουν τακτικά:

Counter free
Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: