Συγκοινωνίες της πλάκας

Δεν ξέρω τι θα γίνει, πρέπει να διορθωθεί το χάλι των συγκοινωνιών και γρήγορα μάλιστα, είναι απαράδεκτο αυτό που γίνεται.

Προχθές είχα να κατέβω από Βριλήσσια Πανεπιστήμιο για έναν καφέ με μια φίλη – για να μην περπατάω μέσα στο κρύο αποφάσισα να πάρω ένα από τα λεωφορεία της περιοχής, που περνάνε και από τον σταθμό ΜΕΤΡΟ Πλακεντίας – το 447 και το 403. Τελικά κατέληξα να περιμένω, 7 η ώρα απόγευμα καθημερινής παρακαλώ, πάνω από μισή ώρα για να έρθει το λεωφορείο. Στο ενδιάμεσο από τη στάση είχε περάσει ήδη *δύο* φορές το 448, λεωφορείο που εξυπηρετεί τη διαδρομή Βριλήσσια-Μαρούσι (και άρα δεν εξυπηρετούσε), το οποίο υποτίθεται πως έχει αραιότερα δρομολόγια! Και με τα λεωφορεία που πηγαίνουν από ΜΕΤΡΟ Αγ. Αντωνίου προς Αττικόν Νοσοκομείο έχω πρόβλημα, αλλά έστω, άλλη ιστορία αυτά.

Από την άλλη με το ΜΕΤΡΟ η κατάσταση πάει να ξεφύγει εντελώς. Ενώ υποτίθεται πως οι συρμοί είναι προγραμματισμένοι να περνάνε σε συγκεκριμένες ώρες, τελικά έχει γίνει μόνιμη κατάσταση οι φωτεινοί πίνακες στις αποβάθρες που λένε την ώρα μέχρι την αναχώριση του επομένου συρμού να είναι σβηστοί, και να ανάβουν μόνο όταν πρόκειται να έρθει ο συρμός! Να το κάνω λιανά, ενώ πρέπει πάντα να γράφει σε πόση ώρα φεύγει το τραίνο είναι σβηστό, και όταν οι λεβέντες του ΜΕΤΡΟ αποφασίσουν ότι το διάλειμμα τελείωσε τσουπ, το ανάβουν και σου λέει σε 4 λεπτά φεύγει. Ε όχι, απαράδεκτο. Στους κεντρικούς σταθμούς (Αμπελοκήπους, Σύνταγμα, Ομόνοια, Μέγαρο κ.ο.κ.) που εξυπηρετούν πολύ κόσμο οι πίνακες δουλεύουν ρολόι, στους άλλους σταθμούς άσ’ τα και βράσ’ τα.

Το αποτέλεσμα; Για τα μεν λεωφορεία φοβερή καθυστέρηση, και αν πέσεις σε κίνηση Ζήτω το Έθνος, για το δε ΜΕΤΡΟ όταν τελικά φτάσει ο συρμός έχει τεράστιο ντιλέι, μαζεύεται απίστευτος κόσμος στην αποβάθρα και γίνεται της κακομοίρας. Ξεφτίλα δηλαδή. Καλά, για Προαστιακό μη μιλήσω καλύτερα, ούτε οι ίδιοι οι υπεύθυνοι δεν έχουν ιδέα πώς δουλεύει το ωρολόγιο πρόγραμμά τους. Αλλά τουλάχιστον πήγανε για τώρα τη λήξη των δρομολογίων μέχρι τις 12 – 12 παρά, κάτι είναι κι αυτό.

Η χαριστική βολή, για να ανοίξουν τους ενδιάμεσους σταθμούς του ΜΕΤΡΟ (Νομισματοκοπείο, Χολαργός, Αγ. Παρασκευή) θα πρέπει να κλείσουν προσωρινά τους δύο πάνω (Χαλάνδρι και Δουκίσσης Πλακεντίας από Φλεβάρη. Και τότε είναι η περίοδος που (πιλοτικά λέει) θα παρατείνουν τη λειτουργία του μέσου τα Σαββατοκύριακα μέχρι τις 2 περίπου. Τι είχες Γιάννη τι είχα πάντα με λίγα λόγια.

Δεν ξέρω, τα έχω πει άπειρες φορές από εδώ και από το podcast για τα ΜΜΜ μας και το χάλι συνεχίζεται. Τον κακό τους τον καιρό μωρέ, εγώ θα φωνάζω και ας με λένε ιδιότροπο.

Advertisements

18 Responses to “Συγκοινωνίες της πλάκας”


 1. 1 ανωνυμη 6 Δεκεμβρίου 2007 στο 10:42 μμ

  Ειναι που αποτρεπουμε τον πολιτη απο το να χρησιμοποιησει το αυτοκινητο αντι για τα ΜΜΜ!!!
  Με τετοια ωραια δρομολογια, πινακες και ακριβεια στη ν ωρα, πραγματικα διαμορφωνουμε περιβαλλοντολογικες συνειδησεις!…!

 2. 2 Flareman 6 Δεκεμβρίου 2007 στο 11:20 μμ

  Εμ πέστα:(

  Αν είχαμε τακτικά δρομολόγια στα λεωφορεία και δρομολόγια ακριβείας και πυκνά στα μέσα σταθερής τροχιάς, όλο το 24ωρο, πολύς κόσμος θα τα χρησιμοποιούσε. Λιγότερα έξοδα για βενζίνες και συντηρήσεις, λιγότερη κίνηση στους δρόμους, λιγότερη ρύπανση, περισσότερα έσοδα για το κράτος από τα εισιτήρια (που θα μπορεί να τα βάλει σε χαμηλότερη τιμή γιατί θα έχουν τεράστια κατανάλωση), άρα και προτίμηση των πολιτών προς τα ΜΜΜ. Και φυσικά, αφού σαν μέσα θα εξυπηρετούν, το κράτος θα έχει έναυσμα να τα βελτιώσει έτι περαιτέρω.

  Αλλά κάπως πρέπει να σπάσει ο φαύλος κύκλος. Και για να γίνει αυτό πρέπει να κοπεί μαχαίρι η ολιγωρία:(

 3. 3 artech 6 Δεκεμβρίου 2007 στο 11:43 μμ

  Τι διάολο γίνεται…; Το έχω συζητήσει και με άλλους ανθρώπους και μάλλον είμαι ο μόνος που δεν έχω κανένα παράπονο από τις ελληνικές συγκοινωνίες.

  Εκεί έπρεπε νά ‘ρθει η κωλοφαρδία… :S

 4. 4 Flareman 7 Δεκεμβρίου 2007 στο 12:06 πμ

  Με τον πόνο μου παίζεις μου φαίνεται:D

  Είναι αηδιαστικά σπαστικό να υπολογίζεις σαν άνθρωπος την ώρα σου, με ένα λογικό χρονικό περιθώριο, και να καταλήγεις να αργείς μισάωρο γιατί δεν ξέρω εγώ ποιος αποφάσισε να θαλασσώσει τη δουλειά του.

 5. 5 nikkos 7 Δεκεμβρίου 2007 στο 1:03 πμ

  Αστα φίλε είναι γαμησε τα. (ζητάνε και 50 λεπτα).

 6. 6 Βιργινία 7 Δεκεμβρίου 2007 στο 3:25 μμ

  ΑΥΤΟ ΞΑΝΑΠΕΣ ΤΟ…Ειδικά το Β5 ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΑΠΕΡΑΣΤΟ

 7. 7 d1af 7 Δεκεμβρίου 2007 στο 4:15 μμ

  Οι συγκοινωνίες είναι ΑΙΣΧΡΕΣ…
  Επίσης θα φάμε μεγάλη πούτσα που θα κλείσουνε Πλακεντίας Χαλάνδρι μέσα στο Φλεβάρη … Και για αυτό φταίει ο μαλάκας ο δήμαρχος της Αγίας Παρασκευής … Αλλά τι να κάνουμε θα την φάμε θέλουμε δεν θελουμε …

 8. 8 Flareman 7 Δεκεμβρίου 2007 στο 6:25 μμ

  @d1af: Γιατί ο Δήμαρχος της Αγ. Παρασκευής; Έχω χάσει επεισόδια, για ινφόρμ μι

 9. 9 Βιργινία 7 Δεκεμβρίου 2007 στο 8:46 μμ

  Ρε συ,όλη η Αγ. Παρασκευή είναι σκαμμένη δε μπορείς να περάσεις την τύχη μου ( άκυρο αυτό…Μαζί με το άλλο άκυρο οτι είδα το σχόλιο σου,και τσέκαρα τι έγραψα στο ποστ,και τράβαγα τα μαλλιά μου χειρουργηάκι )

 10. 10 Carrot 7 Δεκεμβρίου 2007 στο 11:38 μμ

  «…τακτικά δρομολόγια στα λεωφορεία» στην Ελλάδα?

  Υπάρχει Έλληνας, ο οποίος να καταλαβαίνει, πως 20.30 είναι 20.30 και οχι 21.00? Όχι, δεν υπάρχει. Υπάρχει σταθμό η κανάλι το οποίο να μην λέει στις 20.32 «Είναι 20.30 ακριβώς? Δεν υπάρχει.

  Ο Έλληνας και οι οροι «τάξη, ακρίβεια, σεβασμός προς τούς άλλους» ειναι ασύμβατα πράγματα. Από μικροί μεγαλώνετε έτσι… ανοργάνωτοι και χαώδες.

  Το προϊόν αυτό το εισπράττετε μετά καθημερινά.

 11. 11 Flareman 8 Δεκεμβρίου 2007 στο 2:35 μμ

  Εσύ δηλαδή δεν είσαι Έλληνας; Πώς βγάζεις την ουρά σου έξω;

  Ή, εναλλακτικά, αν πάρουμε τον ορισμό σου περί Έλληνα, ότι είναι εξ’ ορισμού σε όλα χαώδης και άτακτος τότε δε θεωρούμαι Έλληνας (ουδέν σχόλιο)

 12. 12 Carrot 8 Δεκεμβρίου 2007 στο 8:28 μμ

  Εγώ είμαι πολίτης της Γερμανίας.
  Τέτοια πράγματα δεν ανεχόμαστε.

 13. 13 d1af 8 Δεκεμβρίου 2007 στο 8:35 μμ

  Δεν ήθελαν το μετρό στην Αγία αλλά μετά αλλάξανε γνώμη …

 14. 14 Flareman 9 Δεκεμβρίου 2007 στο 1:13 πμ

  @Carrot: Δε ρώτησα ποιας χώρας πολίτης είσαι. Αν είσαι Έλληνας ρώτησα, γιατί μίλησες για τους Έλληνες – όχι για τους πολίτες της Ελλάδας.

 15. 15 Manos S. 9 Δεκεμβρίου 2007 στο 3:52 πμ

  Γεια…εγω ώς ζώον ευσυνείδητη ένα δεν καταλαβαίνω….ασχέτως επαγγελμάτων: Κανείς δεν μπορεί να κάνει σωστά τη δουλειά του;
  Το μόνο που ίσως δικαιολογείται είναι ό,τι είναι πάνω στους δρόμους (λεωφορειο/τρόλλεϊ)που πραγματικά νομίζω δεν μπορείς να προβλέψεις όύτε πως θα σου κάτσει τοκυκλοφοριακό, ούτε ο καιρός, ούτε τίποτα.

 16. 16 m00nchild 9 Δεκεμβρίου 2007 στο 3:55 πμ

  Το _ευσυνείδητη_ από το προηγούμενο σχόλιο πάει σε εμένα 🙂 Ο Μάνος Σ. δεν το γύρισε ακόμη :)…Δεν είμαι για άλλο μπλογκάρισμα, πάω να λιώσω 🙂

 17. 17 Βιργινία 9 Δεκεμβρίου 2007 στο 3:41 μμ

  Καλά το Μετρό στην Αγία Παρασκευή είναι άλλου παπά ευαγγέλιο..Αρχικά έλεγαν να γίνει κοντά στην εκκλησία εκεί που είναι τώρα δημοτικό πάρκινγκ μετά είπαν οτι θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα στάθμευσης (ΑΚΟΜΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ?????????????) και αποφάσισαν τελικά να το πάνε νομισματοκοπείο και κοντά στο Σκλαβενίτη Χαλανδρίου (κάνουμε και διαφήμιση αλλά anw) ώστε να εξυπηρετεί και κάποιους άλλους…Άβυσσος η ψυχή των υπευθύνων ΑΒΥΣΣΟΣ

 18. 18 Flareman 9 Δεκεμβρίου 2007 στο 3:50 μμ

  @Μάνος Σ.: Ε εντάξει, είπαμε, υπάρχει και ο αστάθμητος παράγων σε κάθε περίπτωση. Αλλά δεν είναι δικαιολογία για τα πάντα!:(

  @Βιργινία: Κάτσε γιατί πελάγωσα. Έχουμε ένα σταθμό στο Νομισματοκοπείο, στο ύψος του ΑΒ απέναντι από το Νομισματοκοπείο στη Μεσογείων, ένα σταθμό Χολαργό που είναι περίπου στο ύψος του παλιού Σεβαστάκη (νομίζω;)… ο σταθμός Αγ. Παρασκευής πού θα βρίσκεται;


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s
Κατηγορίες

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Δεκέμβριος 2007
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Νοέ.   Ιαν. »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΣΕΖΟΝ…

del.icio.us

Twitter

ASK2USE

ΔΙΑΦΟΡΑ

Μας διαβάζουν τακτικά:

Counter free
Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: