iPod, iTunes και Έξυπνες Λίστες – συμβουλές και κόλπα!

Ένας φίλος από τη Σχολή μου λέει πριν καμιά δεκαριά μέρες:

«Πήρα το νέο Nano, γαμάτο, φοβερό, αλλά μου τη σπάει γιατί δυσκολεύομαι με το iTunes και δεν έχω βρει τρόπο να βολεύομαι με τις λίστες του και την οργάνωση των τραγουδιών του. Άσε που δεν ξέρω πώς μπορώ να βάλω δικές μου επιλογές με το χέρι μέσα.»

Και από εκείνη τη μέρα μου έχει κάτσει στο μυαλό να φτιάξω ένα video tutorial σχετικά με το θέμα: πώς μπορούμε δηλαδή να στήσουμε σωστότερα το iTunes για να περνάμε τις μουσικές που θέλουμε στο iPod μας και παράλληλα να αφήνουμε τον υπολογιστή να κάνει και δικές του επιλογές που να μας αρέσουν όμως, τουλάχιστον στο μεγαλύτερο μέρος τους. Επειδή όμως δε βλέπω να έχω τον απαραίτητο χρόνο (ένα τέτοιο tutorial θέλει περίπου τόσο χρόνο και προετοιμασία όσο ένα επεισόδιο του podcast, ίσως και περισσότερο), σκέφτηκα να γράψω κάποια πραγματάκια δι’ άπαντα ενδιαφερόμενο:)

Σημειώνω από τώρα, όσα θα πούμε εδώ ισχύουν με ασήμαντες διαφοροποιήσεις και για χρήστες Mac, και για χρήστες Windows – αρκεί να έχουν την τελευταία έκδοση του iTunes περασμένη και ένα οποιοδήποτε iPod… κατά προτίμηση μοντέλο με οθόνη. Να πούμε επίσης πως όλα τα iPods από εποχής πρώτων Nano και έπειτα (δηλαδή όλα τα Nanos, τα Touch, τα iPhones και όλα τα iPod Classics από τέταρτη γενιά και πάνω) έχουν πλήρη υποστήριξη για Ελληνικά, άρα και βγάζουν όλους τους τίτλους κ.ο.κ. στην οθόνη τους.

Πάμε!

Βήμα πρώτο: οργάνωση της μουσικής μας

Γενικά είναι καλό η μουσική μας αρχειοθήκη να είναι σωστά οργανωμένη. Όταν λέω σωστά εννοώ να έχουμε βάλει στις πληροφορίες του κάθε κομματιού (δεξί κλικ στο iTunes->Get Info, είναι τα λεγόμενα ID3 tags) τίτλο, καλλιτέχνη/συγκρότημα και από εκεί και πέρα πολύ επιθυμητά είναι το είδος του κομματιού – τζαζ, ροκ, ποπ και λοιπά – αλλά και το άλμπουμ, η σειρά του μέσα στο άλμπουμ, η χρονολογία του κομματιού και άλλα. Φυσικά πολλοί δεν ξέρουν καν τα σωστά ονόματα των καλλιτεχνών, αλλά όσο περισσότερες πληροφορίες έχουμε για κάθε τραγούδι τόσο ευκολότερη θα γίνει η δουλειά μας μετά.

Μπορούμε σαν εξτρά μπόνους αν θέλουμε να ψάξουμε και να βρούμε στίχους και εξώφυλλο δίσκου για τα κομμάτια μας – υπάρχουν διάφοροι τρόποι, δε θα μπω σε λεπτομέρειες τώρα. Στίχους βάζουμε πάλι με Get Info, στο καρτελάκι Lyrics του κάθε τραγουδιού, ενώ στο καρτελάκι Artwork μπορούμε να προσθέσουμε την εικόνα με το εξώφυλλο του δίσκου – εναλλακτικά απλώς το κάνουμε drag στο κάτω αριστερά μέρος του κυρίως παραθύρου του iTunes, εκεί όπου βγάζει το εξώφυλλο για τον δίσκο του επιλεγμένου κομματιού. Δεν είναι απαραίτητο αλλά προσθέτει εξτρά αξία στη δισκοθήκη μας:) Αν έχετε μεγάλες συλλογές θα σας βγει η πίστη να το κάνετε όλο αυτό για κάθε MP3 σας, αλλά αν όχι αξίζει τον κόπο. Σημειώνω πως όσοι αγοράζουν από iTunes Store έχουν ήδη στα τραγούδια τους εξώφυλλα και δε συμμαζεύεται, και όλες τις πληροφορίες ήδη σωστές:)

Ένα πρόβλημα, που είχα στην αρχή με τα τραγούδια μου ήταν πως δεν είχα τρόπο να ξεχωρίσω γρήγορα και εύκολα τα Ελληνικά από τα ξένα. Η λύση είναι απλή, διαλέγετε όλα τα Ελληνικά MP3s σας μέσα στο iTunes, κάνετε δεξί κλικ και επιλέγετε Get Info. Στο παράθυρο που θα ανοίξει στο πεδίο Grouping συμπληρώνετε Greek ή ό,τι άλλο θέλετε. Σε κάθε νέο Ελληνικό κομμάτι που θα προσθέτετε κατά καιρούς επαναλαμβάνετε τη διαδικασία. Πού θα μας χρησιμεύσει αυτό θα το πούμε σε λίγο.

Τέλος, τέσσερα πραγματάκια: αν έχετε τραγούδια που αποτελούν όλα μέρος π.χ. ενός κονσέρτου ή μιας συναυλίας (ή εν γένει αν ο πρωτότυπος δίσκος παίζει από το ένα κομμάτι στο επόμενο χωρίς διακοπή, όπως π.χ. το Wall των Pink Floyd), τότε επιλέγετε τα σχετικά κομμάτια (αφού τους έχετε βάλει σωστά όλες τις πληροφορίες τους, συμπεριλαμβανομένων και των αριθμών που έχουν τα κομμάτια στο πρωτότυπο CDάκι / LP), και από το Get Info βάζετε Yes στην επιλογή Gapless Playback. Άλλο, το iTunes (πολύ σωστά) δε λαμβάνει υπ’ όψιν στην ταξινόμηση το αρχικό «The» που έχουν αρκετά συγκροτήματα (π.χ. «The Beatles», «The Stray Cats» κ.ο.κ.). Παρ’ όλ’ αυτά, αν έχετε κάποια κομμάτια έτσι και κάποια γιουβέτσι (δηλαδή, άλλα με το The και άλλα χωρίς), γίνεται σαλάτα και τα αναγνωρίζει σα να ανήκουν σε διαφορετικούς καλλιτέχνες. Αποφασίστε λοιπόν από νωρίς το στυλ σας και μείνετε πιστοί σε αυτό. Τρίτον, όταν έχετε ένα ολόκληρο δισκάκι που είναι συλλογή από διάφορους καλλιτέχνες πρέπει να κάνετε δύο πράγματα για να αναγνωριστούν σωστά τα κομμάτια του ως μέρη του ιδίου δίσκου: τα επιλέγετε και από το Get Info βάζετε Yes στην επιλογή Compilation και στο πεδίο Album Artist συμπληρώνετε Various Artists, ή κάτι ανάλογο – στο πεδίο Artist βάζετε για κάθε κομμάτι ξεχωριστά τον επιμέρους καλλιτέχνη του. Τέλος, προτείνω ανεπιφύλακτα να βάλετε σε όσο περισσότερα κομμάτια μπορείτε αστεράκια (από 0 εώς 5), δηλαδή να τα βαθμολογήσετε αναλόγως της αρεσκείας σας. Είναι ανεκτίμητης αξίας για τη συνέχεια, και θα δούμε αναλυτικά το γιατί και το πώς σε δυο λεπτά.

Βήμα δεύτερο: έξυπνες λίστες

Το iTunes έχει μία μεγάλη λίστα (music) που έχει μέσα όλες μας τις μουσικές… αλλά αυτό το σπαγκέτι δε βολεύει και πολύ, ειδικά όταν έχεις χιλιάδες τραγούδια. Μας δίνει λοιπόν τη δυνατότητα να φτιάξουμε ξεχωριστές λίστες που να περιέχουν διάφορα κομμάτια, είτε κατά προσωπική μας επιλογή είτε από μόνο του με κάποια κριτήρια που του ορίζουμε εμείς. Οι πρώτες είναι οι κλασικές playlists, τις οποίες δημιουργούμε με κλικ στο κουμπάκι με το συν κάτω αριστερά στο κυρίως παράθυρο του προγράμματος. Οι δεύτερες είναι οι λεγόμενες Έξυπνες Λίστες (Smart Playlists), τις οποίες μπορούμε να δημιουργήσουμε από το μενού File, μέσω της εντολής New Smart Playlist. Το iTunes έχει ήδη από τη μάνα του κάποιες έξυπνες λίστες, π.χ. με τα πιο συχνά παιγμένα 25 τραγούδια, αυτά που προσθέσαμε στο πρόγραμμα ή που παίξαμε πρόσφατα, αυτά με την υψηλότερη βαθμολογία κ.ο.κ.

Όταν ζητάμε από το iTunes να μας φτιάξει μία τέτοια λίστα μας πετάει ένα παράθυρο όπου μπορούμε να πούμε στο πρόγραμμα ακριβώς με βάση ποια κριτήρια θα διαλέξει τα κομμάτια που θα απαρτίζουν τη λίστα. Από τα αριστερά κουτιά διαλέγουμε το κριτήριο (π.χ. είδος μουσικής) και δεξιά ορίζουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Παράδειγμα: αν βάλουμε «Genre contains Jazz» λέμε στο πρόγραμμα να διαλέξει από όλα μας τα τραγούδια όσα στο πεδίο του είδους περιέχουν τη λέξη Jazz. Δεύτερο παράδειγμα: «Year is greater than 1975», που διαλέγει όλα τα τραγούδια με χρονολογία μεγαλύτερο από το 1975 (εννοείται πως πρέπει να έχουμε περάσει χρονολογίες και είδη μουσικής για να δουλέψουν αυτά τα παραδείγματα:). Από κάτω έχει κάποιες εξτρά επιλογές: αν τσεκάρουμε το Limit to μπλα μπλα μπλα λέμε στο iTunes πως δε θέλουμε να διαλέξει ΌΛΑ τα τραγούδια που υπάγονται στα κριτήριά μας, αλλά μόνο μερικά από αυτά. Μπορούμε να ορίσουμε αν θέλουμε η επιλογή να γίνει με βάση το πλήθος τους (25 κομμάτια), τη διάρκειά τους (114 λεπτά σύνολο), το μέγεθός τους σε MB ή GB (500 MB σύνολο), όπως και το πώς θα επιλεγούν τα κομμάτια που θα μπουν τελικά στη λίστα: τυχαία, κατά βαθμολογία, κατά καλλιτέχνη, κατά άλμπουμ και τα λοιπά. Η επιλογή Live Updating μας δίνει τη δυνατότητα να ενημερώνεται αυτόματα η λίστα μας, χωρίς παρέμβαση από μέρους μας. Π.χ. αν έχουμε μια έξυπνη λίστα που περιλαμβάνει τα κομμάτια με βαθμολογία από 4 αστέρια και πάνω και εμείς ρίξουμε τη βαθμολογία ενός κομματιού στα 3 ή παρακάτω αυτό την ίδια στιγμή φεύγει από τη λίστα μας, αφού δεν πληροί πλέον τα κριτήριά.

Η μαγκιά είναι πως μπορούμε να συνδυάσουμε και περισσότερα του ενός κριτήρια! Δίπλα στο πρώτο κριτήριο που εμφανίζεται εξ’ όρισμου στις ρυθμίσεις μίας εξυπνης λίστας υπάρχουν δύο πλήκτρα, ένα με ένα συν και ένα με ένα πλην. Πατώντας το συν προσθέτουμε ένα επιπλέον κριτήριο για τη λίστα μας. Με το μείον προφανώς αφαιρούμε κριτήρια που αποφασίσαμε πως δε μας κάνουν – είναι αυτονόητο πως το τελευταίο κριτήριο που μένει δε μπορεί να αφαιρεθεί… τι λίστα θα ήταν τότε;:) Το ωραίο είναι το εξής: όταν έχουμε πάνω από ένα κριτήρια εμφανίζεται πάνω ένα κουτάκι με δύο επιλογές: «all» και «any». Με το all λέμε στο πρόγραμμα πως ένα κομμάτι πρέπει να πληροί *όλα* τα κριτήριά μας για να επιλεγεί για τη λίστα. Το any, από την άλλη, σημαίνει πως αρκεί να πληροί έστω και ένα μόνο κριτήριο για να συμπεριληφθεί. Με αυτά τα εργαλεία στη διάθεσή μας, μπορούμε να κάνουμε ό,τι λαδιά γουστάρουμε!

Βήμα τρίτο: τα γρανάζια της δισκοθήκης μας

Τώρα που ξέρουμε περί έξυπνων λιστών και πώς δουλεύουν, μπορούμε να στήσουμε τους βασικούς μηχανισμούς πάνω στους οποίους θα πατάει η δισκοθήκη μας. Εγώ έφτιαξα μία έξυπνη λίστα που επιλέγει όσα τραγούδια έχουν το Greek στο Grouping (είδατε πού χρειάστηκε αυτό;:), οπότε αυτομάτως περιλαμβάνει όλα μου τα Ελληνικά κομμάτια. Δεύτερον, έφτιαξα μια λίστα με όνομα Valid, με τα εξής κριτήρια: τα κομμάτια της να μην είναι podcasts, να μην είναι είδους Audiobook, και να μην περιέχονται στη λίστα Greek που μόλις φτιάξαμε. Έτσι έχω μία λίστα με κομμάτια που είναι μόνο ξένα τραγούδια και όχι podcasts ή audiobooks. Μπορείτε να φτιάξετε κι άλλες τέτοιες «βοηθητικές» λίστες σε αυτό το βήμα, αναλόγως των γούστων σας και των προτιμήσεών σας. Πάμε στην τελική επιλογή για το iPod μας!

Βήμα τέταρτο: τι θα ακούσουμε σήμερα;

Όσοι έχουμε μικρό iPod έχουμε πρόβλημα με τις μουσικές επιλογές μας – τι θα βάλουμε ακριβώς μέσα για να ακούσουμε; Τα Shuffles έχουν μία μαγκιά που λέγεται Autofill και όποτε τα συνδέεις στο iTunes διαλέγουν τυχαία μουσικές και τα γεμίζουν. Εμείς οι υπόλοιποι δεν έχουμε τέτοια προνόμια όμως και πρέπει να υλοποιήσουμε έναν αντίστοιχο μηχανισμό μόνοι μας.

Έστω ότι το iPod μας έχει 2 GB χώρο, άρα στην πράξη περί τα 1,83 ελεύθερα (μιλάω για το δικό μου Nano 2ης γενιάς). Θέλω να έχω μέσα χοντρικά 500 MB ξένα τραγούδια από τα αγαπημένα μου (με 4 και 5 αστεράκια), άλλα τόσα τραγούδια rock και metal, και άλλα 500 MB με τραγούδια που δεν έχουν καθόλου βαθμολογία (θα πούμε γιατί αυτό). Στον υπόλοιπο χώρο θέλω να χωρέσω τα podcasts που ακούω και κάποια τραγούδια που συγκεκριμένα έχω επιλέξει και θέλω να πάρω μαζί μου στον δρόμο. Κατ’ αρχάς, όταν πρωτοσυνδέουμε ένα iPod στο iTunes και είναι μικρότερο από το σύνολο της δισκοθήκης μας, το πρόγραμμα φτιάχνει μία playlist ίση σε χώρο με το iPod και τη γεμίζει με τυχαία κομμάτια – αλλά είναι στατική, δεν αλλάζει κάθε φορά που το συνδέουμε. Δε μας κάνει λοιπόν – εγώ θέλω κάθε φορά που ανανεώνω τη μουσική μου να μου διαλέγει νέα κομμάτια!

Έχουμε και λέμε: έχω φτιάξει μία έξυπνη λίστα που ονόμασα iPod Favorites και που διαλέγει κομμάτια από τη λίστα Valid που δημιουργήσαμε παραπάνω, με τουλάχιστον τέσσερα αστεράκια, διάρκεια το πολύ 7 λεπτά (είπαμε, αγαπημένα, μην βάλουμε και τον Γκοτζίλα!), και να περιορίζεται στα 500 MB σύνολο, επιλεγμένα κατά τύχη. Ομοίως, για τα rock κομμάτια η λίστα iPod Rock δεν αλλάζει πολύ: τραγούδια μέχρι 500 MB κατά τύχη που να περιέχονται στη λίστα Valid, να μην έχουν βαθμολογία μηδέν αστεράκια (αβαθμολόγητα) και να περιέχουν στο είδος τους (genre) τις λέξεις rock ή metal. Τέλος κι αυτό. Ομοίως και για τα αβαθμολόγητα – η λίστα iPod Unrated διαλέγει 500 MB και αυτά στην τύχη και από τη λίστα Valid, αλλά με κριτήριο να έχουν μηδέν αστεράκια. Θέλουμε όμως και μία απλή playlist για να βάζουμε μέσα με το χέρι κομμάτια που μας αρέσουν συγκεκριμένα. Φτιάχνουμε λοιπόν μία τελευταία playlist που ονομάζουμε iPod Custom και εδώ μέσα θα βάζουμε με drag and drop τα τραγούδια που έχουμε επιλέξει με το χέρι και θέλουμε στο iPod μας no matter what.

Με τις λίστες μας έτοιμες συνδέουμε το iPod και όταν εμφανιστεί πάμε στο καρτελάκι Music και τσεκάρουμε την επιλογή περί συγχρονισμού συγκεκριμένων λιστών μόνο. Τσεκάρουμε τις «ειδικές» μας λίστες και τέλος!:) Μόνο πρέπει να προσέχουμε τον χώρο μας: αν π.χ. βάλουμε πολλά κομμάτια στην Custom ή μαζευτούν πολλά επεισόδια από podcasts που δεν έχουμε ακούσει και συγχρονίζονται το iPod δε θα χωράει τα πάντα και θα τσινήσει κατά τον συγχρονισμό, λέγοντάς μας να διαλέξουμε λιγότερα τραγούδια. Σε αυτήν την περίπτωση βρίσκουμε τις έξυπνες λίστες μας, κάνουμε δεξί κλικ πάνω τους, επιλέγουμε Edit Smart List, και στη συνέχεια αλλάζουμε τον χώρο που πιάνουν.

Βήμα πέμπτο και τελευταίο: κολπάκια

Το ωραίο είναι πως οι λίστες που φτιάξαμε εμφανίζονται και στο iPod μας και μπορούμε να τις παίξουμε όλες μαζί ή και μία μία ξεχωριστά! Το ακόμα πιο ωραίο είναι πως ό,τι βαθμολογίες βάζουμε στα τραγούδια μας ακούγοντάς τα στο iPod περνάνε αντίστροφα στο iTunes όταν το συγχρονίσουμε – αυτό σημαίνει πως κάθε φορά που ακούμε τα αβαθμολόγητά μας και τους βάζουμε βαθμολογίες αυτομάτως αφαιρούνται από τη σχετική έξυπνη λίστα και αποτελούν, αναλόγως της βαθμολογίας μας, υποψηφίους για συμπερίληψη στις άλλες.

Ένα πρόβλημα μένει μόνο: το iTunes δεν ανανεώνει μόνο του τα περιεχόμενα της κάθε έξυπνης λίστας στην οποία έχουμε βάλει περιορισμό μεγέθους. Η Unrated είναι εξαίρεση γιατί λαμβάνει τη βαθμολογία υπ’ όψιν της που αλλάζει – με τις άλλες τι γίνεται όμως; Πολύ απλά, αφού συνδέσουμε το iPod, πάμε στην έξυπνη λίστα που θέλουμε να ανανεώσουμε, επιλέγουμε όλα της τα τραγούδια και πατάμε delete. Θα τα αφαιρέσει και θα κάνει νέα τυχαία επιλογή για πάρτη μας. Μετά απλώς πάμε στις ρυθμίσεις του iPod και πατάμε το κουμπάκι Sync και ανεβάζει τα νέα μας τραγούδια στη συσκευή:)

Αν είμαστε ψείρες μπορούμε να «φτιάξουμε» κι άλλο τις λίστες μας: π.χ. για να μην περιέχονται οι προσωπικές μας επιλογές και στις αυτόματες λίστες, ή τα κομμάτια στην Unrated λίστα να μην περιλαμβάνονται στη λίστα με τα rock… εξαρτάται από την ψειροσύνη του καθενός:D

Σημειωτέον πως αν θέλουμε να γεμίζουμε το iPod αποκλειστικά με μουσική που επιλέγουμε κομμάτι κομμάτι έχουμε αυτή τη δυνατότητα: από την κεντρική οθόνη του iPod στο iTunes τσεκάρουμε την επιλογή Manually manage music (and videos). Από εδώ και πέρα χειριζόμαστε το iPod σα να ήταν μία ακόμη απλή playlist, κάνοντας drag πάνω του όσα κομμάτια θέλουμε.

Σε γενικές γραμμές αυτά. Είναι τεράστιας σημασίας να είναι οργανωμένη σωστά η δισκοθήκη, με σωστές πληροφορίες για το κάθε κομμάτι, και σταδιακά να βάλετε και τα ratings σας, αλλιώς θα πελαγώσετε. Για όσους ενδιαφέρονται να το ψάξουν περισσότερο, υπάρχει το πολύ καλό site Smart Playlists.com, που έχει δείγματα, έξυπνες λίστες που έχουν φτιάξει άλλοι χρήστες διάφορα άλλα τέτοια ωραία κόλπα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να βελτιώσετε τις μουσικές σας επιλογές on the road:)

Πολλά έγραψα, ελπίζω να βοήθησα. Όσοι έχετε απορία πυροβολάτε, ελεύθερα!:D

Advertisements

25 Responses to “iPod, iTunes και Έξυπνες Λίστες – συμβουλές και κόλπα!”


 1. 2 Dimitris 13 Νοεμβρίου 2007 στο 12:08 πμ

  Φοβερένιο ποστ!!! Μπράβο!

 2. 3 Flareman 13 Νοεμβρίου 2007 στο 12:11 πμ

  ΟΚ, τα links γίνανε live.

  Για τους επισκέπτες, το πρώτο είναι ένας γενικότερος οδηγός για το πώς στήνουμε και περνάμε μουσικές και podcasts που θέλουμε στο iTunes και το δεύτερο εστιάζει περισσότερο στη βασική χρήση/συνεργασία μεταξύ iPod και iTunes, τι σημαίνει συγχρονισμός, πώς επιλέγουμε τι θα περάσει πάνω στο iPod και τα συναφή. Και τα δύο ευγενική χορηγία του καλού μου/μας φίλου Πάρι!

  Άσχετο, βλέπω τώρα εκ των υστέρων πως κάποιος είχε ζητήσει σε κάποια comments σου αφιέρωμα στα smart playlists! Με ντιλέι σχεδόν χρόνο έρχομαι να καλύψω το αίτημα:D

 3. 4 vtsib 12 Δεκεμβρίου 2007 στο 8:09 μμ

  Απίστευτο tutorial Σπύρο.
  Είναι ο τυφλοσούρτης μου τώρα που ετοιμάζομαι για ταξιδάκι μιας και πρέπει να γεμίσω το iphone μου με μουσική. Αν έβρισκα και τον τρόπο βέβαια να μου δείχνει και στίχους ή shownotes θα ήμουν πανευτυχής.
  😛

 4. 5 Flareman 12 Δεκεμβρίου 2007 στο 9:09 μμ

  … το iPhone δε δείχνει στίχους;!

  Αποκλείεται, πρέπει κάπως να γίνεται κι αυτό.

  (Αλλιώς έχετε να φάτε δούλεμα… χουχουχουχουχου)

 5. 6 vtsib 13 Δεκεμβρίου 2007 στο 5:01 πμ

  Και εγώ έτσι λέω ρε γμτ, αλλά δεν το βρίσκω με τίποτα. Βασικά το πρόβλημα μου είναι όχι τόσο στους στοίχους όσο στα podcasts και τα shownotes.

 6. 7 Flareman 13 Δεκεμβρίου 2007 στο 5:52 μμ

  Πραγματικά, στην οθόνη του Touch/iPhone τα show notes πρέπει να δείχνουν εντυπωσιακά (γιατί είμαι πεπεισμένος ότι κάπως πρέπει να γίνεται).

 7. 8 ΣΟΦΙΑ 21 Μαΐου 2008 στο 4:44 μμ

  ΑΓΟΡΑΣΑ ΕΝΑ I POD TOUCH ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΕΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΕΝΑ ΚΟΥΤΑΚΙ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ[THE I POD CANNOT BE SYNCED THE REQUIRED DISK CANNOT BE FOUND].[THE DEVISE TIME OUT]ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΚΑΝΩ?

 8. 9 ΣΟΦΙΑ 21 Μαΐου 2008 στο 4:49 μμ

  ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ

 9. 10 Flareman 21 Μαΐου 2008 στο 6:51 μμ

  @Σοφία: Καλησπέρα:) Κατ’ αρχάς αν θέλεις απενεργοποίησε το Caps Lock, στο Internet τα κεφαλαία σημαίνουν ότι φωνάζεις.

  Στο θέμα μας τώρα: κατ’ αρχάς, είσαι σε Windows PC ή σε Mac; Έχεις εγκαταστήσει το iTunes; Ακολούθησες κατά γράμμα τις οδηγίες που έχει στη συσκευασία; Το συγκεκριμένο μήνυμα πότε ακριβώς στο βγάζει;

  Βοήθησε λίγο με καμιά εξτρά πληροφορία, έτσι στα στεγνά δε μπορούμε να βγάλουμε άκρη:)

 10. 11 teri 8 Φεβρουαρίου 2009 στο 8:38 μμ

  (ΔΕ ΦΏΝΑΖΩ)ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΥΠΟΤΥΤΛΟΥΣ ΣΤΙΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΣΤΟ ΙΤOUCΗ ΜΟΥ

 11. 12 Flareman 8 Φεβρουαρίου 2009 στο 10:14 μμ

  @teri: (κεφαλαία, άρα φωνάζεις:) Ψάξε για το Muxo αν είσαι σε Mac, μπορεί να εμπεδώσει μέσα στο .mp4/m4v τους υποτίτλους.

 12. 13 Agapirini 11 Οκτωβρίου 2011 στο 8:29 μμ

  Εμένα στο iPod touch μου δε ξέρω πως να βάλω τηλεόραση γιατί είδα από κάπου ότι έχει!!

 13. 14 Εύη 2 Ιανουαρίου 2013 στο 6:40 μμ

  πως περναω τραγουδια στο ipod απο το itunes?

 14. 16 Flareman 3 Ιανουαρίου 2013 στο 6:15 μμ

  Τι εννοείς δωρεάν; Αν μιλάς για δική σου μουσική εκτός iTunes Store, την προσθέτεις κανονικά στο πρόγραμμα, κι εν συνεχεία βάζεις τα κομμάτια σε μια από τις λίστες που συγχρονίζεις με το iPod. Η διαδικασία δε διαφέρει σε σχέση με τα κομμάτια που έχεις αγορασμένα μέσα από το iTS.

 15. 17 Εύη 3 Ιανουαρίου 2013 στο 11:10 μμ

  εννοω χωρις να χρειαζεται να πληρωσω μεσω itunes!

 16. 18 Flareman 3 Ιανουαρίου 2013 στο 11:13 μμ

  @Εύη: Μόλις σου απάντησα:)

 17. 19 Εύη 4 Ιανουαρίου 2013 στο 9:11 μμ

  υπάρχει άλλος τρόπος εκτός ιτυνες?
  παιρνάω τα τραγούδια απο τον η/υ στο ιποδ και δεν μπορω να ακουσω τα τραγουδια!Γιατι;Τι κανω λαθος;;;

 18. 20 Flareman 6 Ιανουαρίου 2013 στο 2:34 μμ

  @Εύη: Όταν λες τα περνάς στο iPod, με ποιον τρόπο ακριβώς; Ο μόνος τρόπος για να περάσεις τραγούδια σε iPod είναι μέσω του iTunes, οπότε ή τα περνάς σωστά και παίζουν χωρίς πρόβλημα ή δεν τα περνάς καθόλου και γι’ αυτό δεν ακούς τίποτα.

  Θα ήθελες να περιγράψεις βήμα – βήμα τι ακριβώς κάνεις αναλυτικά;

 19. 21 Εύη 9 Ιανουαρίου 2013 στο 7:07 μμ

  απλα πες μου πως περναω τραγουδια στο ipod Δωρεανν μεσω itunes

 20. 22 Flareman 13 Ιανουαρίου 2013 στο 10:34 μμ

  @Εύη: Αυτά τα δύο άρθρα νομίζω ότι συνδυαστικά απαντάνε στην ερώτησή σου.

  http://support.apple.com/kb/PH12485
  http://support.apple.com/kb/ht1351


 1. 1 xblog.gr » Blog Archive » Έχεις iPod και δυσκολεύεσαι στην οργάνωση της μουσικής σου; Παράθεση σε 13 Νοεμβρίου 2007 στο 12:02 πμ
 2. 2 Video Tutorials για το iTunes « Νυστέρι Παράθεση σε 29 Δεκεμβρίου 2007 στο 9:54 μμ
 3. 3 iTunes, iPod/iPhone και TV shows σε Mac OS « vtsib Press Παράθεση σε 13 Μαρτίου 2008 στο 6:56 μμ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s
Κατηγορίες

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Νοέμβριος 2007
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Οκτ.   Δεκ. »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΣΕΖΟΝ…

del.icio.us

Twitter

ASK2USE

ΔΙΑΦΟΡΑ

Μας διαβάζουν τακτικά:

Counter free
Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: