ΚΑΙΓΕΤΑΙ η Πελοπόννησος

Δεν το πιστεύω, πραγματικά δυσκολεύομαι να χωνέψω πως λυσσομανάει τέτοιας έκτασης και βαρύτητας πυρκαγιά! Βλέπω από σπόντα δελτία ειδήσεων (κυρίως Ευαγγελάτο στον ΑΝΤ1 για να ακριβολογώ, το ότι δεν τον πάω είναι αδιάφορο επί του προκειμένου), και η κατάσταση είναι τραγική:

 • 20 άτομα σχεδόν νεκρά από τη φωτιά
 • εκατοντάδες ακόμη εγκλωβισμένα σε σπίτια, σχολεία, πλατείες – μέσα και ηλικιωμένοι, μανάδες με τα παιδιά και τα βρέφη τους, με καπνούς και ιστορίες
 • πολλαπλά μέτωπα (κρα κάνει ότι είναι πάλι εμπρησμός) που σιγά σιγά ενώνονται και έχουν φτάσει να καλύψουν σχεδόν όλη την Ηλεία, μεγάλες περιοχές της Λακωνίας και της Μεσσηνίας, και συνεχίζουν να ανεβοκατεβαίνουν τις ραχούλες και να τρώνε τα πάντα, και
 • σπίτια κατακαμμένα, χωριά στάχτη και πάει λέγοντας.

Ο Ευαγγελάτος κάνει τον μεσάζοντα (άλλη μαλακία αυτό αλλά ας είναι, κάτι συνεισφέρει τουλάχιστον), δέχεται τηλέφωνα από τους εγκλωβισμένους και τα διαβιβάζει στις Αρχές. Μιλάμε για τραγική κατάσταση, τα βουνά είναι λαμπιόνια – κυριολεκτικά έχει γίνει η νύχτα μέρα. Αν συνεχιστεί αυτό θα κατακαεί όλη η Πελοπόννησος!:(

Εκτός αυτού, λέει στην περιοχή είναι ήδη 300 εθελοντές ειδικοί διασώστες, με οχήματα δικά τους, με εξοπλισμούς, εκπαιδευμένοι για απεγκλωβισμούς και λοιπά, που από το πρωί έχουν πάει δυο τρεις φορές στους ιθύνοντες και έχουν προσφέρει τις υπηρεσίες τους και τους είπαν πως δεν υπάρχει ανάγκη (!), η ειδική μοίρα της Αεροπορίας που ειδικεύεται σε τέτοια συμβάντα είναι σε ετοιμότητα στην Ελευσίνα από το μεσημέρι και μόλις πριν μισή ώρα λέει πήρε εντολή να φεύγει για κάτω, ξεκινήσανε πυροσβεστικά οδικώς από Κομοτηνή για Ηλεία (ΑΧΑΧΑΧΑΧΑ καλό κι αυτό)… χαμός.

Ο Πρωθυπουργός είναι ήδη κάτω λόγω της προεκλογικής περιοδείας του – και μάλιστα ακούστηκε πως δε μπορεί να φύγει αεροπορικώς για Σπάρτη γιατί οι φλόγες δεν επιτρέπουν την αέρια διέλευση, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έφυγε για Αλεξανδρούπολη και πάει Θεσαλλονίκη να κάνει δηλώσεις, οι λοιποί κομματικοί αρχηγοί τρέχουν στην περιοχή να δουν πώς μπορούν να βοηθήσουν (οι δημοσιογράφοι τα λένε όλα αυτά, εγώ αναμετάδοση κάνω). Η Αμαλιάδα απειλείται άμεσα, οι φλόγες τρέχουν – τις βοηθάνε και οι ισχυροί ανέμοι, ενώ η αεροπυρόσβεση δεν είναι εύκολη λόγω του ύψους των φλογών.

Με λίγα λόγια, μπάχαλο.

Και αναρωτιέμαι, αν δηλαδή εγώ π.χ. πάω απέναντι από το σπίτι μου και βάλω μια φωτιά, αν δεν την πάρει χαμπάρι κανείς θα κάψει πρώτα 5-10 σπίτια και μετά θα τη σβήσουν (αν τη σβήσουν). Ρε δεν πάμε καλά λέω εγώ, η αντιπυρική προστασία της χώρας είναι σουρωτήρι. Και δε ρίχνω ευθύνες μόνο στο ένα ή στο άλλο κόμμα, φταίνε ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ. Δεν έχω κρύψει τις πολιτικές μου απόψεις, αλλά αυτό είναι γελοίο. Αν ήμουν πρωθυπουργός θα έλεγα κάτι πολύ απλό: για κάθε σπίτι που καίγεται, ένας ανώτατος που δεν κάνει σωστά τη δουλειά του θα χάνει τη θέση του επί μονίμου βάσεως. Σου λέω εγώ για πότε θα έτρεχαν όλοι!

Και απ’ ότι ακούγεται υπάρχουν κόντρες μεταξύ ΠΑΣΟΚων και ΝεοΔημοκρατών στις Αρχές, μεταξύ Υπουργείων, σωμάτων, υπηρεσιών, και δε μπορούν καλά καλά να συνεννοηθούν μεταξύ τους. Ρε ηλίθιοι, δε σας είπαμε αλλάξτε κόμμα, αλλά αν είναι να καεί ολόκληρος νομός βουλώστε το και οι μεν και οι δε και οι παραπέρα και παλουκωθείτε μαζί να δείτε τι θα γίνει! Όλοι Έλληνες είμαστε, όλοι με τον ίδιο τρόπο θα καούμε σαν τα ποντίκια αν δεν καταστρωθεί πλάνο.

Και φυσικά βρίσκουν και οι άλλοι προκομμένοι της Ελληνικής κοινωνίας, οι δημοσιογράφοι, την ευκαιρία να το παίξουν καμπόσοι, να κρίνουν τους πάντες, να ρίξουν ευθύνες, να κάνουν κλαματάκια στην οθόνη… και στην επόμενη τετραετία να βάλουν υποψηφιότητα για να γίνουν κι αυτοί μεγάλοι και τρανοί. Αύριο θα «γελάσουμε» πολύ με τα δελτία ειδήσεων. Και ξέρετε ποια είναι η πλάκα έτσι; Ότι πάλι όλες οι Ένοπλες Δυνάμεις (Στρατός, Λιμενικό, Αεροπορία, κ.ο.κ.) έχουν από πάρα πολύ νωρίς πλήρη ετοιμότητα, είναι έτοιμοι να μπουκάρουν και να βοηθήσουν αλλά αν δεν πάρουν εντολές από τους πολιτειακούς (και πολιτικούς) παράγοντες δε μπορούν να κουνήσουν ρούπι! Και τελικά πάλι θα καταλήξουν να τους βρίζουν όλοι χωρίς να φταίνε, να μου το θυμηθείτε. Τελικά στο Ελλάντα την πληρώνει αυτός που δεν φταίει και όλοι οι άλλοι τη γλυτώνουν.

Αλλά τι λέω τώρα… μόνο στη ρεμούλα είμαστε πρώτοι, στα άλλα… κάάάάάάάάάάάάάάάάάάάλα>:(((

Advertisements

17 Responses to “ΚΑΙΓΕΤΑΙ η Πελοπόννησος”


 1. 1 TROUBLESTARTER 25 Αυγούστου 2007 στο 12:10 πμ

  ΚΑΙ ΣΟΥ ΛΕΩ ΕΓΩ…ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΕ ΚΕΡΑΤΑΣ ΠΟΥ ΧΤΙΖΕΙ ΣΕ ΚΑΜΜΕΝΑ ΔΕΝ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΜΠΡΗΣΜΟΥ?ΝΑ ΜΑΣ ΖΗΣΕΙ Η ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ Ε?

 2. 2 Flareman 25 Αυγούστου 2007 στο 12:32 πμ

  (Θερμή παράκληση παίδες, όχι κεφαλαία εκτός αν θέλετε σκοπίμως να φωνάξετε ή αν θέλετε να τονίσετε κάτι *συγκεκριμένο*)

  Επί του θέματος, δεν ξέρω ποιοι έχουν συμφέροντα και γιατί δεν πιάνουν κόσμο… αλλά με τις τόσες πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει φέτος είναι τόσο πολλοί οι εμπρηστές που άντε να βγάλεις άκρη! Σίγουρα πάντως κάποιοι τουλάχιστον θα βρεθούν… το θέμα είναι να την πληρώσουν άνθρωποι που φταίνε και όχι τίποτα άκυροι που θα παίξουν το ρόλο του αποδιοπομπαίου τράγου.

  Γενικότερα πάντως, δε μου αρέσει να σχολιάζω πολιτικά θέματα, πιστεύω πως ο κάθε πολιτικός θεσμός είναι ιερός, ανεξαρτήτως της αξίας ή της αχρηστίας του εκάστοτε πολιτικού που γεμίζει την «καρέκλα» – δε θέλω να μπω στη διαδικασία που αρχίζουν άλλα blogs και να αρχίσω να κατακρίνω τον Α ή τον Β πολιτικό ή το τάδε κόμμα ή το δείνα αξίωμα… δεν έχω κάποιο όφελος από το Νυστέρι για να μαζέψω «πελατεία»: το πρόβλημα είναι καθολικό και έχει τις ρίζες του στη νοοτροπία όλων ημών, των Ελλήνων πολιτών. Όσο σκεφτόμαστε όπως σκεφτόμαστε και λειτουργούμε όπως λειτουργούμε η κατάσταση θα διαιωνίζεται και φυσικά οι πολιτικοί όλων των παρατάξεων και χρωματισμών θα πράξουν αναλόγως… πραγματικά έχουμε τους πολιτικούς που μας αξίζουνε στην Ελλάδα:(

 3. 3 papo 25 Αυγούστου 2007 στο 1:08 πμ

  Σπύρο γίνεται της πουτάνας πρέπει να ντρεπόμαστε ολοι! Η φωτιά είναι 100% εμπρησμός! Κατάρα στους μαλάκες που την έβαλαν για τους λόγους που την έβαλαν! Κατάρα στο γαμω κράτος μας που – ζει στιγμές υπέρτατης μαλακίας!

  έχουμε το κράτος που μας αξίζει με άλλα λόγια είμαστε καταδικασμένοι!

 4. 4 Flareman 25 Αυγούστου 2007 στο 1:26 πμ

  Δε θα μπορούσα να το αποδώσω καλύτερα:( Το πρόβλημα είναι βαθύτερο, δεν έχει να κάνει με τους τώρα ή τους τότε κυβερνώντες… έχει να κάνει με τα μυαλά μας τα κλούβια.

 5. 5 TSAKIRIS 25 Αυγούστου 2007 στο 3:09 πμ

  papo: ποιός σε έμαθε να είσαι καταδικασμένος; Νομίζω ότι μπορείς να ξεπεράσεις την προπαγάνδα:

  http://www.hellenicdynamism.blogspot.com

 6. 6 Flareman 25 Αυγούστου 2007 στο 12:01 μμ

  Νομίζω πως ο papo το έθεσε μεταφορικά, δεν πιστεύω πως ο οποιοσδήποτε από εμάς νιώθει πραγματικά καταδικασμένος (αλλιώς θα είχαμε αλλάξει πλανήτη).

  Θερμή, θερμότατη παράκληση, όχι διαφημίσεις προς πολιτικά sites και blogs… προεκλογική περίοδο έχουμε, δεν είναι σωστό:)

 7. 7 DrGolis 25 Αυγούστου 2007 στο 12:05 μμ

  41 νεκροί

  Καραβάνι εκγαταλείπει τα χωριά του Πάρνωνα

  Η φωτιά κατεβαίνει στην Κατεχάκη από 5 μέτωπα

 8. 9 TROUBLESTARTER 25 Αυγούστου 2007 στο 4:47 μμ

  τάβλες βρεγμένες έξω απ’τη βουλη….γύρω στα 11.000.000….

 9. 11 Flareman 25 Αυγούστου 2007 στο 7:00 μμ

  @troublestarter: Δε σε πιάνω, τι θέλεις να πεις;

  @DrGolis: Μέχρι τώρα 52 άτομα, φωτιές επιπλέον σε Παπάγου, Ζωγράφο, Υμηττό, Καισαριανή, Πάτρα, Μεσσηνία, Μάνη, όλο το χθεσινό μέτωπο και ακόμα Αρκαδία, Κορινθία, Εύβοια, Αιτωλοακαρνανία, Μεσόγεια προς Μαρκόπουλο, Κερατέα, Λαύριο, Αρτέμιδα και ακόμη παραπάνω, Ροδόπη, Ξάνθη… καίγεται όλη η Ελλάδα!>:(

  Έχει κυρηχθεί η χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης… τραγικές συνθήκες…

  [edit: Μόλις θυμήθηκα και κάτι άλλο, αυτό που γράφω στο σώμα του post περί των εθελοντών διασωστών που προσφέρθηκαν και δε δέχτηκαν τη βοήθειά τους μάλλον είναι μπαρούφα τελικά – σήμερα ακούστηκε πως καθόλου δεν είχε γίνει τέτοια πρόταση για βοήθεια – κάτι το λογικό, τώρα που το ξανασκέφτομαι πού ξαναβρέθηκαν 300 εθελοντές μόνο από την Ηλεία εκπαιδευμένοι εις τας Γερμανίας ετοιμοπόλεμοι και λοιπά και λοιπά; Έπρεπε να το έχω σκεφτεί αλλά στην αγανάκτηση της στιγμής ανάθεμα κι αν το σκέφτηκα.]

 10. 13 TROUBLESTARTER 26 Αυγούστου 2007 στο 12:04 πμ

  βοηθείστε τα παιδιά μας….σώστε τη χώρα από τα καθίκια που δίνουν κίνητρα στους άπληστους να εκμεταλλεύονται το οξυγόνο μας…η βρεγμένη τάβλα πονάει πιο πολύ..δεν το ξέρετε?

 11. 14 mauve_all 26 Αυγούστου 2007 στο 10:06 πμ

  Συμφωνώ απολύτως με το ποστ. Οι λύσεις εξάλλου είναι πάντα απλές: πρόληψη και ευσυνειδησία. Όταν χτυπήσει η καταστροφή, είναι αναμενόμενο να έχεις κάποια θύματα. Το πόσα κι επί πόσες μέρες δείχνει την ουσία: καμία πρόληψη, αντιπυρικές, επιφυλακές, τίποτα. Κι έρχεται και χειμώνας με πλυμμήρες (και άλλα) σε μία χώρα όπου τα πιο επικίνδυνα φαινόμενά της είναι οι πολιτικοί της.

 12. 15 Flareman 26 Αυγούστου 2007 στο 11:05 πμ

  @mauve_all: Εκπληκτικό comment, ειδικά η τελευταία πρόταση νομίζω αποδίδει όλο το συμβάν στο έπακρο.

  @Σπύρο: Καιρό έχουμε να σε δούμε αδερφέ:) Το βιντεάκι τρομακτικό πραγματικά, Δαντικές εικόνες… σεληνιακό τοπίο – και φαντάσου πως στου Παπάγου την έσβησαν και σχετικά γρήγορα! Ακούσαμε και για τη Μεγαλόπολη χθες, αν είναι να κινδυνεύουν και τα σπίτια μέσα στις κατοικημένες περιοχές… ζήτω που καήκαμε – κυριολεκτικά…

  @TS: Α, αυτό εννοούσες:) Ο DrGolis έχω την εντύπωση ότι έκανε μία σχεδόν live αναμετάδοση των συμβάντων, οπότε ήταν λίγο εκτός προκειμένου το comment σου – κατά τα άλλα… βρεγμένη σανίδα χρειάζεται σε πολλούς δυστυχώς, συμφωνώ.

  Εκτός όλων αυτών, ακούω σήμερα για ακόμη περισσότερες φωτιές στην Εύβοια, τα δύο μέτωπα κάτω έχουν ενωθεί και καλπάζουν χαρωπά, και έχουν κι άλλες φωτιές στην Κορινθία (και έχω λόγο να ανησυχώ για αυτές τις τελευταίες – όχι, ούτε συγγενείς έχω εκεί, ούτε σπίτι… αλλά ξέρω τι λεω). Το είπα εγώ, καίγεται όλη η Ελλάδα…

 13. 16 Flareman 27 Αυγούστου 2007 στο 1:48 μμ

  Θερμή παράκληση προς όλους, κρατήστε τις συζητήσεις σε κόσμια επίπεδα – το να εύχεται κανείς τον θάνατο του οποιοδήποτε άλλου είναι αποκρουστικό και τον κάνει τουλάχιστον εξ’ ίσου απαράδεκτο με όλα τα κτήνη που έβαλαν τις πυρκαγιές που κατακαίνε την χώρα.

  Σεμνά!:(

 14. 17 spyros 27 Αυγούστου 2007 στο 6:32 μμ

  μονο αμα το ζησεις μπορεις να το καταλαβεις και να φανταστεις οτι εγω δεν ειδα τιποτα


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s
Κατηγορίες

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Αύγουστος 2007
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Ιολ.   Σεπτ. »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΣΕΖΟΝ…

del.icio.us

Twitter

ASK2USE

ΔΙΑΦΟΡΑ

Μας διαβάζουν τακτικά:

Counter free
Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: