WiND Plus Non Stop – εντυπώσεις και οδηγίες

Update: μόλις ανέβασα έναν οδηγό για το πώς πρέπει να ρυθμιστεί το iPhone για να παίξει σωστά το WiND Plus Non Stop. Θα τον βρείτε εδώ🙂
Τελικά (όπως είπαμε) η φάση με το Plus της WiND δούλεψε και έχω κανονικά Internet στο κινητό. Αλλά έχει περιορισμούς και συγκεκριμένη διαδικασία που πρέπει να γίνει αλλιώς βγαίνεις πολύ, πολύ χρεωμένος σε χρόνο dT.

Κατ’ αρχάς, τι είναι το πρόγραμμα αυτό: είναι πρόσβαση μέσω GPRS ή 3G, ό,τι είναι διαθέσιμο, στο «μενού υπηρεσιών» της WiND. Ουσιαστικά το μενού αυτό είναι ένα WAP site (http://wapportal.wind.com.gr/) το οποίο έχει links προς διάφορες υπηρεσίες που προσφέρει η εταιρεία: ειδήσεις, αγορά ringtones, wallpapers, links για streaming media, διάφορα τέτοια. Τα περισσότερα από αυτά είναι πληρωματού υπηρεσίες που χρεώνεσαι για αυτές. Η πλοήγηση του μενού, ως WAP site, κανονικά χρεώνεται με τιμολόγιο GPRS, ήτοι 0,005 € ανά κιλομπάιτ. Αυτό είναι το κλασικό WiND GPRS Internet που έδινε και παλιότερα η TIM. Υπάρχει όμως και το WiND Plus: πληρώνεις εφ’ άπαξ ένα φέσι 0,42 € με την είσοδο στο δίκτυο και α) μέχρι να βγεις ή β) για 24 ώρες, ό,τι γίνει πρώτο, δε χρεώνεσαι για τη χρήση του μενού υπηρεσιών. Υπάρχει και το αντίστοιχο WiND Plus Non Stop, όπου με 3,49 € για 30 μέρες έχεις απεριόριστη πρόσβαση στο μενού και τις υπηρεσίες του.

Πού είναι η μαγκιά λοιπόν; Ακόμη και με το WiND Plus, αρκετές υπηρεσίες (π.χ. κατέβασμα ringtones) χρεώνονται ξεχωριστά. Ορισμένες άλλες όμως, όπως η ενημέρωση ή η πλοήγηση σε οποιοδήποτε άλλο WAP site είναι δωρεάν! Η μαγκιά είναι εκεί ακριβώς: η εταιρεία έχει τη δυνατότητα να ανοίξεις όποιο άλλο URL θέλεις μέσα από το μενού της, και το παρέχει ως δωρεάν υπηρεσία. Έλα όμως που το πρωτόκολλο για λήψη σελίδων είναι ουσιαστικά το ίδιο, είτε πρόκειται για WAP σελίδες, είτε για κλασσική HTML! Σκορ:)

Για να τα κάνω λιανά: η WiND δίνει δύο τρόπους να μπει κάποιος στο Internet από το κινητό του: ο ένας είναι το κλασικό GPRS και ο άλλος το WiND Plus και το WiND Plus Non Stop. Με το πρώτο χρεώνεσαι πολύ και δε συμφέρει – με τα δεύτερα πληρώνεις είτε 0,42 ευρώ κάθε φορά που μπαίνεις με μέγιστη διάρκεια 24 ώρες είτε 3,49 για 30 ημέρες και με τις κατάλληλες ρυθμίσεις έχεις δωρεάν σερφάρισμα σε σχεδόν κάθε σελίδα στο Internet. Το θέμα είναι πως πρέπει να γίνουν σωστά οι ρυθμίσεις για να μην υπάρξει κανονική GPRS χρέωση και πως με το WiND Plus η εταιρεία «κλειδώνει» ουσιαστικά κάθε άλλη υπηρεσία που δεν έχει σχέση με σερφάρισμα (π.χ. σύνδεση του MSN Messenger στους servers του ή ενός FTP client κάπου)… αλλά για τους περισσότερους η προσβαση σε διάφορα sites και στο webmail τους είναι παραπάνω από αρκετή:)

Οι απαραίτητες ρυθμίσεις είναι οι εξής:

Gateway: gwap.b-online.gr
username και password: wap
Proxy: 192.168.200.10
Θύρα για όλους τους proxies είναι η 9401, εκτός από την θύρα του SOCKS, που πρέπει να ρυθμιστεί 1080.

Με αυτές τις ρυθμίσεις το WiND Plus παίζει σωστά, χωρίς επιπλέον χρεώσεις (και με τα κλειδώματα που είπαμε). Ανοίγετε τον οποιονδήποτε browser και του δίνετε να καταλάβει! Πρέπει οπωσδήποτε όμως να έχει ρυθμιστεί τόσο το σωστό gateway (και ΟΧΙ το παλιότερο gint.b-online.gr που χρεώνει κανονικό GPRS), αλλά και ο proxy server, και στις ρυθμίσεις της σύνδεσης, και στα όποια browsing προγράμματα χρειάζεται. Η ενεργοποίηση του Non Stop (για όσους ενδιαφέρονται) γίνεται με αποστολή της λέξεως PLUS στο 349.

Από επιδόσεις τώρα, είμαι αρκετά ευχαριστημένος. Μπαίνει στα 230 kB/sec, με ταχύτητες που ποικίλλουν αρκετά αναλόγως του σήματος, αλλά γενικά η σύνδεση δίνει την αίσθηση της ταχύτητας, σαν μια καλή ISDN… καμία σχέση με τις παλιές 56άρες. Έχω κάποια προβλήματα με τον Opera (μάλλον λόγω proxies) αλλά με τον Pocket IE τα περισσότερα sites παίζουν αρκετά καλά για να κάνεις τη δουλειά σου.

Αυτή τη στιγμή ψάχνω α) για έναν καλό browser για Windows Mobile, και β) για ένα καλό MSN client που να μπορεί να κάνει proxy μέσω HTTP για να μπορέσω να μπω στο MSN. Αν βρω αυτά τα 2 θα είμαι τζετ. Δεν ξέρω αν έχω και δωρεάν streaming TV, όποιος ξέρει κάτι ας με διαφωτίσει. Υπ’ όψιν δε πως μπορώ και μέσω USB και με τους κατάλληλους drivers να κάνω το κινητό modem και να στείλω «πάσα» τη σύνδεση στον υπολογιστή! Καλόόόόόόόόό:D

Γενικά όμως είναι συμφέρουσα λύση… σερφάρισμα απ’ το κινητό με τρία και μισό το μήνα; Άψογο!:)

Advertisements

163 Responses to “WiND Plus Non Stop – εντυπώσεις και οδηγίες”


 1. 1 Tomtoub 8 Αυγούστου 2007 στο 12:02 μμ

  Όσοι έχουν συμβόλαιο και όχι καρτοκινητό, πρέπει να στείλουν το μήνυμα στο 3490 αντί του 349.

  Προσοχή στο πότε λήγει ο μήνας από την στιγμή που ενεργοποιήθηκε η υπηρεσία, για να μην υπάρξουν ανεπιθύμητες χρεώσεις, καθώς η wind μερικές φορές ξεχνάει να στείλει το ειδοποιητήριο μήνυμα που σε ενημερώνει για την λήξη του μήνα.

  Η δωρεάν streaming tv δεν παίζει δυστυχώς εδώ και λίγο καιρό.

  Για εφαρμογή msn εχω βρει μόνο το mig33. Επίσης λειτουργούν και οι διάφοροι web messenger όπως το eBuddy.

 2. 2 Flareman 8 Αυγούστου 2007 στο 1:13 μμ

  Πολύ σωστός – και επιπλέον να συμπληρώαω πως στο απλό WiND Plus αν ο χρήστης είναι συνδεδεμένος πάνω από 24 ώρες χρεώνεται αυτόματα νέο εισιτήριο των 0,42 €.

 3. 3 antonios 10 Αυγούστου 2007 στο 1:05 πμ

  an katafereis na to sindeseis kai me computer tha se agaliasw…

 4. 4 Stelios 11 Αυγούστου 2007 στο 1:09 πμ

  Αλήθεια, κατάφερες να το συνδέσεις με υπολογιστή? Αυτοί οι drivers είναι για windows ή mac? Πάντως αν γίνεται σύνδεση με computer η ανάγκη για data card σε λαπτοπ παύει να υπάρχει – τουλάχιστον για βασικό σερφάρισμα.

 5. 5 Flareman 11 Αυγούστου 2007 στο 2:18 πμ

  Βεβαίως και συνδέθηκε:)

  Σε Windows έχω έναν driver της HTC που ήταν στο CDάκι της Qtek, αναγνωρίζει τη συσκευή ως USB dial-up moem και έχει και ειδικό dialer προγραμματάκι για τα Windows. Τρέχω το κατάλληλο πρόγραμμα στο κινητό, επιλέγω USB σύνδεση και πατάω εκκίνηση, συνδέω το κινητό στο PC, το βλέπει σαν modem, και τρέχω το dialer – του δίνω username, password, access point και συνδέεται. Για Bluetooth σύνδεση δεν τα κατάφερα 100% ακόμα, έχω βρει ένα tutoral που λέει ότι πρέπει να βάλω κάτιτις επιπλέον στο initialization string του Bluetooth over DUN modem αλλά δεν το δοκίμασα ακόμη…

  Σε Mac δεν έχω USB driver, και δεν ξέρω να υπάρχει για το 9000/Universal, αλλά μέσω Bluetooth η δουλειά γίνεται – και πολύ απλούστερα! Βρήκα κάπου στο Internet κάποια modem scripts για Windows Mobile συσκευές, τα πέρασα στο /Library/Modem Scripts/ και μετά έστησα κανονικότατα τη συσκευή μέσω του Bluetooth Assistant. *99# στον αριθμό κλήσεως, username/password σωστά και τέλος! Απλώς ανοίγω το BT στο κινητό και από το εικονίδιο του Internet Connect καλεί και μπαίνει!:D

  Τα μόνα προβλήματα με τη μόντα αυτή είναι πως: α) η WiND δεν επιτρέπει κατέβασμα αρχείων άνω του ενός MB περίπου, ούτε ως page elements ούτε ως links, και β) πιθανολογώ λόγω του proxy, ο μόνος browser που δείχνει σωστά τις περισσότερες σελίδες είναι ο Internet Explorer στο κινητό και ακόμη περισσότερο στα Windows. Άλλοι browsers, π.χ. Opera ή NetFront στο κινητό, Firefox και Safari στο Mac/PC δε διαβάζουν σωστά ορισμένες σελίδες (κάποια προβλήματα με tag closures… της θειας τους το γαρύφαλο mesays). Επίσης, με κανέναν browser σε καμία συσκευή δε μπόρεσα να δουλέψω σελίδες που απαιτούν certificates για να παίξουν. Τέσπαν.

  Αν εξαιρέσεις αυτά τα μικροπροβλήματα και την χαμηλή ταχύτητα, ναι, σίγουρα υποκαθιστά την data card. Με μια data card πάντως και φουλ 3G ταχύτητα έχεις, και πλήρη πρόσβαση σε όλα τα ports και services… ανάγκες είναι αυτές:)

 6. 6 Stelios 11 Αυγούστου 2007 στο 11:43 πμ

  Ωραίος! Εγώ είχα μία data card Voda, αλλά λόγω χαμηλού σήματος (σε μερικές περιοχές ούτε GPRS δεν βρίσκει) σκέφτομαι να την αφήσω στην άκρη αν καταφέρω και συνδέσω το κινητό μου ως μόντεμ στον φορητό+wind plus. Βέβαια δεν ήξερα για τον περιορισμό του 1MB…..

 7. 7 Flareman 11 Αυγούστου 2007 στο 8:52 μμ

  Επί της ουσίας για βασικό surfing ο περιορισμός του 1 MB δε σε περιορίζει πολύ – το proxy προκαλεί μεγαλύτερα προβλήματα. Από σήμα είναι φλου η κατάσταση, αυτή τη στιγμή γράφω στο δρόμο από Μεσολόγγι προς Ναύπακτο, με UTMS σήμα καμπάνα, στο χωριό έχω δυο – τρεις μπάρες και GPRS σήμα, στην Αθήνα δε μπορώ καλά καλά να μιλήσω χωρίς έστω λίγες διακοπές.

  Τονίζω το πρόβλημα με κάθε browser πλην IE, είναι βασικό.

 8. 8 tomtoub 13 Αυγούστου 2007 στο 7:22 μμ

  Είναι δυνατόν να μην υπάρχει λύση για τον πιο παραμετροποιήσιμο browser που κυκλοφορεί? Όχι!

  Check this out. 😉

  Το κομμάτι που σε ενδιαφέρει είναι αυτό:

  «Όταν το firefox δεν ανοίγει ορισμένες σελίδες :

  1. Κατεβάζετε και φορτώστε το Plugin : https://addons.mozilla.org/firefox/3207/
  2. Στο firefox πηγαίνετε «εργασίες» –> «Force Content-Type…».
  3. Ξετσεκάρετε το «Disable Force Content-Type» και επιλέξτε «new».
  4. Στην επιλογή «URL (*)» πληκτρολογούμε τη διεύθυνση που δν άνοιγε..πχ «Http://www.myphone.gr».
  5. Στην επιλογή «Old Content-Type (*)» επιλέγουμε «application/xhtml+xml».
  6. Στο «New Content-Type» επιλέγουμε «text/html».
  7. Πατήστε «Save».»

 9. 9 Flareman 14 Αυγούστου 2007 στο 8:48 πμ

  Καλό μου φαίνεται, θα το δοκιμάσω με την πρώτη ευκαιρία!:))

 10. 10 giorgos29 21 Αυγούστου 2007 στο 1:38 μμ

  πολυ χρησιμα ολα αυτα που βρηκες flareman! συχγαρητηρια!ολα δουλευουν αψογα!μονο εχς 1 μικρο προβλημα:δεν μπορω να αναπαραγω video files και δεν ξερω πως και απο που να παρω το quictime(δωρεαν βεβαια :P) και πως να το περασω στο qtek 9000 και να δουλεψει.thnx in advance.

 11. 11 Flareman 21 Αυγούστου 2007 στο 10:40 μμ

  Αν εννοείς για αναπαραγωγή βίντεο over the air ξέχνα το, το WiND Plus σε καπελώνει και το μέγεθος, και στις θύρες, και στα πρωτόκολλα, άσε που η σύνδεση δεν επαρκεί.

  Αν τώρα εννοείς γενικά για αναπαραγωγή βίντεο στο κινητό (π.χ. που περνάς από το PC σου), εκεί υπάρχει λύση! Ο WMP των Windows Mobile από τη μάνα του παίζει μόνο 3GP και WMV/AS*, άντε και τα κλασικά MPEG1/2. Για QuickTime/H.264, DivX/XviD, Flash Video και λοιπά χρειάζεσαι άλλο video player. Προτείνω ανεπιφύλακτα το TCPMP (The Core Pocket Media Player), που είναι φρι, πολύ παραμετροποιήσιμο και με τα σχετικά codec packs παίζει σχεδόν τα πάντα. Μόνο του πρόβλημα, δεν παίζει MIDIs (και σιχαίνομαι τον WMP), και δεν έχει πλέον επίσημο codec για AAC. Ακόμη και αν βάλεις το codec (που υπήρχε σε παλιότερες εκδόσεις και τώρα βολτάρει underground), με τον 520 του 9000 και όση επιτάχυνση μπορούν να δώσουν τα libraries του επεξεργαστή, η ποιότητα της αναπαραγωγής είναι πανάθλια. Για οποιοδήποτε άλλο format πλην AAC audio είναι κορυφή. Ειδικά για τον συνδυασμό H.264/AAC καλή λύση είναι ο CorePlayer Mobile που αποδίδει καλύτερα και έχει και υποστήριξη για αρχεία υποτίτλων, αλλά είναι εμπορικός (και δεν τον συγχέουμε με τον TCPMP που λέω παραπάνω). Υπάρχουν κι άλλες λύσεις όπως το SmartMovie για WM αλλά δεν κατέχω σχετικά.

  Πάντως δοκιμασμένα, Flash Video, όπως και DivX/MPEG4/H.263-4 με AC3 ή MP3 για audio codec πάνε τούρμπο σε αναλύσεις μέχρι και 640×480. Συνήθως για απλές δουλειές με ένα απλό reencode σε 320×240 είααι τζετ (προτείνω ανεπιφύλακτα για Mac το εμπορικό VisualHub)!

 12. 12 giorgos29 22 Αυγούστου 2007 στο 7:41 πμ

  thnx!!!an 8a mporouses na mou steileis kai merika links 8a htan super:D.
  episis ayto pou katalava x8es einai oti exw provlhma me ta java genikotera.tout’estin oti den mporw na anoiksw kamia efarmogi pou na 8elei j2me gia na treksei.an 8a mporouses na me diafwtiseis ki edw kai na mou dwseis mia lysh 8a eisai 8eos.thnx kai pali!

 13. 13 Flareman 22 Αυγούστου 2007 στο 7:37 μμ

  Αν και δεν πρέπει να δίνω links για τόσο απλά πράγματα γιατί είναι πιάτο στο Google και την Wikipedia και *πρέπει* όλοι να μάθουν να κάνουν και μία απλή αναζήτηση πού και πού… ας κάνω μια εξαίρεση:)

  Λοιπόν, για τον TCPMP και τα codecs του εδώ και η σελίδα του στην Wikipedia εδώ (για το AAC δε δίνω γιατί δεν το βρίσκω εύκολα τώρα και δεν έχει και ιδιαίτερο πρακτικό νόημα), για τον CorePlayer Mobile εδώ, για το SmartMovie εδώ, και το VisualHub εδώ.

  Περί JAVA έχω κι εγώ πρόβλημα, κάποια προγράμματα δε δουλεύουν, κάποια άλλα βγάζουν I/O errors όταν τα APs μου έχουν συγκεκριμένο proxy, γενικότερα το engine που έχει το 9000 από τη μαμά ACE (δεν ξέρω αν οι άλλοι μεταπωλητές έχουν διαφορετικό) δε λέει και πολλά.

 14. 14 giorgos29 23 Αυγούστου 2007 στο 7:37 πμ

  eisai prwtos!to apogevma pou exw ena keno 8a ta koitaksw kiolas.thnx kai pali,na’sai kala…

 15. 15 lefos 10 Σεπτεμβρίου 2007 στο 11:34 μμ

  Βρήκα κάπου στο Internet κάποια modem scripts για Windows Mobile συσκευές, τα πέρασα στο /Library/Modem Scripts/

  Καλησπέρα, που στο καλό τα βρήκες τα scripts για τον mac?
  Bρήκα μερικά αλλά μετα το authenticate μου κάνει disconnect

  Kanena link ?

 16. 16 Flareman 11 Σεπτεμβρίου 2007 στο 12:06 πμ

  Τα σκριπτάκια είναι εδώ, και μάλιστα υπάρχει και πρόσφατη έκδοση (7/2007) που έχει και για 3G συνδέσεις.

  Αυτό με τα disconnect το κάνει μερικές φορές, σιγουρέψου ότι έβαλες τα σωστά στοιχεία στο internet connect (τηλέφωνο *99#, username/pass σωστά και ό,τι άλλο χρειαστεί στο τηλέφωνο). Υπομονή, δουλεύει! Α, και μην ξεχάσεις να βάλεις τα proxies σωστά γιατί αλλιώς δε θα βλέπεις τίποτα.

 17. 17 lefos 16 Σεπτεμβρίου 2007 στο 3:25 μμ

  Εννοείς proxies και στον mac ?

  Στο κινητό δουλεύει τέλεια με τον όπερα, θα δοκιμάσω σήμερα στον ibook

 18. 18 lefos 16 Σεπτεμβρίου 2007 στο 3:38 μμ

  Μπα, τίποτα μου βγάζει
  Could not negotiate a connection with the remote PPP server. Please verify your settings and try again.

  username kai password βάζω wap αλλά δεν θέλει με τίποτα να συνδεθεί

 19. 19 Flareman 16 Σεπτεμβρίου 2007 στο 10:34 μμ

  Ναι, και στον Mac τα proxies – αν και το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις είναι διαφορετικό από το θέμα proxies. Μήπως δεν έχεις βάλει τηλεφωνικό νούμερο, ή δεν έχεις στήσει σωστά το κινητό; Για ρίξε άλλη μια ματιά:)

  Α, και ο Όπερα δουλεύει μεν αλλά όχι σε όλες τις σελίδες. Π.χ. το news.antenna.gr και πολλά πολλά άλλα έχουν πρόβλημα γιατί τα βλέπει ως XML και φυσικά βαράει μπιέλες γιατί δεν είναι σωστή η σύνταξη XML (αφού δεν είναι XML σελίδες, λογικό χοχοχο)

 20. 20 Grafias 18 Οκτωβρίου 2007 στο 6:03 μμ

  Για χαρά σας, έχω μια παρατήρηση…
  Μέσω το κινητού μια χαρά serfάρω χωρίς πρόβλημα με το non stop, αλλά όταν το δοκίμασα να μπω από τον υπολογιστή με χρέωσε κανονικά.
  Χρησιμοποιώ το Nokia 3250 μέσω του PC Suite και USB καλώδιο.
  Υπάρχει η δυνατότητα να μπω και από το PC εκμεταλευόμενος το non stop;
  help θα με εξυπηρετούσε αφάνταστα. Ευχαριστώ

 21. 21 Flareman 19 Οκτωβρίου 2007 στο 12:58 πμ

  Αν σε χρέωσε αυτό σημαίνει πως το κινητό κάλεσε άλλο «νούμερο» πέραν της GPRS κλήσης (σαν παραδοσιακό modem dialup δηλαδή), ή κάλεσε άλλο access point εκτός του gwap.b-online.gr. Τσέκαρε τις ρυθμίσεις του κινητού και του PC Suite πριν το ξαναεπιχειρήσεις.

  Εγώ πάντως (και όποιος άλλος φίλος το έχει δοκιμάσει), έχουμε κάνει τη δουλειά μέσω του Networking των Windows (ή μέσω του Internet Connection του Mac OS X στην περίπτωσή μου), χωρίς να μπλέξουμε με σουίτες προγραμμάτων – δες αν υπάρχει dedicated driver για τη συσκευή σου.

 22. 22 Grafias 19 Οκτωβρίου 2007 στο 8:40 πμ

  Πες με σκράπα, αλλά δεν τα πάω και πολύ καλά με τα δίκτυα, άφησα το PC Suite στην άκρη, και έκανα χρήση της σύνδεσης μέσα άπό τα windows, αλλά εκεί το μόνο που μου ζητάει είναι κλασικό ο αριθμός κλήσεις και username & password, στο αριθμό κλήσεις έχει μπει αυτόματα το *99# και username & password χρησιμοποιώ wap & wap. Το APT (gwab.b-online.gr) και τις θύρες για τους proxies πως τα φτιάχνω;
  Θα το εκτιμούσα αν μπουρούσε να μου δώσεις μια σειρά με βήματα – οδηγίες για το πως να το στήσω.

 23. 23 Flareman 19 Οκτωβρίου 2007 στο 6:29 μμ

  Τα proxies τα στήνεις από τα Internet Options στα Windows, στο καρτελάκι με τις συνδέσεις έχει σχετική επιλογή (στα Advanced νομίζω; ας μας διαφωτίσει κάποιος PCας παρακαλώ). Το AP υποτίθεται πως δε χρειάζεται να το βάλεις, το βρίσκει και καλεί το κινητό αλλά κάπου είχε πάρει φευγαλέα σε κάποια sites το μάτι μου μία ρύθμιση που έπρεπε να μπει στο initialization string στις ρυθμίσεις του κινητού ως modem για να καλέσει σωστά. Δε θυμάμαι πού όμως, συγγνώμη:(

  Θεωρητικά αν υποστηρίζει PAN over Bluetooth η συσκευή θα έπρεπε να δουλέψει σωστά. Από αριθμό κλήσεως και user ID/pass τα έχεις σωστά πάντως:)

 24. 24 Grafias 19 Οκτωβρίου 2007 στο 6:51 μμ

  Αχα… ωστέ γίνετε μέσω του internet explorer… γι’ αυτό δεν το έβρισκα, είχα φάει κάθε καρτέλα στις συνδέσεις!
  Ωστέ έτσι μόνο ότι γίνετε μέσα από τον explorer καλύπτετε από το non stop… μόνο πρωτόκολλα http δηλαδή κτλ…
  Να υποθέσω οτι αν θέλω να λειτουργήσω κάποιο άλλο πρόγραμμα όπως ο Yahoo Messeger, πρέπει να φτιάξω τα Proxies με τον ίδιο τρόπο στο πρόγραμμα;
  Ωραία, επιτέλους άρχισε να γίνετε κατανοητό. Θα το δοκιμάσω αμέσως τώρα. Ευχαριστώ φίλε.

 25. 25 Flareman 19 Οκτωβρίου 2007 στο 7:51 μμ

  Λοιπόν, όπως πολύ σωστά είπες υπάρχει firewallιασμα μέσω proxy από την WiND και αφήνει μόνο σε πολύ συγκεκριμένες θύρες ανά πρωτόκολλο. Αν θες να παίξει κάποιο άλλο πρόγραμμα με τα proxies της εταιρείας αλλάζεις τις ρυθμίσεις του και (αν έχει σχετική επιλογή) βάζεις το HTTP mode ενεργό. Ξέρω πως MSN Messenger σε Windows παίζει στάνταρ με κάποιο ψιλοπείραγμα, σε Mac OS X δοκίμασα να πειράξω το Adium αλλά δε μου έκανε το χατήρι – μάλλον εγώ δεν έκανα κάτι σωστά.

  Mη σκοτίζεσαι, όλοι σκράπες ήμαστανε όταν αρχίσαμε να τα σκαλίζουμε μέχρι που μας έδειξε κάποιος και αργότερα όταν ήμασταν πλέον σε θέση να τα ψάξουμε μόνοι μας:)

 26. 26 Grafias 19 Οκτωβρίου 2007 στο 8:37 μμ

  Έκανα αυτές τις αλλαγές. Και στον explorer και στον yahoo messenger, δεν χρεώθηκα καθόλου, για τα 500kb που κατέβηκαν, στην αρχή δούλεψε κανονικά, μετά όμως αρνούταν να ανοίξει οποιαδοίποτε σελίδα, μάλλον έχει να κάνει με την επικοινωνία του κινητού με τον υπολογιστή όμως. Ευχαριστώ πολύ και πάλι… θα συνεχίσω να το ψάχνω, αν βρω κάτι θα το αναφέρω.
  Υ.Γ. αν δεν κάνω λάθος το πρώην MSN, νυν Live Messenger, ακολουθεί τις ρυθμίσεις του internet explorer αυτόματα.

 27. 27 Flareman 19 Οκτωβρίου 2007 στο 9:06 μμ

  Ίσως αποσυνδέεται μόνο του; Δεν ξέρω, θέλει ψάξιμο όντως:) Για το Live Messenger δεν έχω υπ’ όψιν μου, με το Windows Messenger πάντως είχε χρειαστεί σκάλισμα (ήταν φρέσκο από φορμάτ το μηχάνημα 🙂 )

 28. 28 denom 8 Νοεμβρίου 2007 στο 11:51 μμ

  ρε παιδια έχω βαλει την υπηρεσία για απεριοριστο μηνιαιο ίντερνετ αλλά δεν μπορώ να καταλαβώ που ρυθμίζω τα sockets κ τα λοιπα στοιχεια που αναφέρονται στο κυρίως κείμενο…εχω το K800i και σαν παροχέα κινητής εχω wind…αν κάποιος μπορει να μ εξηγήσει που παω για να τα ρυθμίσω θα με βοηθούσε πολύ.
  Ευχαριστώ εκ των πρωτερων.

 29. 29 denom 9 Νοεμβρίου 2007 στο 12:19 πμ

  μια διορθωση…οχι sockets αλλά SOCKS .κ παντα μιλαω για τις ρυθμίσεις του κινητού για να μπορώ να μπαίνω στο ιντερνετ χωρις επιπλέον χρεώσεις.Ευχαριστω κ παλι

 30. 30 Flareman 9 Νοεμβρίου 2007 στο 1:18 μμ

  Χωρίς να γνωρίζω το σχετικό μοντέλο, ψάξε για τις ρυθμίσεις των proxies (proxy settings). Αν κάποιος αναγνώστης έχει ιδέα από το K800i ας μας δώσει τα φώτα του:)

  Δε βλέπω το λόγο να μην έχει τις ρυθμίσεις πάντως, σύγχρονο κινητό είναι, πρέπει να μπορεί να γίνει κάπως.

 31. 31 denom 10 Νοεμβρίου 2007 στο 12:53 πμ

  οκ παιδια σας ευχαριστώ για την απάντηση,το έκανα αν κ λίγο ανορθόδοξος ο τρόπος…ήμουν στα όρια να κάνω επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων κ σβήνοντας τα προφιλ των συνδέσεων οπως wind-plus κλπ κλπ…σκέφτομαι ,δεν δοκιμάζω μια ακόμη να συνδεθω χωρις προφιλ να δω τι μνμ λάθους θα μ βγάλει? ε και εκει δημιουργήθηκε αυτόματα ενα νέο προφιλ με όνομα «SEMC GPRS» και έχει όλες τις παραμέτρους έτοιμες,σήμερα το έλιωσα στο σερφινγκ κ δεν χρεώθηκα μια!Μου δημιοθργήθηκε όμως μια απορία ακομά…για οσους εχουν δοκιμάσει να συνδεθούνε με τον Η/Υ μέσο του κινιτού.

  Με τι ταχύτητες συνδέεστε ?γτ εγω αν κ ειμαι μεσα σε δίκτυο 3G μπαινω με 115Kbps,νόμιζα οτι φτάνει τα 3Mbps
  Ευχαριστω.

  Υ.Γ πολύ ωραίο Blog,συγχαρητίρια!

 32. 32 Flareman 10 Νοεμβρίου 2007 στο 2:15 πμ

  Μόνο το νου σου μη σε χρεώσει, σιγουρέψου ότι έχει το σωστό access point!:D Εμένα ανεξαρτήτως συνδέσεως (GPRS ή UTMS) πάνω από 10, άντε 12 Kb/sec δεν έχει πιάσει. Αυτή είναι μια καλή ταχύτητα:)

  Και φυσικά καλώς σε δεχτήκαμε στο Νυστέρι και να σε ξαναδούμε!

 33. 33 denom 12 Νοεμβρίου 2007 στο 1:36 μμ

  Φίλε flareman καλως σας βρήκα!
  Αυτές οι ταχύτητες που αναφέρεις επιτυγχάνοντε απλά κ μόνο με την χρήση του GPRS αν το κινητό σου υποστιρίζει (EDGE (118kbps),κ σίγουρα μένει αναξιοποίητο το 3G .Οπως καταλαβαίνεις το να αγοράσεις μια συσκευή τηλεφώνου η οποιά έχει δυνατότητες που μένουν ανεκμετάλευτες -όπου υποστηρίζονται αυτές απο το δίκτυο της κινητής(στην περιπτωσή μου υποστηρίζοντε)- θεωρείται από μέρους μου ανεπαρκής αξιοποίηση της συσκευής! 🙂

 34. 34 Flareman 12 Νοεμβρίου 2007 στο 6:01 μμ

  Ναι, αλλά η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία:) Προσωπικά το 9000 μου δεν το πήρα με τελικό σκοπό τη χρήση ως 3G gateway, αλλά ως κέντρο φορητών εφαρμογών και δεδομένων, αλλά αφού έχει μια δυο παραπανίσιες δυνατότητες τις εκμεταλλεύομαι:D

 35. 35 akis_k 10 Δεκεμβρίου 2007 στο 10:02 μμ

  SOS παιδιά.. χρειάζομαι λίγη βοήθεια…
  Τι ρυθμίσεις χρειάζεται το Qtek 9000 για να μπορώ να δω internet (με wind plus) ???

 36. 36 Flareman 10 Δεκεμβρίου 2007 στο 10:10 μμ

  Ακριβώς αυτά που γράφω στο post:):)

  Σκάλωσες κάπου;

 37. 37 akis_k 10 Δεκεμβρίου 2007 στο 10:19 μμ

  Στο πεδίο που λέει «Δώστε αριθμό ακριβώς όπως πρέπει να κληθεί» τι βάζουμε?

 38. 38 Flareman 10 Δεκεμβρίου 2007 στο 10:24 μμ

  Έχεις βάλει λάθος ρύθμιση στον τύπο σύνδεσης, βάλε GPRS/3G σύνδεση και θα σου βγάλει να δώσεις access point.

 39. 39 akis_k 10 Δεκεμβρίου 2007 στο 11:22 μμ

  Στο πεδίο «Access Point» βάζω «gwap.b-online.gr».
  user&pass βάζω «wap»

  Αλλά και πάλι δεν γίνετε τίποτα 😦

 40. 40 akis_k 10 Δεκεμβρίου 2007 στο 11:35 μμ

  [offtopic] Πολύ ωραίο το site! Μπορούμε να κάνουμε login στο site σου γιατρέ? [/offtopic]

 41. 41 Flareman 10 Δεκεμβρίου 2007 στο 11:43 μμ

  Δε μπορεί, κάτι κάνεις λάθος. Σβήσε όλα τα προφίλ που σου έχει στήσει η ROM της ACE Hellas (καμιά φορά κάνουν τα δικά τους), βάλε το ξανά όπως έκανες, και στήσε σωστά και τα proxies. Μετά από μια επανεκκίνηση θα σου δουλέψει.

  Α, εννοείται πως πρέπει να έχεις μέσα μονάδες και να υπάρχει στην περιοχή σου GPRS/3G σήμα, ναι;:)

  [οφ τόπικ] Ευχαριστώ για τα καλά λόγια, όπως πάντα:D Όταν λες λογκίν; Για σχόλια; Αν είσαι γραμμένος στο WordPress κάνεις εκεί login και έληξε το θέμα, αφού στους servers του WordPress φιλοξενείται το blog.[/οφ τόπικ]

 42. 42 akis_k 11 Δεκεμβρίου 2007 στο 1:47 πμ

  Ok! Της πείρε της ρυθμίσεις :).. Αλλά τώρα μου κάνει νέα κόλπα :(..
  Όταν ανοίγω μια σελίδα (πχ. http://www.in.gr) μου βγάζει μήνυμα
  «Δεν είναι δυνατή η εύρεση της σελίδας. Ελέγξτε το όνομα και
  προσπαθήστε ξανά», σε όσα site δοκίμασα πετάει το ίδιο μήνυμα.

  Καμία ιδέα?

 43. 43 Flareman 11 Δεκεμβρίου 2007 στο 9:29 μμ

  Είσαι σίγουρος ότι έχεις βάλει σωστά τα proxies; Εκεί μου μυρίζει κάποια λαδιά…:)

 44. 44 akis_k 13 Δεκεμβρίου 2007 στο 1:36 μμ

  Nai e! tha to koitakso!! (sorry gia ta greklish alla grafo apo to kinito)

 45. 45 Flareman 13 Δεκεμβρίου 2007 στο 5:52 μμ

  Περιμένουμε να μας πεις τα αποτελέσματα:):)

 46. 46 andreas 25 Ιανουαρίου 2008 στο 6:15 μμ

  καταρχάς συγχαρητήρια για το πολύ προσεγμένο άρθρο.

  έχω και εγώ ένα Qtek 9000(HTC Universal etc)α.κολούθησα τις οδηγίες που αναφέρεις, έκανα εγγραφή στο wind plus, και συμβαίνει το εξής: όποτε μπαίνω στο http://wapportal.wind.com.gr , ενώ η σελίδα εμφανίζεται κανονικά κλπ, όποτε επιλέγω να μεταβώ σε σελίδα εκτός του wapportal(μέσα πάντα από το wapportal με τους τρόπους που υποδεικνύει), για κάποιον λόγο ενώ παίρνει την εντολή της σελίδας ο explorer, η μπάρα του download του κολλάει στο 0KΒ, και μένει μια λευκή σελίδα internet explorer, ενώ όποια σελίδα ανήκει άμεσα στο wapportal την επισκέπτεται κανονικά.

  τι συμβαίνει? εγώ υποψιάζομαι πως κάτι τρέχει με τον explorer. ενδεχομένως να χρειάζεται αναβάθμιση? δυστυχώς δεν έχω άλλο browser στο PDA για να το εξακριβώσω.

  έχει τύχει και σε κάποιον άλλον αυτό? γνωρίζει πως μπορώ να το λύσω? ευχαριστώ προκαταβολικά

 47. 47 Flareman 25 Ιανουαρίου 2008 στο 8:29 μμ

  Δοκίμασες να ανοίξεις την οποιαδήποτε άλλη σελίδα δίνοντας απ’ ευθείας το URL της; Γενικά με το WAP portal τους δεν ασχολούμαστε καθόλου, δε μας νοιάζει καθόλου και οι υπηρεσίες του δε λένε και πολλά (άσε που η συσκευή μας τις περισσότερες δεν τις εκμεταλλεύεται).

  Αν παρ’ όλ’ αυτά συνεχίζει να σου κάνει κόλπα, διάγραψε κάθε access point που έχεις στη συσκευή, κάνε μία επανεκκίνηση, φτιάξε τα εκ νέου δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στα proxies, κάνε μια δεύτερη επανεκκίνηση και πρέπει να είσαι ΟΚ:)

 48. 48 andreas 26 Ιανουαρίου 2008 στο 2:14 μμ

  νόμιζα ότι πάντα για να μπεις σε οποιαδήποτε σελίδα πρέπει να μπεις μέσω του portal τους. κανονικά απ’έξω μου τις ανοίγει τέλεια τις σελίδες, αλλά νόμιζα πως με χρέωναν ανά KB. δηλαδή επισκέπτομαι κανονικά σελίδες μέσω του 3,49 πακέτου χωρίς να μπαίνω στο portal τους ε? ευχαριστώ flareman είσαι φοβερός!

 49. 49 Flareman 26 Ιανουαρίου 2008 στο 4:29 μμ

  Αν έχεις βάλει για access point το gwap.b-online.gr τότε δε χρεώνεσαι ανά KB – απλώς ό,τι θα ήταν να σε χρεώσει δε λειτουργεί. Αν όμως έχεις το κλασικό gint.b-online.gr τότε τρως τεράστιο φέσι.

  Μα αδερφέ, αυτή είναι η μαγκιά: να πληρώνεις μόνο 3,5 γιούρα το μήνα και να ανοίγεις όποια σελίδα θες:D Με τις υγείες σου!

 50. 50 nikolas 26 Ιανουαρίου 2008 στο 10:40 μμ

  file mipos mporeis na mou kaneis mia sinopsi gia to qtek 9000 ka ipos mporo na serfaro free apo ton IE esto meso NON STOP PLUS ?- KATI AKOUSA OTI TO KLIDOSAN ISXIEI ?

 51. 51 Flareman 26 Ιανουαρίου 2008 στο 10:44 μμ

  Δε χρειάζεται καμία περαιτέρω σύνοψη, διάβασε το άρθρο όπως είναι και είσαι έτοιμος. Αν κάπου χωλαίνεις τα σχόλια των παιδιών στην κουβέντα παραπάνω θα πρέπει να σε καλύψουν και με το παραπάνω.

  Πού το άκουσες ότι κλειδώθηκε το WPNS; Σε καμία περίπτωση δεν ισχύει αυτό, χαζή είναι η WiND να κόψει μία υπηρεσία που της αποφέρει τόσα έσοδα;:hmm:

 52. 52 ARIS 11 Φεβρουαρίου 2008 στο 10:52 μμ

  re paidia efyga apo tin vodafone mono kai mono gia ayton ton logo katafera na to kano na doulepsei gia treis meres peripou kai apo tote tipota xoris na alakso kamia rythisi den mou mpainei pleon sto internet! se esas olous douleyei kanonika?! please answer soon

 53. 53 Flareman 12 Φεβρουαρίου 2008 στο 12:19 πμ

  Εμένα μου δουλεύει κανονικά – σιγουρέψου ότι α) έχεις καλό υπόλοιπο μέσα στην κάρτα, β) τους πήρες τηλέφωνο και σου τσεκάρανε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα από πλευράς τους, γ) έχεις σωστές όλες τις ρυθμίσεις στη συσκευή (αν δουλεύεις συσκευή της ACE Hellas έχει το κακό ιδίωμα όταν αλλάζεις SIMάκι να υπεργράφει τις ρυθμίσεις). Στη χειρότερη σβήσε access points και τα συναφή και ξαναστήστα.

  Δε μπορεί, πρέπει να δουλέψει!

 54. 54 ARIS 12 Φεβρουαρίου 2008 στο 12:24 μμ

  OK OLA KALA. GIA KAPOIO PARAKSENO LOGO EIXAN SVISTEI OI RYTHISEIS! ATIMA WINDOWS MOBILE!!!!
  THANKS ANYWAY

 55. 55 katerina 24 Φεβρουαρίου 2008 στο 7:33 μμ

  re pedia gia kapio logo de mporw na mpw me wifi!! ti na kanw?

 56. 56 Flareman 24 Φεβρουαρίου 2008 στο 10:54 μμ

  @Κατερίνα: Αν και λίγο off topic, δεν πειράζει:) Αν έχεις περάσει τα proxies για να μπαίνεις μέσω WiND τότε δικαιολογημένο που δε σου ανοίγει σελίδες μέσω WiFi (αν αυτό εννοείς όταν λες ότι δε μπορείς να μπεις). Δες εδώ ένα άλλο post μου που ίσως σε βοηθήσει.

 57. 57 zefilip 29 Φεβρουαρίου 2008 στο 1:45 μμ

  file oso afwra to MSN pou thes na mpeis mpes apo http://www.ebuddy.com
  dokimaze prwto apo to PC sou gia na deis ti paizei!!einai kalh fash!

  loipon….egw ekana tis rythmiseis!pws mporw na mpw se ena opoiodhpote URL ??
  kai oso afwra to Wind PLUS pou plhrwneis 3,49 to mhna ….pws mporw na to kanw ayto?

 58. 58 Flareman 29 Φεβρουαρίου 2008 στο 8:12 μμ

  Το έχω δοκιμάσει και δε με καλύπτει – τεράστιο lag στις απαντήσεις και αναξιόπιστη επικοινωνία. Ευχαριστώ πάντως:)

  Για τις ρυθμίσεις, αν είσαι σε Windows Mobile κινητό και τα έχεις κάνει σωστά απλώς ανοίγεις τον IE και βάζεις το URL που θες. Δεν περιορίζεσαι σε WAP sites, ό,τι έχει HTML παίζει με τη μία. Το πώς παίζει… αυτό είναι άλλο θέμα, κατά περίπτωσην:P

  Το WiND Plus Non Stop το ενεργοποιείς με αποστολή της λέξεως PLUS στο 349 αν έχεις καρτοκινητό, και στο 3940 αν έχεις συμβόλαιο WiND. Τονίζω πως πρέπει α) να έχεις μονάδες περισσεούμενες στην κάρτα σου για να βλέπεις σήμα GPRS (κι ας έχεις ενεργοποιήσει το WPNS), και β) το access point και οι ρυθμίσεις που βάζω δουλεύουν ΜΟΝΟ με το WPNS – οι ρυθμίσεις για την άνευ όρων GPRS/3G πρόσβαση διαφέρουν (και κοστίζουν πολύ πολύ περισσότερο βέβαια).

  Καλή δύναμη!

 59. 59 zefilip 29 Φεβρουαρίου 2008 στο 8:41 μμ

  nai ola komple file 😉
  egw mpainw apo ebuddy.com

 60. 61 zefilip 29 Φεβρουαρίου 2008 στο 10:25 μμ

  einai enas filos mou pou mpainei apo kinhto se msn
  kai otan anoigeis parathoiro gia chat grafei:»h epafh sas syndethike apo forhth siskeuh kai endexetai na xrwenetai»
  otan mpei tha ton rwthsw pws to kanei 😀

 61. 62 Flareman 1 Μαρτίου 2008 στο 1:41 πμ

  Γίνεται αυτόματα: άπαξ και μπήκες μέσω του MSN Live Messenger για WM εμφανίζεται η ένδειξη ότι ο χρήστης μπαίνει από τον mobile client:D

 62. 63 zefilip 1 Μαρτίου 2008 στο 3:24 μμ

  nai alla xreionetai gia ayto?

 63. 64 Flareman 1 Μαρτίου 2008 στο 3:58 μμ

  Όχι, από τη χρήση του Live Messenger αυτού καθ’ εαυτού δε χρεώνεται (πώς θα μπορούσε άλλωστε, αφού η MS δε μπορεί να «τραβήξει» χρήματα από την καρτοκινητή του χρήστη:). Απλώς το πρόγραμμα δουλεύει μόνο αν κάποιος μπει μέσω WiFi ή μέσω του παραδοσιακού GPRS access (στην περίπτωσή μας το gint AP), οπότε και πληρώνει τα μαλλιοκέφαλά του. Στο WPNS χρησιμοποιείται τέτοιος proxy που δεν επιτρέπει στο πρόγραμμα να συνδεθεί με τον server του MSN.

 64. 65 zefilip 1 Μαρτίου 2008 στο 4:55 μμ

  me thn yphresia ths Wind plus ,msn mporeis na mpeis mono apo kapoio
  site.
  ektos apo to ebuddy kserei kaneis kanena allo?

 65. 66 Flareman 1 Μαρτίου 2008 στο 5:34 μμ

  Δυστυχώς, δεν υπάρχει αξιόπιστη native (ή έστω Java) client εναλλακτική που να συνεργάζεται με τον proxy της WiND. Ακόμη και το eBuddy δουλεύει μέσω web interface και δεν είναι ιδανικό ως λύση.

 66. 67 zefilip 1 Μαρτίου 2008 στο 7:16 μμ

  nai….kai mexri stigmhs kako ayto…
  dn yparxei allo site pou na kanei aythn thn douleia?

 67. 68 Konandrio 2 Μαρτίου 2008 στο 4:10 μμ

  Gia msn apo ppc katebaste to Εqo Mobile, thelei egrafh sto site tous, einai dorean.

 68. 69 Konandrio 2 Μαρτίου 2008 στο 4:11 μμ

  Gia streaming radio, tv iparxei tipota?

 69. 70 zefilip 2 Μαρτίου 2008 στο 5:14 μμ

  kai ayto to eqo mobile dn se xrewnei ????
  apo pou to katevazw:D?

 70. 71 zefilip 2 Μαρτίου 2008 στο 5:50 μμ

  ase komple to vrhka 😉
  thnx pantws

 71. 72 zefilip 2 Μαρτίου 2008 στο 6:02 μμ

  sorry gia to 3o synexomeno comment
  alla to katevasa kai otan mphka mou efage 30 lepta kai ekane kai error
  msn pws mpaineis apo ekei?exw kanei hdh sign up :S

 72. 74 konandrio 2 Μαρτίου 2008 στο 11:32 μμ

  Pas sto site kaneis register kanonika, otan peraseis to programa sto ppc kaneis login me username kai pass pou edoses sto site, prepei na eisai sundedemenos me non stop gia na mhn xreotheis.

 73. 75 Flareman 3 Μαρτίου 2008 στο 1:12 πμ

  Για το εργαλείο δε γνωρίζω, και δυστυχώς έχει σπάσει η οθόνη μου (ιστορία μιας ζωής) οπότε δε μπορώ να το τσεκάρω. Παρ’ όλ’ αυτά, αν το πρόγραμμα χρειάζεται ανοιχτό proxy για να συνδεθεί δε θα κάνει δουλειά.

  @Konandrio: Μέσω WPNS δε δουλεύει τίποτα, προφανώς. Γενικότερα για streamάρισμα παίζει σε ορισμένους ραδιοφωνικούς σταθμούς μέσω WMP, σε άλλους μέσα από την ίδια τη σελίδα τους, συγκεκριμένοι δε μπορούν και να δουλέψουν μέσω του CorePlayer ή του αντιστοίχου προγράμματος που βάζει σε ορισμένες WM6 builds η HTC. Βλέποντας και κάνοντας, το μόνο στριμάρισμα που ευχαριστήθηκα στο PPC είναι μέσω TCPMP με το YouTube plugin πάνω σε WiFi σύνδεση – κι αυτό παίζεται.

 74. 76 Konandrio 3 Μαρτίου 2008 στο 12:52 μμ

  Αν εννοεις για το eqo παιζει αψογα,
  εχω δοκιμασει 10 προγραμματα για streaming και τιποτα.
  Μηπως εχεις καμια λιστα για τους σταθμους για τους σταθμους που παιζουν?

 75. 77 zefilip 3 Μαρτίου 2008 στο 2:45 μμ

  kai dn xrewnesai me to eqo ? 😕

 76. 78 zefilip 3 Μαρτίου 2008 στο 3:23 μμ

  allos tropos gia msn einai
  mpes: mns.com
  kai kapou panw grafei messenger
  kai ets otan mpeis grafei oti eisai apo kinhto :D:D:D

 77. 79 zefilip 3 Μαρτίου 2008 στο 4:08 μμ

  an einai dynaton as mou apanthsei kapoios :
  exw mpei me to mini opera sto msn.com kai apo ekei anoiksa to messenger
  ,epeidh dn kserw posa xrhmata eixa sto kinhto…
  me liga logia to mini opera se xreiwnei? :S
  pls mia apnthsh grhgora

 78. 80 zefilip 3 Μαρτίου 2008 στο 6:21 μμ

  sorry pou sas ta prizw

  ole einai tzampa!!!!!!!:D

 79. 81 Flareman 3 Μαρτίου 2008 στο 9:02 μμ

  @K: Δυστυχώς δεν έχω πρόχειρη – αλλά ρίξε μια ματιά στα fora του MyPhone.gr, έχει πολύ υλικό και ίσως βρεις αυτό που θες:)

 80. 82 konandrio 3 Μαρτίου 2008 στο 9:05 μμ

  Φιλε μου απο την στιγμη που εισαι συνδεδεμενος με non stop και εχεις βαλει σωστα τις ρυθμισεις της συνδεσης, δεν χρεωνεσαι οτι και να κανεις.

 81. 83 McTasos 5 Μαρτίου 2008 στο 2:17 μμ

  akouste to diko mou provlima (an einai provlima) sindesa to laptopi mou me to kinito mou sonyericsson S500 meso tou usb kalodiou kai mpika sto internet me F2G nonstop, eno sindeete kanonika kai paizei kanonika to msn messenger den mporei na anoiksei kapoies selides opos to pathfinder kai to download.com as poume kai mou vgazei ton download manager tou internet explorer kai katevazei ena arxeio apo 50Kb eos 150 kai kati Kb ti provlima exei kai den anoigei selides apo tis opoies mporeis na kaneis download? exo ton Internet Explorer 7 kai to laptop einai Full Updated.

 82. 84 Konandrio 5 Μαρτίου 2008 στο 3:02 μμ

  Ειναι λογικο το non stop ειναι για σελιδες wap, υπαρχει τροπος με Opera και με firefox, νομιζω γραφει πως στα αρχικα post, αν δεν βρεις πες μου να σου γραψω τι πρεπει να κενεις.

 83. 85 George 12 Μαρτίου 2008 στο 4:41 μμ

  ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!ΕΧΩ ΤΟ SONY K320i ΚΑΙ WIND PLUS NON-STOP!EXΩ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΑΙΝΩ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΜΕΣΩ GINT ΑΛΛΑ ΓΙΑ GWAP EΝΩ ΣΥΝΔΕΟΜΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΠΩ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΣΕΛΙΔΑ!ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ;ΑΝΑΦΕΡΑΤΕ ΓΙΑ ΡROXIES;TI EINAI;EΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ!

 84. 86 Flareman 12 Μαρτίου 2008 στο 5:13 μμ

  Καλώς τον και καλώς σε δεχτήκαμε:)

  Αν δεν έχεις ρυθμίσει τα proxies σωστά δε θα σου ανοίξει τίποτα, λογικό. Proxy («μεσάζων») είναι ένας υπολογιστής που κάθεται μεταξύ εσού και των «προορισμών» που επισκέπτεσαι (είτε είναι σελίδες, είτε servers για IM εφαρμογές, ή ο,τιδήποτε άλλο). Ο πρωταρχικός ρόλος ενός proxy είναι να αποθηκεύει στην cache του δεδομένα που έχουν ζητηθεί πρόσφατα, ώστε όταν κάποιος άλλος χρήστης τα ζητήσει αργότερα, αυτά να είναι διαθέσιμα τοπικά, και άρα πιο γρήγορα.

  Παρ’ όλ’ αυτά, πολύ συχνά ένας proxy server μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να επιτρέπει επιλεκτικά πρόσβαση μόνο σε ορισμένες θύρες ή πρωτόκολλα – και κάθε άλλη κίνηση που προσπαθεί να περάσει εκτός proxy (όπως κάνεις εσύ τώρα) να τρώει πόρτα. Σ’ αυτήν την περίπτωση *πρέπει* να ορίσεις τον σωστό proxy server και τη σωστή θύρα για να παίξει η πρόσβαση, με τους όποιους περιορισμούς έχουν θέσει από πλευράς WiND.

  Στο δια ταύτα: οπως γράφω και στο αρχικό post, το proxy του WPNS είναι το 192.168.200.10 με θύρα το 9401, ειδικά 1080 στο SOCKS πρωτόκολλο, αν έχει ξεχωριστή επιλογή η συσκευή σου. Δεν ξέρω το K320i τι ρυθμίσεις έχει, αν κάποιος άλλος αναγνώστης μπορεί να συνεισφέρει…:)

 85. 87 thanosz 29 Μαρτίου 2008 στο 4:24 μμ

  Καλησπέρα! Θα ήθελα να ρωτήσω εαν ο proxy της WIND αλλάζει το περιεχόμενο των σελίδων όπως κάνει η Vodafone στο Vodafone live, η οποία του αλλάζει κυριολεκτικά τα φώτα για να γίνεται display απο μικρές οθόνες κινητών.

  Επίσης, υποθέτω ότι όλα πρέπει να περνάνε μεσω του WIND proxy έτσι ώστε εάν δεν το έχεις ρυθμίσει σωστά να μην σου συνδέεται καθόλου. Το λέω αυτό γιατί θα μπορούσε να συνδεότανε εκτός proxy και να σε χρέωνε κανονικα.

  Και κάτι τελευταίο για το οποίο θέλω να σιγουρευτώ: Είναι όλα τα sites free ή μόνο οτιδήποτε η WIND θέλει να δίνει για free??? Για παράδειγμα εάν απο το κινητό μου «χτυπήσω» (με τις σωστές ρυθμίσεις πάντα) αυτό εδώ το site (https://nysteri.wordpress.com/) θα χρεωθώ ή όχι???

 86. 88 Flareman 29 Μαρτίου 2008 στο 4:30 μμ

  Καλησπέρα:) Ναι, όλο το content περνάει από τον proxy της WiND αναγκαστικά. Το καλό είναι ότι δεν αλλάζει τίποτα (μόνος περιορισμός το «καπέλο» του 1 MB ανά αρχείο) και δε χρεώνει τίποτα εξτρά. Ανοίγεις ό,τι θες! Ειδικά αν είσαι σε PIE όλα ανοίγουν με αρκετά καλή συμβατότητα (αν και το πρόγραμμα επιεικώς σέρνεται).

 87. 89 Anthony 3 Απριλίου 2008 στο 3:25 μμ

  Ρε παιδια γινεται να το βαλουμε να δουλεψει σε iphone????

  PLEASSSEEEE!!
  Εκανα και thread στο hackint0sh:
  http://www.hackint0sh.org/forum/showthread.php?p=270207#post270207
  οποιος το φτιαξει προσκυνω!…

 88. 90 ditikos 4 Απριλίου 2008 στο 12:29 μμ

  Γιατί, το wifi, δεν παίζει στο iphone σου;

 89. 91 Flareman 5 Απριλίου 2008 στο 4:47 μμ

  @A: Τα παιδιά στο myphone το έχουν φτιάξει αλλά δε δουλεύει πάντα/σε όλους/αξιόπιστα.

  @Δυτ: Παίζει μια χαρά το WiFi στα iPhones αλλά θες να έχεις και Internet παντού, κι ας μην είναι τούμπανο από ταχύτητα.

 90. 92 asxetos 10 Απριλίου 2008 στο 4:36 μμ

  Epeidi eimai ligo asxetos apo tin ipiresia wind plus non-stop afou molis proxtes tin energopoihsa, mipws xerete an i ipiresia EQO Mobile xrewnetai sti sindesi mou kathe fora pou mpainw. Exw kanei oles tis katalliles rithmiseis. Kai epipleon se poies periptwseis xrewnomai genika, diladi otan anoigw fotos apo to facebook peftoun monades??? Sas parakalw diafwtistemai ligo!!!!!!

 91. 93 Flareman 10 Απριλίου 2008 στο 11:23 μμ

  Το τονίζω για να είναι σαφές: αν είναι σωστά ρυθμισμένο το access point και το proxy το WPNS, με την ισχύουσα σήμερα τιμολογιακή πολιτική, ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να χρεώσει ΤΙΠΟΤΑ παραπάνω για οποιαδήποτε χρήση. Απαραίτητη προϋπόθεση φυσικά η ενεργοποίηση του πακέτου Non Stop, αφού το σκέτο WiND Plus χρεώνει 24ωρο «εισιτήριο» κάθε φορά που γίνεται είσοδος στην υπηρεσία.

 92. 94 asxetos 11 Απριλίου 2008 στο 5:19 μμ

  Thanks Flareman!!!
  Arxizw kai bainw sto noima!

 93. 95 Flareman 11 Απριλίου 2008 στο 5:26 μμ

  @Άσχετο: Ωραίος!:D

 94. 96 AggeLOS 21 Απριλίου 2008 στο 7:50 μμ

  Ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια…
  Αν δεν διαβαζα τις οδηγιες σου δε θα τα καταφερνα!

 95. 97 Flareman 22 Απριλίου 2008 στο 12:04 πμ

  Την καλησπέρα μου και καλές πλοηγήσεις!:D

 96. 98 manowaras 28 Απριλίου 2008 στο 11:24 πμ

  Παιδια συγχαρητηρια.Διαβασα με προσοχη τα προηγουμενα, αλλα εχω την εντυπωση οτι χρειαζομαι επειγοντως λιγη επιπλεον βοηθεια. Εχω ΝΟΚΙΑ 7610 και μπαινω κανονικα απο τον browser στο wind plus nοn stοp.Το προβλημα ειναι στο κατεβασμα εφαρμογων αφου τις «παρει» τις ανοιγει στον real οne(ΤΟ ασχετο)κ μετα τις αποθηκευει στη RΑM>cache>entryκατι.hps. Πρεπει να τα κανω rename σε .Jar ή .Sis αλλα το κολπο πιανει μια στις 20.(αξιοσημειωτο οτι ενας φιλος με sοny ericsοn «παιρνει» σωστα την πληροφορια για τους τυπους αρχειων, απο τα ιδια sites) Προσπαθησα να διορθωσω τις ρυθμισεις prοxy (αν εχει σχεση δεν ξερω) αλλα δεν τις βρισκω πουθενα.Τελος προσπαθησα να χρησιμοποιησω αλλους brοwsers οπως οpera mini, ucweb, netfront, mοrange κ.α αλλα ΟYΤΕ ΕΝΑΣ, ουτε προγραμματα οπως gοοglemap ουτε τιποτα δε καταφερνει να συνδεθει να wind plus. Παρακαλω βοηθειστε

 97. 99 Flareman 28 Απριλίου 2008 στο 1:51 μμ

  Πραγματικά θα ήθελα να βοηθήσω, αλλά δε μου έρχεται κάτι στο μυαλό. Θα πρέπει να ρυθμίσεις τα κατάλληλα proxy settings και στις επιμέρους εφαρμογές σου, και στο JRE της συσκευής.

  Κάποιος άλλος ίσως έχει κάτι πιο αξιόλογο να προσθέσει 😐

 98. 100 manowaras 5 Μαΐου 2008 στο 10:15 μμ

  Ευχαριστω παντως για την ανταποκριση και την αμεσοτητα. Βρηκα τις ρυθμισεις στο κινητο και ειναι σωστες. Μπηκα για πειραμα απο το super κωλοπιασμα ιnternet της wind και δουλευουν ολοι οι browsers. Τι συμπερασμα βγαινει?

 99. 101 Flareman 5 Μαΐου 2008 στο 10:29 μμ

  Το ξανατονίζω, πολύ πιθανό να θέλει ρύθμιση και το JRE της συσκευής για τα access point settings και τον proxy του WPNS, αλλιώς πιθανό να μη δουλέψει. Σιγουρέψου ότι έχεις βάλει όλες τις σωστές ρυθμίσεις όπου υπάρχουν οι σχετικές επιλογές. Με το επίσημο access point θα παίξουν τα πάντα γιατί δεν έχει φραγμούς… δυστυχώς πληρώνεις κερατιάτικη ταρίφα:(

 100. 102 manowaras 10 Μαΐου 2008 στο 7:17 μμ

  Εξηγησε μου pls τι ειναι το jre για να ειμαι πιο ησυχος οταν πεταξω το κιν

 101. 103 Flareman 10 Μαΐου 2008 στο 10:06 μμ

  JRE = Java Runtime Environment, αλλιώς JVM (Java Virtual Machine, αν και δεν είναι ακριβώς το ίδιο). Ουσιαστικά η «μηχανή» μέσα στην οποία τρέχουν οι Java εφαρμογές σου. Δεν ξέρω τι JVM έχουν τα SE, αλλά αν πάρω σαν παράδειγμα το 9000 μου που δε βλέπει Internet μέσα από Java πρόγραμμα με τίποτα, θα έλεγα ότι είναι καλή η πιθανότητα να φταίει αυτό;)

 102. 104 manowaras 12 Μαΐου 2008 στο 12:23 μμ

  Ευχαριστω πραγματικα για τον χρονο σου. Μια τελευταια, υποσχομαι, ερωτηση. Αυτο το jre περναει απο το χερι μου?

 103. 105 manowaras 12 Μαΐου 2008 στο 12:32 μμ

  Κ 1 μικρη προσφορα, αν κ οσοι την ψαχνουν θα τα ξερουν ηδη. Εχω κατεβασει φανταστικα προγραμματα κ παιχνιδια μεσω wind plus απο:
  http://www.funmaza.com
  http://www.mobile9.com
  http://www.getjar.com αν κ το τελευταιο εχει πολλα demo. Παντως ειναι ΟΛΑ τζαμπε, ουτε mail δε χρειαζεται να δωσεις για μελλοντικο πρηξιμο

 104. 106 Flareman 12 Μαΐου 2008 στο 11:06 μμ

  @man: Δε χρειάζονται ευχαριστίες αδερφέ:D Το JRE στα Ericsson δε νομίζω να αλλάζει, δυστυχώς:( Μη σε αποκαρδιώσω και σε πάρω στο λαιμό μου όμως, ίσως να είμαι εντελώς λάθος και απλώς να λείπει κάποια ρύθμιση.

  Κουλ και τα sites με τα προγραμματάκια, θα χρησιμεύσουν σε πολλούς!

 105. 107 AggeLOS 13 Μαΐου 2008 στο 6:38 μμ

  Ενα πορταλ για οσους θελουν να δουν tv
  και να ακουσουν radio με συνδεση Wind Plus Non Stop.
  Στην περιπτωση που καποιο καναλι δε παιξει,
  δοκιμαστε το επομενο.

  http://pda.mobiletopsoft.com/tv-radio.php

  Υ.Γ.
  Νομιζα δηλαδη γιατι μετα απο ενα τεστ που εκανα
  αφου εγραψα το μηνυμα και λιγο πριν το στειλω,
  διαπιστωσα οτι ειναι ηδη παρελθον.
  Το μπλοκαραν φαινεται απο την Wind οπως και
  τη σελιδα wap.nimbuzz.com. Ειναι kati σαν τη mig33.
  Μονο με WiFi πλεον μπορειτε να τη χρησιμοποιειτε
  ή με κανομικη συνδεση ιντερνετ.

 106. 108 Evapa 21 Μαΐου 2008 στο 11:58 μμ

  Καλημέρα σας.
  Εχω ενα laptopaki ξεχασμενο στο ντουλαπι με win98.
  Επισης εχω μια Nokia RPM-1 GSM 900/1800 PCMCIA High Speed Data Card
  Αυτη η καρτα δεν λεει πουθενα για GPRS.
  Αν το παλεψω υπαρχει περιπτωση να παιξει με Winplus
  Αν οχι , πιο κινητο θα αγοραζατε να παιζει με 98 και ποιον browser .Ευχαριστω

 107. 109 Flareman 22 Μαΐου 2008 στο 2:17 πμ

  Αν δεν παίζει με GPRS ή/και WCDMA/HSDPA δε βλέπω να παίζει:( Η συγκεκριμένη κάρτα τι είναι ακριβώς; Voice modemάκι μου κάνει περισσότερο, δε νομίζω να σε εξυπηρετεί.

  Το οποιοδήποτε μοντέλο Nokia/Sony Ericsson/Pocket PC θεωρητικά με τα κατάλληλα καλώδια (αφού δεν έχει Bluetooth ο υπολογιστής σου) θεωρητικά πρέπει να παίξει.

  Βεβαίως όλα αυτά είναι (πλέον) αρκετά έξω απ’ τα νερά μου και κάνω εικασίες. Κάποιος άλλος πιθανώς να ξέρει περισσότερα:)

 108. 110 Christos 5 Ιουνίου 2008 στο 10:05 μμ

  Σημερα ενεργοποιησα και εγω το Wind Plus non stop σε ενα απλο Nokia κινητο, το 6131. Προσπαθω να μπω σε ενα online browser game που παίζω και αφου βάλω ονομα χρηστη και κωδικο και πατήσω εισοδος μου βγάζει μηνυμα: «Τα δεδομενα που στελνετε τηα κατευθυνθουν σε αλλο διακομιστη. Συνέχεια:» Αν πατησω OK με πεταει σε ασπρη κενη οθόνη.

  Το περιεργο ειναι οτι εχω δοκιμασει να μπω καμια 20αρια φορες και καποια φορα τα καταφερα να μπω κανονικα, χωρις να κανω κατι ιδιαιτερο. Απο τοτε ομως δεν εχω ξαναμπει. Δοκιμασα με αλλα 3 κινητα Nokia με το κλασικο browser των Νοκια και σε ολα εχω το ιδιο προβλημα

 109. 111 Flareman 6 Ιουνίου 2008 στο 7:51 μμ

  Πιθανολογώντας πάντα (έχω αφήσει τα Nokia πίσω προ πολλού), εικάζω ότι το παιχνίδι προσπαθεί να στείλει τα δεδομένα απ’ ευθείας κάπου, παρακάμπτοντας τον proxy της WiND, με αποτέλεσμα φυσικά να μη φορτώνει τίποτα και να σκας σε άσπρη οθόνη. Μου προξενεί εντύπωση που μπήκες έστω μια φορά – μήπως κατά λάθος είχες μπει με το κανονικό gint acess point που χρεώνει κανονικά αλλά τα φορτώνει όλα;

  Μεγάλο πακέτο ο proxy της WiND πάντως, σε αρκετές σελίδες σκοτώνει το encoding, κάνει διάφορα τέτοια ωραία:/

 110. 112 GeorgeB 10 Ιουνίου 2008 στο 8:28 μμ

  Χαιρετώ αλλά πριν καταθέσω το πρόβλημά μου πρέπει να συγχαρώ όλους τους συμμετέχοντες γιά το επίπεδο του forum .

  Εχω ένα PDA Mio a701 και ένα κινητό Samsung U600.
  Το PDA το χρησιμοποιώ περισσότερο σαν GPS και λιγότερο σαν
  τηλέφωνο . Του έβαλα μιά καρτοκινητή και αγόρασα και κάποια
  20 Ευρώ μπήκα στο 19349 και ενεργοποίησα το WinPlus non-stop και δουλεύει μιά χαρά .
  Πως θα το κάνω μόντεμ γιά να μπαίνω από το Laptop μου ?
  Σημειωτέον ότι το Laptop με το Mio a701 επεικοινωνούν μέσω USB και ActiveSync .
  Ευχαριστώ εκ των προτέρων γιά απαντήσεις σε άσχετο .

 111. 113 Flareman 10 Ιουνίου 2008 στο 9:12 μμ

  Δεν το ξέρω το A701 – αφού είναι Windows Mobile, αν δουλεύει με καρτοκινητή WiND και WPNS τότε χρειάζεσαι το πρόγραμμα της Mio που μετατρέπει τη συσκευή σε softmodem και εν συνεχεία εγκαθιστάς από το δισκάκι της συσκευασίας τον σχετικό driver στα Windows (για OS X είναι άλλη η διαδικασία). Εν συνεχεία περνάς στο dialup networking του υπολογιστή τη συσκευή ως modem και με κάποιο μαγείρεμα στις ρυθμίσεις (που ακόμη δεν έχω βρει) μπαίνεις.

  Στο 9000 με τα προγράμματα της ACE έμπαινα σε Windows μέσω USB και της διαδικασίας αυτής – χρησιμοποιώντας στο PC τον dialer της ACE.

 112. 114 GeorgeB 17 Ιουνίου 2008 στο 9:25 πμ

  Ευχαριστώ γιά την άμεση απάντηση.
  Επειδή πλησιάζουν οι διακοπές αποφάσισα να πάρω ένα έξτρα σχετικά φτηνό κινητό και να το χρησιμοποιώ μόνο γιά μοντεμ .
  Επειδή η υπηρεσία της WindPlus δεν είναι και η πιό συνενοήσημη , έψαξα στο site της και βρήκα τις ρυθμίσεις
  που έχουν γιά κάθε μάρκα/τύπο κινητού . Οι τύποι κινητών που περιλαμβάνονται , είναι φυσικό να μην έχουν όλα τα κινητά που κυκλοφορούν .
  Τι γίνεται στην περίπτωση αυτή . Ποιό κινητό να πάρω ?
  Αν δεν περιλαμβάνεται πως θα βάλω τις ρυθμίσεις ?
  Που μπορώ να βρώ ολοκληρωμένες τις οδηγίες γιά ρυθμίσεις του κινητού και σύνδεση με το Laptop ?
  Εχοντας στο Laptop υπέρυθρες , αν και το κινητό έχει υπέρυθρες διευκολύνεται η συνδεση ?
  Γίνομαι κουραστικός αλλά είμαι βέβαιος πως μόνο εδώ θα μπορέσει να βρεθεί η απάντηση για το πρόβλημά !!! μου .

 113. 115 Flareman 17 Ιουνίου 2008 στο 1:29 μμ

  Από προσωπική εμπειρία (και επειδή οι υπέρυθρες είναι αργές επιπλέον), προτείνω συσκευή που να μπορεί να «πετάξει» σύνδεση στον υπολογιστή μέσω καλωδίου ή Bluetooth. Η λύση καλώδιο απ’ ότι ακούω είναι αρκετά λειτουργική, τουλάχιστον σε περιβάλλον Windows – πρέπει να σιγουρευτείς ότι η κατασκευάστρια διαθέτει drivers και ειδικό software για να μετατρέψει τη συσκευή σε modem.

  Για τις ρυθμίσεις, είναι ψιλοστάνταρ – αναλόγως της εταιρείας αλλάζει ο τρόπος που πρέπει να τις εισάγεις. Προσπάθησε η συσκευή που θα διαλέξεις να έχει operating system συναφές με αυτό κάποιας από τις συσκευές που έχει η WiND στο site του WPNS.

  Αν και το ξανατονίζω, οι ρυθμίσεις είναι ψιλοστάνταρ – δεν αλλάζουν, και κατά κανόνα τα κινητά τύπου Nokia, Sony Ericsson και τα λοιπά τις δέχονται σχετικά απροβλημάτιστα (και τα Windows Mobile πλέον, μετά τις μαγκιές που κάνουμε εδώ στο Νυστέρι βεβαίως βεβαίως:P)

 114. 116 GeorgeB 17 Ιουνίου 2008 στο 8:01 μμ

  Ευχαριστώ αλλά δεν τα κατάφερα .
  Αγόρασα ένα συμβατό με Wind το Samsung J700 βρήκα τις ρυθμίσεις στις σελίδες της Wind , τις έβαλα κανονικά .

  Ρυθμίσεις GPRS
  Χειροκίνητες Ρυθμίσεις
  Πατήστε μενού
  Επιλέξτε Πλοηγός WAP
  Επιλέξτε Ρυθμίσεις προφίλ
  Επιλέξτε Ένα άδειο προφίλ
  Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία
  Όνομα προφίλ: WIND PLUS
  Αρχικής σελίδα URL: http://portal.wind.com.gr
  Φορέας GPRS μόνο
  Διακομιστήσ proxy: ενεργό
  Επιλέξτε Ρυθμίσεις GPRS
  Διεύθυνση ΙΡ: 192.168.200.10
  Θύρα proxy: 9401
  ΑΡΝ: gwap.b-online.gr
  Ταυτότητα σύνδεσης: wap
  Κωδικός: wap
  Πατήστε Αποθήκ. δύο φορές
  Επιλέξτε Τρέχον προφίλ
  Επιλέξτε WIND PLUS

  Μπαίνω από το τηλέφωνο μιά χαρά .

  Εγκατέστησα το USB cable driver από το CD
  Εφτιαξα μιά νέα σύνδεση που αναγνώρισε το κινητό σαν μόντεμ και έβαλα τις ρυθμίσεις.

  Δυστυχώς δεν τα κατάφερα να συνδεθεί από το λαπτόπ .
  Μετά από το dialing βγάζει «The PPP link control protocol was terminated » ή » The connection was closed by the remote computer » .
  Βοήθεια please

 115. 117 Flareman 17 Ιουνίου 2008 στο 8:15 μμ

  Κάποια ρύθμιση στον υπολογιστή χρειάζεται να κάνεις – δυστυχώς, λόγω απειρίας στη χρήση των Samsung δε γνωρίζω ποια. Τσέκαρε ότι έχεις περάσει τα στοιχεία του proxy και του access point στις ρυθμίσεις της σύνδεσης και των προγραμμάτων της Samsung.

  Περισσότερες πληροφορίες ίσως βρεις στο φόρουμ του myphone.gr – και όποιος αναγνώστης ξέρει σχετικά ευπρόσδεκτος να απαντήσει.

 116. 118 GeorgeB 18 Ιουνίου 2008 στο 4:51 μμ

  Τελικά τα κατάφερα .
  Χρησιμοποίησα το κινητό Samsung J700 και σερφάρω απεριόριστα στο Ιντερνετ με WindPlus non stop με το Laptop .
  H επιτυχής σύνδεση κινητού/Laptop και αναγνώριση σαν μόντεμ έγινε μέσω του πακέτου Samsung PC Studio 3 που εγκατέστησα από το συνοδευτικό CD του κινητού .

 117. 120 GeorgeB 19 Ιουνίου 2008 στο 9:46 πμ

  ΑΠΟΡΙΑ / ΕΡΩΤΗΣΗ

  Μιά και το ξεκινήσαμε μήπως μπορούμε να το κάνουμε να δουλεύει σωστά .
  Μπαίνω σε κάποια sites π.χ στο meteo.gr και όπου έχει Ελληνικά , τα βγάζει αλαμπουρνέζικα .
  Σε sites όπως το παρόν δεν μπορώ να μπω . Μου λέει πως πιθανόν να είναι unsafe και μου βγάζει Save / Cancel .

  Πως μπορώ να αποκαταστήσω το πρόβλημα ?

 118. 121 Flareman 19 Ιουνίου 2008 στο 11:20 πμ

  Δουλεύεις μόνο Internet Explorer, γιατί μόνο με αυτόν συνεργάζεται πραγματικά καλά ο proxy – και πάλι, θα έχεις προβλήματα.

  Γι’ αυτό δε μπορείς να κάνεις κάτι. Κάποιος αναγνώστης άφησε ένα σχόλιο για το πώς μπορούμε να ξεγελάσουμε τον FF μέσω κάποιου extension για να παίζει αλλά δεν το έχω δοκιμάσει προσωπικά.

 119. 122 GeorgeB 19 Ιουνίου 2008 στο 1:09 μμ

  Αρα ζούμε με αυτό ή κάποιος άλλος browser θα ξεπερνούσε το πρόβλημα να μπαίνουμε τουλάχιστον σε forum ?

 120. 123 Flareman 19 Ιουνίου 2008 στο 2:34 μμ

  Με IE στα Windows δε σου δουλεύει Ελληνικά;

 121. 124 GeorgeB 19 Ιουνίου 2008 στο 5:42 μμ

  Με τον ίδιο ΙΕ , ας πουμε το meteo.gr , όταν μπαίνω με ADSL διαβάζει κανονικά Ελληνικά , αλλά με μόντεμ το κινητό βγάζει ορνιθοσκαλίσματα .

 122. 125 GeorgeB 19 Ιουνίου 2008 στο 5:55 μμ

  Βεβαίως και δουλέυει Ελληνικά , αν μπαινω με ADSL , αλλά μέσω του μοντεμ/κινητού το ίδιο site ιερογλυγικά .

 123. 126 Flareman 19 Ιουνίου 2008 στο 7:09 μμ

  Γαμώτη, με PIE σε Windows Mobile εμένα μου έμπαινε μπόμπα και με Ελληνικά – δε θυμάμαι σε IE στο μεγάλο αν είχα πρόβλημα:/

  Φοβάμαι πως για αυτό το πρόβλημα δεν υπάρχει λέση, γιατί έχει να κάνει με το πώς σερβίρει ο proxy τη σελίδα, οπότε δεν περνάει κάτι από το χέρι μας:(

 124. 127 metanoeiste 19 Ιουνίου 2008 στο 8:33 μμ

  Ενα μικρό resume.
  Αν εχω ενα απλο κινητο της SONY ERICSSON οπως το w300 που δεν εχει παπαδες, windows ,IE etc αλλα ενα απλο wap broswer ισχυουν οι πιο πάνω ρυθμίσεις; Θα μπορω να μπαίνω και να σερφάρω στο ιντρνετ; Και αν το συνδεσω ως μοντεμ στο laptop (οκ γι αυτο δε θα σε πρηξω αλλα θα το ψαξω) θα μπορώ να έχω ιντερνετ (just surfing is all i need) και απο το laptop μου, όπου κι αν ειμαι;

  P.s Ανακάλυψα το blog σου πρόσφατα και πολύ μ αρεσει..

 125. 128 Flareman 20 Ιουνίου 2008 στο 12:53 πμ

  @μ: Ναι, σερφάρεις κανονικότατα (προτείνω ανεπιφύλακτα Opera Mini, γιατί αν περιμένεις από τους ενσωματωμένους browsers… ζήτω το Έθνος. Με όποιους περιορισμούς έχει η συσκευή και ο browser σου, αλλά ναι, σερφάρεις *και* αν συνδέεται ως modem με τον υπολογιστή μπορείς να πετάξεις τη σύνδεση σε αυτόν.

  Με λίγα λόγια, αναλόγως των δυνατοτήτων της εκάστοτε συσκευής κάνεις τα πάντα! Και το w300 νομίζω (με επιφύλαξη πάντα) ότι τα κάνει όλα αυτά.

  (και ευχαριστώ για τα καλά λόγια, καλώς σε δεχτήκαμανε στην παρέα:)

 126. 129 GeorgeB 23 Ιουνίου 2008 στο 3:38 μμ

  ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

  WindPlus Non stop στο Laptop με χρήση κινητού σαν μόντεμ .

  Πέρασα το Σαββατοκύριακο στο εξοχικό (Αργολίδα)

  1> Σύμφωνα με τον χάρτη εκεί δεν υπάρχει κάλυψη 3G , αλλά η σύνδεση ήταν μιά χαρά (αργή βέβαια αλλά σταθερή).
  2> Τα αλαμπουρνέζικα που μου έβγαζε τακτοποιήθηκαν με εγκατάσταση του ΙΕ 7 , και χειροκίνητη κάθε φορά αλλαγή encoding.
  3> Διάβαζα και έστελνα τα Email μου άνετα με το WebMail του πάροχού μου .

  Ομως και εκεί αλλά και εδώ στην Αθήνα (Π.Φάληρο)

  Α> Δεν μπορώ να μπω σε κάποιες σελίδες που θέλουνε login
  Β> Δεν μπορώ να μπω σε Forum ούτε στο » Νυστέρι »
  Γ> Sites με php ή asp δεν ανοίγουν

  Εχει κανείς κάποια λύση , μήπως τα ξεπεράσουμε κι΄αυτά ?

 127. 130 Flareman 24 Ιουνίου 2008 στο 2:42 πμ

  Η PHP/ASP κανονικά θα έπρεπε να δουλεύει, αφού αυτές οι τεχνολογίες τρέχουν στο server κι εσύ παίρνεις HTML στα χέρια σου – εμένα τουλάχιστον στον PIE του 9000 μου έτρεχαν μια χαρά. Ομοίως και στα διάφορα fora (και το blog) – όπου κάθε άλλος browser εκτός του (P)IE έσκαγε XML error στα μισά και σταματούσε η φόρτωση.

  Βρε μπας και δεν έχεις βάλει τον proxy στις ρυθμίσεις του υπολογιστή;:/ Άλλο δε μου έρχεται στο μυαλό αυτή τη στιγμή…

 128. 131 GeorgeB 24 Ιουνίου 2008 στο 8:29 μμ

  Οι ρυθμίσεις proxy address και port είναι σωστές.
  Εκεί που πιθανόν να υπάρχει διαφοροποίηση ή λάθος είναι τα διάφορα κουτάκια που άλλα είναι τσεκαρισμένα και άλλα ατσεκάριστα από default .
  Μήπως ? Και ποιά ?

 129. 132 Flareman 25 Ιουνίου 2008 στο 3:15 πμ

  @GB: Εδώ πλέον σηκώνω τα χέρια ψηλά… κοντεύεις να κάνεις διπλό μάστερ αδερφέ, εγώ έχω σκαλώσει στο μονό!:)

  Απλώς να καταθέσω και πάλι ότι σε WM με IE ανοίγουν τα πάντα φυσιολογικά (όσο φυσιολογικά γίνεται σε φορητή συσκευή) με εξαίρεση ό,τι περιέχει ActiveX και Flash άνω του 1 MB ή κάτι ανάλογο. Τα browserικά της WiND υποθέτω…

 130. 133 GeorgeB 25 Ιουνίου 2008 στο 9:41 πμ

  Πράγματι είναι απορίας άξιο . Στο ΜΙΟ Α701 με WM o IE ανοίγει σελίδες κανονικά . Οταν το χρησιμοποιήσω σαν μόντεμ ο ΙΕ του Laptop αρνείται πεισματικά .
  Δεν μπορεί κάτι στα proxies είναι διαφοροποιημένο .
  Παρ’ τ’ αυγό και κούρευτο με λίγα λόγια .

 131. 134 Flareman 25 Ιουνίου 2008 στο 11:03 πμ

  Η μόνη λογική εξήγηση είναι ότι ο IE και ο PIE έχουν διαφορετικά rendering engines – και δε νομίζω να μπορούμε να το υπερκεράσουμε κάπως.

  Είναι και το Qtek μου υπό επισκευή και δε μπορώ να το ψάξω προσωπικά το θέμα:/

 132. 135 Flareman 25 Ιουνίου 2008 στο 11:04 πμ

  Η μόνη λογική εξήγηση είναι ότι ο IE και ο PIE έχουν διαφορετικά rendering engines – και δε νομίζω να μπορούμε να το υπερκεράσουμε κάπως.

  Είναι και το Qtek μου υπό επισκευή και δε μπορώ να το ψάξω προσωπικά το θέμα:/

 133. 136 dtsomp 25 Ιουνίου 2008 στο 9:19 μμ

  Το Wind Plus Non Stop είναι «απεριόριστο WAP», και ως τέτοιο, σημαίνει ότι όλα τα δεδομένα περνάνε μέσα από έναν WAP proxy πριν περάσουν στην συσκευή. Το πιο πιθανό είναι ο IE να μην υποστηρίζει WML και λοιπά WAPικά πρότυπα…

 134. 137 Flareman 25 Ιουνίου 2008 στο 9:52 μμ

  Αγκρίντ, τα σερβίρει καστομιά για κινητές συσκευές και κάθε νορμάλ browser τα βρίσκει σκούρα. Αλλά μου κάνει εντύπωση γιατί σε PIE τα δείχνει με σχετικά καλούτσικη πιστότητα στο κανονικό rendering.

 135. 138 FireGate_13 27 Ιουνίου 2008 στο 2:53 μμ

  Ouf..
  exw pelagwsei re paidia..
  eimai katoxos enos nokia 6230i, asxeto alla exw tous idious provlimatismous me esas..
  Oles oi java aplications tou kinitou otan prospathoun na mpoune internet xrisimopoioune to Simeio Prosvasis..
  Dystixws to mono simeio prosvasis pou leitourgei einai to gint.b-online.gr kai oxi to wap.b-online.gr
  :(((((((((((((((((((
  Den mporw na mpw irc , msn , opera xwris na xrewthw ta maliokefala mou 😦
  kamia idea kaneis ?
  kamia lusi ?:(
  To mail mou einai firegate_13@hotmail.com
  an Flareman vreis tpt na me voithiseis steile mou mail 😦

 136. 139 Flareman 27 Ιουνίου 2008 στο 2:59 μμ

  Δοκίμασε αντί για wap.b-online.gr να βάλεις gwap.b-online.gr:)

 137. 140 lurpack 8 Ιουλίου 2008 στο 6:55 μμ

  Geia xara,

  Mpainw sto internet apto pc mesw Wind Plus Non-Stop alla stis perissoteres selides otan paw na tis anoixw mou petaei to parathyro opws otan pas na katevaseis kapoio arxeio k den mporw na tis dw.

  Ti den kanw swsta??To idio symvainei k me ton internet explorer k me ton firefox.Mono to yahoo mou anoigei k msn mpanw..alla forums pou dokimasa den mporesa..

  Help please opoios xerei,thanks..

 138. 141 Flareman 8 Ιουλίου 2008 στο 8:53 μμ

  Αρκετά sites δεν ανοίγουν σωστά παρά μόνο με τον Pocket Internet Explorer των Windows Mobile (ή τον IE). Ακόμη δεν έχω ευκαιρήσει να σετάρω το 9000 για να αρχίσω δοκιμές – έχε όμως υπ’ όψιν σου ότι σε αρκετές περιπτώσεις το πρόβλημα είναι «παραγωγής» WiND και δε σηκώνει κάτι εκ μέρους μας για να λυθεί:(

 139. 142 vasilis 26 Ιουλίου 2008 στο 11:07 μμ

  re paidia to add on gia mozilla einai gia palaioteri ekdosi

  ti kano tora?

 140. 143 Flareman 27 Ιουλίου 2008 στο 1:04 μμ

  Νόμιζω μπορείς να πειράξεις κάπως τον FF για να ξεγελάσεις τα plugins να παίξουν, και να δοκιμάσεις αν δουλεύει. Εναλλακτικά στέλνεις ένα mail και περιμένεις ο developer να αναβαθμίσει το extension ώστε να παίζει στον 3, ή κρατάς και τον 2 με το συγκεκριμένο extension:|

 141. 144 GeorgeB 4 Αυγούστου 2008 στο 2:25 μμ

  Γειά ξανά σε όλους .

  Γιά λίγες μέρες στην Αθήνα . Θα παραθέσω τις εμπειρίες μετά από ψάξιμο γιά σύνδεση Laptop/κινητού στο Internet Wind plus non stop .

  Διαπίστωσα ότι μόνο με τον Opera και συγκεκριμένα με την έκδοση 9.26 και όχι την τελευταια 9.51 , μπορώ να μπαίνω άνετα σε περισσότερες σελίδες απ’ ότι με Firefox η ΙΕ , σε forum να διαβάζω και να κάνω παράθεση κλπ .
  Σημειωτέον ότι θα πρέπει να βάλετε στις ρυθμίσεις του Opera τις γνωστές τιμές για τα proxies .

 142. 145 baboon 21 Αυγούστου 2008 στο 11:56 πμ

  Geia sas kai mprabo gia th selida giati boh8hse poly…

  An kai den asxoloume me kinhta poly eixa ena wind f2g kai ena palio w200i kai mias k exw ena asus eee eipa na to dokimasw san modem basika giati gia browsing to kinhto den einai pragma p de m peirazei…
  Tespa to 8ema einai oti paizei swsta…Twra gia tis selides nai o mozilla me addons leitourgei….yparxei k ena akoma addon ektos tou force content type gia thn ekdosh 3 enhmerwtika ….
  Twra oti problhmata me ton firefox lynontai me ton opera estw kai ton kainourio…px blogs forums klp klp klp klp
  Bebaia apo windows ssh telnet kai tetoia den paizoun…
  Omws poly eykola mporeite na dokimasete na mphte osoi to 8elete san modem apo linux…me kppp (h wvdial) kai ari8mo *99***3# kai kanwntas prin query to kinhto san modem(synh8ws 8a to dei /dev/ttyACM0 h 1 to koitate apo to dmesg) 8a parei amesws tis ry8miseis kai den 8a exete problhma xrewsewn kai tetoia…twra gia msn to amsn kapws paizei alla den eimai sigouros…psaxnw ligo to ssh na xtyphsei se allo port na dw an mporei na leitourghsei apodotika to tunneling…an brw kati 8a sas pw……oso gia tous browser oti isxyei k gia windows h mac….

  Ame k pali mprabo gia th selida….

 143. 146 Flareman 21 Αυγούστου 2008 στο 1:17 μμ

  @baboon: Ευχαριστούμε, πολύ χρήσιμες πληροφορίες και πραγματικά αξίζει να το ψάξει κάποιος και σε Linux:D Προσωπικά έχω κάποια νεώτερα για σύνδεση με Windows Mobile 6 συσκευές σε Windows και Mac OS X, αλλά θέλω να κάνω κάποιες δοκιμές παραπάνω πριν τις ανεβάσω.

  Και πάλι συγχαρητήρια, σίγουρα υπάρχει κόσμος που θα βρει το σχόλιό σου χρήσιμο:)

 144. 147 baboon 21 Αυγούστου 2008 στο 2:10 μμ

  Otan mporesw pantws 8a tsekarw pws kai an ginetai na ginei apodotika to ip tunneling kai kata poso 8a meiwnei tous periorismous tou proxy…apla exw ligo tre3imo aytes tis meres…
  Twra oson afora gia linux oles oi dianomes kanoyn…egw proswpika to kana se backtrack3 pou einai ousiastika slackware poso mallon se dianomes typou mandriva h ubuntu…
  Otan bgalw kamia sigourh akrh 8a postarw …eyxaristw kai pali egw gia tis plhrofories olous sas

 145. 148 Nikos 24 Αυγούστου 2008 στο 7:54 μμ

  Καλησπέρα σε όλους.

  Έβαλα τις ρυθμίσεις στο κινητό για το Wind Plus. Όλα ΟΚ. Ελπίζω να μην έχω κάνει κάτι λάθος και με χρεώσει.

  Πως μπορώ να τσεκάρω ότι δε χρεώνομαι?

  Κάτι άλλο. Πως μπορώ να κάνω αυτές τις ρυθμίσεις και στο laptop ώστε να συνδέεται μέσω τηλεφώνου (το Ν95 έχω)? Είχα κάνει κάποιες ρυθμίσεις στο Nokia PC Suite χρησιμοποιώντας το gint.b-online.gr και τώρα το άλλαξα όπως γράφετε παραπάνω.

  Τι άλλο πρέπει να κάνω?

  Ευχαριστώ,
  Νίκος

 146. 149 Nikos 24 Αυγούστου 2008 στο 8:40 μμ

  BTW το patch δε παίζει με τον Firefox 3 που έχω. Γνωρίζει κανείς κάτι για τον 3?

 147. 150 Flareman 25 Αυγούστου 2008 στο 10:30 μμ

  @Νίκο: Καλορίζικο:) Δεν ξέρω για το Nokia PC Suite, στον υπολογιστή ρυθμίζεις τον proxy ώστε να είναι ο ίδιος με τον proxy που απαιτεί η σύνδεση της WiND στο κινητό (στο LAN options στην ενότητα Connections στα Internet Settings του Control Panel στα XP, στις προτιμήσεις του προγράμματος στον Firefox, στα Network Preferences στο OS X). Η σύνδεση αυτή καθ’ εαυτή δε γνωρίζω πώς γίνεται σε Symbian κινητό (οι συσκευές μου είναι Windows Mobile και iPhone), οπότε θα χρειαστεί να βοηθήσει κάποιος άλλος φίλος – εκτός αν υπάρχει κάποιος οδηγός κάπου στο Internet.

  Για τον FF3, κάποιο παληκάρι ανέφερε ότι υπάρχει νέο fix αλλά τουλάχιστον εγώ δεν το έχω υπ’ όψιν. Μάλιστα, ο IE7 **δεν** παίζει με τις σελίδες, σε αντίθεση με τον IE6 που ανοίγει τις περισσότερες κανονικά.

 148. 151 Nikos 25 Αυγούστου 2008 στο 11:05 μμ

  Ευχαριστώ για τα καλορίζικα, αλλά το έχω καιρό τώρα το τηλέφωνο. 🙂

  Δηλαδή χρεώθηκα κανονικά που συνδέθηκα από το κινητό?

  Στο laptop ανοίγουν κάποιες σελίδες, το in.gr ας πούμε, αλλά δεν ανοίγουν κάποιες άλλες…άρα θέλω αυτό το patch.

  Τα Vista έχω πάντως και τους proxy τους ρύθμισα, απλά δεν παίζουν οι browsers με άλλη σύνδεση.

  Βασικά θέλει το patch ρε γμτ 😦

 149. 152 Flareman 25 Αυγούστου 2008 στο 11:53 μμ

  @N: Τσου, δε νομίζω να σε χρέωσε κουτελίτη. Κατά πρώτον, ό,τι σύνδεση έχεις ρυθμίσει στο κινητό χρησιμοποιείται, άρα αν έβαλες το gwap *ΔΕΝ* χρεώνεσαι. Εκτός αν μπαίνοντας μέσω PC Suite αλλάζει αυτή τη ρύθμιση, δεν το γνωρίζω αυτό. Δεύτερο επιχείρημα, το gint είναι ξήλωμα σκέτο από τιμή αλλά ανοίγει τα πάντα κανονικά. Με το gwap (το Plus Non Stop για να μιλάω σωστά) δεν ισχύει 100% αυτό. Στα (σ)Vista (:P) δεν ξέρω τι ρύθμιση θέλει, τσέκαρε και τις ρυθμίσεις του LAN, όχι μόνο της συνδέσεως. Και φυσικά Google is your friend:)

  Και το patch για FF – κάτι ξέρω που έχω κρατήσει τον 2 στα Windows:D

 150. 153 baboon 28 Αυγούστου 2008 στο 1:56 μμ

  Telika yparxei tropos na 3eperastei o proxy kai na ta exete sxedon ola…
  Kai lew sxedon ola giati den ta exw testarei ola kai h olh douleia egine gia na akouw radio…(o ka8enas m thn baremara tou)…
  Oi tropoi einai polloi kai den 8a tous analysw gia eynohtous logous giati 8a 8elame selides oloklhres…allwste yparxoun pantou sto net…
  Afora kyriws thn syndesh tou kinhtou san modem,kai paizei kai gia windows mobile(flareman gia ayta giati egw den exei tetoia gadget)…

  1)An mporeite na steisete kapou me static ip ena ssh server na akouei sto 443.Epeita me putty apo windows h openssh apo windows kai linux mporeite(afou prwta exete synde8ei)na kanete ena port(to 8080 gia to http kalhtera) forward mesw ssh kai stis ry8miseis twn efarmogwn sas na 8esete ayto san proxy(localhost:8080 klp klp klp).To pio pi8ano einai na mporesete na synde8hte xwris periorismous.
  2)th idia panw katw douleia me to openvpn dhmiourgwntas ena private network opoy pali se ena mhxanhma 8a einai o server kai eseis me client 8a mpainetai apo to pc h t syskeyh poy ypostirizei windows mobile(to openvpn exei ginei port kai gia mobile syskeyes).
  Arkei ston server na kanete push ton proxy sto port 443 tou mhxanhmatos poy exete steisei ton server.Pali h idia douleia me to ssh m emfanws kalhtera apotelesmata…An kati de douleyei tsekarete na xrhsimopoihsete kai freecap gia na trexoun ta sockets me http/https.
  3)An ola ayta sas fainontai ligo perierga kai kourastika….idiaitera h deyterh me8odos,yparxoun site sto net poy prosferoun yphresies ipforwarding kai gia sockets kai prosferoun analogous client dwrean me kapoious xronikous periorismous,kai me ena poly mikro antitimo gia aperioristh diarkeia me megalhtera bandwidth.H lysh ayth einai kai h pio beltisth kai sta8erh h alh8eia einai mias kai h dynanothta twn perissoterwn na exoyn static ip einai mallon api8anh…

  Oi lyseis einai polles apla merikes einai ligo pio sofisticated gia aplous xrhstes poy den exoyn kai polles apaithseis kai oute kai xreiazetai na skotizontai …..

  Ayta loipon…sygnwmh poy einai perilhptika alla pisteyw na sas edwsa mia genikh grammh gia na to kanete monoi sas….
  Idiaitera to setup ths teleytaias me8odou einai apisteuta aplo kai mono ligo diabasma edw…http://www.your-freedom.net/ems-dist/Your%20Freedom%20User%20Guide.pdf
  8a xreiastei….

  Pisteyw na boh8hsa kapws….An mono mporei o flareman na testarei kapoia pragmata gia ta paidia me ppc kai windows mobile giati egw thn olh douleia thn kanw me ena eee kai ena palio w200i mono kai mono apo periergia…kai giati o stratos gar eggys….

 151. 154 μιχαλης 12 Απριλίου 2010 στο 12:13 μμ

  η πλοηγηση στο google maps, εχοντας το 1,5gb που δινει η wind, χρεωνει??

 152. 155 Flareman 12 Απριλίου 2010 στο 2:33 μμ

  @Μ: Χρεώνει από τα δωρεάν – σου μετράει δεδομένα και αν έχεις ξεπεράσει τα 1500 MB που έχεις δωρεάν θα αρχίσεις να χρεώνεσαι σε χρήματα.

 153. 156 γιαννης! 20 Ιουλίου 2010 στο 1:08 μμ

  Geia sas! Elpizw na mhn einai arga p 8a rwthsw/apanthsw gt exei perasei kairos… Egw alla3a dyo oxi kai asxhma kinhta: nokia 5310 kai twra exw sonyericsson c905… Kai sta dyo gia na leitourghsoun oi efarmoges p exw ebuddy, opera, gmail, prepei n exw t gint….. dhladh gprs. Twra eimai m t programa 1500’+1500 alla m 100mb net… Pisteuw t wap einai 3eperasmeno kai twra prp n xrhsimopoioume gprs afou exei grhgores taxuthtes mias kai t eixa syndesei st pc kai m anoige grhgora ts selides!!! Eixa syndesei pali alla m t 5310 m wap m xalia taxuthtes… Zhtw sygnwmh ama kanw la8os st sygrish wap-gprs… Kai kati allo: ry8miseis gia youtube streaming 3erei kaneis? H n parw tn wind?

 154. 157 Flareman 20 Ιουλίου 2010 στο 2:22 μμ

  @Γ: Την κύρια ερώτησή σου δεν καταλαβαίνω – τι ρωτάς σε σχέση με GPRS/WAP; Όσον αφορά στο YouTube, αν έχεις σύνδεση δεδομένων (GPRS ή 3G) και κάποιο από τα σχετικά νεώτερα κινητά που μπορούν να παίξουν βίντεο του YouTube δε χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη σύνδεση, απλώς μπαίνεις και βλέπεις.

 155. 158 γιαννης! 28 Ιουλίου 2010 στο 8:19 μμ

  Υπαρχει διαφορά μεταξύ wap/gprs? Ποιες ρυ8μίσεις να βάλω? wap ή gprs? 😛

 156. 159 Flareman 28 Ιουλίου 2010 στο 10:18 μμ

  @Γ: Υπάρχει, ναι. Είναι διαφορετικές τεχνολογίες και υποστηρίζουν διαφορετικά πρωτόκολλα, το μεν WAP την WML στη θέση της HTML, ενώ το GPRS (αν είναι ξεκλείδωτο – που με το gwap AP δεν είναι) υποστηρίζει τα περισσότερα κλασικά πρωτόκολλα που «πατάνε» πάνω στο IP.

  Αν η συσκευή σου υποστηρίζει GPRS ή ακόμα καλύτερα 3G και έχεις κάποιο δωρεάν όγκο δεδομένων βάζεις το gint με προσοχή στον όγκο που καταναλώνεις. Για το WPNS δεν ξέρω τι παίζει τα τελευταία χρόνια, πάνε τρία καλοκαίρια από τότε που έγραψα το άρθρο.

 157. 160 γιαννης! 30 Ιουλίου 2010 στο 2:34 μμ

  Ναι υποστηρίζει 3G… Το gprs οντως χρειάζεται μεγάλο όγκο δεδομένων… κάθε τρεις και λίγο κοιτάω τα mb μου… Ευχαριστώ… 😛


 1. 1 WiND Plus Non Stop και στο iPhone! « Νυστέρι Παράθεση σε 6 Απριλίου 2008 στο 12:26 πμ
 2. 2 Nokia ψομμθνικατορ (communicator) 9300 « Μπετιμπόνουμ Παράθεση σε 6 Ιουνίου 2008 στο 11:10 πμ
 3. 3 32μπιτος United » Blog Archive » Σερφάροντας με Wind Plus Παράθεση σε 27 Αυγούστου 2008 στο 3:18 μμ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s
Κατηγορίες

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Αύγουστος 2007
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Ιολ.   Σεπτ. »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΣΕΖΟΝ…

del.icio.us

Twitter

ASK2USE

ΔΙΑΦΟΡΑ

Μας διαβάζουν τακτικά:

Counter free
Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: