La Pasteria Aμπελοκήπων

Δεν είχα ξαναγράψει γι’ αυτό, αλλά ευκαιρία είναι. La Pasteria στην Αλεξάνδρας λοιπόν, την αλυσίδα την ξέρετε όλοι. Ιταλικό σε σχετικά προσιτές τιμές, καλό φαγητό και αξιοπρεπής ποικιλία στα πιάτα.

Στα La Pasteria (τα συγκεκριμένα) έχω ξαναπάει, πέρυσι, αλλά τότε δεν υπήρχε ακόμη Νυστέρι:) Πήγα χθες ξανά, επειδή σκέφτκαμαν (αθάνατη Φωκίδα) να κάνουμε μία έξοδο πιο εξτραβαγκάνζα και να το ρίξουμε λίγο έξω… αφού το ταμείον δεν ήταν μείον είπαμε να το κάνουμε!:D Κατ’ αρχάς, να ξεκαθαρίσουμε δυο – τρία πράγματα: τα καταστήματα της αλυσίδας δεν είναι για τα χαμηλά βαλάντια, ή τουλάχιστον όχι για συχνά. Αν είστε φοιτητές είναι καλά για να πάτε μία φορά στις εκατό, αλλιώς ψάξτε πιο προσιτές λύσεις (π.χ. Λαδόκολλα και πάει λέγοντας). Στα La Pasteria θα έρθει το μαλλί τουλάχιστον 15 ευρώ το άτομο, για να μην πω παραπάνω. Δεύτερον, είναι σχετικά κυριλέ μαγαζιά, που θα ντυθείς και θα πας για να ευχαριστηθείς έξοδο… μην περιμένετε καταστάσεις με γκαρσόνι τύπου»τι θα πάρει η μανδάμ; έχουμε πατσά ημέρας» με τη χρυσή καδένα και την τρίχα στο στήθος κάγκελο:) Θα τα πούμε παρακάτω αυτά.

Ο συγκεκριμένος χώρος είναι ανακαινισμένος πρόσφατα (πέρυσι), πάνω από το Allegria bar/café, και λειτουργεί σε δύο επίπεδα. Η είσοδος είναι από την Αλεξάνδρας, απέναντι από την Υγειονομική Σχολή, ανεβαίνεις πάνω και μπαίνεις στο μαγαζί. Ο χώρος είναι μεγάλος, με πολλά τραπέζια και την κουζίνα σε κοινή θέα. Ειδικά τώρα που έχει ζεστάνει και ο καιρός ανοίγουν και τα μπαλκονάκια του μαγαζιού και βγάζουν τραπέζια έξω, με θέα τη ρομαντική Αλεξάνδρας (για να χαζεύεις τον κόσμο που πηγαινοέρχεται) και ηχητική υπόκρουση τα αυτοκίνητα:P Αλλά είναι καλά, με μουσική χαμηλών τόνων, lounge/jazz/blues και ολίγη από μοντέρνα rock τύπου Robie Williams – και ευχάριστο ντεκόρ. Βαζάκια και λοιπά καλαμπαλίκια με αποξηραμένα μυρωδικά, παραπέμπει σε Ιταλικό μπακάλικο/κουζίνα παλιότερης εποχής (και ξέρετε τι sucker είμαι για τέτοιες φάσεις). Ανοίγουν στις μία το μεσημέρι και κλείνουν στις δύο το βράδυ, και έχουν πελατεία όλες αυτές τις ώρες – χαρακτηριστικό είναι, όπως λένε και οι υπεύθυνοι της αλυσίδας, ότι το μαγαζί προσφέρεται ιδανικά για business lunch. Σημείο κλειδί, δίπλα στην είσοδο έχει ένα μπαράκι όπου μπορούν στο ορθιοκαθιστό να περιμένουν όσοι έρχονται για να αδειάσει τραπέζι αν δεν υπάρχει διαθέσιμο (μεγάλο μαγαζί αλλά ο κόσμος αναλογικά πολύς), να πάρουν ένα ποτό, και ούτω καθεξής. Έτσι τους κρατάς:) Δε θα πω άλλα για το διάκοσμο, φωτό έχει εδώ και μάλιστα μπορείτε να δείτε και πανοραμική άποψη 360 μοιρών του μαγαζιού μέσω ενός Java applet εδώ.

Τέσπαν καθόμαστε, έρχεται ο σερβιτόρος (τι λέω, ήρθανε πέντε σύνολο μέχρι να φύγουμε:D), πολύ ευγενικά παιδιά όλοι και καλοί στη δουλειά τους, γρήγοροι, αεράτοι, όπως πρέπει να είναι το σέρβις εν πάση περιπτώσει. Με το καλημέρα σας σου φέρνουν ένα πιατάκι με ελιές πράσινες και ελαιόλαδο με μπαλσάμικο και ψωμάκια (φρέσκα) για να έχεις να ασχοληθείς μέχρι να σκάσουν τα υπόλοιπα. Ο κατάλογος έχει ορεκτικά, που περιλαμβάνουν διάφορες σαλάτες (πού να ακούσω εγώ για χορταρικό!), αλλά και μπρουσκέτα (με ντομάτα ή μοτσαρέλα), φλογέρες με προσιούτο, ντομάτα, μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού, θαλασσινά, ραβιόλια με σπανάκι και λοιπά, καρπάτσιο, μανιτάρια, διάφορα άλλα αλλαντικά και ριζότα, με μεγάλη ποικιλία Ιταλοκεντρικών γαρνιρισμάτων. Πολύ καλή ποικιλία, αλλά και οι τιμούλες τσιμπηκό – π.χ. οι φλογέρες είναι στα 9 ευρώ και κάτι… τόσο κάνει η χοιρινή στα κάρβουνα σε άλλα μαγαζιά:) Γι’ αυτό σας έλεγα, δεν είναι για χαμηλά ή φοιτητικά βαλάντια – αν είστε σε αυτήν την κατηγορία (α ρε φοιτηταράδες που είμαστε) θα πάτε αραιά και πού για καλή περίσταση. Τώρα, τα κυρίως πιάτα χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: Pasta (ζυμαρικά) και Carne (κρεατικά). Για τα πρώτα το μενού έχει επιλογές σάλτσας και γαρνιτούρας και μπορείς να διαλέξεις ποια θέλεις και με τι ζυμαρικά, με την ευγενική χορηγία του σερβιτόρου που προτείνει – υπάρχουν βέβαια και οι εξαιρέσεις, όπως το Pasta al Forno που είναι στάνταρ μίγμα από ζυμαρικά, τυριά και αλλαντικά ψημένο σε ταψάκι στο φούρνο. Τα κρέατα είναι κυρίως κοτόπουλο και χοιρινό, σε διάφορες εκτελέσεις, σχεδόν πάντα με συνοδεία λαχανικά διαφόρων ειδών. Υπάρχουν και μπιφτέκια (παραδοσιακά Ιταλικά, μη με ρωτήσετε λεπτομέρειες), με διάφορες σάλτσες και ασορτί ζυμαρικά. Τα κυρίως έχουν τιμές επίσης καβατζαρισμένες, που αρχινάνε από τα 9 ευρώ περίπου και ανηφορίζουν χαρωπά μέχρι δυσθεώρητα ύψη (δε θέλετε να δείτε την τιμή της αστακομακαρονάδας… χεχεχε:P). Κακά τα ψέμματα πάντως, οι μερίδες είναι αξιοπρεπείς, ούτε κραυγαλέες ούτε μινιόν – με ένα ορεκτικό για τη μέση και ένα κυρίως πιάτο σκας!

Για τα μετέπειτα, υπάρχουν και γλυκά (Παννακότα, κέικ σοκολάτα, παγωτό και τιραμισού), και από κρασιά ό,τι τραβάει η όρεξή σας. Εννοείται εμφιαλωμένα βέβαια, είπαμε κυριλέ είναι το μαγαζί… χοχοχο μην πάτε γυρεύοντας για χύμα, δε θα βρείτε!:D Το κουβέρ είναι στα 2,4 περίπου το άτομο, δεν έχει καταργηθεί ακόμα, και το στάνταρ του μαγαζιού είναι να φέρνει νερό σε εμφιαλωμένα του 1,5 lt – να θυμάστε, σε όλα τα καταστήματα δια νόμου δικαιούστε να ζητήσετε νερό σε κανάτα απ’ τη βρύση και να μην το χρεωθείτε! Πάντως με τα ρέστα φέρνουνε και από ένα ποτηράκι κονιάκ για το ευχαριστούμε:) Άξιο λόγου είναι το ότι για τα ζυμαρικά προσφέρονται οι σερβιτόροι να σου τρίψουν παρμεζάνα στο πιάτο σου επί τόπου όση θες – κουπάκια με τριμμένο τυρί κλπ δε θα δείτε στα La Pasteria. Σταματάω εδώ, έχετε σχηματίσει εντύπωση είμαι σίγουρος. Εμάς μας ήρθε στα 17,5 περίπου το άτομο, περάσαμε καλά (αν εξαιρέσουμε τα ζυμαρικά μου που ήταν aldente μεν αλλά ίσως λίγο παρατραβηγμένα… σχεδόν άψητα:), και σίγουρα παραμένει στα υπ’ όψιν το μαγαζί. Το ότι είναι δίπλα στο ΜΕΤΡΟ είναι σίγουρα θετικό (αν ποτέ φτιάξουν τις %$*!κυλιόμενες), και το σέρβις σε αφήνει ευχαριστημένο. Δεν έχω φωτογραφίες να δείξω, δε μπόρεσα να πάρω, αλλά η σελίδα που έδωσα παραπάνω αντιπροσωπεύει ικανά το κατάστημα:)

Γενικά I stand for που λένε, δε μπορώ να πω κακιά κουβέντα… απλώς δεν είναι πολύ το στυλ μου αυτά τα μαγαζιά. Θα μπω και στο κοσμικό πολυτελείας και με μεγάλη άνεση μάλιστα, αλλά όπως και να το κάνουμε, σε τέτοια μέρη δε συχνάζουν τσέπες φοιτητών. Εξ’ άλλου, προσωπικά σε κάθε περίπτωση θα προτιμούσα μια μερίδα κλέφτικο και την χοιρινή μου στη σχάρα μαζί με μια πατάτες τηγανητές, μια σαγανάκι και ένα λουκάνικο χωριάτικο, και ένα μισόκιλο χύμα λευκό αρετσίνωτο – και πιο καλά, και πιο φτηνά!:PP

Ποιος είπε πως εμείς οι της Ιατρικής είμαστε ακατάδεχτοι;:D

Advertisements

22 Responses to “La Pasteria Aμπελοκήπων”


  1. 1 Dimitris 10 Ιουνίου 2007 στο 9:20 μμ

    Συνυπογράφω!

    Ένας μεγάλος φαν των La Pasteria.

    ps: και της Λαδόκολλας βεβαίως βεβαίως!

  2. 2 Flareman 10 Ιουνίου 2007 στο 10:29 μμ

    Βεβαίως βεβαίως βεβαίως:):)

  3. 3 poromenos 10 Ιουνίου 2007 στο 10:38 μμ

    Ζηλεύω!Γιατί να μην υπάρχει ένα τέτοιο μαγαζάκι στην Θεσσαλονίκη? έλεος δηλαδή ,έχουμε μπουχτίσει με όλα τα γυράδικα και τα σουβλατζίδικα !

  4. 4 Flareman 10 Ιουνίου 2007 στο 10:54 μμ

    Καλά είναι κι αυτά (μη σου πω τα καλύτερα)… έχετε και τα Ruby Tuesday εξ’ άλλου!:)

  5. 5 John Karakatsanis 10 Ιουνίου 2007 στο 11:18 μμ

    Κι εμένα τα La Pasteria μου αρέσουν πολύ!

    Λίγο off topic: Σπύρο έμαθα ότι έχουμε και κοινούς γνωστούς!!

  6. 6 Flareman 11 Ιουνίου 2007 στο 12:20 πμ

    Σε όλους αρέσουν τα Λα Παστερία:))

    Και ω ναι, μικρός ο κόσμος φίλτατε:D

  7. 7 DrGolis 11 Ιουνίου 2007 στο 3:17 μμ

    La pateria παμψηφεί!…

  8. 9 d1af 11 Ιουνίου 2007 στο 4:46 μμ

    Hard Rock Cafe kai nachos me diafora to kalutero alla ontws k ekei sou pianoun kwlaraki …

  9. 10 Flareman 11 Ιουνίου 2007 στο 5:00 μμ

    Και το Hard Rock Café είναι καλή φάση αλλά δεν έχω κάτσει ποτέ για φαγητό. Επιφυλάσσομαι!:)

  10. 11 dimhap 12 Ιουνίου 2007 στο 7:46 μμ

    hey doc:),,,
    βασικά εχει La pasteria και στην Θεσσαλονίκη
    Βρίσκεται στο κέντρο δίπλα στην πλατεία Assos Odeon
    για την ακρίβεια η είσοδος του είναι πίσω από το odeon ακριβώς,,,εκεί που ξεκινάει το υπόγειο Parking
    μεταξύ μας,,,μιας και ούτε στα Ruby Tuesdays την γίτώνεις φτηνα…προτιμώ χίλιες φορές το La pasteria
    Να σαι καλα Flareman

    p.s1:αγαπημένο μου πιάτο: πένες a la Polo[κομματια κοτόπουλο,,,μουρλια ασπρη σάλτσα,μανιτάρια,,,χορταστικότη μερίδα]
    P.s2:να ζήσουν οι φοιτητες,,,νιωθεις καλά όταν πας μια στο τόσο σε τέτοια,,δεν θαθελαν να πηγαίνω καθε μέρα
    P.s3: Μπορω πια να πω με σιγουριά πως μου άνοιξε η όρεξη με όλα αυτά
    P.s4:σε διαβάζω και σακούω απλά δεν στο λέω

    Καλή συνέχεια/εξεταστική[πφφφ]/καλοκαίρι[ναιιι]

  11. 12 Flareman 13 Ιουνίου 2007 στο 11:24 πμ

    Έτσι ρε Dim, γαστρονομικά προκεκλημένους σας θέλω!

    Άντε να πάρει η ευχή, να πάμε στα χωριά μας να αρχίσουν τα κοψίδια!:D:D:D

  12. 13 DrGolis 13 Ιουνίου 2007 στο 7:19 μμ

    Τι la pasteria και μπούρδες μπροστά στη la souvleria!…
    Κοψίδια κι Άγιος ο Θεός, κοντοσούβλι, κεμπάμπ, λιπίδια και χοληστερίνη φουλ!! Βάλε fina μετά Flare!!

  13. 14 Flareman 13 Ιουνίου 2007 στο 7:33 μμ

    Βάλε βάλε και στο τέλος βάλε και ένα καθετηράκι με επικάλυψη φάρμακο στα στεφαναία γιατί προβλέπω να βουλώνουνε και να τρέχουμε για τουμποφλό:D:DDD

  14. 15 ΝΤΙΝΟΣ 30 Ιουνίου 2008 στο 5:56 μμ

    ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΦΑΓΗΤΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΦΑΕΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ la Pasteria ΣΤΟ ΡΕΝΤΗ , ΑΣΕ Η ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ . ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ !

  15. 16 ΓΙΩΡΓΟΣ 27 Ιουλίου 2008 στο 7:12 πμ

    ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΝΤΙΝΟ ! ΕΧΩ ΠΑΘΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΖΗΜΙΑ ΣΤΟ ΡΕΝΤΗ ! ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΟ ΚΡΕΒΒΑΤΙ ΑΠΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗ !

  16. 17 maraki 7 Αυγούστου 2008 στο 9:21 μμ

    …douleua gia peripou 2xronia sto la pasteria twn ampelokipwn…paidia exw na pw ta kalutera mono…to ezisa apo mesa to olo thema k sas milaw me pasa ilikrinia…stous filous pou miloun gia dilitiriasi exw na pw pws mallon kapoio lathos exei ginei,den uparxei periptwsi apo la pasteria dilitiriasi paidia ,ta proionta ektos tou oti ta xeirizonte polu empiroi texnites(giati einai ontws texnites oi magires twn la pasteria)oti periseuei petiete apo tin proigoumeni mera pou to proion ligei!!!sinithws vevaia tipota den petiete k katanalosi logo kosmou einai megali!!
    twra gia to service…den gnwrizw ti ginete sto renti pantws stous ampelokipous einai apsogo kai to klima fovero…ekei pou trws as poume den apoklietai na deis mini show apo servitorous(sigkekrimenous fusika)

  17. 18 Flareman 8 Αυγούστου 2008 στο 12:00 μμ

    Αληθεύει για το μίνι σόου, το επιβεβαιώνω κι εγώ:)

    Αληθεύει ότι τα La Pasteria έχουν αλλάξει το μενού τους; Το έχω ακούσει εδώ και καιρό και δεν είχα την ευκαιρία να το τσεκάρω.

  18. 19 maraki 11 Αυγούστου 2008 στο 6:40 μμ

    nai exei allaksei to menu alla den eixe k treli epitixia…vgikan polla piata ta opoia ithele o kosmos…giauto o katalogos ksanaallakse k gurisan ta perissotera piata…paizoun omws polla kainouria wraia!!!

  19. 20 Flareman 12 Αυγούστου 2008 στο 1:20 πμ

    Χωρίς να έχω δει τον «νέο» κατάλογο, αρκετά πιάτα του παλιού μου άρεσαν, οπότε υποθέτω less is more ως προς τις αλλαγές:)

  20. 21 maraki 13 Αυγούστου 2008 στο 3:09 πμ

    na pas na dokimaseis …eimai sigouri oti tha ton vreis kalutero ap ton palio..!!!polu pio gourme k nostimo fusika!times idies panta!

  21. 22 κατια 25 Οκτωβρίου 2009 στο 6:39 μμ

    το καλυτερο la pasteria εδω και χρόνια παιδια είναι της Θεσσαλονικης το οποίο απο οτι είδα τελευταία εχει μετανομαστεί σε la trattoria εάν δεν κάνω λάθος.Πήγα πάλι προχθές και έπαθα πλάκα.Να τα ακούν αυτά στην Αθήνα στα αντίστοιχα μαγαζια που τα περισσότερα είναι χάλια λείαν επιεικως.Είμαι απο Αθήνα και είμαι fan απο το 1998.Τα χάλασαν τα μαγαζιά τους.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s




Κατηγορίες

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Ιουνίου 2007
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Μάι.   Ιολ. »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΣΕΖΟΝ…

del.icio.us

Twitter

ASK2USE

ΔΙΑΦΟΡΑ

Μας διαβάζουν τακτικά:

Counter free

Αρέσει σε %d bloggers: