Άρνηση δημοσιογράφων να συνεργαστούν με την Αστυνομία

Διάβασα στο MetaJournalism, ανεξάρτητο blog περί δημοσιογραφίας, για την άρνηση τόσο της ΕΣΗΕΑ όσο και της ΑΤΙΤΑ να συνεργαστούν με την ΕΛΑΣ και να παραδώσουν το αμοντάριστο μαγνητοσκοπημένο υλικό από τα ρεπορτάζ των επεισοδίων στο κέντρο με αφορμή το θέμα της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης. Αναφέρουν ότι δε θα γίνουν «πιόνια της Αστυνομίας και της Κυβέρνησης» και ότι δε θα συναινέσουν στο να μετατραπούν οι τηλεοπτικοί σταθμοί από «πηγή ενημέρωσης αμερόληπτης και ανεξάρτητης» σε «μάτι του Big Brother των δυνάμεων καταστολής».

Γνώμη μου.

Μεγαλοστομίες και δημόσια κοροϊδία. Ποια αμεροληψία κύριοι, που μας έχετε πεθάνει στο προμοτάρισμα του τάδε ή του δείνα κόμματος ή εκδότη ή πολιτικού; Ποια αντικειμενικότητα; Μιλάνε οι δημοσιογράφοι που την έχουνε δει δικαστές και κόβουν και ράβουν και καταδικάζουν τους πάντες και τα πάντα, οι «ρυθμιστές» των Ελληνικών κοινών, οι «σωτήρες» της ανθρωπότητας! Είναι για κλάματα, λέω εγώ. Το να κλαίγεσαι ότι η Αστυνομία δε σε προστατεύει και να βαράς τους Αστυνομικούς που δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους όταν δε συλλάβουν τον Αλβανό που σου μπήκε στο σπίτι / έκλεψε το βιος / βιάσε την κόρη, και να χτυπιέσαι για τη «φασιστική νοοτροπία» και τους «τραμπουκισμούς» της ιδίας Αστυνομίας όταν συλλαμβάνει τον ίδιο προαναφερόμενο λαθρομετανάστη και του ρίχνουνε και μια δυο ψιλές είναι το λιγότερο υποκρισία. Και στο κάτω κάτω, τι ζητάνε οι κύριοι δημοσιογράφοι; Να συλλαμβάνονται με μαγικό τρόπο οι ταραξίες; Με τηλεμεταφορά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου ντιρέκτ στο κρατητήριο, όπως στο Σταρ Τρεκ;

Αν ήθελαν να δείξουν ότι είναι αμερόληπτοι και αντικειμενικοί θα έδιναν τα πλάνα στην Αστυνομία και αν έκανε να ξεμυτίσει ξανά ταραξίας που έχουν ήδη μαγνητοσκοπήσει να βγούνε και να κράξουνε την ΕΛΑΣ. Αλλά όόόόόόόχι, εκ του ασφαλούς εκτοξεύουμε λάσπη. Λοιδωρούμε το φτωχαδάκι τον αστυνομικό που καλείται να τα βγάλει πέρα με ορδές από αναρχικούς, τζάμπα μάγκες φοιτητές – «επαναστάτες» και συνδικαλιστικά σκυλιά, και όταν γυρίζει στο σπίτι του (αν γυρίσει) και στα παιδιά του με ανοιγμένο κεφάλι από τα κολωνάκια και τα μάρμαρα, με εγκαύματα από τις μολώτοφ, τον βρίζουμε γιατί είναι ακροδεξιός και αλήτης. Ε όχι κύριοι, είστε γελοίοι. Και δεν αναφέρομαι ειδικά στην ΕΣΗΕΑ ή στην ΑΤΙΤΑ που έβγαλαν ανακοινώσεις, αλλά στο δημοσιογραφικό κλάδο εν γένει και την αρρώστια που αποπνέει. Καλά το λένε οι Αριστεροί, «αλήτες ρουφιάνοι δημοσιογράφοι».

Κι όλα τα άλλα τα ακούω βερεσέ. Ξύλο χρειάζεται για να τα βγάλεις πέρα με τους βάρβαρους που κάνουν τα επεισόδια, όχι Φερέρο Ροσέ και σαμπάνια («μας κακομαθαίνετε κύριε Πρέσβη»).

Advertisements

6 Responses to “Άρνηση δημοσιογράφων να συνεργαστούν με την Αστυνομία”


 1. 1 dtsomp 10 Μαρτίου 2007 στο 12:33 πμ

  Εκπληκτικό. Απλά εκπληκτικό.

  Τελικά, για πόσο ηλίθιους μας περνάνε;

 2. 2 Flareman 10 Μαρτίου 2007 στο 12:35 πμ

  Πολύ, προφανώς 😡

 3. 3 Argos 10 Μαρτίου 2007 στο 10:55 μμ

  Δηλαδή προκειμένου να αποδείξουν αυτό που εσύ θέλεις θα πρέπει, όπως μαγνητοσκοπούν, χωρίς άδεια, να ζουμάρουν και μετά να τα δίνουν στην αστυνομία;
  Προφανώς αυτό που κάνουν τα κανάλια μπορούν να το κάνουν και οι αστυνομικοί, πιθανόν και να το κάνουν, αλλά δεν θα μπορέσουν ποτέ να το προσκομίσουν στο δικαστήριο. Αυτό που ψάχνουν είναι άλλοθι μέσα από ημιπαράνομα ιδιωτικά κανάλια.

  Λες :
  «Αλλά όόόόόόόχι, εκ του ασφαλούς εκτοξεύουμε λάσπη. Λοιδωρούμε το φτωχαδάκι τον αστυνομικό που καλείται να τα βγάλει πέρα με ορδές από αναρχικούς, τζάμπα μάγκες φοιτητές – “επαναστάτες” και συνδικαλιστικά σκυλιά, και όταν γυρίζει στο σπίτι του (αν γυρίσει) και στα παιδιά του με ανοιγμένο κεφάλι από τα κολωνάκια και τα μάρμαρα, με εγκαύματα από τις μολώτοφ, τον βρίζουμε γιατί είναι ακροδεξιός και αλήτης.»

  Το φτωχαδάκι ο αστυνομικός προτίμησε να πάει στα ΜΑΤ, δεν τον βάλανε με το ζόρι. Είναι ο ίδιος που ανοίγει τα κεφάλια και των συνταξιούχων. Είνασι ο ίδιος που ενίοτε χρησιμοποιεί και σαν άλλοθι ζαρτινιέρες. Το επόμενο είναι να ζητήσουμε και σώματα ασφαλείας για τα σώματα ασφαλείας !!!
  Έχεις περάσει, θέλω να πιστεύω ακούσια, σε ένα άλλο επίπεδο όπου εξισώνειος κουκουλοφόρους που παίζουν το παιχνίδι της κάθε εξουσίας με φοιτητές που διεκδικούνε (δίκαια ή άδικα δεν είναι εδώ η κουβέντα) και με αναρχικούς που έχοντας άλλη φιλοσοφία, στιγματίζονται από αυτούς που τους ξέρουν τα φτωχαδάκια.
  Με συγχωρείς αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όπως τα παρουσιάζεις.

 4. 4 Flareman 10 Μαρτίου 2007 στο 11:12 μμ

  Κατ’ αρχάς, χαίρομαι πραγματικά που υπάρχει διάθεση για αντίλογο:) Το εκτιμώ ιδιαίτερα που γράφεις τη γνώμη σου και εννοείται ότι δε χρειάζεται δικαιολογία γι’ αυτό.

  Στο θέμα τώρα: δε ζητάω να αποδείξουν «αυτό που θέλω», αλλά αυτό που γίνεται στην πραγματικότητα: βρέθηκαν είκοσι, πενήντα, δεν ξέρω πόσοι τσογλαναράδες που εκτόξευαν μολώτοφ και καδρόνια κατά πάντων, αστυνομικών, φοιτητών, πολιτών. Αυτά τα καθίκια ζητάω να βρουν από τα video feeds, και πιστεύω ότι μπορεί να γίνει και είναι απολύτως θεμιτό. Στο κάτω κάτω, συμφέρει τους φοιτητές να μπουζουριάζονται αυτά τα ταραχοποιά στοιχεία που αμαυρώνουν τη φοιτητική εικόνα – κι εγώ φοιτητής είμαι και (άσχετο αν συμφωνώ ή διαφωνώ με το οποιοδήποτε νομοσχέδιο) δε μου αρέσει καθόλου ο στιγματισμός που υφίσταμαι από την κοινωνία εξ’ αιτίας των αναρχικών αυτών. Και θεωρώ ότι πραγματικά είναι ύψιστη υποκρισία των σταθμών να λένε τη μία μέρα φτου σας αλήτες μπάτσοι που δε μπορείτε ούτε έναν κλεφτοκοτά να πιάσετε και την επομένη φτου σας αλήτες μπάτσοι που πάτε να επιβάλλετε δικτατορία. Είναι κραυγαλέο, είναι γελοίο, και αυτό ακριβώς ήταν το μήνυμα και ο στόχος του post μου.

  Τώρα, όσον αφορά στα περί εξίσωσης: δεν εξισώνω τον φοιτητή που ιδεολογικά διαφωνεί με κάτι με τραμπούκους και φασίστες – αναρχικούς (γιατί ο ταραχοποιός είναι ο μεγαλύτερος φασίστας, άσχετο αυτό). Μιλάω για τους «φοιτητές», αιώνιους τροφίμους των δημοσίων πανεπιστημίων, άτομα δήθεν ενδιαφερόμενα, που τελικά θέλουν μόνο να αποκτήσουν ισχύ και δόξα, να ανελιχθούν πολιτικά, να παρακωλύσουν όλη την εκπαιδευτική διαδικασία και να «υπερασπιστούν» το φοιτητικό κίνημα, ενώ στην πραγματικότητα δεν τους νοιάζει ποσώς, και τελικά χάνουμε όλοι οι άλλοι φιλήσυχοι σπουδάζοντες τα εξάμηνά μας.

  Δυστυχώς η κατάσταση είναι θλιβερή, οι φοιτητές δεν κάνουν τίποτα για να τη βελτιώσουν, και το αποτέλεσμα είναι πως αντί να προωθήσουμε τη μελλοντική μας επαγγελματική αποκατάσταση με τρόπο σύγχρονο, λογικό και συμφέροντα για εμάς πρώτα, αλλά και για την κοινωνία, καταλήγουμε να φαινόμαστε σαν τα κακομαθημένα που χτυπάνε το πόδι στο πεζοδρόμιο γιατί δε μας πήραν την καραμέλα από το περίπτερο. Και, δεν ξέρω για τους άλλους, αλλά εγώ δεν έχω αυτήν την εικόνα στο μυαλό μου όταν σκέφτομαι φοιτητής.

  Αυτά:))

 5. 5 SidIron 13 Μαρτίου 2007 στο 11:51 πμ

  Όλοι είναι προκατειλημμένοι αρνητικά απέναντυ στα ΜΑΤ! Καλός ή κακώς αυτό είναι άλλο θέμα! Τα σκηνικά πάντως με τις μολοτωφ και τα επεισόδια βολεύουν τους πάντες! Κυβέρνηση, αστυνομία ακόμα και εμάς τους φοιτητές! Αυτό που πιστεύω πάντως είναι οτι οι «γνωστοί-άγνωστοι» είναι 100, 200 300 αυγκεκριμένα άτομα! Είναι οι ίδιοι που εμφανίζονται και στο γήπεδο και στις πορείες! Μία σκούπα να γίνει μία φορά και θα δείτε πότε θα εξαφανιστούν οι μάγκες με τις κουκούλες! Και μια που λέω για μάγκες….κανουν ότι κάνουν και συλλαμβάνονται/δέρνονται άσχετοι! Το να πέφτει το ξύλο πάνω στους άλλους είναι μέρος της ιδεολογίας τους και αυτό?!? Τα έχουν με την εξουσία και το εθνόσημο αλλά γιατί αφήνουν να συλλαμβάνονται οι άλλοι(Lost)?? Γιατί δεν βγάζουν τις κουκούλες να πάνε στη ΓΑΔΑ και να πούνε παιδιά εμείς ήμασταν και όχι αυτοί που πιάσατε! Εμείς για΄τι το επιτρέπουμε αυτό? Και κάτι άλλο…γιατί φοράτε κουκούλες?? Για να μηνσας πιάσουν οι κάμερες ασφαλείας ‘η για να μην σας δουν στις ειδήσεις οι γνωστοί σας..άνθρωποι υπεράνω υποψίας όπως πιστεύω-και δεν ξέρω γιατί- ότι είστε και σεις! Έχετε γεια βρυσούλες….

 6. 6 Flareman 13 Μαρτίου 2007 στο 5:47 μμ

  @Sid: Δε θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο μαζί σου – πάντα σε αυτή τη χώρα θα βρίσκεται κάποιος που θα πληρώνει τα σπασμένα άλλων… oh well, η κατάρα του Έλληνα:(


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s
Κατηγορίες

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Μαρτίου 2007
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Φεβ.   Απρ. »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΣΕΖΟΝ…

del.icio.us

Twitter

ASK2USE

ΔΙΑΦΟΡΑ

Μας διαβάζουν τακτικά:

Counter free
Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: