Διαφημίσεις στο σταθερό

Τα έχω πάρει χοντρά. Σήμερα μόνο, τρεις φορές χτύπησε το τηλέφωνο (δύο το σταθερό, μία το κινητό μου – !), και ήταν διαφημίσεις. Μέχρι στιγμής είμαι ψύχραιμος, αν παίξει και τέταρτη δεν ξέρω αν θα βρίσω ή όχι:)

Πρώτη:

– Ναι;
– Ναι γεια σας παίρνω από την εταιρεία τάδε για να μιλήσουμε για τα προβλήματα στο δίκτυο ύδρευσης.
– Ναι, δεν ενδιαφέρομαι.
– (κάγκελο – παύση)… δε σας ενδιαφέρει να πίνετε καθαρό και υγιεινό νερό;
– Όχι, λυπάμαι – δεν ενδιαφέρομαι.
– (ξανά παύση)… γεια σας.

(σκέψη δικιά μου: ο κώλος της γιαγιάς σας – αλλά κρατήθηκα:)

Δεύτερη:

– Παρακαλώ;
– Ναι την κυρία τάδε θα ήθελα.
– Ποιος τη ζητεί παρακαλώ;
– Παίρνω από το τάδε, μπορώ να της μιλήσω;
– Είμαι ο γιος της, περί τίνος πρόκειται;
– Α γεια σας, τηλεφωνώ για να σας πω για μπλα μπλα μπλα, και ήθελα να απασχολήσω λίγο τη μητέρα σας για μπλου μπλου μπλου και να της κάνουμε κάποια δώρα γνωριμίας.
– Απ’ όσο γνωρίζω δεν ενδιαφέρεται, ευχαριστώ.
– Α, να ‘στε καλά, γεια σας.

(ευγενική αυτή, τη γλύτωσε)

Τρίτη:
Χτυπάει το κινητό μου – απόκρυψη.

– Ναι;
– Ναι ο κύριος τάδε;
– Ναι.
– Γεια σας, παίρνουμε από τα τάδε κέντρα αδυνατίσματος (!), σας ενημερώνουμε για το δείνα πρόγραμμα προσωπικής αισθητικής που σας προσφέρουμε…
– Συγγνώμη, αυτό το νούμερο πού το βρήκατε και με παίρνετε;
– Εεε, από ένα διαγωνισμό που είχαμε κάνει, και…
– Καλά, καλά. Ακούστε, δεν ενδιαφέρομαι – και παρακαλώ πολύ θα ήθελα να αφαιρέσετε τα στοιχεία μου από τους καταλόγους σας και να μη με ξαναενοχλήσετε.
– Καλώς, ευχαριστώ.
– Εγώ, γεια σας.

Δηλαδή έλεος, δεν υπάρχει νομοθεσία που να τους απαγορεύει να μας τα κάνουνε Ζέπελιν; Ποιο είναι το επόμενο βήμα, spam στα κινητά; Μόνο από την εταιρεία κινητής μου έχω πάρει και ίσα που έχει αρχίσει να με ενοχλεί.

Πού θα πάει αυτή η κατάσταση;>:(

Advertisements

26 Responses to “Διαφημίσεις στο σταθερό”


 1. 1 Azrai 26 Φεβρουαρίου 2007 στο 9:23 μμ

  Υπάρχει, αρκετά σίγουρα, γιατί θυμάμαι τον cosmix να γκρινιάζει για το θέμα στο παρελθόν. Θα τον ρωτήσω όταν τον δω και θα σου πω…

 2. 2 Tinsie 26 Φεβρουαρίου 2007 στο 10:19 μμ

  Το επόμενο βήμα (το δικό τους) είναι να καλούν νούμερα αυτόματα, και να συνδέονται μόνο άμα το σηκώσεις – δηλαδή θα απαντάς το τηλέφωνο και θα ακούς σιγή για 1-2 δευτερόλεπτα, μετά ένα κλικ, και μετά τη φωνή του πωλητή. Το επόμενο βήμα (το δικό σου) είναι να εγκαταστήσεις τηλεφωνητή και να μην απαντάς ποτέ αν δεν ξέρεις ποιος σε καλεί.

  Άλλες εναλλακτικές:
  1. Να κάνεις τον αλλοδαπό ή (για τις κοπέλες) τη Φιλιππινέζα: Κυρία ντεν είναι εντώ, κυρία γυρίζει βράδυ, τέλετε ντώσω μύνημα; κ.λπ.
  2. Να τους το κλείνεις με το που σου λένε καλημέρα (κακή κι ανάποδη – ντουπ)
  3. Να τους λες: μπορείτε να περιμένετε μισό λεπτό, και να αφήνεις το ακουστικό στο πλάι, συνεχίζοντας τις δουλειές σου κανονικά (ενώ αυτοί πληρώνουν για την κλήση)
  4. (Παραλλαγή του 3): Τους λες να περιμένουν και τους βάζεις μουσική, κατά προτίμηση ό,τι πιο ενοχλητικό διαθέτεις, π.χ. κλαρίνα αν ακούσεις νεαρή φωνή, Iron Maiden αν ακούσεις μεγάλο.

  Υπάρχουν κι άλλες πολλές εναλλακτικές. Αν δε σε καλύψουν οι παραπάνω, πες μου να συνεχίσω.

 3. 3 Flareman 26 Φεβρουαρίου 2007 στο 10:31 μμ

  Αααααχα αυτά τα ηχογραφημένα πάντως έχουν πολύ γέλιο – με το που ακούω αυτόματο μήνυμα το κλείνω χωρίς να δώσω σημασία:)

  Όχι, νομίζω με κάλυψες απόλυτα:)

  @az: Αν το βρεις θα είσαι τζιμάνι:D

 4. 4 Tinsie 26 Φεβρουαρίου 2007 στο 10:33 μμ

  Δεν είναι ηχογραφημένα. Αυτός που σου μιλάει είναι ζωντανός. Αλλά σε καλούν αυτόματα μέσω κομπιούτερ, και η σύνδεση γίνεται μόνο εφόσον σηκώσεις το τηλέφωνο. Το κάνουν έτσι για να μην χάνουν χρόνο.

 5. 5 Flareman 26 Φεβρουαρίου 2007 στο 10:41 μμ

  Όόόόόόόόχι, εδώ παίζει και το ηχογραφημένο:)

 6. 6 Tinsie 26 Φεβρουαρίου 2007 στο 10:44 μμ

  Εδώ το ηχογραφημένο έπαιζε πρόπερσυ. Όπως και να το κάνουμε, είμαστε κάτι χρόνια μπροστά :-p

  (Τώρα πλέον δεν ξέρω τι παίζει για να σε ενημερώσω για τις νέες τάσεις της μόδας, καθότι τον τελευταίο χρόνο εφαρμόζω την λύση του τηλεφωνητή κι έχω σωθεί μιλάμεεεεεεεε)

 7. 7 tomtoub 26 Φεβρουαρίου 2007 στο 11:42 μμ

  Κι όμως υπάρχει λύση! Αρκεί μία αίτηση στην Αρχη Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, και αν ξαναπάρουν μπορείς να τους κάνεις μέχρι και μήνυση. Εδώ το site της Αρχής.

  Οφφ-Τοπικ: Γιατρε μου δεν είμαι καλά. Εχώ απο το πρωί πυρετό και πονοκέφαλο. Ο πυρετός κυμένεται μεταξύ 37 και 37,5. Πήρα ενά Depon αναβράζον το πρωί, το οποίο βελτίωσε τα πράγματα. Κατα τις 21:00 πήρα άλλο ένα, αλλά ενώ σταμάτησε τον πονοκέφαλο δεν έριξε τον πυρετό. Ο πυρετός έφτασε 38 και πριν λίγο πήρα ένα Ponstan. Θα ζήσω?

 8. 8 Flareman 26 Φεβρουαρίου 2007 στο 11:50 μμ

  @tomtoub: με μέτρο τα φάρμακα! Δε χρειάζεται να βαρυφορτωνόμαστε με χαπάκια – δεν ξέρω τη δοσολογία του αναβράζοντος, πάντως το κλασικό 500αράκι Ντεπόν έχει στάνταρ δόση δύο χαπάκια, εκτός αν υπάρχει πρόβλημα με το ήπαρ, υπερευαισθησία στο φάρμακο ή κάποιες άλλες συνθήκες.

  Προτείνω ξεκούραση και ύπνο, και αν ο πυρετός είναι πια τόσο επίμονος, επίσκεψη στο γιατρό αύριο απόγευμα. Έτσι βρε αδερφέ, για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο:)

 9. 9 Derek 27 Φεβρουαρίου 2007 στο 12:25 πμ

  εμένα αυτό το «περιμένετε μισό λεπτό» πολύ μου άρεσε πάντως!
  όταν επιστρέψω στην Ελλάδα θα το εφαρμόσω!!!

 10. 10 Tinsie 27 Φεβρουαρίου 2007 στο 12:28 πμ

  Με ή χωρίς μουσική υπόκρουση;

 11. 11 Derek 27 Φεβρουαρίου 2007 στο 12:28 πμ

  (Αληθεύει ότι αν το παρακάνεις τα πονστάν προκαλούν νεφρική ανεπάρκεια?)

 12. 13 Tinsie 27 Φεβρουαρίου 2007 στο 12:29 πμ

  Καλό είναι να μην το παρακάνεις με κανένα φάρμακο.

  Πάντως ponstan για πυρετό είναι λίγο υπερβολικό. Καλύτερα αναβράζον Depon Max.

 13. 14 Tinsie 27 Φεβρουαρίου 2007 στο 12:30 πμ

  Με μουσική έχει πολύ πλάκα, αλλά και σκέτο καλό είναι 😉

 14. 15 Flareman 27 Φεβρουαρίου 2007 στο 12:38 πμ

  Το Πονστάν είναι κυρίως αναλγητικό και σε μικρότερο βαθμό αντιπυρετικό και αντιφλεγμονώδες – γι’ αυτό το δίνουν κυρίως σε αρθροπάθειες και τέτοια, ή σε τίποτα δυσμηνόρροιες. Είναι και ηπατοτοξικό, και νεφροτοξικό και μυελοτοξικό – σε καμία περίπτωση δεν είναι καραμέλα. Καλύτερα να παίξει Παναντόλ (που έχει ακεταμινοφαίνη, ίδια ουσία με το Ντεπόν), ή έστω ασπιρινούλα (κι ας έχει σε κάποιες ιώσεις άσχημα αποτελέσματα), παρά Πονστάν… Και θυμίζω, το ντεπόν έχει μάξιμουμ δόση τα 4,5 γραμμάρια τη μέρα – συνιστώμενη μισό με ένα τρεις φορές τη μέρα (ήτοι, ανά οκτάωρο). Ειδικά σε νεφροπαθείς και κιρρωτικούς η δόση αλλάζει. Δεν κάνουμε παπαριές του στυλ δε μου πέφτει στο δίωρο, άρα πάρε κι άλλο, και σε μία ώρα πάλι δεν πέφτει, πάρε κι άλλο. Το ξαναλέω, τα φάρμακα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ.

  Αυτά που σας γράφω τα τσεκάρω παράλληλα από το Εθνικό Συνταγολόγιο του ΕΟΦ, δεν τα βγάζω απ’ το μυαλό μου… Ελπίζω να έγινα σαφής:)

 15. 16 Derek 27 Φεβρουαρίου 2007 στο 12:45 πμ

  εμένα για ημικρανίες μου τα είχε συστήσει ο παιδίατρος της αδερφής μου πριν κάνα δυο χρόνια (1 το 12ωρο) απλά κάτι διάβαζα σχετικά και είχα την απορία

 16. 17 Flareman 27 Φεβρουαρίου 2007 στο 12:53 πμ

  Ειδικά για ημικρανία (αλλά διεγνωσμένη με όλα τα πρόδρομα συμπτώματα, εμέτους, οπτικές διαταραχές και τέτοια), όχι πονοκέφαλο που τον βαφτίζουμε ημικρανία) είναι για οξείες κρίσεις αρχικά ΜΣΑΦ (ασπιρίνη, ντεπόν), και εν συνεχεία το καφεργκότ, και για σοβαρές καταστάσεις τα ιμιγκράν και ζομιγκόν, και ιντεράλ ή/και διυδρεργκότ για προφύλαξη. Αλλά όλα έχουν αρκετές αλληλεπιδράσεις και παρενέργειες, κυρίως με το καρδιαγγειακό και θέλουν πάντα κουβέντα με τον θεράποντά σου πρώτα:)

  (και αυτό επειδή η ημικρανία δεν είναι ένας απλός πονοκέφαλος, έχει διαφορετική αιτιολογία και αντιμετώπιση:)

 17. 18 Tinsie 27 Φεβρουαρίου 2007 στο 12:53 πμ

  Ως αναλγητικό καλά στο σύστησε για τις ημικρανίες, αλλά όχι για πυρετό. Υπάρχουν καλύτερα αντιπυρετικά, όπως είπε κι ο γιατρός 😉

 18. 19 Dimitris 27 Φεβρουαρίου 2007 στο 2:31 πμ

  To επόμενο βήμα με τα spam στα κινητά έχει ήδη γίνει. Δες ενδεικτικά τι είχα γράψει εγώ εδώ για spam μήνυμα που έλαβα.

  Οι λύσεις που έγραψε ο Tinsie δίνουν μία λύση αλλά δεν κόβουν το πρόβλημα από την ρίζα! Μου αρέσει η λύση με την ΑΠΔ! Θα την στείλω την αίτηση!

 19. 20 Flareman 27 Φεβρουαρίου 2007 στο 2:36 πμ

  Το σκέφτηκα κι εγώ με την ΑΠΠΔ αλλά πού να μπλέκεις τώρα… περισσότερο για να τους εκφοβίζεις είναι αυτά:)

  (α, και είναι η Tinsie… την προφταίνω πριν το διορθώσει:P)

 20. 21 Dimitris 27 Φεβρουαρίου 2007 στο 2:43 πμ

  Sorry Tinsie, δεν το ήξερα. 🙂

 21. 22 dimos 27 Φεβρουαρίου 2007 στο 3:43 πμ

  pantws thn prosfora gia to kentro adunatismatos mporouses na thn pareis cous! 😛

 22. 23 Tinsie 27 Φεβρουαρίου 2007 στο 4:09 πμ

  Συγχωρεμένος Δημήτρη 😉

 23. 24 Flareman 27 Φεβρουαρίου 2007 στο 4:18 πμ

  @Δήμο: Χρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρμ…

 24. 25 tomtoub 27 Φεβρουαρίου 2007 στο 2:39 μμ

  @Flareman: Δεν είναι καθόλου μπλέξιμο. Αρκεί να στείλεις την αίτηση με τηλεομοιότυπο (:P). Ετσι το τηλέφωνο σου μπαίνει στην σχετική λίστα της ΑΠΠΔ. Οι διαφημιστικές εταιρίες ανα τακτά χρονικά διαστήματα αφαιρούν απο τις βάσεις δεδομένων τους με τα τηλέφωνα, όσα περιέχονται σ’ αυτήν την λίστα, έτσι ώστε να μην έχουν κυρώσεις.

  @Tinsie: Πες καμιά ακόμα εναλλακτική αν μπορείς. Προς το παρών η καλύτερη είναι αυτη με το «Περιμένετε μισό λεπτό..» 😛 .

  Α, και σας ευχαριστώ για τις συμβουλές. Ευτυχώς είμαι καλά σήμερα.

 25. 26 Tinsie 27 Φεβρουαρίου 2007 στο 10:04 μμ

  ΟΚ, άλλες εναλλακτικές:

  5. Προσπαθείς να τους πουλήσεις κάτι. Π.χ. λες στο νεαρό από τα κέντρα αδυνατίσματος: να σας πω, η εταιρεία που δουλεύω είναι αντιπρόσωπος των κουζινικών Fissler. Έχουμε βγάλει ένα νέο σετ μπρίκια που πιστεύω θα σας ενδιαφέρουν. Πρόκεται για ανοξείδωτο ατσάλι μεγάλης ανεκτικότητας, με χερούλια από πλαστικό νέας τεχνολογίας που αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες κι έτσι μπορείτε να το βάλετε και στο φούρνο. Αν θέλετε μπορώ να περάσω από τα γραφεία σας να σας κάνω μια επίδειξη κ.λπ. κ.λπ. Τρέλα στην τρέλα. Θυμάστε τη φάση με τη Θεοπούλα και το σκουπάκι; Το αυτό.

  6. (Παραλλαγή του 5): Τους ενημερώνεις για μια εκδήλωση. Π.χ. Δεν ενδιαφέρομαι για αδυνάτισμα, αλλά μιας και είσαστε στο τηλέφωνο να σας πω για μια εκδήλωση που διοργανώνει η Ομάδα Πατατοκαλλιεργητών Άνω Νέας Σμύρνης στα πλαίσια της διεθνούς ημέρας οπωροκηπευτικών κ.λπ. κ.λπ.

  7. (Άλλη παραλλαγή του 5): Αρχίζεις την κατήχηση. Π.χ. Μιας και είσαστε στο τηλέφωνο θα ήθελα να σας ρωτήσω: πόσο συχνά εκκλησιάζεστε; Γιατί ο Απόστολος Παύλος στην Προς Γαλάτες επιστολή του είπε κ.λπ. κ.λπ.

  8. Αρχίζεις να τους μιλάς σε ξένη γλώσσα. Όχι Αγγλικά γιατί πλέον τα ομιλεί και η κουτσή Μαρία. Προτιμήστε Γαλλικά, Γερμανικά, Ισπανικά και ό,τι άλλο περίεργο ξέρετε. Αν είσαστε στο εξωτερικό, στάνταρ Ελληνικά. Οι φίλοι του Star Trek, δοκιμάστε Klingon. Δεν χρειάζεται να ξέρετε πολλά, 2-3 φράσεις είναι αρκετές.

  9. Δεν τους μιλάς καθόλου. Σιγή ιχθύος μέχρι να το κλείσουν.

  10. (Παραλλαγή του 9): Φωνάζεις στο ακουστικό: Ναι, ναι, εμπρός! Είναι κανείς εκεί; Δεν ακούω τίποτα! Καλέ με ακούτε; Πάρτε το μηδέν. Αμάν μ’ αυτό το ρημάδι, όλο χαλάει!!! (εδώ κοπανάτε το ακουστικό 2-3 φορές) κ.λπ.

  11. Τους λες ότι το άτομο που ζητάνε δεν είναι εδώ, και όταν σε ρωτήσουν πότε θα επιστρέψει, τους λες κάτι τελείως κουφό, π.χ. «σε ένα μήνα», «στις 11:30 το βράδυ», «μπορεί να μην επιστρέψει και ποτέ το μπάσταρδος, τον έπιασα στα πράσα με τη γραμματέα του και τον έδιωξα από το σπίτι», «όποτε εκτελέσει την ποινή του» κ.λπ.

  12. Αν είσαστε άντρας και ζητάνε γυναίκα (π.χ. τη μάνα σας, την αδερφή σας ή την σύντροφό σας) – με μπάσα και χαμηλωμένη φωνή λέτε: «η ίδια». Αν είσαστε γυναίκα και ζητάνε άντρα, κάνετε το αντίστροφο, με φωνή «χαριτωμένη»

  13. (Παραλλαγή του 12): Δοκιμάζετε διαφορετικές προφορές, π.χ. βλάχος, Κρητικός (ίντα θες ωρέ κοπέλι) κ.λπ. Αν είσαστε πολύ εφευρετικός, χρησιμοποιείτε ρομποτική φωνή και λέτε: «Είμαι-οικιακός-βοηθός-μοντέλο-Τ13256-παρακαλώ-διατάξτε». Ότι και να πουν μετά, απαντάτε το ίδιο: «Η-διαταγή-σας-δεν-αναγνωρίστηκε-παρακαλώ-επαναλάβατε-τη-διαταγή-σας»

  14. Τους λες ότι σκοπεύεις να κάνεις καταγγελία για τηλεφωνική παρενόχληση και τους ζητάς το όνομα και το ΑΦΜ της εταιρείας, το όνομά τους, το τηλέφωνό τους, και για καλό και για κακό το όνομα του αφεντικού τους.

  Δεν πιστεύω να θέλετε κι άλλα;;;


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s
Κατηγορίες

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Φεβρουαρίου 2007
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Ιαν.   Μαρ. »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728  

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΣΕΖΟΝ…

del.icio.us

Twitter

ASK2USE

ΔΙΑΦΟΡΑ

Μας διαβάζουν τακτικά:

Counter free
Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: