14χρονη έγκυος στην Αγγλία: «Είναι μόδα να περιμένεις παιδί»

Διάβασα στο site της Daily Mail ένα άρθρο που μου πάγωσε το αίμα: τα δεκατετράχρονα στο Ην. Βασίλειο (και αλλού υποθέτω) θεωρούν ότι είναι μοδάτο να είσαι έγκυος – το βλέπουν λίγο σα να παίρνεις ένα φουλάρι από τα Αξέσοραϊζ!

Απ’ ότι λέει το άρθρο, η 14χρονη Kizzy Neal έμεινε έγκυος με την πρώτη φορά που έκανε σεξ με τον 13χρονο (!) φίλο της, και περιμένει να γεννήσει το Μάιο. Κάποιες φίλες της όταν είδαν την κοιλιά της έλεγαν «αχ, τι ωραία, μακάρι να μπορούσα να κάνω κι εγώ παιδί», και από την Πρωτοχρονιά τέσσερις ακόμα είναι έγκυοι – και δύο από αυτές έχουν ήδη κάνει έκτρωση. Δεν είναι τυχαίο που στη Βρετανία και την Ουαλία το ποσοστό εγκυμοσυνών κάτω των 16 είναι το μεγαλύτερο στην Ευρωζώνη! Μιλάμε για κοντά 40.000 κοπέλες κάτω των 18 εγκύους, εκ των οποίων οι περίπου 8.000 κάτω των 16.

Οι γονείς της μικρής (λέει) κατηγορούν τη λεγόμενη «gang culture» για αυτά τα φαινόμενα: ο πατέρας της ειδικά σχολιάζει το πώς οι έφηβοι αράζουν μαζί πίνοντας, κάνοντας χρήση και σεξ, και ότι η χρήση προφυλακτικού θεωρείται «uncool» τη σήμερον. Η δε μάνα (το χαβά της) είναι της απόψεως ότι έκανε ό,τι μπορούσε για να ενημερώσει την κόρη της για τους κινδύνους του σεξ μεταξύ ανηλίκων, και ότι στο σχολείο της Kizzy τα παιδιά δεν έχουν τι να κάνουν, βαριούνται και βρίσκουν το να μείνουν έγκυοι της μοδός (sic).

Τα σχόλιά μου, αρχίζοντας από το τελευταίο.

Βαριούνται και πηδιούνται κυρά μου; Με το συμπάθιο κιόλας, αλλά δουλευόμαστε; Ο ρόλος του γονιού σε αυτό το θέμα είναι κρίσιμος, και δε νομίζω να είναι πολλές οι περιπτώσεις που μία σωστά δομημένη οικογένεια να έχει δώσει σωστές βάσεις στα παιδιά της και τα παρακολουθεί στενά, και παρ’ όλ’ αυτά να έχει να αντιμετωπίσει μία παιδική εγκυμοσύνη. Και στο κάτω κάτω, τι μπορεί να καταλάβει ένα δεκατεσσάρικο από σεξ; Δεν έχει την εμπειρία, την ωριμότητα, το μυαλό να καταλάβει τι είναι το σεξ και πώς ερμηνεύεται, στο σύνολο και στα επιμέρους του. Γι’ αυτά είναι ένα παιχνίδι απλώς. Άρα πρώτιστα κουβαλάει ευθύνη η οικογένεια και αυτά του στυλ «εμείς της τα είχαμε πει άρα είχαμε κάνει ό,τι μπορούσαμε» εγώ τα ακούω βερεσέ. Αν δεις ότι σου ξεστρατίζει το σπλάγχνο σου και δεν παίρνει επανειλημμένα με το καλό θα του τραβήξεις το τσουλούφι – και ο άγιος φοβέρα θέλει. Φάουλ στους γονείς λοιπόν.

Επίσης, μεγάλη εντύπωση μου έκανε το άλλο: ο γκόμενος της μικρής που τη ματσακώνιασε ήτανε λέει δεκατριών. Δεν ξέρω πολλά από ψυχολογία, αλλά στο πρώτο έτος που κάναμε ένα εξάμηνο θυμάμαι να έχω διαβάσει το εξής: τα αγοράκια ανακαλύπτουν τη σεξουαλικότητα και τις ορμές τους σε στάδια. Όταν γεννιούνται και μέχρι κάποια πολύ μικρή ηλικία (θυμηθείτε τα παιδάκια που σηκώνουν τις φούστες από τις συμμαθήτριές τους) αντιλαμβάνονται την έλξη προς το άλλο φύλο. Μετά, και για κάποια χρόνια (το μεγαλύτερο μέρος της παιδικής ηλικίας), οι σεξουαλικές ορμές «λανθάνουν». Σε αυτή την περίοδο οι μικροί ασχολούνται με ποδόσφαιρο, παιχνίδια, βιβλία, τα πάντα εκτός από το σεξ – δεν έλκει, πώς το λένε. Και πλέον από τα 15-16 και πέρα, στην περίοδο της εφηβείας, αρχίζουν πλέον να ανακαλύπτουν το σώμα τους, τις ανάγκες τους, τη σχέση τους με «αυτές», να ελέγχουν και να κυριαρχούν τις ορμές τους, και λοιπά και λοιπά. Πώς στο καλό γίνεται λοιπόν να έγινε Γκουσγκούνης ο 13άρης; Και μάλιστα, να έκανε τόσο καλά τη δουλειά, που να την αφήσει έγκυο από την πρώτη φορά κιόλας! Συμπέρασμά μου, προσωπικά προκατειλημμένο: η πιτσιρίκα τον έβαλε στα γκάζια. Φάουλ και σε αυτήν λοιπόν.

Πέρα από τα κουτσομπολιά και την πλάκα επί του προσωπικού πάντως, το θέμα δεν είναι καθόλου αστείο. Αυτός ο ψευτοτσαμπουκάς και οι δήθεν μεγαλισμοί παρατηρούνται στις μικρότερες ηλικίες όλο και συχνότερα, ακόμη και στην Ελλάδα – ευτυχώς δεν έχω ακούσει τίποτα για εγκύους μαθήτριες στα σχολεία μας ακόμα, αλλά τα ματάκια τους, τουλάχιστον στα Λύκεια, τα βγάζουνε. Τέσπαν, τα έχω ξαναπεί, μας έχει ρημάξει η πολλή κουλτούρα και οι πολλοί φιλελευθερισμοί. Πολύ σκεφτόμαστε μην το πληγώσουμε το παιδάκι το καημένο και πάμε στο αντιπέρα άκρο που πλέον το παιδάκι θα μας πει να σκύψουμε (με τη φόρα που θα έχει πάρει). Γι’ αυτά φταίνε τόσο οι εκπαιδευτικοί που το παίζουν κουλτουριάρηδες και μεταμοντέρνοι και δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους, αλλά και ορισμένοι γονείς καβαλημένα καλάμια που βλέπουν το βλαστάρι τους να κάνει μαλακίες και το θαυμάζουν κιόλας, και αν βρεθεί ένας σωστός δάσκαλος να εφαρμόσει τη σωστώς εννοούμενη παιδαγωγία ορμάνε να τον λυντσάρουνε.

Γι’ αυτό σας λέω ρε μικρά, μη βιάζεστε να μεγαλώσετε. Ή έστω, φοράτε προφυλακτικά αν έχετε πια τόσο σοβαρό ορμονικό πρόβλημα και δεν ελέγχεστε – και τον εαυτό σας προστατεύετε και τους άλλους – και όχι μόνο από αρρώστιες. Εγώ το έχω πει πάντως: τα πολλά δικαιώματα θα μας φάνε.

Advertisements

14 Responses to “14χρονη έγκυος στην Αγγλία: «Είναι μόδα να περιμένεις παιδί»”


 1. 1 Tinsie 25 Φεβρουαρίου 2007 στο 9:33 μμ

  Εδώ μας έχουν ήδη φάει τα πολλά δικαιώματα. Οι γονείς όχι μόνο δεν μπορούν να κάνουν καλά τα παιδιά τους, αλλά ούτε προσπαθούν καν, γιατί φοβούνται μην τυχόν το βλαστάρι τους στεναχωρηθεί που θα το επιπλήξουν (για να του ρίξουν καμιά σφαλιάρα ούτε λόγος φυσικά!). Όσο για τις εφηβικές εγκυμοσύνες, πάνε σύννεφο. Σε κάποιες περιοχές, αν κυκλοφορήσεις πρωϊνές ώρες (που όλα τα νορμάλ άτομα είναι στις δουλειές τους) βλέπεις όλο κάτι μικρούλες 14, 15, 16, 17 χρονών που σπρώχνουν καροτσάκια με μωρά.
  Αν έχετε μυαλό εκεί στο Ελλάντα, παραδειγματιστείτε από τα χάλια της Αγγλίας για να μη γίνετε κι εκεί έτσι… αυτό έχω να πω μόνο.

 2. 2 KyrLil 25 Φεβρουαρίου 2007 στο 9:37 μμ

  «που έκανε σεξ με τον 13χρονο (!) φίλο της»
  Αυτό παεί σε εμένα? 🙂
  Πέρα απο την πλάκα, δέν είναι σοβαρό αυτο!
  Ακόμα και στο σχολέιο άκουσα συζήτηση 13χρονης που (τουλάχιστον έτσι είπε)έχει έρθει σε σεξουαλική επαφή με αγόρι 15 χρονών.
  Πολύ περίφανη!

 3. 3 KyrLil 25 Φεβρουαρίου 2007 στο 9:46 μμ

  Ακυρο,την πήρα τηλέφωνο και είπε πως θα ‘ΗΘΕΛΕ να έρθει σε επαφή-δεν ήρθε.
  Πάντως και πάλι δεν είναι σοβαρό.!.
  αχ αυτές οι χαζομόδες και τα κορίτσια.

 4. 4 Flareman 25 Φεβρουαρίου 2007 στο 9:49 μμ

  @kyrlil: Εσύ ρε Κυριάκο τα έχεις μέσα στο κεφάλι σου τα μυαλά σου, μη μασάς:D Κοίτα, ανέκαθεν οι μικρότερες στη σχολική ηλικία ψωνίζονται να βγαίνουν / καβαλάνε μηχανή / το κάνουν με μεγαλύτερους. Σιγά μην την πήδηξε ο άλλος! ΧΑ!:PP

  @tinsie: Τι να σχολιάσω; Τα είπες μόνη σου:)

  Ένα πράγμα θα πω μόνο: ο μεγάλος χαμένος σε όλη αυτή την ιστορία είναι τα μωρά, που θα γεννηθούν και θα έχουν γονιό μόλις 10-15 χρόνια μεγαλύτερό τους. Πώς να μην κυλήσουν μετά αυτά;:( Είναι εξ’ ίσου γελοίο με κάτι γκατζόγριες που είναι 50 – 60 χρονών και θέλουν παιδί ντε και καλά, και όχι από αγάπη / υιοθεσία, αλλά με εξωσωματική! Φυσικά όχι γιατί θέλουν να φροντίσουν ένα πλάσμα, αλλά για το γουστάρω τους, και τελικά το βρέφος πληρώνει τον εγωισμό τους – ποιος θα μείνει ορφανός στα 20 του; Αφήστε το γελοίο της εικόνας: να έχει το χρονιάρικο της στο καροτσάκι και να τη δείχνει φωνάζοντας: ΓΙΑΓΙΑ ΓΙΑΓΙΑ…:rofl:

 5. 6 Derek 26 Φεβρουαρίου 2007 στο 2:33 μμ

  έλα ρε μην τρελαίνεστε

  είναι και στον χαρακτήρα αυτά, δεν είναι όλα τα παιδιά ίδια

  (daily mail???? WTF? χειρότερη εσπρέσο δεν υπήρχε?)

 6. 7 Flareman 26 Φεβρουαρίου 2007 στο 4:06 μμ

  (@ντέρεκ: εεε από κάπου πρέπει να πάρω κι εγώ θεματολογία, τι παραπάνω έχει η Λαμπίρη από εμένα;:PPPPP)

 7. 8 imikrimarika 26 Φεβρουαρίου 2007 στο 7:11 μμ

  Φάουλ και σε αυτήν!Δηλαδή το γενικό σου συμπέρασμα είναι :
  Ax το κακόμοιρο το αγοράκι που το παραπλάνησε ένα δεκατετράχρονο κορίτσι και κατάφερε και την άφησε έγκυος!Μήπως πρέπει να τον στείλουμε και στον ψυχολόγο για το κακό που του έτυχε του αγοριού ενώ η Εύα στο Πυρ το Εξώτερο …..ΕΛΕΟΣ!!!!!!!!Αχ αυτά τα αγοράκια που αφού κάνουν τη ζημιά τους θέλουν να το παίζουν και εξαπτέρυγα!!!!!!Θα ήταν πιο αντικειμενική παρατήρηση:που πάνε σήμερα οι έφηβοι:αγόρια και κορίτσια χωρίς σεξουαλική διαπαιδαγώγηση !!!!!!!!???????

 8. 9 Flareman 26 Φεβρουαρίου 2007 στο 7:46 μμ

  @Μικρή Μαρίκα: Η παρατήρησή σου περί σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης σωστή, δε λέω – είναι κάτι που λείπει. Εγώ απλώς σχολιάζω ότι είναι πολύ δύσκολο να δεχτώ ότι δεκατριάχρονος πιτσιρικάς αποπλάνησε κορίτσι 14 ετών. Εξ’ άλλου, οι ψυχολόγοι δεν είναι αυτοί που μας τα τριβελίζουν ότι οι γυναίκες είναι ωριμότερες και ωριμάζουν γρηγορότερα; Τα αγόρια στα 13 τους δε σκέφτονται μακρύτερα από το διάβασμα της ημέρας για το σχολείο, τι φάγανε το μεσημέρι και πώς θα παίξουνε Playstation.

  … συμπέρασμά μου φυσικά, και τεκμηριωμένο αρκετά, θέλω να πιστεύω:D Αν έχεις άλλη άποψη πολύ ευχαρίστως να τη διαβάσω, με επιχειρήματα και ανάλυση πάντα βεβαίως:)

 9. 10 Azrai 26 Φεβρουαρίου 2007 στο 9:06 μμ

  Άλλαξες εμφάνιση στο μπλογκ; Έλειπα Κατερίνη και τώρα που γύρισα, κάτι αλλιώτικο βλέπω.

  Μπακ ον τρακ, ενδιαφέρον θέμα. Δεν ξέρω τι γίνεται στην Αγγλία, αλλά εδώ νομίζω ότι όσα λένε τα κανάλια και τα όσα ακούγονται από στόμα σε στόμα είναι υπερβολικά και σίγουρα φταίει και ο Εισαγγελάτος γι’αυτό. Συμφωνώ ότι τα γυμνασιόπαιδα σήμερα δεν είναι τόσο αθώα όσο είμαστε εμείς κάποτε, αλλά δεν είναι και Σόδομα και Γόμορα πια. Συμφωνώ απόλυτα επίσης ότι οι γονείς πρέπει να σοβαρευτούν. Αναρωτιέμαι αν η κοπελίτσα ήταν white trash που λένε, ή μια απλή καθημερινή κοπέλα. Αν πρόκειται για το πρώτο (μάλλον) τότε το κοινωνικοοικονομικομορφωτικοκαιο,τιάλλοθες υπόβαθρο της ήταν τέτοιο που της επέτρεψε να νομίζει ότι το sex στην ηλικία αυτή και η εγκυμοσύνη είναι καλά πράγματα. Κατηγορώ και την Britney και άλλα σαχλοκούδουνα της showbiz που αποφάσισαν πριν καλά καλά τελειώσουν το σχολείο να ξεπεταχτούν. Για ευθύνη γονέων είχε κάνει ένα mini ο κωστής σε μας πρόσφατα με αφορμή μια δολοφονία από έναν πιτσιρικά στο αμέρικα.

  Και για να μην παρεξηγούμαι, εγώ πρώτος είμαι που φωνάζω κάθε Σάββατο στην Κηφησιά ότι αν είχα ένα ούζι θα θέριζα κόσμο. Με εκνευρίζουν απίστευτα όλα τα μπιπ που κυκλοφορούν εκεί το Σάββατο. Ναι είμαι κακός, γερο-παράξενος.

 10. 11 Flareman 26 Φεβρουαρίου 2007 στο 9:18 μμ

  Ναι, μετακόμισα σε WordPress και το RSS σου σε στέλνει αυτόματα στο καινούργιο:D

  Επί της ουσίας, κι εγώ γεροπαράξενος είμαι:) Θέλω να πιστεύω ότι εδώ τα πράγματα δεν είναι ακόμα το χάλι που είναι έξω. Κατά τα άλλα συμφωνώ απίστευτα μαζί σου – κάτι τοποθεσίες, Κηφισιές, Κολωνάκια, Μπουρνάζια θέλουνε μολώτοφ σε μεγάλες δόσεις – μη σου πω φορμαλδεϋδη σε ψεκαστήρες…

 11. 12 Tinsie 26 Φεβρουαρίου 2007 στο 10:31 μμ

  Ρε παιδιά, χαθήκατε στις λεπτομέρειες. Τι διαφορά έχει ένα 13χρονο αγόρι από ένα 14χρονο κορίτσι; Στην πραγματικότητα μπορεί να είχαν διαφορά 2-3 μήνες (καθότι στην Αγγλία λένε πάντα την «πατημένη» ηλικία, δηλαδή αν είσαι 13 χρονών και 11.5 μηνών λες πάντα 13, και ποτέ 14).

  Στην Αγγλία ο μέσος όρος ηλικίας για την πρώτη ερωτική επαφή είναι τα 15. Δεδομένου ότι αρκετοί περιμένουν τουλάχιστον μέχρι τη νόμιμη ηλικία (δηλ. τα 16) και κάποιοι ακόμα περισσότερο, αρκετοί και αρκετές προφανώς ξεπαρθενιάζονται από τα 14 ή τα 13. Έχω ακούσει και για 12. Όχι στις φυλλάδες τύπου Daily Mail, αλλά από άτομα που συναναστρέφομαι.

  Και όχι, δεν είναι όλοι αυτοί white trash (παρεπιτόντως ο όρος αυτός είναι Αμερικάνικος, και για να είμαστε σωστοί θα πρέπει να μιλάμε για chavs).

 12. 13 melina 12 Ιουλίου 2011 στο 12:11 μμ

  ελεος………απο τα 14 ηθελε παιδι?????? τι ανωρημοτητες ειναι αυτες????? ολα τα κοριτσια που μενουν εγκυες ειναι χαρουμενες……εγω αυτο δεν μπορω να το καταλαβω……..ας ζησει λιγο τωρα που ειναι μικρη και θα εχει τη δυνατοτητα να κανει παιδια οταν μεγαλωσει…………


 1. 1 Μαμά ετών 12 « Τώρα σαπίζουμε και online… Παράθεση σε 12 Μαρτίου 2007 στο 8:16 μμ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s
Κατηγορίες

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Φεβρουαρίου 2007
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Ιαν.   Μαρ. »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728  

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΣΕΖΟΝ…

del.icio.us

Twitter

ASK2USE

ΔΙΑΦΟΡΑ

Μας διαβάζουν τακτικά:

Counter free
Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: