Άουρ Μπλακ Δι Καρπέτ (Το μαύρο μας το χάλι)

Πού να αρχίσω και πού να τελειώσω – δε με χάσατε από το Νυστέρι χωρίς λόγο.

Αυτές τις μέρες χρειάστηκε να αφαιρέσει έναν πολύποδα από το παχύ έντερο ο πατέρας μου. Με ενδοσκόπηση θα γινότανε η δουλειά, αλλά επειδή δεν ήταν μικρό πολυποδάκι αλλά δύο εκατοστά πράμα ήθελε ειδική μεταχείριση. Και επειδή η αφαίρεση σε πολύποδα δύο εκατοστών με ευρεία βάση θέλει χρήση διαθερμικού βρόγχου σε νοσοκομείο, κάναμε χθες την εισαγωγή στο 401. Πιθανή επιπλοκή της συγκεκριμένης τεχνικής είναι η διάτρηση του εντέρου, οπότε και θέλει κατεπειγόντως άνοιγμα και μαστόρεμα. Όσο να’ ναι, όσο ικανός και να είναι ο γιατρός όταν πρόκειται για τον γονιό σου έχεις έναν φόβο.

Τέσπαν, το θέμα είναι ότι για το λόγο αυτό (πιθανό άνοιγμα), το νοσοκομείο προληπτικά ζητάει να υπάρχουν διαθέσιμες κάποιες φιάλες με αίμα. Και οκ, νομίζαμε όλοι ότι ο πατέρας μου ήτανε μηδέν ρέζους θετικός (0+), όπως κι εγώ, οπότε αμέσως αμέσως από εμένα και το στενό συγγενικοφιλικό περιβάλλον να δύο μονάδες. Έλα όμως που χθες με την εισαγωγή τον διαπιστώνουμε 0- και σήμερα ήταν προγραμματισμένη η ενδοσκόπηση! Άρχισε λοιπόν ένας αγώνας με το χρόνο για να βρούμε έστω έναν – δύο – τρεις ανθρώπους με μηδέν αρνητικό να δώσουνε λίγο αίμα. Είναι μαζί με το ΑΒ αρνητικό οι σπανιότερες ομάδες αίματος και αρκετά εώς πολύ δυσεύρετες, και τα νοσοκομεία τις λιγοστές μονάδες που έχουνε τις κρατάνε είτε για σούπερ τρελά κονέ (που δεν έχω), είτε για εξαιρετικές και πολύ δύσκολες περιπτώσεις.

Τελικά, μετά από κάνα εξάωρο τριβέλισμα στο τηλέφωνο και έχοντας εξαπολύσει γνωστούς, φίλους, θεούς και δαίμονες, βρέθηκαν δύο τρία άτομα που μπόρεσαν να καλύψουν την ανάγκη, και τελικά η ενδοσκόπηση έγινε σήμερα το πρωί, χωρίς απρόοπτα, όλα πήγανε κανονικά, και δε χρειάστηκε να γίνει μετάγγιση. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να έχεις αγωνία για τον γονιό σου ή το παιδί σου – ούτε στο χειρότερο εχθρό μου δεν το εύχομαι…

Θέλω να σας πω ότι η ιστορία δεν έχει τελειώσει – ο πολύποδας βγήκε, πάει αυτό, αλλά σχέτικα σύντομα, δεν ξέρω ακόμα ακριβώς πότε, θα υπάρξει ανάγκη για άλλη χειρουργική επέμβαση, και θα χρειαστεί πάλι αίμα – και αυτή τη φορά όχι προληπτικά αλλά σίγουρα και για σιγουριά. Μιλάμε για μηδέν ρέζους αρνητικό (0-), για άτομα που μένουν Αθήνα και μπορούν να δώσουν αίμα. Όχι ακόμα και όχι επειγόντως, αλλά κάποια ώρα σύντομα θα σας χρειαστώ παίδες.

Για την ώρα λοιπόν θα με συγχωρέσετε που δεν πολυεμφανίζομαι, αλλά νομίζω μία μικρή άδεια μετ’ αποδοχών από το Νυστέρι για λόγους συμπαράστασης τη δικαιούμαι:)

Advertisements

11 Responses to “Άουρ Μπλακ Δι Καρπέτ (Το μαύρο μας το χάλι)”


 1. 1 Anonymous 23 Ιανουαρίου 2007 στο 6:17 μμ

  Περαστικά!!! Τι άλλο να πω και Καλό κουράγιο!!!

 2. 2 Nassos 23 Ιανουαρίου 2007 στο 6:28 μμ

  Πωπω. Περαστικά του και καλό κουράγιο!

 3. 3 Anonymous 23 Ιανουαρίου 2007 στο 11:05 μμ

  Περαστικά και καλά ξεμπερδέματα κι από μένα! Τίνα xxx

 4. 4 Derek 24 Ιανουαρίου 2007 στο 10:23 πμ

  😦 0+ εδω… sorry!

 5. 5 Klearchos 24 Ιανουαρίου 2007 στο 10:31 πμ

  Περαστικά του…

 6. 6 spyroshttp://www.epipantos.com 24 Ιανουαρίου 2007 στο 11:06 πμ

  περαστικά και απο εμένα φίλε. είναι λίγο επιπονη διαδικασία αλλά όλα θα πάνε καλα

 7. 7 Flareman 24 Ιανουαρίου 2007 στο 1:03 μμ

  Να ‘στε καλά όλοι παίδες, μακάρι να τελειώνουμε. Βρέθηκε και τρίτη φιάλη μηδέν αρνητικό, πιστεύω να είναι εντάξει. Να τον δούνε οι ειδικοί να αποφανθούνε και έχει ο Θεός…

 8. 8 Αντώνιος 25 Ιανουαρίου 2007 στο 4:13 πμ

  να λες ευχαριστώ που έχεις νοσοκομείο για να κάνεις εγχείρηση και όχι γιούρτη στη στέπα της Μογγολίας που είναι τα υπόλοιπα νοσοκομεία… Εύχομαι να μη χρειαστεί να πας σε μη στρατιωτικό και να χρειαστεί να δίνεις 10? στο νοσοκόμο μπας και αλλάξει τον ορό στον πατέρα σου…

  Από καρδιάς Αντώνιος…

  Περαστικά!

 9. 9 Flareman 25 Ιανουαρίου 2007 στο 4:18 πμ

  Όπως τα λες ακριβώς Αντώνιε – έχουν που έχουν όλα τα μειονεκτήματα του επαγγέλματος οι ένστολοι, τουλάχιστον ας έχουνε και ένα καλό, ότι τα νοσοκομεία τους είναι από τα καλύτερα:)

  Και πάλι ευχαριστώ:)

 10. 10 Azrai 25 Ιανουαρίου 2007 στο 7:00 μμ

  Καλά δεν είναι και τόσο χάλια ρε παιδιά τα κρατικά! Ηρεμία. Σίγουρα τα στρατιωτικά είναι καλύτερα πάντως, δεν τίθεται θέμα. Πιο πολλά λεφτά βλέπεις, γιατί παίρνουν κονδύλια και από το ΥΕΘΑ.

  Περαστικά στον πατέρα σου. Η βιοψία δεν έχει βγει ακόμα μάλλον, αλλά λογικά καμία σαχλαμάρα θα είναι. Τον δικό μου τον έβαλα πέρσι να κάνει προληπτική κολονοσκόπηση και του βρήκαν έναν μισχωτό και τον έβγαλε επι τόπου στο ΓΝΑ.

  Για το αίμα, θα σου έλεγα να αποτανθείς και στο αιμοπετάλιο στην σχολή. Γενικά έχουν την δυνατότητα να κινητοποιήσουν κόσμο για να δώσει αίμα.

  Και κάτι άλλο. Είχα την εντύπωση ότι όταν δίνεις αίμα για ασθενείς δεν χρειάζεται να δώσεις την ομάδα που χρειάζεται ο ασθενής αλλά απλά να δώσεις φιάλη. Με άλλα λόγια, το 0+ το δικό σου θα ήταν οκ και το νοσοκομείο το ανταλλάσσει με το 0- που χρειάζεται ο πατέρας σου με άλλο νοσοκομείο. Μπορεί να κάνω και λάθος βέβαια, αλλά ίσως να θες να ρωτήσεις και στο Αιμοπετάλιο που τα ξέρουν καλύτερα.

  Περαστικά του και πάλι! :o)

 11. 11 Flareman 25 Ιανουαρίου 2007 στο 7:15 μμ

  Έχω μιλήσει και με τα παιδιά του Αιμοπεταλίου έμμεσα, απλώς δε θέλω να τους εμπλέξω ακόμα γιατί η 0- είναι σπάνια ομάδα και αν κινητοποιηθούνε τώρα που η ανάγκη δεν είναι μεγάλη θα είναι σπατάλη αίματος και αν και όταν πραγματικά χρειάζεται δε θα βρίσκουμε. Πάντως αυτό που λες τεχνικά ισχύει, μπορεί να δώσει ο οποιοσδήποτε ό,τιδήποτε και να πάρει αυτό που χρειάζεται, αλλά για ορισμένες ομάδες (0-, ΑΒ-, Α- κ.ο.κ.) επειδή είναι πολύ σπάνιες και δεν υπάρχουν μονάδες, δε δίνουν παρά μόνο αν τους αναπληρώσεις το στοκ. Με λίγα λόγια, δε βρίσκεις, δεν έχεις. Και αν πάει άνθρωπος δικός σου σε άλλο νοσοκομείο να δώσει αίμα της ομάδας που θες, το άλλο νοσοκομείο δε στέλνει το αίμα εκεί που νοσηλέυεσαι, αλλά δίνει άλλα αντ’ άλλων, προκειμένου να κάνει καβάτζα σπάνιες μονάδες.

  Τι να πεις… ελπίζω να τελειώνει σύντομα η ιστορία, δεν την αξίζει την ταλαιπωρία ο άνθρωπος.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s
Κατηγορίες

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Ιανουαρίου 2007
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Δεκ.   Φεβ. »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΣΕΖΟΝ…

del.icio.us

Twitter

ASK2USE

ΔΙΑΦΟΡΑ

Μας διαβάζουν τακτικά:

Counter free
Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: